Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsiborás Gergő

51 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kiszáll a nevét viselő cégből Wáberer György – robbant a hír szerda délelőtt. Az alapítónak 40,4 százalékos részesedése volt a cégben, ami becslésünk szerint 32,4 milliárd forintot érhet jelenleg (a nemrég leadott, konszolidált beszámoló alapján EBITDA-alapon). Ha ezt összehasonlítjuk tavalyi…..
Zsiborás Gergő 2016.06.23 16:13:24
@Kampánymigráncs: Sajnos a link nem látszik egész jól. A MID Europa befektető cég vette meg, akinek eddig is többségi részesedése volt a cégben.
Zsiborás Gergő 2016.06.23 16:25:09
@Holland Lovas:
A Forbes EBIDTA-alapon készít vagyonbecsléseket, itt ezt valóban nem részleteztük. Tavaly 81,3 milliárdos vagyon mutattunk ki Wáberer Györgynek az akkori beszámolók alapján, felmérve az összes érdekeltségét és magánvagyonát (3 milliárd forint). A most leadott friss beszámolók lesznek majd az alapjai a következő becslésünknek, amit novemberben publikálunk majd. Tavaly a Wáberersben lévő cégérték a teljes vagyon kevesebb mint harmada volt. A teljes vagyon töredéke készpénz, a többi a cégek értéke, melyekben eddig érdekelt volt Wáberer.
Zsiborás Gergő 2016.06.23 16:11:23
@szumátrai szikár szatír: "Az alapítónak 40,4 százalékos részesedése volt a cégben, ami becslésünk szerint 32,4 milliárd forintot érhet jelenleg (a nemrég leadott, konszolidált beszámoló alapján EBITDA-alapon)."

A 40,4% EBITDA-alapon 32,4 milliárdot ér - ahogy az a szövegből világosan kiderül.

