Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pataki Anita

280 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kultography Az otthon hívó szava 2017.02.24 18:01:08
Az Oroszlán (12) az idei Oscar-jelöltek között a mezőnyben már-már kötelezően szereplő "keserédes sírós film". Nem azért, mert sírnak benne, hanem mert a filmet nézve majd' mindenkinek legördül az arcán az az egy bizonyos könnycsepp. Teljesen jogosan. Az Oroszlán megindítóan őszintén éri el…..
A Zsivány Egyes - Egy Star Wars történet (12) nem az a könnyed Star Wars-film, amire a karácsonyi forgatagban be lehet ülni a gyerekkel hogy legalább két órára kimenjen a fülünkből a Jingle Bells. Kivéve persze ha például a Ryan közlegény megmentésén szocializáltuk a csemetét, akkor bizonyára a…..
Mi, kritikusok szeretjük azt gondolni magunkról, hogy minket már semmivel nem lehet meglepni. És ez, legyen akármilyen jó vagy rossz, a legtöbb esetben így is van. Ezért amikor egy filmnek mégis sikerül a borzongástól remegő kezű, sírásra görbült szájú, de mégis határtalanul boldog kisgyerekké…..
Mi lehet látványosabb néhány erős, bátor, köpenyben vagy páncélban repkedő, a világ megmentését 24 órás ügyeletben végző szuperhősnél? Hát ha hősködés közben varázsolnak is! Harry Potter szelleme végre elérte a Marvel-univerzum filmes ágát és a pálca nélküli, ám annál látványosabb varázsigék…..
A Marvel-univerzum megállíthatatlan terjeszkedésének legújabb lépéseként a képregények ismerői által remegve várt, Amerika Kapitány és Vasember egymásnak feszülését elmesélő sztorira esett a választás. Ebben a földönkívüli hadurak vagy felturbózott nácik helyett az eddig makulátlannak tűnő…..
A Deadpool (16) mindennel szembemegy, amit a nagy stúdiók általában ki szoktak taposni a szuperhős-filmjeikből: mocskos szájú, önironikus, véres, komolytalan és itt a szex sem csak lepedő alatt pihegésben merül ki. Ennek ellenére két inkorrekt poén vagy látványos belezés között arra is képes, hogy…..
A Brooklyn (12) olyan, mintha egy fiatalkorán nosztalgiázó, ám már eléggé szenilis nagymama mesélné el élete történetét kisunokájának, a negatív élményeket  a feledés jótékony homályában hagyva. Olyan tündérmese ez, amiben a tűzokádó sárkánynak éppen csak egy köhintésre van esélye, a jók viszont…..
A visszatérő (16) gyönyörű szép, hangulatos film, amelynek lenyűgöző operatőri teljesítménye előtt csak a vak nem hajt nagyon mélyen fejet. Ám rettentően hiányzik belőle az a tartalom, amitől egy film több lesz, mint mozgó képek sora. Így egy rossz értelemben véve hollywoodi, klisékkel tömött,…..
Kultography Te az enyém 2016.01.08 19:30:10
A nőknek romantikus filmekben általában két szerepük van: a vágy tökéletes tárgya vagy a szegény szenvedő lány, arról valahogy nem szól a fáma, milyen az, ha a nő szerelmes. Mármint igazából. Nem úgy, hogy várja a happy endet és a gyémántgyűrűt, miközben a bukkanóknál csokit zabál és legalább…..
Az Éhezők Viadala - A kiválasztott 2. rész (16) előtt nem trailereket, hanem egy figyelmeztetést kellene futtatni: ha nem emlékszel pontosan mi történt az eddigiekben és/vagy nem olvastad a könyveket, akkor inkább még most menj haza. A disztópikus trilógia (vagyis így inkább…..
Lehet, hogy Avicii-re pumpálni vagy a Limp Bizkitre ugrálni nagy élmény, de az is biztos, hogy olyan rendkívüli, látványos és szórakoztató produkcióval, mint a francia Akoreacro előadása még…..
Az ír The Script neve valószínűleg keveseknek cseng ismerősen, ám ennél is biztosabb, hogy a zenéjüket majdnem mindenki ismeri, csak nem tudja hová kötni. Mielőtt tegnap egy fergeteges koncerttel ismertették meg magukat…..
