Regisztráció Blogot indítok
Adatok
színesötletek_team

506 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A bazsarózsák virágai nagyok látványosak, a hatalmas, dús fejek különböző színekben pompázhatnak, érthető hát, ha megihletik a kézügyeskedőket is, pláne, hogy az igazi peóniák virágba borulására még várnunk kell néhány hetet, nem véletlenül hívják más néven pünkösdi rózsának is. Ha hiányzik egy kis…..
Az év első hosszú hétvégéje előtt úgy gondoltuk, végre itt az alkalom, hogy néhány plusz feladat teljesítése is beférjen a szokásos teendők mellé, hiszen itt a tavasz, vele pedig az otthoni és kerti teendők véget nem érő sora. Biztosan sokan ismeritek a helyzetet, amikor a családi programfüzetben…..
Ahogy szinte minden művészeti alkotás, úgy bármilyen vers is egyfajta tükör, hiszen ahogy Babits Mihály is megírta a már szinte közhellyé idézett versrészletben: „Mindenik embernek a lelkében dal van és a saját lelkét hallja minden dalban. És akinek szép a lelkében az ének, az hallja a mások…..
Újabb nevekkel bővült a Művészetek Völgye könnyűzenei programja: immáron teljes a nagyszínpad fellépőinek és a LŐTÉR x Közlekedési Múzeum előadóinak névsora, ami most olyan nevekkel bővült, mint az Analog Balaton, az Aurevoir., a Blahalouisiana, a Carson Coma, a Csaknekedkislány, az Esti Kornél, a…..
Ha szeretitek a függesztett virágtartókat, érdemes elővenni a reneszánszát élő makramé technikát, több okból is. Már a legegyszerűbb csomókkal is látványos végeredményre számíthattok, maga a tevékenység kikapcsol, feledteti a napi gondokat, csodás érzés, ha a saját munkánkkal díszíthetjük a lakást…..
A tavaszi barangolásokat gyűjtögetésre kihasználva akár ízletes szörpöt is készíthetünk a gyerekek körében igazán népszerű pitypang napsárga virágából. Ehhez korábbi, Alapanyag a rétről - Készísünk pitypangszörpöt! című bejegyzésünkben receptet és néhány alapvető tudnivalót is találtok, így talán…..
A Rayher Hobby Klub soron következő fejezetében olyan tavaszi ajtódíszeket készítünk, amiket percek alatt összeállíthattok, sőt különféle dekorelemekkel személyre szabhatjátok, ünnepeknek és évszakoknak megfelelően öltöztethetitek őket. A központi elemet ezúttal a különféle méretekben kapható fém…..
Mindjárt itt a húsvét, és vele a tavaszi szünet, ami az ilyenkor szokásos ünnepi elfoglaltságok mellett kiváló alkalmat jelent a feltöltődésre, és arra, hogy akár teljes egészében alkotásra szánjunk néhány napot. Talán nem véletlen, hogy épp néhány napja hirdetett gyermek- és ifjúsági rajzpályázatot…..
Nemrég mutatkozott be nálunk a kifejezetten gyerekeknek szánt fényképezőgépeket forgalmazó ZumyZoom. A márka megálmodójával, Vers-Bányai Zitával nemcsak egy interjút készítettünk - ami ITT olvasható -, de hozunk nektek néhány könnyen megvalósítható, érdekes ötletet a kreatív hobbi és a fotózás nem…..
A tavalyi ősz egyik legjobb kalandja volt számunkra a tállyai Kerekdomb Fesztivál, melynek legnagyobb vonzerejét a különböző zenei programok, a finom borok és a festői környezet mellett a számtalan kézügyes, kreatív program jelentette számunkra, a marcipánfestéstől a csuhébabák készítésén át a…..
Az AkzoNobel, a világ egyik vezető festékgyártója egy nemzetközi szakemberekből álló designer- és színszakértő csapat bevonásával már több mint húsz éve dolgozza ki az adott évre jellemző új színpalettákat, trendeket, és jelöli ki minden ősszel a következő év színét. Ahogy erről tavaly szeptemberben…..
Biztosan tudjátok, hogy ma, azaz március 22-én ünnepeljük a víz világnapját! A jeles napot, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a tiszta édesvíz fontosságára és a vízkészletek veszélyeztetettségére 1993 óta minden évben március 22-én tartják. Bár a világnapot elsősorban a globális problémák…..
