Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fent és Lent Vendégszerző

37 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Válasz Csányi Gergely „Rendszerszemléletű, baloldali feministaként a transzkérdésről” című cikkére   Régi olvasója vagyok a Fent és Lent blognak, nagyra becsülöm az irányt és a munkásságot, amit képviselnek a szerzők. Éppen ezért meglepett és elszomorított Csányi Gergely írása, mivel úgy tűnik,…..
Az utóbbi időben a magyar feminista mozgalmak különböző résztvevői között kiélesedett a diskurzus a transzpolitikák kérdése kapcsán. A vita affektíven terheltté és sok esetben sajnos személyeskedővé vált. Mindehhez, azt gondolom, nagyban hozzájárult az egyébként alapvetően…..
A karácsonyi készülődés még mindig a nőket terheli inkább, így megpróbáljuk röviden összefoglalni az elmúlt hét szinte társadalmi vitának is értelmezhető elemeit.  Az, hogy kinek milyen nő tetszik – egyéni ízlés, a nők egyenjogúsága viszont nem vélemény kérdése,…..
A sok-sok fotó után, amit a balkáni vonatokon összezsúfolódó migránsokról láttam, nehezen hittem el, hogy a szkopjei über yugo-brutál vasútállomáson a belgrádi szerelvény csak két kocsiból áll, és mindösszesen három makedón nyugdíjas házaspár, illetve Husszein, az…..
markoláb írása Ebben a posztban arról szeretnék írni, hogy milyen szerepe, felelőssége van a magyar kormánynak a menekültkrízis eszkalálódásában. Külön bejegyzés tárgya lehetne az Európai Unió, egyes országok és politikusok felelőssége – ami kétségkívül nem…..
2013. július 2-ával jelent meg a Kormány határozata, mely döntött a Városliget átfogó hasznosítási koncepciójáról, mely szerint a Múzeumi Negyed létrehozásával egyidejűleg történjen meg a Városliget egészének megújítása, családi kulturális - szabadidős élményparkká…..
- tesszük fel a kérdést, amire talán nem csak a sötétzöldek kíváncsiak, a CLIM-CAP klímaadaptációs projekt képzésének budapesti tanulmányi sétáján. Elvégre jogosan gondolhatjuk, hogy pénzosztótól a közbeszerzőn át az egyszeri közlekedőkig mindenki szívesebben várakozik…..
tukán írása Nem tudok mit kezdeni a luxussal, nem tudom értékelni. Cancún és Párizs között a business class legalsó osztályára kaptam jegyet. Megnéztem a szolgáltatást, csak hogy tudjam, mire számítsak: kényelmesebb ülés, több kaja, mittudomén. Priority lane, beállok,…..
Ungár Péter írása Egy ideológia igazán akkor válik uralkodóvá, ha képes a közbeszédet a saját képére formálni, tematizálni azt. Ez az ideológia igazi hatalma, aminek politikai igazságtartamát már nem befolyásolja a politikai döntések valóságtartama. Az euro-atlanti…..
Bifidus Essensis írása Nemrég írtuk meg, hogy mióta a republikánus Rick Scott kormányzó irányítja Floridát, a hatóságok igyekeznek felejtésre ítélni a klímaváltozás és a globális felmelegedés kifejezéseket. A fentiekről, nagy feltűnést keltve, a helyi sajtó nemrég…..
Bifidus Essensis írása A globális felmelegedésnek egyik leginkább érzékelhető jele a világtengerek vízszintjének emelkedése. Amíg a hőmérsékleti-, illetve csapadékmennyiséggel kapcsolatos extrémitások esetében több tere van a mellébeszélésnek és a „szkepticizmusnak”,…..
grusgrus írása „Hallgassunk azokra, akik nálunk jobban ismerik a növényeket” - mosolyog pajkosan dr. Frecska Ede, a transzperszonális pszichiátria hazai képviselője, a debreceni Kenézy Gyula Kórház orvosa, természetes tudatmódosító növények elismert kutatója a Nyitott…..