üdvözlettel,
A terrorhelyzetben engedélyezett lehallgatással az üzleti élet szereplői is kiszolgáltatottá válnának – miközben egyre több piacon botlanak az államba, mint potenciális versenytársba. A „migrációs válsághelyzet” hetekkel ezelőtti kihirdetése különös megvilágításba került, amikor a magyar…..
Az állami Eximbank november végén írt ki egy pályázatot két, összesen 16 milliárd forintot kezelő kockázatitőke-alap felállítására. A rövid határidő mellett az érthetetlennek tűnő pályázati megkötések is furcsák voltak, melyek alapvetően lekorlátozták, eleve kik lehetnek a befutók.  Még az…..
Január hatodikán került sor az első tárgyalásra abban a perben, amit még tavaly májusban indítottunk, hogy megismerhessük a több körben kiírt Jeremie-alapkezelői pályázatok nyertes anyagait. Az adatigénylési perben a Forbesot a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) képviselte. 2009 óta a direkt erre…..
Scheer Sándor 20 éve alapította a Market Építő Zrt.-t, a mára cégbirodalommá nőtt építőipari vállalkozás anno benzinkutak és McDonald's éttermek felépítésével kezdte. Azóta építettek logisztikai központot az Audinak, gyártóbázist az MTVA-nak, stadion a Ferencvárosnak, de Csányi Sándor mohácsi…..
A Fortune szerint a Ustream összesen 150 millió dollárt ért meg az IBM-nek. A megközelítőleg 40 milliárdos összeg impozáns - de mindjárt más megvilágításba kerül, ha tudjuk, a cég hat évvel ezelőtt érhetett ennyit.  A Fortune forrásai szerint 130 millió dollárért vette meg az IBM a magyar-amerikai…..
Titkolja az állami bank, ki nyerte a tavaly év végén, ritka gyorsan lezongorázott 16 milliárdos pályázatot. A Forbes információ szerint egy Rogán Antal közelinek tartott üzletember a befutó. Vagyis nincs nagy meglepetés: a Forbes és tőle függetlenül a Figyelő is még az eredményhirdetés előtt…..
Megkaptuk az Eximbank válaszát arról, hogy nem irreális-e, hat munkanapot hagyni a pályázóknak egy 16 milliárdos tenderen. Kiderült, hogy nem, és az is, hogy nem egy nap, hanem egy hét alatt fogják eldönteni, ki lett a befutó.  Tegnap írtuk meg, hogy az Eximbank sürgető…..
Az állam újabb befektetési alapokat indíthat, összesen 16 milliárd forint a tét, a pályázati kiírást ugyanakkor sietve tették közzé, gyakorlatilag 6 napot hagyva a pályázóknak arra, hogy részletesen kidolgozzák, mit is kezdenének ennyi pénzzel. A kiírás szerint a nagy…..
Az első magyar szupermodell, aki kétszer vonult a Victoria's Secret kifutóján. Itt van minden, ami a Forbes címlapinterjúba már nem fért bele. Megadná-e Mihalik Enikő a telefonszámát a modellfotósok botrányos fenegyerekének? Ki szeretett bele legelőször? És miért akart feladni…..
Kevin B. Small akkor kapta fel a fejét, amikor a New Yorkba érkező magyar startupper egyszer csak kissé ingerülten felhánytorgatta neki, hogy ennyi szervezés, utazás és telefon után egy keveset igazán figyelhetne a mondókájára. A kopasz, és igencsak szúrós tekintetű menedzser…..
Mert bizony van olyan is. Az idei évben nemcsak a vagyonukat vizsgáltuk a 33 leggazdagabb magyarnak, hanem életútjukon, cégeiken keresztül öt másik szempont alapján is mértük őket. A jó milliárdos útja a sikerig transzparens, lehetőleg csak a saját erejére támaszkodva érte el,…..
Az építőipar két sztárja erős évet ment – az egyik lehet, hogy utoljára, a másik, úgy néz ki, szintet lép. Közgép vs. Duna Aszfalt.  Közgép: 2014 a számok alapján jó év volt  A Közgép Zrt. egyáltalán nem zárt rossz évet, legalább is ez derül ki a cégpapírokból. A…..
Egy spanyol milliárdos lekörözte Bill Gatest, a nyilvánosságot kerülő Zara-tulajdonos nemcsak textilben lett igazi óriás, ingatlanvagyona is egyre tekintélyesebb. A Forbes 400-as listájának publikálásakor még nemcsak Amerika, de a világ leggazdagabbjának is számított a Microsoft…..
Rég látott nagy mozgolódás volt az amerikai Forbes 400-as listáján, ahol az Egyesült Államok 400 leggazgagabb üzletemberét rangsorolja anyalapunk. Az élbolyból kikerült a Walton-örökösök nagy része, helyettük itt vannak az internetmilliárdosok: Jeff Bezos és Mark Zuckerberg is…..
A nagy startuplázban elsők között indított inkubátort a Primus alapkezelő, a cél az volt, hogy magyar cégeket juttatnak induló tőkéhez és katapultálják őket az amerikai piacra. A korábban Hild Imre vezette iCatapultnak új vezetője van, Berta Zsolt. Mikor júniusban interjúztunk…..
Az augusztusi Forbesban Horgos Lénárddal, az M27 Absolvo partnerével, készítettünk interjút arról, hogy mire figyeljenek azok a cégek, akik kockázati tőkebefektetőtől vonnának be forrást. A beszélgetés alapján összeszedtünk néhány olyan pontot, amire különösen érdemes lehet…..
Ne várj külső segítséget, hanem indulj el a saját utadon, vallja a nigériai Odorige házaspár. Frederick fest, tanul és politizál, Catherine pedig éttermet vezet, és mellékesen a PhD-jét írja. A Forbes olyan menekülteket keresett fel, akik évek óta Magyarországon élnek,…..
A családi cégek egyik versenyelőnye a szinte magától értetődő összetartás. Ez azonban nem minden esetben van így. Egy testvérpár háborúja nemcsak két világmárka…..
A legnagyobb családi cégek átlagosan 1000 embernek adnak munkát, központjuk a keleti országrészben van, eredményük nagy részét visszaforgatják, áldoznak a kutatás-fejlesztésre, és…..
Az alapítók csak a Forbesnak mesélték el, milyen volt megélni, hogy ígéretesen induló startupjuk végül elvérzett. Több évnyi küzdelem, 150 ezer felhasználó, több mint 300 ezer dollár…..
Az uniós pénzeket elosztó állami cégnek tudnia kellett, hogy már tavaly év végén forráshiány volt a Quaestor egyik alapjánál, de az nem egyértelmű, hogy ki volt, aki nem fizetett. Az említett állami cég amúgy az MFB egyik leánycége, amely korábban gigahitelt nyújtott a…..
A Quaestor-csoporthoz köthető Jeremie-alapok már tavaly ősz óta nem kaphattak uniós forrásokat. Bár információink szerint az alapok működésével kapcsolatban egészen a tulajdonos márciusi bedőlésééig nem merült fel probléma, valamiért nem juthattak hozzá a már lehívott…..
Az integrált budapesti közlekedésszervezés nem tud mit kezdeni a piacra agresszívan belépő Uberrel. Nincs is rá jogszabályi felhatalmazásuk, hogy ellenőrizzék a tulajdonképpen olcsó taxiként funkcionáló ubereseket, de mint mondják, az Uber nem taxis cég. Hogy miért nem az? Hát…..
A "félig magyar" startupnak számító Ustream öt éve nem vont be tőkét, most ismét komoly tárgyalásokat folytatnak – tudtuk meg a cég technológiai igazgatójától, Fehér Gyulától. „A Ustream egy késői fázisban lévő cég, elég sok tőke van benne, komoly bevétele van, nem…..