Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tákolmányi (törölt)

15 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Olvasók! Ismételten blogsablont tesztelünk. Kérlek benneteket, amennyiben valamilyen technikai problémátok, észrevételetek van - csakúgy, mint a múltkor -, írjátok meg a kommentekben...
A Blikk és a Bors is megírta, hogy péntek reggel Sebestyén Balázs élő adásban tudta meg, hogy meghalt egy közeli rokona. A műsor első 15 percében még ott volt a stúdióban, aztán a következő blokkban már csak Rákóczi Ferenc és Vadon Jani maradt a Morning Showban. Ők…..
Tákolmányi (törölt) 2014.09.06 09:15:40
@mákos,metélt: A cím alapján arra gondoltam, hogy na, kirúgták. Nekem is gyanús, hogy nincs olyan szabályzat a rádiónál, ami kizárja a nemkívánatos infók beszivárgását.
A század elején két zseni, az orosz Szergej Prokudin-Gorszkij és a francia Albert Kahn fotózta Mongóliát. Prokudin-Gorszkij Oroszországot és az akkor orosz protektorátus alatt álló Mongóliát fényképezte, míg a neves gazdag filantróp Kahn azt vette a fejébe, hogy színesben dokumentálja a teljes…..
Tákolmányi (törölt) 2014.09.06 08:44:11
@Dr_utcai_arcos: Nem minősítettem, csak megállapítottam :)
Hogy jó-e a címválasztásom, azon lehet vitatkozni, hiszen a következőkben bemutatott illusztrációk nem kimondottan képregényekhez készültek. Mégis a stílus, a témaválasztás mind-mind a képregények világát tükrözik. Ebben a ma induló sorozatban nálunk kevéssé ismert rajzolók munkáit mutatom be, akik…..
Tákolmányi (törölt) 2014.08.26 19:04:37
@nandras01: Igazán szeretem ezt az oldalt, ez a gyűjtemény is jó lett. Viszont csatlakozom a kommentelő blokk átlátszóságának újragondolását kérő véleményhez.
Tákolmányi (törölt) 2014.08.26 20:17:57
@nandras01: Nem, nem, nem. Az ötlet jó, csak a használhatóságra is figyelni kell. Köszi, hogy figyelembe vetted a véleményeket.
Egy bloghoz szerencsés esetben hozzá tartoznak a kommentek és az ezeket író kommentelők is. Bár a különböző témájú posztok némileg eltérő kommenteket kapnak, és vannak olyan témák, ahol kifejezetten segítő jellegű hozzászólások jönnek, azért a legtöbb eset nem ilyen. A…..
A halak jelleme De mi az a Linux? 2014.08.21 07:20:00
Két napja írtam egy gyors posztot (a fürdőkádban ülve) a belassult Windows rendszerről és az ez okból sürgetővé vált gépcsere nehézségeitől. Miután szerencsésen egy Macintosh tartalmú címet kapott a poszt, egész szép olvasottsága lett, jöttek is hozzászólások szép…..
Tákolmányi (törölt) 2014.08.20 18:21:15
@Thoreau: Naná! Már nem a Microsoft az IT iparág sátánja, hanem a Facebook és főleg a Google.
Folytasd csak a Linux kiismerését ez biztosan sok embert érdekel. Mondom, én addig nem tudok és akarok váltani, amíg az Arduino fejlesztőprogram, a 3D Stúdió, a Visual basic és más programok nem futnak rajta. Egyébként minden más felhasználási területen észre sem vennénk a másik oprendszert.
Másik indok, hogy azért már túl idős vagyok, hogy egy köcsög oprendszer csicskáztasson és megtiltson nekem dolgokat, hogy a saját gépemen, lényegében rendszergazdaként mit tehetek meg. Ez a fájlrendszerre vonatkozik.
Tákolmányi (törölt) 2014.08.22 05:46:21
@MTeddy: Köszönöm a tippeket!
Nagyot dobbant a szívem, amikor megláttam az interneten az alkalmazást hirdető cikket. Nincs többé unalmas meeting, sorbanállás, tömegközlekedés. Itt a Heroes of Might and Magic 3 és annak minden kiegészítőjével - ráadásul WoGostul - elfut Androidon. Azonkívül ingyenes és percek…..
A halak jelleme Idő... 2014.08.17 08:45:54
Az idő alapvetően nem egy rossz találmány.  Egy baj van vele, mégpedig az, hogy telik. Néha lassabban, de többnyire mostanában inkább gyorsan.  Akit az idő mindenféle fizikai aspektusa érdekelne, az olvassa el Hawkinstól  „Az idő rövid története” című alapművet. Jó.…..
