Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Demencze Ilona

88 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Képzelj el egy alternatív történelmi Magyarországot, ahol Gróf Széchenyi a magyar Tony Stark. Ha ez megvan, adj hozzá egy bájgúnár álcamestert, egy igazi boszorkányt, és egy vérbeli szabadságharcost, majd göngyöld bele őket egy rohadt menő steampunk stílusú világba. Ha ez megvan, akkor csapd fel…..
Az utolsó előtti huszár című magyar képregény talán a 2020-as év egyik legjobban várt megjelenése volt. Nem véletlenül, hiszen a képregény hatalmasat durrantott. Mind minőségben, mind a történet egyediségét tekintve fantasztikusra sikeredett a végeredmény. Abszolút függője lettem ennek a…..
Imádom Kovács Attila könyveit, így érthető módon az egyik legjobban várt ifjúsági történet volt tavaly év végén számomra a Micsoda kalamajka! Az első részről itt írtam ajánlót, de biztos emlékeztek még rá páran mennyire dicsértem a Micsoda költözést. Nos, örömmel jelentem be, hogy a második rész is…..
Szántó Dániel neve a magyar krimi szférából már sokaknak ismerős. Nem véletlenül, hiszen Az üldözött és a Revans című regényei igen nagy népszerűségnek örvendenek a mai napig. A fiatal író 2020-ban új regénnyel debütált az Alexandra Kiadó párfogásában. Az Egy pap vallomását nagy érdeklődés fogadta,…..
Mi sem fenségesebb érzés, mint olyan olvasási élménnyel zárni a 2020-as évet, amelyre bátran mondhatom, hogy számomra ez volt az év legjobb regénye! Hercz Júlia: Arany és Ónix című fantasy regénye egyszerűen letehetetlen, izgalmakkal teli és varázslatos. Fülszöveg „Mi ​vár az út végén?…..
Kiskamaszok, szülők, barátok, testvérek, osztálytársak, tanárok, könyvtárosok, bloggerek és vloggerek, ez a felhívás nektek szól! Vegyetek részt Kovács Attila író, a Pagony Kiadó és a Táncsics Mihály Művelődési Ház közös versenyében! Remek nyeremények várnak rátok, mindamellett egy igazi kalandban…..
Történelem, rejtély, romantika, festészet, Balaton. Ezekkel a szavakkal tökéletesen megalapozható Tapodi Brigitta: A hajtű című regénye. A szépirodalmi igényességgel elmesélt történetben a múlt és a jelen összefonódását követhetjük végig. Fülszöveg: „Mire ​képes egy nő, hogy gyermeke legyen? Hol…..
Róbert Katalin: Keresd Az Igazit! Róbert Katalin: Keresd az igazit! (Lélekfény 1.) című ifjúsági, fantasy regénye egyaránt szól útkeresésről, az igaz szerelem megtalálásáról, és önmagunk felvállalásáról. Az elfojtott érzelmek és a háttérben megbúvó sötét titkok előcsalogatása izgalmas perceket…..
Szélesi Sándor: Az ellopott troll (Varázslények Ügyosztály 1.) Nagy örömömre szolgál, hogy a hazai folklór képviselői mellett egyre több író merít a magyar népmesei elemeinkből. Az ellopott troll valamennyi olyan tényezőt magában hordozza, amit egy minőségi urban fantasytól…..
Bányai D. Ilona: Erdély lángjai (Borszorkánykör 3) Az Erdély lángjai egy Mátyás király korabeli történet, amely azonnal magával ragadja az embert. Izgalmas, fordulatos, hangulatos. A történelmi események felfedezése mellett, a női karaktereknek is fontos főszerep jut. Egyértelműen olyan regényről…..
Tagadhatatlanul imádom Kovács Attila azaz Holden Rose könyveit, korábban már írtam a Holtidőről és a Howard Matheu különös esetei sorozatának hatodik kötetéről a Nita, Gil és én-ről. Legújabb könyve a Micsoda Költözés!, ízig -vérig a 8-12 éves korosztály számára készült, trendiségét Orbán Orsolya…..
Az oroszlán árnyékában az első könyv, amit Ashley Carrigantől olvastam, és azt kell mondjam, hogy kellemes meglepetést okozott. Imádom az urban fantasy történeteket, főleg ha tudnak valami újdonságot is mutatni. Carrigannek egész jól sikerült. Fülszöveg “Ami ​neked horror, az neki egy szokásos…..
