Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dzsibacsi

61 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
KORG Sledgehammer   A KORG, amely már eddig is piacvezető volt a hangolók terén, most egy különleges megjelenésű és a hangolók világában újszerűnek számító gitár hangolót mutat be. A Sledgehammer hangoló két változata minden körülmények között alkalmazkodik a gitárosok…..
KORG Magnetune A csíptethető hangolók népszerűsége töretlen a piacon, és az árak tekintetében is igen erős a verseny. A felmérések szerint, bár sok gitáros élvezi az eszközök által nyújtott kényelmet, örülnének, ha a hangoló nem lenne annyira feltűnő. A KORG célja az…..
Peta újított, ismét rátalált a Vox-ra. Eddig is használta a kiváló Tone Garage padlóeffekt sorozat Tube Screamer-rel nem összetévesztendő zöld Straight 6 Drive-ját. Most mellé került a sárga, Flat 4 Booster / overdrive pedál is. Ahogy a mellékelt ábra mutatja, márkahű…..
Az ikonikus fekete doboz, ami meghatározta szó szerint a rockzene hangzását… A BBC készített egy dokumentumfilmet a Marshall Amplification történetéről. egészen  1962-be nyúlik vissza a történet, a potméter viszont 11-ig…..
gitar.blog.hu Vox LE 2014.11.30 21:15:40
Vannak, akik ragaszkodnak a hagyományokhoz. Vannak, akiknek számít az egyediség, különleges megjelenés, vagy csak szeretnének, vagy szeretnek különbözni a többiektől az által, hogy az övék egy valamiért más. Van, aki moddoltat, vagy moddol, aki custom cuccot vesz, aki átbőrözi.…..
gitar.blog.hu 2x12A? Igen! 2014.11.30 17:10:42
Az elérhető árkategóriába sorolható Marshall MX sorozat új taggal bővül. A képen látható két hangszórós kialakítású MX212 gitárláda mellett hamarosan kapható lesz az MX212A, tehát a korábbi verzió „felső” része. A láda különlegessége, hogy döntött, ez nem…..
gitar.blog.hu Hódít a retro 2014.11.30 15:11:56
Újabb limitált AC szériával állt elő a Vox, de ezúttal nem egy új, custom színnel, hanem egy igazán vintage, rövid ideig futott dizájnnal. A hatvanas évek elején gyártott „kétszínű” AC15-öt idézi az új AC-TV-BC széria, két színtónusú kivitelével. A kék-krémszínű…..
gitar.blog.hu Electro-gitár 2014.10.31 15:33:23
Manapság egyre több olyan zenei formáció válik ismertté, mely különböző szélsőséges stílusokat ötvöz. Talán kijelenthetjük azt is, hogy valamilyen szinten kezdenek elmosódni a határvonalak a zsánerek között, újabb és újabb fúziók jönnek létre. Különösképp az…..
November 19-én, szerdán a Hangáruházban megnyílik a basszusgitáros közönség számára az „Eden-kert”… Két prominens, névrokon basszusgitáros barátunk Domján Gábor és Horváth „Sexy” Gábor fogja prezentálni a jobbnál jobb basszuscuccokat gyakorlati megközelítéssel.…..
gitar.blog.hu Hangszóró otthonra 2014.10.31 14:51:28
Több hangszergyártó tervez és dob piacra olyan eszközöket, melyek nem feltétlenül „hangszerek” a szó szoros értelmében. A Marshall gyárt például hűtőt, ami egy meglehetősen sikeres termék. Most zenehallgatás is az egyik fókuszpont. Most valami egészen újat alkotott a cég,…..
gitar.blog.hu High-gain "plexi"? 2014.10.31 14:42:11
A blogon már több ízben esett szó a high-gain gitárhang gyakorlati megvalósításáról. Mégis úgy gondolom, hogy ez egy majdhogynem kimeríthetetlen a téma, figyelembe véve az erre hivatott eszközök mennyiségét a hangszerpiacon. Ugyanis rengeteg féle nagy torzítást produkáló…..
Talán nem kell magyarázni a legtöbb vezeték nélküli rendszert használó gitárosnak a jelenlegi interferencia problémákat (melyek okozói a digitális televízió csatornák, 4G hálózat, stb.) az éterben és talán Lukács Petát sem kell bemutatnom... Mint ahogy az már-már köztudott,…..
