Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Prof. Mózes

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A régi Ateista és Agnosztikus Klub tiltása Aki ezt a blogot követi, az tudja, hogy volt egy "Ateista és Agnosztikus Klub" oldal a Facebookon évek óta, a végén 2134 követővel. Ezt a Facebook oldalt oldaldobozban, a szokásos módon ajánlottam ezen a blogon, mert az a Facebook oldal volt…..
Prof. Mózes 2018.03.03 14:51:20
bocsánat, ha duplán jelenik meg, de nem világos, hogy megjelent-e, ezért most másképp léptem be:

Kedves Brendel Mátyás. Te is kitiltottál a blogodról sokmindenkit. Még csak gyűlöletkeltés se kellett hozzá, csupán annyi, hogy ne tessen neked a véleménye. Te is jelentettél fel mást a Facebook-nál, most meg fel vagy háborodva? Ráadásul tényszerűen trágárkodsz, és megsértesz másokat, amit nem szabad a Facebook szabályzata szerint. A Facebook addig jó volt, amíg népszerűséget generált neked, de mostmár a te érdekeidnek nem felel meg, így az ő üzleti érdekeiket kritizálod? Én nem vagyok a Facebook-on így nem tudom oda miket irogattál, de ha hasonló stílusban írtál, mint ide, akkor csodálom, hogy csak most töröltek. Egyébként a moderálás a szolgáltatás fejébe az ő privát joguk, úgy általában én sem értek egyet a moderálással, ellenben viszont felelősséget kéne vállalniuk az embereknek a kijelentéseikért az on-line térben ugyanolyan súllyal, mint az off-line térben. Ha valakivel szemtől szembe úgy beszélnél, ahogy a neten teszed, akkor elég hamar súlyos testi sérüléseket szereznél, ezt csak itt mered megtenni nap mint nap. A példákat, amiket hozol, valószínűleg mindegyiket olyan gerinctelen troll írta, mint te, és szánalmas, hogy azzal védekezel, hogy mások is keltettek gyűlöletet nem csak te. Egyébként meg amit csinálsz, az nem csak a Facebook szabályzatával ellentétes, ezt az oldalt is simán töröltetni lehetne a szolgáltatónál a hatályos magyar jogszabályok szerint, ha venné rá valaki a fáradságot, hogy bejelentse. Én a helyedben kicsit visszább venném magamat, ha félted az oldaladat.

Egyébként tök véletlen, hogy hosszú idő után most ide keveredtem, és csak azért akartam írni, mert emlékszem, hogy előszeretettel ferdítettél el tudományos tanulmányokat, szemezgettél a neked tetszőkből és tagadtad le objektív érvek nélkül a neked nem tetszőket, így kíváncsi lennék, hogy mi a véleményed például a Qubit témában megjelent friss cikkéről:
qubit.hu/.../kiserlet-ha-isten-azt-szeretne-hogy...
Prof. Mózes 2018.03.03 21:56:25
„a facebookról úgy okoskodsz, hogy nem vagy ott, tehát fingod nincs róla”

Okkal nem vagyok ott, elég sokat tudok magáról a Facebookról. A te posztjaidat persze nem láttam, és nem is érdekel. Egyébként te is jól tudod, mint aki az érveléstechnikát jól ismeri és éppen ezért ki tudja forgatni, hogy amit írtál az nem egy valid érv. Ha valaki veled szemben érvelne így, akkor elküldenéd a francba. Mindezt csak azért teszed, mert az a célod, hogy trollkodjál, nem akarsz semmiről konstruktív vitát folytatni. Ez kb. olyan érvelés volt, hogy ha nem vagy nő, akkor nem mondj véleményt a nőkről vagy a feminizmusról, arról nem is beszélve, hogy fogalmad sincsen, hogy mit tudok a Facebookról valójában.

„ez a blog moderált blog, itt vannak az elvek”

Teljesen mindegy, hogy neked mik az elveid és szabályaid, nem tudom hogy jön ide, és az is mindegy, hogy ez egy blog, vagy sem. A gyűlöletkeltés esetén a tartalomszolgáltatótól lehet kérni, hogy lépjenek közbe, és ha tele van személyeskedéssel, anyázással és gyűlöletkeltéssel, mint a te kommentjeid, akkor az egészet törölhetik adott esetben. Nem a cikkeidről beszélek, hanem a kommentjeidről. A kérés és a törlés jogszerű és törvényes, csak annyira hozzászoktunk már a trollok elviseléséhez, hogy a gyakorlatban ritkán mennek el idáig.

