Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tartótiszt

206 bejegyzést írt és 590 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Winter is here! 2017. 12. 09.  ..
Októberben első alkalommal rendeztek WTC-t Guild Ballban. A World Team Championship nevében hordozza a megoldást, hogy miről is van szó. Ellentétben a nagy hagyományokkal rendelkező WM/H-val, nem öt, hanem csak háromfős csapatok mérték össze tudásukat Kanadától Elefántcsontpartig. (Utóbbi nem vicc,…..
Let it Fall! 2017. 10. 28.  ..
August Annihilation 2017. 08. 19.  ..
Great Balls of Fire 2017. 07. 15.  ..
Kicsit elhanyagoltuk a blogot mostanság, de ez nem azt jelenti, hogy nem pezsegne a GB-s élet. Sőt hogy pont a nagyon ellenkezője. Havonta mennek a versenyek 10+os részvétellel, hetente érkeznek új érdeklődők, játékosok. Úgyhogy szerencsére egyre több értelme van a hazai közösség számára…..
Summer Time 2017. 06. 24.  ..
Miközben örömtelien bővül a hazai (bár egyelőre sajnos inkább csak budapesti) GB-s közösség, úgy szaporodnak a vendégírók is. Mostani debütálónk Csiga, aki az első, családias hangulatú versenyt nyerte itthon. Akkor is, azóta is halászokkal játszik, így érdemes betekinteni abba, kiket és miért szeret…..
A Guild Ball megboldogult béta állapotában még rengeteg szabályt tartalmazott a különféle környezeti elemekkel kapcsolatban. Falról pattintva lehetett passzolni, beragadhatott a laszti a bokorba és hasonló jóságok. Aztán a szabálykarcsúsítási fázisban ezek jó részét lenyesték. Ez egyébként nem is…..
Sunday MAYhem 2017. 05. 21.  ..
Lezárult az első hazai liga, amelynek döntőjét fentebb láthatjátok a szokásos gyorsított, kommentált formátumban. Nem akarok sokat spoilerezni, de döntőhöz méltatlan színvonalú találkozót sikerült játszani Alberttel. Na mindegy, megnézni így is érdemes, mert legalább más hibáiból tanulhattok...
Talán már itt is többször elhangzott, hogy a Guild Ball látszólag igen egyszerű játék. Csak 6 figura van a pályán, azok közül is az egyik a jobbára szórakoztató elemként ténfergő kabalaállat. Még a játékosoknak sincs külön pontértéke, hogy ilyesmivel kelljen variálni. Nincsenek bonyolult küldetések,…..
Easter Guild Ball Massacre 2017. 04. 22.  ..
Megvolt az első, egyelőre kis létszámú Guild Ball verseny. Az első fordulóban rögtön egy izgalmas összecsapásra került sor, amit most gyorsítva, kommentálva fogyaszthattok...
Megpróbálkoztunk egy ilyennel is. Ha legalább néhány embernek ez segít, tetszik, akkor lesz folytatás...
A hazai GB-közösség nagy fordulatszámú motorja elkészült az első könyv történetének második részével, ami a tervekhez képest hosszabb lett, így most nem is érünk a szezon végére. Albertet ismerve azonban arra sem kell majd sokáig várnunk...
A Guild Ball egy asszimetrikus játék. Már abban az értelemben, hogy labdával játsszák, és az elején az egyik csapat kénytelen a másiknak rúgni azt, amivel egy sor előnyhöz és lehetőséghez juttatja utóbbit. Az ismerkedési szakaszban ezért némileg joggal merül fel a játékosokban, hogy micsoda hülye…..
Az első hazai liga már a második csoportkörnél jár. Az első három meccs alapján Szendrői Balázs billentyűzetet ragadott, hogy elmesélje, hogy jött be neki választott csapata, az Alkimisták. Halljuk, halljuk! (Az autentikusság megőrzése miatt az eredeti kéziratban szereplő szmájlikat mind egy szálig…..
A Guild Ball első ránézésre meglehetősen egyszerű téma, hiszen a feladat mindig ugyanaz: féltucatnyi játékossal 12 pontot kell összeszorgoskodni gólok szerzésével ésvagy sérülések kiosztásával.  A rendszer azonban sok tekintetben teljesen máshogy viselkedik, mint a hagyományos skirmish wargame-ek,…..
Új lehetőség adódott a mostanság meglehetősen elhanyagolt, és leginkább csak versenykiírások posztolására használt blogunk felélesztésére. Történt ugyanis, hogy a korábban már itt is bepromózott Guild Ball a harmadik szezonjához ért, és sok apró tényező szerencsés együttállásának köszönhetően mindez…..
Geistwald Ghasts VII. Budafaux Open 2016.10.18 12:05:35
VII. Budafaux Open 2016. 11. 19. szombat  ..
Geistwald Ghasts VI. Budafaux Open 2016.04.13 12:45:21
VI. Budafaux Open 2016. 05. 14. szombat2016. 05. 21. szombat  ..
Geistwald Ghasts V. Budafaux Open 2015.10.06 16:38:22
V. Budafaux Open 2015. 11. 28. szombat   Helyszín:Gép-Ház Szabályok:M2E + FAQ/Errata + Gaining Grounds (LINK) Nevezési díj:1000 pénz  Jelentkezés:   16 főben maximáljuk a részvételt. A helyeket jelentkezési sorrendben töltjük fel, ne hagyjátok az utolsó pillanatra.…..
Albert (aka BBZs) tippjére néhány hónapja belefogtam életem első kártyajátékába. A Doomtown: Reloaded rögtön megfogott az összetett rendszere, érdekes játékmechanizmusa miatt. Így külön örültem, amikor Albert jelezte, hogy pötyögtetne ilyen témában anyagokat. Szóval…..