Azt a modern kori sztereotípiát már talán többször hallhattátok zenész körökben, vagy épp másutt, hogy „a gitáros egy furcsa állatfaj” vagy valami hasonlót… Nos, ezzel jómagam sem szállnék vitába. Mindenesetre látok egyfajta tendenciát, hogy azok a gitározók, akiknek…..
gitar.blog.hu A kedvenc JCM-em... 2014.09.29 22:51:11
Ha beszélhetünk olyanról, mint a high-gain gitár hangzás evolúciója, és akkor húzhatnánk kegy képzeletbeli idővonalat, amin jelölhetnénk egy „mérföldkövet”, amibe nyolcszáz lenne vésve… Ha viszont eltérünk pardon… Eltérek erőltetett hasonlatoktól és az indokolatlan…..
Idén is kint leszünk Budapest Music Expon (leánykori nevén Hangfoglalás), újfent érdemes lesz látogatni a hangszeres standokat. Röviden összefoglalva, gitáros szemszögből a következő újdonságokra számíthattok nálunk... Megérkezett az „Edge-delay”, a legendás rackes KORG…..
A Marshall Amplification szeptember 3-án leszerződött a svéd szoftvermágus Softube céggel. A kollaboráció nem egyszeri, hosszú távra tervezik, a közös munka már el is kezdődött, több jövőbeli termék áll fejlesztés alatt. A két cég gyüttműködése által Marshall felkerül a…..
Az idén megjelent Korg Rimpitch máris feljebb lépett az evolúciós lépcsőn. Mi a Rimpitch? Egy különleges hangoló akusztikus gitárra, mely közvetlenül a gitár hanglyukára rögzíthető, így tulajdonképpen „beleolvad” a hangszerbe, roppant esztétikus módon. A hangoló egység a…..
Megújul a Vox AmPlug! A méltán sikeres, zsebben elférő mini gitárerősítőt upgrade-elte a Vox. Ugyan a kínálat csökkent tekintve, hogy a jelenlegi AmPlug sorozathoz képest kevesebb modell lesz kapható, a szolgáltatások bővültek. A minimális ráncfelvarrás mellett olyan praktikus…..
gitar.blog.hu Tibik és a Marshall 2014.08.08 22:10:23
Az előző blogbejegyzéshez kapcsolódva készítettem egy villáminterjút két kiváló hazai gitárossal. Van pár dolog, ami közös bennük. Elsősorban a keresztnevük, de esetünkben fontosabb tény, hogy mindketten a DSL100H-t, de különböző zenei közegben, különbözőképp…..
A DSL sorozatból jelenleg két erősítőfej érhető el, egy kicsi és egy nagy. A nagyobbik tulajdonképpen a JCM2000 utódja, vagy reinkarnációja, nevezhetjük bármelyiknek. Ami biztos, hogy néhány modifikáción ment keresztül, például korábbi deep switch helyett egy Resonance potit, a…..
A Marshall egyik sikersorozata a JCM sorozat egyik folytatása a Dual Super Lead (DSL). Ahogy a JCM800 és JCM900 utalt megjelenésének évére (1980, 1990), folytatólagosan a 2000-ben megjelent full csöves Marshall fej a JCM2000 nevet kapta. Pár évvel ezelőtt jelent meg ennek…..
Valószínűleg kevés olyan villanygitáros van aki ne ismerné Edge-et a U2-ból. Ha lehet ezt a kifejezést nem pejoratív értelemben használni, Edge hírhedt a színpadon és stúdióban megszólaltatott effektjeinek mennyisége miatt. A delay kétségkívül az egyik legkedveltebb…..
gitar.blog.hu Marshall zengettyű 2014.06.30 19:48:40
Az utóbb pár évben rengeteg olyan gitárzene jelent meg, amiben a zengetés és a visszhang jelentős szerepet játszik a zene atmoszférikus hangulatának megformálásában. Gondolok itt a post-rock hullámra, a reneszánszát élő pszichedelikus rockzenére, vagy akár progresszív metált…..
Újra kapható lesz a Vox Valvetronix termékcsalád! Hamarosan visszatér a múltkorában el-nem érhető előfokcsöves, digitál preamp-pel rendelkező méltán kedvelt sorozat. A széria három egy-hangszórós és egy két-hangszórós kombót foglal magába, rengeteg lehetőséget biztosít…..
gitar.blog.hu JVM410HJS 2014.06.30 18:42:11
Ugyan már esett szó a Gitár Blogon róla, további okfejtést érdemel részemről a Mashall eddigi talán legsokoldalúbb csöves feje, sokak szerint talán a legjobb is. A JVMHJS, azaz a JVM Joe Satriani signature erősítő váltotta a gitáros évekig tartó kooperációját az amerikai…..