Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HaromGyerek

74 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Örülni kell, ha hisztizik a gyerek (Peer Krisztina interjú, HVG) ..
Forrás: Anne Theriault cikke, itt: http://www.washingtonpost.com/news/parenting/wp/2015/02/13/its-never-too-early-to-teach-children-about-consent-and-boundaries/ Van egy tévhit, miszerint a testi önrendelkezésről és a beleegyezésről ráérünk akkor beszélgetni, amikor majd a szexuális…..
Találtam egy szuper cikket, Kasey Edwards írta, íme: http://www.dailylife.com.au/dl-people/dl-entertainment/my-daughter-is-fat-isnt-it-my-job-to-tell-her-20150216-13fy86.html Összefoglalva a lényege: sok szülő úgy érzi, az ő feladata szembesíteni a gyerekét azzal, hogy kövér. Kasey…..
http://www.buzzfeed.com/lynzybilling/this-is-what-it-looks-like-when-men-are-allowed-to-take-60-d#.ysba991gd Képes összeállítás svéd apákról, akik otthon vannak a gyerekeikkel. Tetszik a vécén ülve körömlakkozós, a szájjal orrot szívót, a háti hordozóban porszívózós,…..
Elkészült magyarul ez a hasznos táblázat. Látványos, közérthető, hiánypótló. ..
Összeszedett írás, praktikus tanácsokkal. Szerintem a gyerekágyat végigfeküdni fontosabb lenne, mint hinnénk. Persze én sem csináltam ezt egyszer sem, és mindig volt jó kifogásom. Azért az elég nagy marhaság volt, hogy egyhetes (rám kötött) gyerekkel kimentem sétálni a 21…..
Röviden összefoglalom ezt a cikket, mert nagyon szimpatikus és praktikus. Egy apa írta. http://happilyevermom.com/2014/12/15/coming-home-from-work-exhausted/ A kiindulópont az a helyzet, amikor estefelé az apa hazaér a családjához, és szeretne végre lazítani, mondjuk közhelyesen…..
Így lehet gumis lepedőt, nejlonzacskót, papírrepülőt, boxert, pólót stb. hajtogatni :) ..
Tetszik, hogy a pici lányt a tesói csomagolják ki, és nem ugrál ott körülöttük az anyuka, hogy jaj, neígyfogd, leejted, alszik, csöndesebben, hagyjátok. Annyira szép gondolatok vannak benne. Hogy a gyerekre nem szabad úgy nézni, hogy csak viszi az energiát, mert ad is sokat. És…..
Schneiderné Diószegi Eszter IBCLC szoptatási tanácsadó írása, nagyon megnyugtató, sokszor linkelem más anyukáknak, akik azon aggódnak, hogy biztosan nem elég a tejük, azért ébred a babájuk éjszaka. ..
Nem tudom, mennyire használható Magyarországon, mert nem olvastam végig, csak az elv tetszik. ..
A karácsonyi szünetben a legkisebb (14 hónapos) már csak egyszer aludt nap közben. Az első két ovis napon is ez ment: reggel ébresztés, öltözés, oviba a nagyokat, majd haza (vagy boltba/patikába), reggeli, pakolás, mosás, főzés, ami éppen kell. Ezzel az a baj, hogy amikor megyünk…..
Elkezdtem egy ingyenes online kurzust az ALISON-on. Szeretnék minden nap haladni vele, tegnapra egy 17 perces (!!) videót irányoztam elő magamnak. A kicsi aludt, a két nagynak kapcsoltam dvd-t (haha), feltettem a fülest, elkezdtem nézni, ééééés... a lányom szólt, hogy a kicsi…..
Angolul van, és vannak közte jó ötletek. Szeretem az ilyen összeállításokat. ..
Ma szombati munkanap lévén a férjem dolgozott, én pedig egyedül voltam a három gyerekkel. Hétköznapokon a két nagyobb az oviban eszik, ami azért jó, mert főzhetek a magam kedvére, nem muszáj olyat, amit ők is szeretnek. Ma viszont az egyik kedvencüket készítettem: spagettit…..
A négy éves fiam ma ette meg az összes maradék csokit az adventi kalendáriumból (reggelente szoktak egyet). Mondtam, hogy így nem marad a többi napra, azt mondta, neki nem baj :) A majdnem 6 éves lányom simán betartja, és már felismeri a számokat is, reggel magától kivesz egy kis…..
A mai fejlesztő foglalkozás (hehe) újabb brutál adag mézeskalácstészta összeállításából állt, amit a majdnem 6 éves lányom és a 4 éves fiam közreműködésével végeztem. A tojás feltörését nem engedtem, meg a digitális mérleg használata is csak nekem megy egyelőre (én…..
A mézeskalácssütés mint ideális családi program, haha :D A gyerekek két pofára tömik a nyers tésztát. A földre is jut. A deszka lisztezésében is feltétlenül részt kell venniük! Így a liszt kiborul, jut a földre, a ruhájukra is lesz. És persze ezt is meg kell…..
Ez is inkább iskolásoknak való, de felnőtteknek is jó szórakozás, mert sokféle formára lehet vágni, majd izgulni, milyen lesz a végeredmény :) ..
Az 5,5 évesemnek még nehéz, úgyhogy megrendelte, majd nézte, ahogy a videó alapján csináltam. A végén rárajzolt filctollal pöttyöket :) ..
Voltam már több napig a gyerekekkel  kórházban - 3x a Tűzoltó utcában és egyszer a László kórházban. Egyszer a férjem aludt bent a nagylánnyal, amikor én itthon maradtam a kisbaba öccsével és a 3 évessel. Fontos: jogod van a beteg gyereked mellett maradni! Ott lehetsz vele a…..
Idén már novemberben elkezdtük a gyerekekkel a mézeskalácssütést. Idáig 3x készült, mindig más recept alapján, de a most következőhöz mindig visszatérek. Az a legjobb benne, hogy nem kell a tésztát semeddig pihentetni, hanem egyből nyújtható, kiszúrható, süthető. Így ha a…..
kicsi babáim 22 hetes 4 napos 2009.07.30 21:55:49
Kisliza ma a délutáni fürdés után úgy kimerült, hogy beiktatott egy harmadik, félórás alvást is. Olyan gyorsan bealudt, hogy fel sem öltöztettem előtte (nem hittem, hogy ebből alvás lesz), aztán csak betakartam a pizsamafelsőmmel. Lehet, hogy nem csak a fürdés fárasztotta ki,…..
kicsi babáim 22 hetes 1 napos 2009.07.27 15:53:18
Idill felsőfokon. Itthon ülök Anyuéknál, akik épp Erdélyben nyaralnak, a gyerek mellettem alszik a mózesben (amit nemsokára végleg kinő), ölemben a laptop, nyár van és nincs kánikula. Az altatás szuper volt, megtaláltam az ezeréves Hóc, hóc, katonát, ami még az enyém volt (38…..
kicsi babáim 21 hetes 2 napos 2009.07.21 23:16:35
Kis Nyuszifülűnek ma, egy nappal az 5 hónapos szülinapja előtt kibújt az első foga. Ahogy a védőnő is mondta, a fehér pötty, ami korábban ott volt, még nem fog volt, az egy-két hete eltűnt, és ma megjelent egy recés, éles fogacska. Látszani még nemigen látszik, de érzem az…..