Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kánikula

6 bejegyzést írt és 918 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
       Ha epidemiológus lennék, akkor kétszer gondolnám meg, hogy milyen véleményt alakítok ki nyilvánosan a járványról. Mivel nem vagyok epidemiológus, a dolog egyszerűbb, az egyetlen dolog, amiben meglehetősen biztos vagyok az az, hogy fogalmam sincs. Egyszerűen, fogalmam sincs.      Néhány…..
Kánikula 2020.09.12 16:21:30
@odamondó: igen, múltkori statisztika amit láttam, hogy adott időszakban a fertőzöttek átlag életkora 26 év volt. Tavasszal meg talán 68 év.

Akkor az idősotthonokban, kórházakban terjed most meg a bulikban.

Van ország ahol most is a fertőzöttek átlagéletkora 70 fölött van, ott le is van szorítva rendesen az esetszám. (magyarországra vetítve 20-30fő naponta)
Kánikula 2020.09.12 16:24:49
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Origóról is eltüntek a napi jelleggel a svédeket fikázó cikkek.
Szóval tudjuk hová tartunk éppen.
Kánikula 2020.09.16 11:01:09
@labrys: El is tüntek a napi szinten a franciákat, spanyolokat, svédeket és bármelyik baloldali kormányt a járvány felfutásáért okoló cikkek az Origóról.

kb. 1 hónap múlva adja majd ki, hogy milyen lesz a halálozási szám. Aszonta Dopeman, hogy minden fasza,mert látja, hogy nyugodt a főnök.
  „Amilyen az Adjon Isten, olyan lesz a fogadj Isten. Ezek nem finnyásak. Vidnyánszky Attila lett a Színművészeti ura. Kultúrharc a javából. Pusztuljon a nyitott, szabad művészet és kultúra! Jöjjenek a pártkatonák! Lehet így is. Most nincs mit tenni. Készülni kell. Vidnyánszky és társai addig…..
Kánikula 2020.09.01 11:06:18
@OoOoOo: húúú már már művészi hozzászólás és vers elemzés :) igazad lehet. valakit biztosan el kell temetnünk az árokkal együtt.
Szinte egész Európában újra támad a koronavírus, két hét elteltével teljesen mást kell írjunk az utazások kockázatáról, mint legutóbb. Mára alig maradt olyan célállomás, ahova foglalni mernénk. Ahova igen, oda is csak szigorúan last minute. Induljunk szinte azonnal, akkor a legkisebb az esély, hogy…..
Kánikula 2020.08.16 19:28:48
@Yumurdzsak: autoberlesonline.hu és a rentalcars is ingyenes lemondást ad 24 vagy 48 órával az átvétel előttig.
Illetve a legtöbb nemzetközi cég is ha többet fizetsz csak helyben fizetős megoldást is ajánl.
"Akik energiát fektettek a gyűlölésembe, ne csüggedjenek, hiszen most kiderült, hogy nemcsak pénzsóvár aljadék vagyok, hanem gyáva is." Fogalmaz hajnali Facebook-posztjában keserű szarkazmussal a tegnap bejelentett, ma lemondott Index-főszerkesztő-helyettes...
Kánikula 2020.07.31 13:02:18
@inreallife: Szerintem itt mindenki ideges volt és kapkodva hoztak döntéseket, így elindult a lavina.
Dull a nyilvánosság erejében bízott, a stáb meg Dull-ban. Bodolai meg már senkiben.
Kánikula 2020.07.31 13:22:58
@nincs1agy: Milyen DK-s erők lehettek az indexben? Sajó akit 2006-ban összevertek meg latartóztattak a rendőrök?
A pénzes láda kulcsa már a Fidesznél van.

Egyébként az ország legnagyobb és leglátogatottabb oldalából miért vonna ki erőket bármelyik oldal? Azt megszerezni kell nem pedig bedönteni, ezt nem várta meg a szerkesztőség. Jobb oldalnál a pénz a baloldal meg irányítani próbál.
Tudom, másoknak kész válaszaik vannak olyasmire, amiről keveset vagy semmit se tudnak, vagy amiről tudhatnának, de arra sem emlékeznek. Nekem nincs. Akart a fene erről írni, de az emlékezetkieséses magyar közéletben muszáj. Felőlem mindenki azt gondol a történetről, amit akar, de pusztán a…..
Kánikula 2020.07.26 13:56:28
@Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel: Mondta ki? Bármi bizonyíték erre?
Egyelőre ez a valaki mondta aki hallotta valahol kategória...
Kánikula 2020.07.26 14:07:38
@gigabursch: a független nem ezt jelenti.

A független azt jelenti, hogy lehet kormányt kritizáló, éltető vagy semleges cikket írni. Lehet írni arról, hogy bizonyos miniszter milliókat költ hosszúhétvégére Párizsban vagy k*rvákkal gruppenezik egy hajón. Ahogyan arról is lehet írni, hogy az ellenzéki bedrogozva zagyvál hülyeséget.