Tákolmányi (törölt) 2014.08.17 11:09:43
@Thoreau: Nálam sokkal korábban kezdődtek a "jaj, mindjárt megöregszem" rohamok, de nagyon rövid ideig tartanak. Vigasztal, hogy kutatások szerint 18 000 000 000 ember élt eddig a földön és ők is kibírták :)

Nem akarom másra fogni a dolgot, de a mi nemzedékünk csúnya csapdába esett. Úgy nőttünk fel, hogy perspektívaként a szocialista államberendezkedés marad sokáig, ami stabil munkát adott, de nem szerette ha ugráltál - azaz önállóan gondolkodtál. Az úgynevezett rendszerváltás pont ellenkezőjére fordította a dolgokat és azóta is stabilan leszar az állam, mint polgárt. Boldogulj, ahogy tudsz.
Ebből következik, hogy aki évről-évre azt várta, hogy jövőre kicsit jobb lesz (pl. a közszférában, ahol köztudottan dúskálnak a fizetésben :) ), öregségére úgy maradt.

Én nem panaszkodhatom, de azért megértő vagyok.
A lábuk védelmét sokan elhanyagolják. A strandpapucsban történő flexelés vagy fűnyírás sokunk számára ismerős lehet. Még ha magunknak épp van is elegendő józan eszünk, a szomszédban biztos láttunk már ilyet. Pedig a lábunk védelme nem közömbös téma, bár reneszánszát…..
Tákolmányi (törölt) 2014.07.21 19:58:25
...  a víznél súlyosabbak pedig elmerülnek – ezek a megfigyelések egészen sokáig tartották magukat, és bár a hajózást már sok ezer éve megoldottuk, és az ún. statikus repülést is kipipálhattuk 1783-ban, a Montgolfier-testvérek hőlégballonjának levegőbe emelkedésével,…..
Az IDDQD blog megírta, az EA fizetős demót adott ki. Majd a várható updateben azt is, hogy tévedés. De felmerül a kérdés, mi van akkor, ha valaki már fizetett érte? A választ két oldalról lehet megközelíteni. Az első nyilván a szép új policyről, miszerint bizonyos feltételek…..
Tákolmányi (törölt) 2014.07.06 08:06:52
3D KÍVÁNSÁG A 3D nyomtató ára 2014.04.14 00:06:49
Szeretnél holnapra nyomtatót az íróasztalodra? A kérdés csak annyi, hogy mennyit szánsz rá! Meglepően sok helyen árulnak Magyarországon térbeli nyomtatót, akár 1 napos szállítással. Lássuk, hogy mennyiért? Itt tudod a táblázatot kinagyítani   Az adatok emészthetőbb,…..
Jobbegyenes Ez 31 embernek tetszik. 2014.04.16 18:44:42
Azt mondja a Fodor Gábor a Facebookon, hogyaszonyga, hogy “Nagyon szomorú látni, hogy Schiffer András az LMP-elnöke és Török Zsolt volt MSZP- szóvivő kedélyesen mondja fel a szalon és kevésbé szalon antiszemita szlogeneket a Facebookon.Erre nincs mentség!” Mármost azt én nem…..
Tákolmányi (törölt) 2014.04.17 10:24:15
@líder máximo: Csak a statisztika értékek súlyozása miatt jegyzem meg, hogy szerintem is seggfej vagy.
Azonban támogatom a hozzád hasonlók antikommunikációját, mert vérfideszes vagyok és szeretném, ha még 12 évig a jobboldal kormányozna, e küldetés támogatásához kíván neked erőt, egészséget és hasinló kommenteket!
Jönnek folyamatosan a frissítések, de kezdem a lényeggel: a Costes és az Onyx után van egy harmadik Michelin-csillagos étterme is Magyarországnak: a Borkonyha! Itt még nem teljesen hiszi a séf, Sárközi Ákos Olyan váratlanul érte a hír a séfet, amit hoztam neki, hogy nem is…..
Gasztroforradalom van, a séfek pedig a tábornokai, díszes egyenruhában, délcegen figyelik a küzdelmeket. Már csak a tévében pózolnak, mindig mosolyogva, hófehér séfkabátban, dél körül mennek dolgozni, belekóstolnak kicsit a kollégák főztjébe, aztán egy pohár champagne-nyal a kézben elkezdenek…..
Tákolmányi (törölt) 2014.03.06 16:31:09
Amikor egy cégnél a rendszeresen használt rövidítéseket ismertették a friss belépőkkel, az egyik kolléga így foglalta össze a hallottakat: „Mondj három betűt, azt’ minden el van intézve!” – sokszor valóban a tudományosság és a hozzáértés látszatát adja az embernek, ha…..