Húsvét kapcsán már hetekkel az ünnep előtt igyekszün sokféle kreatív tennivalót mutatni nektek a gyerekjátékoktól a lakásdekoráción át a klasszikus húsvéti kiegészítőkig. A hagyományosan felbukkanó teendők listájáról gyűjtöttük össze azokat, amiket könnyen kiválthatunk az első látásra kézenfekvőnél…..
Indul a Rayher Hobby Klub!  Bár a klasszikus hagymahéjas technikát mi is évről évre bevetjük a tojásfestéshez - szeretünk kísérletezni a természetes festékekkel és épp olyan jó móka a gyerekekkel a formás levelek begyűjtése, mint maga a festés - mégis jól jönnek az olyan ötletek, amik tartósak és…..
Lassulj, szemlélődj, töltődj fel egy különleges, egész napos eseményen!  Formabontó eseményt szervez a Szépművészeti Múzeum március 23-án, szombaton, amely egyfajta nyitányaként is felfogható a klasszikus és kortárs faábrázolásokat egyaránt bemutató  Kapuk a létben - A fa motívuma Pieter…..
Már sokszor bebizonyítottátok, milyen ötletes, tehetséges és kreatív a Színes Ötletek olvasóinak közössége. Most sem történt ez másképp, hiszen a közösségi oldalunkon nemrég feltett kérdésünkre százával küldtétek el nekünk, milyen tavaszi dekorációt készítettetek idén! Csak ámulunk és bámulunk,…..
Ritkán gondolunk bele, milyen határtalan valójában a kreatív hobbi világa. A kézügyes termékek nemzetközi piacán rengeteg olyan szereplőt találhatunk, akik adott esetben már évszázadok óta jelen vannak ezen a területen, vagy akár épp most tűntek fel ott innovatív megoldásaikkal,…..
Akik rendszeresen olvasnak minket, talán emlékeznek az olyan, a Nebulo támogatásával megvalósult sorozatainkra, mint a Vissza a suliba! vagy a Színes Medvehét, amikben az adott témához kapcsolódóan mutattunk mókás vagy éppen hasznos, ovisoknak és kisiskolásoknak szóló kézügyes ötleteket. Úgy…..
A termékpalettáján különféle méretű és mintájú övtáskákat, praktikus kiegészítőket és táskarendezőket felsorakoztató magyar márka háza táján szinte hagyomány, hogy minden tavasszal új kollekciót ismerhet meg a közönség. Idén sincs ez másképp: a BARKA névre keresztelt, limitált darabszámban készülő…..
A természettel való bármilyen kapcsolat, így a kertészkedés is jótékony hatással van nemcsak a testünkre, de a lelkünkre is, mivel kiváló stresszcsökkentő, egy-egy monoton munkafázissal pedig éppúgy kikapcsolhatunk, mint egy meditációs gyakorlat során. Úgy gondoljuk, ezekben a vészterhes napokban…..
Idén talán a vártnál is hamarabb érkezett meg a tavasz, hajt és zöldül minden a kertekben, de még így is milyen nehéz kivárni, amíg környezetünk virágba borul. A magam részéről kedvelem a telet, a hangulatát, a szépségét, a számos klassz szabadtéri tevékenységet, de ilyenkor még az esős napokon is a…..
Költöztessétek otthonotokba a tavaszi dekorációk egyik főszereplőjét, a gyerekek pihe-puha kedvencét, a nyuszit! Persze csak jelképesen, mert ebben az időszakban nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az élő állat megvásárlása komoly felelősséggel jár, ne tegyétek meggondolatlanul, még ha a legjobb…..
Az ENSZ közgyűlése éppen tíz évvel ezelőtt, 2013-ban nyilvánította március harmadikát a vadon élő állatok világnapjává. Ekkor ünnepeljük Földünk vadon élő növény- és állatvilágának sokszínűségét, gazdasági, tudományos, etikai és esztétikai értékét. Ebben a cikkben számos érdekességet olvashattok a…..
Március 1-je az újrapapír világnapja, amiről bővebben ITT írtunk, és néhány olyan tippel is készültünk, amikkel magatok is csökkenthetitek a papírgyártás és a papírhulladék okozta környezeti terhelést. Nem gondoljuk, hogy ez az egyszerű papírmerítési módszer vagy a hozzá hasonló kis lépések…..
Ezt a kedves dekorációt egészen könnyen elkészíthetitek akkor is, ha a makramé technika rejtelmeivel csak most ismerkedtek, hiszen egy egyszerű alapcsomó ismétlésével hozható létre ez a látványos, csavart minta. A technika most újra virágkorát éli, napjainkban legalább olyan népszerű, mint a…..