„a megsértés pedig erősen vitatható dolog, hogy kinek hol a határ”

Természetesen. Viszont az egy objektív határ, hogy szemtől szembe is mondanád-e amiket leírsz. Én gerinctelennek tartom amit csinálsz, mert ha off-line ilyen sűrűséggel anyáznál, akkor folyamatosan kórházban feküdnél, csak azért teszed, mert nincs benned kontroll és ez a te blogod. De még ebből is nyilván rögtön visszavennél, ha valaki szólna a tartalomszolgáltatónak, és el kéne költöznöd egymás után párszor. Arra viszont nem reagáltál, hogy szerinted is gerinctelenség-e. Mert nyilvánvalóan az a legtöbb olvasó számára, csak az nem világos, hogy te ezt tagadod, vagy felvállalod.

„ez a határ igen durván kettős mércés”

A cikked szólhat arról, hogy kettős mérce van, amit tényszerűen megállapíthatsz. Csak az a visszás, hogy felháborodsz a kitiltásodon. Ez erkölcstelen és ovódás viselkedés, hogy te miért nem teheted meg, ha a másik igen. Te is akarsz egy kicsit gyűlöletet kelteni, mert a másik megtehette.

„Általában az emberek a jó dolgokat dicsérik, a rossz dolgokat kritizálják. Te nem így teszel?! Te tényleg ilyen hülye vagy?!”

A gerinces embereknek vannak elveik, és nem úgy cserélgetik az elveiket, ahogy az érdekük kívánja. Azt hiszem ez világos beszéd egy ilyen hülye embertől is.

„Nem tudom, hogy így van-e, de aki másoknak súlyos testi sértést szerez, az a btk szerint börtönben végzi.”

Képzeld el, hogy a sértések, amiket mondasz azt sem lehetne a tk szerint. Praktikusan pedig a való életben simán kapnál egy két fülest, és senki nem menne börtönbe. Néhány évszázaddal ezelőtt pedig helyben lelőttek volna ezért. Én nem lennék büszke arra, hogy ilyen töketlen vagy, és a btk-ra hivatkozol férfi létedre, de ez az, amit a való életben nem tudnál megtenni, mert a btk-ra való hivatkozás előtt már a földön feküdnél.

„Tehát érvek helyett fenyegetni tudsz csak.”

Nem, tucatnyi érvet írtam. És nem is fenyegettelek. Inkább megköszönhetnéd, hogy felhívtam a figyelmedet arra, hogy a szolgáltatónak is megvan a joga a blogodat törölni, ha eddig nem tudtad volna.