Tákolmányi (törölt) 2014.02.26 20:48:34
Vissza-visszatérő gondolatom, hogy kipróbálom a galvanizálást, azonban a téma alapművében és a neten keringő ritka irodalomban olvasottak meghátrálásra késztettek eddig. Al-Kaida kompatíbilis, engedéllyel (vagy úgy sem) vásárolható vegyszerek, szabályozható egyenáramú…..
Tákolmányi (törölt) 2013.11.07 16:39:05
@Viliavereb: Abszolúte! Olvastam, hogy ellenálláshuzalt keresgéltek keményvonalas galvanizálók az egyik topicban és például vasalóból kibányászott cekaszt ajánlgattak pont erre a célra. Az elektrolit nagyon vezető, így mintha rövidre zárnánk az áramkört. Azaz attól még elpukkanhat, nem?. A cekasz pedig felizzik és kész.
Tákolmányi (törölt) 2013.11.07 16:39:34
@gg630504: Igazad van, ügyes vagy
Tákolmányi (törölt) 2014.02.24 13:19:32
@santner: Szia! Írtam magánban.
Számos esetben van szükség különféle tárgyaknak a falra erősítésére. Ha az nem túl súlyos, azaz alig terheli a rögzítőelemet, akkor többnyire méretesebb acélszeg is elégséges a rögzítésre. Ám ha már erős és kisebb-nagyobb terhet is meg kell tartania a rögzítéshez…..
Tákolmányi (törölt) 2014.02.22 08:53:41
@janosk: Jánosk, szerintem a Facebook oldalon kérdezd, mert ide már nem nagyon járunk vissza. Elnézést a kései válaszért.
www.facebook.com/furdancs
Furdancs Blog Költözünk! 2014.02.12 01:06:34
Tekintve, hogy majdnem minden marad a régiben és a Furdancs dübörög tovább, nem szeretnénk bő lére ereszteni ezt a posztot. Egyszerűen arról van szó, hogy új lakásba költözünk. Várunk titeket a megszokott Furdancsos tartalommal az új kecóban is. A virtuális barkácsolást…..
Tákolmányi (törölt) 2014.02.18 18:27:07
@cso zsi: Vannak érdekes jelenségek, az biztos. Állítólag barkácsolják már az új motort.
Az év elejei lendületünk nem hagyott alább, így remek újdonságokkal és frissítéssekkel jelentkezünk. Lássuk mivel lett mától több a blog.hu rendszere: Frissített editor A posztszerkesztő frissítése már régóta tervben volt, végre megléptük! Jelzéseitek és tapasztalataink…..
Furdancs Blog Zsenik otthon V. 2014.01.06 09:21:07
Szinte mindenkinek, aki már látott faesztergát és felsőmarót külön-külön, megfordult fejében, hogy házasítva a kettőt, micsoda pompás csigavonalat lehetne fahengerekbe marni. A tokmány lassú forgása mellett a kés(maró)tartó egyenletes, oldalirányú mozgásáról kell pusztán…..
Furdancs Blog Zsenik otthon IV. 2013.12.30 08:47:46
Legutóbb bemutattam egy házi készítésű, számítógép vezérelte marógépet. Tervezőjét, konstruktőrét és tulajdonosát sikerült meginvitálni egy beszélgetésre. K. Zoltán (nem, nem körözik, de inkognitót kért) szememben annak a polihisztor figurának megtestesítője, akiről a…..
Tákolmányi (törölt) 2013.12.30 14:01:29
@Rodolfo63: Szia!
Csak bökj rá a "cnc" címkére a post alján!
Furdancs Blog Zsenik otthon III. 2013.12.23 11:03:51
A sikerszériás termékek bemutatását kissé megszakítva intelmek következnek mindenki számára, akit elbűvöltek a házi gyártású szerszámgépek videói és már-már vasfűrészt ragad, hogy nekilásson elkészíteni egy, a kukoricadarálónál bonyolultabb berendezést. Az…..
Furdancs Blog Zsenik otthon II. 2013.12.16 09:00:07
Gyakori kérdés a saját építésű szerszámgépek sorozat első része után: Mi az a CNC? Nem szeretnék teret és időt foglalni a blog profiljába vágó hagyományos barkácstémák elől, de továbbiakban még többször elhangzik a Computer Numerical Controll (számítógépes…..
Tákolmányi (törölt) 2013.12.16 22:13:32
@mis: Hát az a helyzet, hogy Skynet ügynök vagyok és controll mindenek felett. Ellenőrzés alatt tartjuk az emberiséget. Mindenkivel építtetünk egy CNC (Aurdino vezérléssel, ő is a mi egységünk) gépet és a gépagyakkal átvesszük a hatalmat.

Igazad van, hasonlít a két szó, de már nem javítom át, mert akkor értelmét vesztené a kommented, köszi!