Bifidus Essensis írása A munkahelyi lógás sok tervezést, együttműködést és kockázatfelmérés igényel – ezt állítja nemrég megjelent könyvében, az Üres órák: semmittevés és munkahelyi ellenállásban (Empty Labor: Idleness and Workplace Resistance) Roland Paulsen, a…..
Tölgyessy Pál írása „Két oka van annak, hogy nem mondok muszlim vicceket: A, semmit sem tudok a muszlimokról. B, Te sem.” Dara Ó Briain Emlékszik valaki Peshavar-ra? Ugye nem, pedig az alig egy hónapja december 16-án elkövetett merényletben százötvenen, túlnyomó…..
Borbély András írása Az írás első része itt található   (3) a nemzeti jelölő partikularitása Azt látjuk, hogy a nemzeti jelölő hegemóniára, egyeduralomra tör. Ugyanakkor azt is látjuk, hogy a nemzeti jelölő hegemonikus igénye erőszakos és bizonyos tekintetben…..
grusgrus írása A hiányzó láncszem Irdatlan tömeg tolong vasárnap este a József nádor téren és környékén: nem akarunk netadót! Gondoltam, elbiciklizgetek majd a párszázas tüntetésen, de sok ezer ember követeli az ingyen internetet, plusz át is kellene vágnom a brit…..
Krausz Tamás írása Alighogy befejeződött a november 17-i tömegtüntetés – nem is az első - az orbáni tekintélyuralmi rendszer ellen a Kossuth téren, az ATV-n feltűntek az első – szokás szerint - liberális kommentátorok, jól ismert „hatalmi tényezők” vagy értelmiségiek.…..
Gizelladalma írása Múlt vasárnap hosszú idő után először mentem ki tüntetni, elsősorban kíváncsiságból. Nem reméltem, hogy ez a tüntetés más lesz, mint az utóbbi évek megmozdulásai, de szerencsére az események felülmúlták a várakozásaimat. Az Opera előtti tüntetés…..
Skócia választ, de korántsem biztos, hogy a magyarul olvasó polgár a hírekből okosabb lesz. Ennek az az oka, hogy míg a skót referendum jellemző a kortárs geopolitikai és politikai helyzetre, a magyarországi sajtó általában megragad azon a szinten, amire néhány angol cikk…..
Az eddigi sikereken felbuzdulva új állomáshoz érkezett a magyar kormány keleti nyitás politikája – erről Szijjártó Péter, külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkár beszélt annak alkalmából, hogy Magyarország a világon elsőként elismerte a Levantei és Iraki…..
  Új övezettel bővülhet az ócsai devizahiteles lakópark – olvasható a kormány.hu-n. A még nem hivatalos tervek szerint a kibővített területen a törlesztés szempontjából „problémás“ diákhitelesek kaphatnának saját lakónegyedet. Blogunk lent járt a devizahiteles…..
Illés Zoltánnak, a Fidesz környezetvédelmi exgurujának sikerült összebalhéznia az NFM-mel a Földművelésügyi Minisztériumban. A klímabizniszes cicaharcba Bencsik János is beszállt. grusgrus írása Az Európai Uniós Klímaadaptációs Platformja a múlt héten tartott Budapesten…..
(Filippov Gábor Facebook-bejegyzésének átvétele, a szerző engedélyével) Kedves választóm!Szeretném megsúgni, hogy ezek az év legfontosabb hírei: "A Transparency International, a K-Monitor és az Átlátszó.hu hónapokon át figyelte, hogy mennyit költöttek a pártok kampányra.…..
Szalai Erzsébet írása 1999-ben Oroszlánok és globalizáció címmel könyvet publikáltam az első Orbán-kormány első nyolc hónapjáról. Mai szemmel újraolvasva úgy tűnik, hogy a benne megfogalmazott tézisek és előrejelzések többsége kiállta az idő próbáját. Az első…..
  grusgrus írása Volt szerencsém aláírást gyűjteni az első kopogtatócédula-mentes jelöltállítási folyamatban. Nem volt aláírásbiznisz, nem volt humbug, leszólítottunk két hét alatt vagy négyezer embert. Az első nap nem hagyhattuk ki azt a poént, hogy becsöngessünk volt…..