Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Helvetia

45 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Helvét napló Job hunting training 2015.05.16 10:27:47
Részt vettem egy kétnapos job hunting trainingen, amit az egyetem szervezett. Elsősorban azért jelentkeztem rá, mert még soha életemben nem foglalkoztam ilyesmivel; az az érzésem, hogy a magyar oktatási rendszer eléggé mostohán kezeli ezt a területet. Persze az interneten egy csomót…..
Svájc három dolgot jelent szerintem a legtöbbünknek: egy gazdag ország, ahol minden drága, de keresetek is magasak (racionálisan gondolkozóknak villan be ez a kép először). Egy szép ország sok heggyel és a Genfi tóval (természetszeretők). Fura rend- és tisztaságmániás emberek,…..
Helvét napló Academic writing 2015.01.27 23:33:22
Újra járok francia kurzusra. Mégpedig academic writing címűre. Oh, hát nem azért, mert már ennyire megtanultam franciául, hogy erre lenne szükségem, hanem mert már az összes többi órát felvettem korábban- ezért csak ez maradt. A csoporttársaim mind 20-as éveik legelején járó…..
Helvét napló A kilátó 2014.12.16 01:13:19
A kedvenc boltom vásárlói nagyon vegyesek. Vannak nagyon szegények: ruhákat, ágyneműket vesznek; és vannak kincsvadászok, akik nem az olcsó ár miatt járnak, hanem valamilyen különlegességre pályáznak. Az állandó kincsvadász kategóriába sorolom azt a fiatal meleg párt, akik…..
Ma egy volt magyar kolléganőmmel leveleztem munka kapcsán. Volt jó pár levélváltásunk és a végén személyes dolgokról is beszélgettünk. Ő például megkérdezte, hogy most már egy kicsit jobban érzem-e magam Svájcban? Nagyon fura volt a kérdés- egyszerűen nem is értettem. Ekkor…..
Helvét napló Kincsek és csodák 2014.10.04 14:36:32
Már megint kificamodott a bokám, úgy tűnik, ilyenkor szükségét érzem annak, hogy csak azért is mozogjak. Így lelépcsőztem kb. 10 emeletet a Lilas köztől a Rue de la Borde-ra, ahol az Üdvhadsereg boltja található. Ott vettem egy gyönyörű kis faasztalt, hogy ne a földön kelljen…..
A tandem itt Lausanneban azt jelenti, hogy két egymás nyelvét tanuló ember segít egymásnak. Pl. ha egy francia anyanyelvű hollandul szeretne tanulni és egy holland anyanyelvű franciául, akkor ők egy tandemet alkothatnak. Megbeszélnek hetente egy időpontot és az egyik órahosszában az…..
Mindig mindenkitől azt hallottam, ha Japánba mész, akkor Kyotóba menjél. Most már abszolút értem, hogy miért mondják ezt az emberek. Egyetértek, ezen túl én is mindenkinek ezt mondom. Kyoto egyszerűen nagyon jó hely, ahova akkor is érdemes elmenni, ha egyébként tök egyedül…..
Helvét napló Foci vb és sushi 2014.08.02 23:39:38
A Japánba indulásom napján kb. mindenhez lett volna kedvem, csak Japánba menni nem. A legszívesebben azonban vb döntőt néztem volna Ouchy-n.  Én azonban a vb döntő idején éppen Isztambulban szálltam át a Tokióba tartó járatra. Mivel az átszállásra volt két órám, ezért…..
Az igazság az, hogy soha nem voltam Japán fan, sőt nem is tudom, hogy le merjek-e ilyet írni: baromira hidegen hagyott miden, ami az ázsiai kultúrával kapcsolatos. Tudom, hogy nem szép, de magánemberként sztereotípia-gyáros vagyok. Arra is képes voltam, hogy az ázsiaiakat, úgy unblock…..
Tokióból egy órával előbb érkeztem az isztambuli repülőtérre, ahol, így 3 óra 10 perc helyett, 4 óra 10 percem volt az átszállásra. Soha nem voltam még Isztambulban, de kislánykorom óta kíváncsi voltam rá. Konkrétan a 80-as évek második felére nyúlik vissza a…..
 A Socio.hu egy vitafelhívást kezdeményezett a családi viszonyokkal kapcsolatos fogalmakról. Mivel azonban az eredeti felhívás az ép család fogalomra koncentrál, ezáltal elkendőzi azt a tényt, hogy a folyóirat korábbi számában a „csonka család” kifejezés is szerepelt. E…..