Miután Robbie Williams koncertjével kísérve hétfőn megnyitott az idei Sziget és lezajlott a beköltözés nagyja is, tegnap teljes erőbedobással elstartolt a fesztivál. Selah Sue-nál, Palya Beánál…..
A tündérmesének kevéssé nevezhető Csillagainkban a hiba hatalmas sikere megmutatta, hogy a mai tinédzserek-huszonévesek igenis szomjaznak a reális, az élet sötétebb oldalát sem nélkülöző történetekre, ahol a lehetséges szerelmespárok egyik tagja sem vámpír vagy vérfarkas.…..
A képregényfilmek klasszikus, kevésbé depresszív, vicces, kedves és látványos vonulatának képviselője A Hangya (12), ami így tökéletes nyárközepi feelgood-filmnek. De a film sajátos, önreflexív és szarkasztikus humora illetve a minden tekintetben imádnivaló Paul Rudd eléri,…..
Stephen King. Elég csak meglátni ezt a nevet, és az olvasó/filmnéző közönség jelentős hányadán jóleső borzongás fut végig - nem is alaptalanul. Az ijesztgetés mesterének legújabb regényében azonban  még az író szokásához képest is erőteljesebben a lélek és az…..
Annál inkább a középszerűségen! Hiszen ami kitűnik a tömegből, ami felülmúlja az átlagot, ami fényesebben ragyog mint a többi, annak nincs szüksége parádéra, annak a puszta léte már ünnep. Az átlagos, mindennapi életek és tettek viszont a feledésbe merülnek, hacsak nem…..
Valamilyen módon minden fővárosi megtapasztalta A kém (16) tavalyi, budapesti forgatását. Akár útlezárásokkal, a Rádayn mászkáló színészekkel vagy Jude Law bulvárbeli ötpercével találkoztunk tudtuk, hogy itt valami készül. A végeredmény pedig, a sztori ismeretében meglepő…..
A Holnapolisz (12) egy - mit egy, több tucat - izgalmas ötlet, remek gondolat és jó szándék elegyeként a kényszeres disneység csapdájába esett: a bizalomgerjesztő felütéstől nyálas és demagóg világmegváltásig jut, hogy egy cukormázzal nyakon öntött fináléban csúcsosodjon…..
A Saul fia (12) egy bátor, fontos, izgalmas és nem utolsó sorban Arany Pálma-esélyes film, ami minden pátosz vagy remény nélkül dolgozza fel a holokauszt borzalmait. Vagyis, helyesebben, nem dolgozza fel, nagyrészt még csak meg sem mutatja, csupán érezteti - amivel olyan érzelmi…..
Mad Max, a 1980-as évek benzinszagú, poszt-apokaliptikus, B-filmes akcióhőse harminc évvel később olyan erővel éled újjá a sivatagi homokból, mint egy vérmocskos főnix. A Mad Max - A harag útja (16) alkalmával Tom Hardy bújik az ikonikus karakter bőrébe, hogy búgva-morogva egy…..
Vannak olyan dolgok az ember életében, amelyekről csak visszatekintve derül ki, milyen meghatározó pontjai is voltak a történetüknek. De amikor néhány óra leforgása alatt elszakadunk a szerelmünktől, a testvérünktől és magunk mögött kell hagynunk az egész addigi életünket az…..
Árpa Attila suttyókkal telepakolt akciókomédiájának első része óta eltelt tizenegy évben főhősei egy fikarcnyival sem lettek bölcsebbek, így bénázásaikból bőven futotta egy újabb másfél órás filmre is. Az Argo 2 (16) nem árul zsákbamacskát, azt hozza, amit várunk tőle:…..
Magyarország egyik leghíresebb bortermővidéke leginkább mézédes, aranyszínű aszúinak köszönheti ismertségét és elismertségét. Mégis hiba lenne azt gondolni, hogy ebben ki is merül a Tokaj-környék tudománya, ahogy erről a szombaton, a Corinthia Hotelben megrendezett Nagy Tokaji…..
Idén első ízben rendezik meg a Tokaj Grand keretében a Nagy Tokaji Kóstolót 2015. március 28-án a Corinthia Hotel Budapest termeiben. Az esemény fontos célja, hogy túlmutatva egy sétáló kóstolón, Tokaj sokszínűségét minél több szempontból megmutassa és hogy ily módon…..