Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hobbiszakács

1017 bejegyzést írt és 3112 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy rókafi voltam én, aki rókalány akart lenni, De a rókalányok nem fogadtak el, és megverték a fenekem. Aztán visszaváltoztam rókafivá, és megbántam a kívánságom, Mert rájöttem, hogy jobb rókafinak lenni, mint rókalánynak álmodoznom...
Tíz nappal húsvét után még mindig nem találták meg az eldugott tojásokat...
Negyven évvel ezelőtt minden az emberért volt. Mégpedig azért az emberért, akit a népe egyszerűen csak „az Elvtársnak” nevezett. Elena és Nicolae Ceausescu (Sajtófotó az 1980-as évekből.) A rádió és a televízió az Elvtárs nyilvános szerepléseinek szentelte a híradót. A több órás beszédek alatt…..
A Zenetörténeti múzeum fapadlós dísztermében félhomály, a diszkréten megvilágított pódiumon fekete zongora. A színfalak mögül fekete estélyibe öltözött hölgy lépett elő. Tétova taps után a nézőtér elcsendesedett...
Hobbiszakács 2024.04.04 07:32:12
@littke: Csak ne felejtsd el visszaállítani "hangosra". Mint a szomszédom, akinek az ajtaja előtt megjelentek a rokonok: három napja nem válaszolt a hívásukra.
A Moskenesöy szigetén levő Reine az 1300 lakost számláló Moskenes kommün központja. A világ legszebb helyének tartott helyiség mellett magasló Gjertinden csúcs (821 m) alatti hegyhátról az egyik irányban az Atlanti-óceánra, a másik irányban pedig a Lofoten-szigetek csipkés hegyeire nyílik…..
Vestvågöy szigeten, Borgban építették fel Észak-Skandinávia legnagyobb ismert viking házának az alapjaira a Lofotr Viking múzeumot. (Turistacsapda: a berendezés nagy része hamisítvány.)..
Svolvaerből nyáron háromóránként indul hajókirándulás a közeli Trollfjordba. Egy órányi hajókázás után a sétahajó észrevétlenül siklik be a Raftsundetből nyíló fjord szűk bejáratán a több száz méteres, meredek sziklafalakkal körülvett katlanba. A kormányos kereplőre hasonlító…..
Hobbiszakács 2024.03.24 15:17:47
@littke: Én nem aztán. Még a járda szélén is szédülök. A kecskeszarvak mögötti hegygerincre ösvény vezet, onnan jobb képet tudtam volna csinálni. (A fénykép az utcáról készült egy 300-as objektívvel.)
A neccen vannak videók merészebb ugrásokról is. (Keress a youtube.com-on "Svolvaergeita"-ra.)
Anna Boberg 1901-ben az éjféli nap fényében látta meg a sarkvidék szépségét. ..
Tonhalas édeskömény saláta..
Hobbiszakács 2024.03.13 13:19:23
@littke: Ritkán fordul elő, hogy édesköménnyel találkozunk. Kíváncsiak voltunk, és kellemesen csalódtunk.
Újabban inkább szeszmentes italokat fogyasztok/tunk. Azt hiszem, hogy a korral jár.
Fabula a rókafiról, aki rókalány akart lenni Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy rókafi, aki nagyon szerette a rókalányokat. Mindig csodálta őket, ahogy szépen játszottak, nevettek, és énekeltek. A rókafi titkon arról álmodott, hogy ő is rókalány lehessen, és részt vehessen a rókalányok…..
Hobbiszakács 2024.03.08 07:11:48
@littke: Ne légy már maradi! Téged nem csábítana az, hogy egy nyisszantással gyönyörű nő váljon belőled? :-)
Én: Miért van a rókának rókafia és nem rókalánya? Copilot: Szia, én vagyok a Copilot, az AI társad. A rókának rókafia és nem rókalánya van, mert a magyar nyelvben a róka szó hímnemű, és a kicsinyeit is így nevezzük. Ez nem jelenti azt, hogy a rókák nem lehetnek nőstények, csak a nyelvtan…..
Hobbiszakács 2024.03.07 12:00:13
@littke: Azóta nem változott semmi :-) Sőt, a Nap gyerekei sem napocskák. Jelen pillanatban ennyire lehet megbízni a hangsúlyt a politikai korrektségre helyező AI-ben.
:-(
"Kedves Utas"- kezdődött a McDonald's reklámja, majd egyre apróbb betűkkel folytatódott. A cél lefordíthatatlan svéd szójátékon keresztül - az azonos kiejtésű "hunyorítani" (kisa) és a sajt (cheese) - az olcsó cheeseburger népszerűsítése volt.  ..
Olajbirkózás – törökül Yağlı güreş.  Az ősrégi török testgyakorlat hívei az 1300-as évek óta Edirnében rendezik meg a Kırkpınar Güreşleri elnevezésű olajbirkózó versenyt. Mikes Kelemen mélyen hallgatott róla, pedig 1718-ban fél évet töltött Edirnében, azaz Drinápolyban. Bizonyára nem akarta…..
Hobbiszakács 2024.02.22 08:15:24
@Mormogi Papa: Nekem mindig gyanús volt a Mikes néni fia :-)
Hobbiszakács 2024.02.24 13:09:12
@Mormogi Papa: Régen az írástudás volt kiváltság, ma a szövegértés az. :-(
Ismerik a betűket, tudnak olvasni, de nehezen tudják képpé, gondolattá alakítani. Nem hibáztatom őket, a feleltetés "Fejlett Nyugaton" régóta nem menő - nehogy rosszul érezze magát a dadogó-habogó nebuló. Annak, akinek a szeme előtt ide-oda ugrálnak a betűk, olvasni sem kötelező. Aktivistának úgy is megfelel. :-)
  Lassú főzőben készült, rozmaringos báránycomb mellé ettük...
Hobbiszakács 2024.02.22 08:14:06
@littke: @Mormogi Papa: Ki lehet próbálni kelvirággal, karfiollal és brokkolival is. Ja, és csicsókával. Határ a csillagos ég :-)
Futótűzként terjedt a hír, hogy Gábriel arkangyal elővette a harsonáját. - Lelki szemeimmel láttam, amint a trombitájával a hóna alatt a Főnökhöz tartott - bizonygatta egy kárhozott lélek, majd hozzátette. - Az álmoskönyv szerint fontos bejelentés várható...
Hobbiszakács 2024.02.06 13:31:09
Búcsúzom tőled, drága jó pálcám –  fájó szívvel, de hálásan az együtt töltött évekért, a sok vidám pillanatért. Amíg nem ismertelek, addig a gyerekkorom ártatlan és gondtalan, ugyanakkor üres volt – de nem tudtam azt sem, hogy hiányzik valami az életemből, még kevésbé tudtam, hogy mi lenne az, ami…..
A stockholmi Metro újságban megjelent újságcikk szerint az átlagsvéd, nevezzük őt Svenssonnak, 2010-ben 85 kiló húsárút vásárolt, amit feltehetőleg meg is evett. Majdnem negyed kiló naponta. Ez rengeteg, főleg ha elgondoljuk azt, hogy az évente elejtett 100 000 jávorszarvas és a lappföldiek…..
Két szelet lazacfilét citromos-sós-borsos pácban várakoztattam...
Hobbiszakács 2024.01.30 13:30:14
@Mormogi Papa: Rettegett és nem "Rettenetes" Iván. (Köszi a javítást Mormogi) :-)