Hát visszafordíthatatlanul nyár van: június, forróság, foci vb és nyaralás tervezése (ami az én esetemben most 3 egzotikus hely is lesz: orbánista Magyarország, ázsiai Japán, és olasz Svájc). A nyár kezdete mindig cseresznye ízű. Egy kis közben, ami része a vasárnap reggeli…..
Helvét napló Kenyéradó 2014.06.04 00:00:29
A történet egyik fele: Ma reggel csokitortaosztás volt a  konyhában, hát persze, hogy ki sem maradhattam volna belőle. A másik magyar lány is a konyhában volt éppen, mondjuk ő nem a csokitortaosztás miatt, mert számomra teljesen érthetetlen módon ő utál mindent, aminek köze van…..
Oliverrel és Misivel kb. heti háromszor ebédelünk együtt + délutáni kávézások, szóval elég sok időt töltünk el. Ezalatt egy csomó mindenről beszélgetünk. Nyilván először, mint  munkatársak a kutatásokról, utána a hobbiról (sportok, zene, filmek) ezt követően a…..
Azon a héten, amikor Conchita Wurst kiakasztotta a Magyarok Világszövetségét egy párhuzamos univerzumban, éppen azzal küzdöttem, hogy megfejtsem, mennyire viselkedek úgy, mint egy nő.  Annak ellenére, hogy tuti biztos vagyok benne, hogy 200 év múlva, amikor bár még a szociológusok…..
Valamikor 2013 márciusában ezeket a tanácsokat kaptam egy ismerősömtől a svájci lakásbérléshez: „Még annyi, hogy ha nagyvárosban próbálsz lakást találni (Genf és Zürich biztosan, nemtom Lausanne is ilyen-e) akkor marha nagy a túljelentkezés. Ez azért is van, mert Svájcban az…..
Helvét napló Bújócskázni jó 2014.05.10 00:51:33
Szóval még itt maradok plusz két évet, aminek egyébként nagyon-nagyon örülök. Annak ellenére is, hogy a várost, Lausannet, továbbra sem szeretem. Egyébként minden más város eddig nagyon tetszett Svájcban (legnagyobb kedvencem: Bern), egyedül Lausannal nem tudok megbékélni.…..
Az a helyzet, hogy ma is elestem. Sajnos nem a sípályán, hanem nagyon banálisan a járdán: nem vettem észre, hogy már elkezdődött a lépcsős rész és aláfordult a lábfejem. Eszméletlenül fájt, gondoltam heverészek 5 percet a földön és utána fölállok. Csak itt kicsit más, mint…..
Helvét napló Ez itt az én hazám 2014.04.02 19:27:08
  A cím komoly, de senkit ne tévesszen meg, ez csak könnyed hétfő délelőtti történet. Szerintem az embereknek alapvetően két csoportja van: akik hétfő délelőttre automatikusan nem terveznek be semmit, mert tudják, hogy az hétvégéről a hétköznapra való átállás időszaka.…..
Helvetia 2014.04.05 08:09:55
Azt kérdezed, miért csinálom? Hát, ezért! Folytathatod a sort! (Az egyes ügyek súlya, jelentősége nagyon különböző lehet, és nem is szedtem időrendbe. A "bővebben" linkek nem részletes ismertetések, hanem a témával foglalkozó cikkek, hírek, blogbejegyzések.) A…..
Helvetia 2014.04.04 08:45:37
Ma betegen síelni mentem. Legszívesebben lemondtam volna még tegnap este, de nem volt szívem, mert már ezelőtt másfél hónapja szerveztük le ezt az időpontot egy munkatársammal és közben másokat is hívtam szóval másik 5 embert csaptam volna be, ha visszamondom. Ezért tegnap este…..
Amikor 25 évesen megtanultam síelni, tudtam, hogy ez az én sportom. Annyira durván nyomtuk akkoriban, hogy most 33 évesen elképzelhetetlennek tartom azt a tempót, amit 20-as éveim második felében síelés címszó alatt műveltünk, pedig ugye nem volt az azért olyan marha régen, ergo…..
  Rájöttem, miért van most hiányérzetem. Basszus, lemaradtam a hétfő esti kávézásról, pedig ilyenkor vannak a legjobb osztások. Szóval ezeket mindig marhára élvezem, kivéve persze azokat az alkalmakat, amikor a kelet-európaiakon röhögnek. Nem baj, a múlt heti kávézás olyan…..
Köszönöm, de nem kérek a gyökértelenség stigmájából, mert én nem vagyok idegen. Ma végre rájöttem, hogy miért tartanak különcnek engem itthon. Itt mindenki kergeti a boldogságot, mint egy végcélt. Megtaláltad már az igazit? Szültél már gyereket? Vettél már házat? Van…..