És tessék itt a link, amit nyilvánvalóan 2mp alatt megtalálhattál volna:
qubit.hu/2018/03/02/kiserlet-ha-isten-azt-szeretne-hogy-kemenyebben-dolgozz-kemenyebben-is-dolgozol
Könyvismertetés (Paul A. Offit: Pandora's lab. Seven stories of science gone wrong. National Geographic, Washington D.C., 2017, 287 old.) A könyvismertetés további részei: 1. rész: Isten orvossága 3. rész: Kenyér és halál a levegőből 4. rész: Amerika mindenek felett! 5. rész: Elmecsavar6. rész: A…..
Társaságunk az alábbi közleményt jelentette meg az Országos Sajtószolgálaton keresztül: A Szkeptikus Társaság Egyesület megdöbbenéssel értesült arról, hogy a kormány több mint másfél milliárd forintot kíván fordítani arra, hogy a Semmelweis Egyetemen hagyományos kínai orvoslással foglalkozó…..
Az adórendszer működése és az állampolgárok adózáshoz fűződő viszonya az egyik legellentmondásosabb dolog ma Magyarországon. Adjon az állam több pénzt az oktatásra, de ha számla nélkül egy ezressel olcsóbban jön ki a mosógépszerelő, akkor nem kell számla. Komoly szemléletformálásra van szükség mind…..
Prof. Mózes 2017.08.25 11:50:25
Kedves Gergely, nem tudom ismered-e a Liska-modellt? Ha nem, ajánlom elolvasára és megfontolásra, mint hosszútávú racionális/optimális cél.
epa.oszk.hu/00000/00017/00042/pdf/fliskatibor.pdf
Az Liska-modell felé haladni folytonos módon nehéz, mert alapvető szemléletváltás szükséges, még egyes elemeiben is, de egy lehetőség az adózás tekintetében ez:
www.liska.hu/fliska/adozas.htm
Egy dunaújvárosi, salakfeldolgozással foglalkozó cég, a Halna-Duna Kft. 2012-ben pályázatot nyújtott be az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatására, "Állandó mágnesek között ébredő erők munkavégzését felhasználó…..
Trump bejelentette, hogy az Egyesült Államok kiszáll a Párizsi Egyezményből, fütyül a légszennyezésre,nem küzd a klímaváltozás ellen. Kinek jó ez és mi a teendő?..
Prof. Mózes 2017.06.20 20:28:07
@MaxVal BircaMan HJCD: Azon már rég túl vagyunk, hogy egyesek nem hiszenk benne. Ez mostmár egyértelmű. A legszkeptikusabb ellenzők is nem nem hisznek benne, hanem a hatásaiba kötnek bele. Egyesek szerint a felmelegedés jó, mások szerint ennél sokkal fontosabb problémáink vannak. Ez a két menő vonal most a klimaváltozás ellennében.
Prof. Mózes 2017.06.20 20:41:17
@MaxVal BircaMan HJCD: Valóban, de ezzel nem cáfoltad az állítást. Szomorú, hogy abban a hitben éltél évtizedeket, hogy ez az érved igazolja, hogy nincsen emberi tevékenység által kiváltott klímaváltozás. Csak annyit bizonyítottál, hogy emberi tevékenység nélkül is elég variábilis a klíma évszázadokban, ezredekben és évmilliókban mérve. Az emberi tevékenység viszont (1) nem variabilitást okoz csupán, hanem egyirányú folyamat, ami erre rárakódik (2) jelentősen megváltoztatja a légkör állapotát. A korábbi variabilitás mellett a légkörnek volt egy nagyon hosszú távú önszabályozó mechanizmusa, amiben a földi élet adaptálódása is szerepet játszott. Az tény, hogy voltak már nagyobb klímaváltozások ennél, de akkor nem élt a bolygón ennyi milliárd ember, és nem okozott akkora problémát, mint amit most fog. És akkor nem beszéltünk arról, hogy beláthatatlan instabilitást okozhat, és ha most nem vagyunk képesek józanul gondolkodni, akkor mi lesz amikor majd 20 milliárdan leszünk és továbbra is csak mind többre vágyunk és szennyezzük tovább a környezetet a saját jólétünk miatt, miközben mi magunk is más részről egyre rosszabbul élünk majd és az unokáink méginkább.
Prof. Mózes 2017.06.20 20:47:03
@Sprickoló Tömegek: Igen vannak nagy események, mint a meteorok becsapódása, áramlások megfordulása, vagy mészvázas élőlények lesüllyedése, stb. amik nem ciklikus események és gyökeresen meg tudják változtatni a klímát, de az élővilág túlél és adaptálódik, esetleg nagyon sok faj kihalásának az árán, az ember is lehet hogy túl fog élni, ha szerencsés, de nem 7-8 milliárd. Józan paraszti ésszel talán érdemesebb lenne az instabilitást nem növelni, hanem a körülményeinket lehetőelg változatlanul tartani, de legalább nem rontani. Persze azt is lehet mondani, hogy a globális felmelegedés egy tök jó kihívás az emberiségnek. Hajrá!
Mint ahogy a világon jelenleg szinte minden tehetségkutatóban, így a Britain's Got Talent-ben is nagyon nagy sikere van a bűvész produkcióknak. 2014-ben Darcy Oake menetelt  a döntőig galambszámával és illúzióival, később Aaron Crow aratott sikert, majd 2015-ben Jamie Raven lett második és múlt…..
rejtvény rejtvények 2008.11.06 10:00:00
  A népszerű rejtvényoldal sok ármány és intrika után végre visszatért az információs szupersztrádára!!! 1. Egy csiga beleesik egy 10m mély kútba. Minden nap 5 m-t mászik felfelé, de aztán elfárad és visszacsúszik 4 m-t. Hányadik napon jut ki a kútból? 2. Egy könyv 100 Ft-ba kerül, meg a könyv…..
A blog minden kedves olvasójának áldott Karácsonyt és boldog új évet kívánok!..
Talán keveseket érintette, de az érintetteket annál jobban, hogy a Pebble okosóra, Kickstarter-sikertörténet a végéhez ért és a Fitbit nevű versenytárs felvásárolta a céget. Ez önmagában nem lenne hír, viszont egy sima akvizíció helyett szétszedik a vállalatot, a szoftvert, a szoftveres gárdát…..
Egy érdekes cikkre bukkantam a kanadai Waterloo Egyetem kutatóitól. A cikk eredeti címe is érdekes, de én az ateista nézőpontot emeltem ki belőle. Az eredeti cím:"On the reception and detection of pseudo-profound bullshit", azaz "Álbölcsességek észlelése és a rá való…..
Tavaly augusztusban szenzációként járta körbe a világot az a hír, amelyben Mark Post a maastrichti laboratóriumában petri csészében, marha izom-őssejtekből növesztett izomrostokból elkészült az első hamburger. A lombikhúst előállítását propagálók szerint a Föld egyre…..
Prof. Mózes 2014.02.28 21:28:23
Akinek tetszett a tavalyi rendezvényről írt beszámolóm, annak mindenképp ajánlom, hogy idén menjen ki Balckpoolba. Ár/érték arányban mindenképp a legjobb kongresszus a világon. Van persze egy kissé fapados érzete az embernek, de viszont ennyi kereskedőt és ennyi neves fellépőt…..
Prof. Mózes 2014.02.07 13:51:53