Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Maróthy Szilvia

21 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elkészült a Fiatalok Konferenciája 2016 előadóinak bemutatkozását, illetve előadásának rövid ismertetését tartalmazó füzet. Itt olvasható...
A Fiatalok Konferenciája kétnapos programsorozata izgalmas előadásokkal és könyvbemutatóval. Részletes programért katt ide. A Fiatalok Konferenciája idén az Eötvös Loránd Tudomány­egyetem és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem közös szer­vezésében valósul meg. Témánk: az ember – kultúrtörténeti és…..
Kedves ifjú kutatók, sok szeretettel tesszük közzé az idei Fiatalok Konferenciájának felhívását. A téma ezúttal: az ember. Kultúrtörténeti és poétikai megközelítésben. A konferecenia helyszíne, időpontja: Budapest, PPKE BTK, 2016. szeptember 30. – október 1. Jelentkezni június 30-áig…..
"Összefoglalásul megállapíthatjuk: fiatal kutatók értékes tudományos eredményeit tartalmazó kötet állt össze a konferencia anyagából. Érzékelhető a tematikai egységre való törekvés, az írásbeliség–szóbeliség, újrahasznosítás, populáris és elit kultúra jegyében, amit kisebb-nagyobb mértékben sikerült…..
A 2015-ös debreceni konferencia előadásai megtekinthetők a videotárban az alábbi linkre kattintva. A felvételekért köszönetet mondunk a Hatvani István Szakkollégiumnak. Szöveg, hordozó, közösség (Fiatalok Konferenciája 2015)..
Móritz Kinga-Éva (Kolozsvár, 1981) a Babes-Bolyai Tudományegyetem német szakán tanult, majd Interkulturális kapcsolatok mesterfokozatot szerzett és a BBTE Magyar Irodalomtudományi Intézetének Irodalom és társadalom mesterképzőjén is tanult. Jelenleg a BBTE doktori hallgatója.…..
A Debreceni Egyetem Irodalomtudományok Doktori Iskolájának másodéves PhD-hallgatója vagyok. Doktori témám: a 16-17. századi hazai protestáns neolatin költészet. Pallas magyar ivadékainak tevékenysége Leonhardus Mokoschinus Ószövetség-átiratának paratextusai és más szövegek tükrében A késő…..
Jelenleg az ELTE Irodalomtudományi Doktori Iskola Magyar és Európai Reneszánsz programjának elsőéves hallgatója vagyok, mesterképzésemet ugyanitt végeztem Reneszánsz tanulmányok szakon. Doktori témám a korai irodalmi csoportok vizsgálata, kialakulásuk kezdeteinek feltárása. Mesterszakos…..
A linkre kattintva elérhető a Fiatalok Konferenciája idei programja. A rezüméfüzet letölthető innen. P. S. Az előadások megtekinthetők a videotoriumban erre a linkre kattintva...
Ezt a posztot elsősorban a FiKon idei jelentkezőinek szánjuk, de mindenki más figyelmét megragadni sem titkolt szándékunk. A konferencia szervezői már tavaly is erőteljesen ajánlották a nyílt formátumok használatát, mind a rezümék mind a tanulmányok bekérésekor. Ezt idén…..
Tisztelt kollégák, kedves fiatal kutatók, örömmel jelentjük, hogy megjelent a kultúrjav. Írásbeliség és szóbeliség irodalma -- újrahasznosítva című, 2014-ben az ELTE BTK-n megrendezett…..
Elkészült a Fiatalok Konferenciájának idei felhívása! A konferencia címe: Szöveg, hordozó, közösség. Olvasóközönség és közösségi olvasmányok a régi magyar…..
Fiatalok Konferenciája Jó hír! 2013.10.08 13:59:03
A met.hu előrejelzése szerint akár 20 fok és napsütés is várható a konferencia ideje alatt. Nem rossz hír, hogy "Szórványosan eső, zápor." is várható, hiszen az előadások egy teremben lesznek, sőt a kávészünetek is csak opcionálisan az udvaron. További jó hír, hogy az…..
Kedves Előadóink! Tisztelt Hallgatóság! A konferencia előadóinak rezüméit itt tekintheti(te)k meg, kísérve rövid bemutatkozásokkal, kis fényképekkel. Találkozunk jövő héten a konferencián!   rezüméfüzet  ..
Fiatalok Konferenciája Program 2013.09.23 22:36:02
Kedves Jelentkezők, köszönjük a beérkezett rezüméket! Kedves Előadók! Kedves Érdeklődők! Erre a linkre kattintva megtekinthetitek a Fiatalok Konferenciájának részletes programját! FiKon programfüzet..
Fiatalok Konferenciája Vadai [!] 2013.09.14 21:49:05
Kedves érdeklődők! Ultima ratio-ként szeretnénk megemlíteni, hogy az október 10-én tartandó FiKon nyitóelőadást Vadai István fogja tartani! Címe: Genus és modus Ma és hol- egész nap várjuk jelentkezéseteket! vers.fikon@gmail.com ..
Kedves címzettek,   itt a hétvége, és itt A Hétvége, amikor még leadhatjátok a rezüméket a vers.fikon@gmail.com e-mail címre! Kérjük ne felejtsétek az üzenetben a neveteken kívül megjelölni az intézményt ill. a szakot, évfolyamot, amin épp tanultok, vagy…..
Lassan vége a nyári szünetnek - a könyvtárakban is, és el lehet kezdeni befejezni a dolgozatokat (-vázlatokat), hogy mintegy két hét múlva (-n belül) elküldhessétek nekünk (a rezüméjét). Itt a blogon kisvártatva a konferencia helyszínéről, nyitóelőadásáról, kísérő…..
...egy hónap! Sincs a jelentkezési határidőig, szeptember 15-ig! Izgatottan várjuk a rezüméket, újra- és felfedezett költeményekről, struktúráról és tartalomról, szép, nem szép, furcsa, hosszú, rövid, áhítatos, szerelmes, időmértékes, liturgikus, gyász, ütem,…..
  A négy sikeres évet maga mögött tudó Fiatal Kutatók Konferenciája utódjaként Fiatalok Konferenciája néven idén is megrendezésre kerül a doktori fokozatot még nem szerzett fiatal kutatók számára létrehozott program. A korábbiaktól eltérő módon ősszel, az SZTE BTK és…..
Megalakult a Fiatal Kutatók Konferenciája utódjaként a Fiatalok Konferenciája. Célunk egy igényesen kivitelezett és független, csak hallgatók által szervezett konferencia, melyen a doktori fokozatot még nem szerzett ifjú kutatók kapnak lehetőséget beszámolni kutatási…..