Dér Adrienn mesekönyvének olvasása különleges élmény. A kaszabmanó az egyik legegyedibb mesekönyv, amit valaha olvastam. Rendkívül fantáziadús, ötletes és frappáns megoldások színesítik a cselekményt. Mind a szereplők, mind a helyszínek, mind az illusztráció teljesen egyedi. Annyira zseniálisan van…..
Az Athenaeum Kiadó egy újabb magyar írót karolt fel. Fayer Sándor első regénye az Ördögi kör 2020 elején jelent meg. Bár jelenleg szinte mindenhol a koronavírus tartja rettegésben az embereket, ne feledkezzünk meg róla, hogy vannak a világon olyan helyek, ahol szinte mindig veszélyhelyzet van. Ahol…..
M.Kovács Melinda A kételyen túl című könyvét 2018-ban az év könyve címkével illettem, idén pedig a folytatást is volt szerencsém elolvasni. A vétkeinken túl ott veszi kezdetét, ahol az első könyv történései véget értek. Kinga és Tamás házassága romokban,  Juli pedig érthetetlenül furcsán viselkedik…..
Üdvözlünk a sünök világában! Acsai Roland tollából már sok mesét olvastam. Többek közt a Csipkerózsikát, a Pillangókisasszonyt vagy A betondzsungel könyvét. Előbbi kettő a Holnap Kiadó gondozásában megjelenő Mesék az operából sorozat részei. A Süniverzum tagadhatatlanul Acsai Rolis lett, teli…..
Felüdülés ilyen remek könyvvel indítani a 2020-as évet, mint Galambos Á. István: Így futottam anyátokkal című regénye. Ez a történet remek példája annak, hogy a sport mennyire össze tudja kovácsolni a legkülönfélébb embereket. A bajtársiasság és összetartozás regénye ez, mely eszébe juttatja az…..
A Két világ határán című fantasy antológia, a Trivium Egyesület pályázatának nyertes novelláiból került összeállításra. Már többször hangsúlyoztam a blogon, hogy nagyon szeretek novellákat olvasni, és fontosnak tartom, hogy minél több ilyen kötet lásson napvilágot. Szerencsére ebben a kiadványban…..
Szurovecz Kitti legfrissebb regénye Az egyetlen ismerős arc, egy romantikus szállal átszőtt rejtély, amely nemrég jött ki a nyomdából. Nem csak feltűnő színével, hanem titokzatosságával is felhívja magára az olvasók figyelmét. Kuckózós téli estékre tökéletes olvasmány! Szurovecz Kitti: Az egyetlen…..
A tündéres mesék rendkívül népszerűen a kicsik körében. Láttunk már ezerféle tündéres sztorit, mégis azt mondom, hogy Anita könyve bátran lehet az ezeregyedik. A tündérpalota varázsa abban rejlik, hogy nem csak a gyerekeket készteti alkotásra, hanem a szülőket is. Mindemellett még végtelenül aranyos…..
Ha történelmi pillanat nem is, de az Olvass hazait! történelmében biztosan ez lesz az első book tag bejegyzés. Az ötletet Csakegyluca molyos bejegyzése adta, én is ezt fogom megcsinálni, kifejezetten hazai szerzők műveivel. Köszönöm az inspirációt! :)  Nos, akkor hozzá is látok!  1.Sárguló…..
Eszes Rita Rókatündér című regénye kellemes felüdülést nyújt az ilyen sápadt őszi napokon. Nem csupán a Japán kultúrába nyerhetünk betekintést, hanem egyedi hiedelemvilágukba is. A Balsai Móni főszereplésével készült Liza, a rókatündér című filmből már sokaknak ismerős lehet a kicunék, azaz a…..
Be kell vallanom, hogy Pfliegel Dóra Tindertojás című regénye jól feladta nekem a leckét. Méghozzá azért, mert a szerző nagyon komoly dolgokról ír, azonban egy csomó mindenről nem fogok tudni beszélni nektek, mert pont lelőném a lényeget. Szóval ezért most elmorzsolok egy pár könnycseppet, majd…..
A Facebookon és az Instagram oldalamon már beharangoztam, hogy szeptemberben és októberben a női szerzők kapnak reflektorfényt az Olvass hazait!-on. Gabriella Eld Legendák a Bagolyvárosból című kisregény sorozatának első részéről már korábban hoztam nektek egy ajánlót,most pedig itt a folytatás! A…..
Bizony, ismét egy Acsai Roland alkotást hoztam nektek, ami magában hordozza az író stílusának minden sajátosságát, mégis bevezet minket egy teljesen új világba. A Jin és Jang, Bocsi Eszter csodálatos illusztrációival teszi teljes egésszé ezt a csodás történetet.  Fülszöveg:  „A Jin és Jang…..