A nem független pedig csak a másik félről írhat rosszat (jót soha) fel sem merülhet, hogy lehozzon olyan infót ami a mögöttük álló politikai oldalnak ártalmas.
Kánikula 2020.07.26 14:10:40
@is: egy Fideszes beszélőfej értékeli, hogy mit gondol/mondott XY ellenzéki. még véletlenül sem kérdezik meg.
Mikor Karácsonyt kellett volna megfingatni, akkor is csak a kerékpározásig jutottak.
A szélmalmokról általában Hollandia jut eszébe az embereknek, az országot a facipők és szélmalmok hazájaként is emlegetik. Pedig nem kell Kinderdijkig utaznunk ilyen épületekért, hiszen Magyarországon is nagy népszerűségnek örvendtek, még a 20. század fordulóján is épültek új malmok. Sajnos soknak…..
Ez a Falujáró Motorvonat blog, miről szólna, ha nem a mellékvonalakról és azok fejlesztési lehetőségeiről. Most azonban indokolatlan vonalbezárások következnek, és fontos tisztáznom, hogy nem a vasútromantikus énem írja ezeket a sorokat, hanem a közlekedési rendszer optimalizálását és a fejlesztési…..
Visszatekintés az elmúlt évek lakossági bejelentéseire a Lánchíddal kapcsolatban. Van itt minden: árvíz a hídon, szemét mindenütt és az oroszlánok is felbukkannak...
Kánikula 2020.06.23 09:49:19
@Ouvrez-vous à moi2: Az jobban látszik nem? Azt nem veszik észre, hogy nem rohad ki alóluk a híd csak azt, hogy a kis park fű helyett térköves és a szökőkút is milyen fasza lett. Fejlődik a város!
2018-ban kezdtünk el dolgozni egy olyan applikáción, amelynek segítségével utána lehet járni a politikailag exponált szereplők és a velük közeli kapcsolatban állók által birtokolt szállodák, vendéglátóhelyek tulajdonosi hátterének. Néhány éve, amikor a politika-közeli vállalkozói réteg elkezdett…..
Kánikula 2020.06.19 19:52:08
@Ekrü: Ki a F@szom az a "ti"? Csak én vagyok itt bakterom.

Tehát szerinted:

- Vannak a jók azaz Fidesz/miniszterelnök közeli állami támogatással kitömött szálláshely tulajdonosok

- és van a többi állami támogatásban nem részesülő szálláshely tulajdonos AKA "libsik" vagy "lipsik"

Jó ám legyen.
Kánikula 2020.06.19 19:55:42
@nemecsekerno_007: vagy mindenkinek ki kellene tűznie a legutóbbi hitelesített szavazólapját a bejárat mellé nehogy rossz helyre menjen be az ember.
Kánikula 2020.06.19 22:14:10
@Ekrü: Rossz ajtón kopogtatsz csillagom.

"fideszbirkáknak","bunkó vidéki parasztoknak" <- életemben nem írtam vagy mondtam ilyet, főleg nem vidéki parasztként

Nem,hanem szerintetek.Hisz ezért hoztátok létre ezt a náci listákat utánozó förmedvényt <- mi a f@szom ez a többes szám ÉN meg TI? ketten beszélgetünk itt mindössze. Mit hoztam én létre? Közöm nincs ehhez a f@sz listához aminek nem sok értelmét látom, mondjuk lehetett volna nem valami ellen hanem valami mellé állni. pl.:
50 gyönyörű magyarországi szálláshely ahol megszállhatsz ha kis családi vállalkozásokat szeretnél támogatni 2020-ban. <- Én így csinálnám. (nem mi)

Le libsi hotelezted a magyarországi hotelek/szállások 90%-át meg ha jól értem engem is úgy, hogy egyikről sincs sok fogalmad. Válaszolni nem kell innentől. szép estét.
A budapesti FIDESZ egy olyan (azóta már törölt) képet tett közzé a Facebook oldalán, amelyen Szálasi fejét Karácsony Gergelyére cserélték.  A főpolgármester persze ezt rossz néven vette.  Igaza van Karácsonynak? Elsőre persze rávágja az ember, hogy naná, ki ne érezné sértőnek, ha a XX. századi…..
Kánikula 2020.06.19 10:06:18
@kárárámaispj: azaz alkalmatlan..
Kánikula 2020.06.19 10:09:19
@cicmen: Nekem csak az a kérdésem, hogy Orbán Viktor megtett-e mindent, hogy megakadályozza Karácsony Gergelyt abban, hogy ne tegyen semmit?
Kánikula 2020.06.19 20:06:44
@cicmen: @6.Lenin: Nem értitek a tréfát vagy mi.. mit olvastok egésznap? blog.hu-s agymenéseket?
Idén teljesen más szempontok alapján mennek nyaralni az emberek, ha mennek egyáltalán. Most, hogy a víruspara mérséklődik, a célországok pedig nyitnak, sőt lassan egymásra licitálva csábítják a turistákat, érdemes megnézni, hogy hova érdemes terveznie a távolságtartást alapvető fontosságúnak tartó…..
Kánikula 2020.06.03 20:16:53
@Fellegjáró Marci: Chargeback elindítása ebben az esetben a bankodnál. Minden levelezéssel együtt. + hivatkozva arra amit linkeltem.
Kánikula 2020.06.03 20:20:03
@Fillér B. Gusztáv: Érdekes lesz az árazás, a tavalyi főszezoni 3 fős jegyünk 300 euró körül volt, most ez júniusban 600 euró körül lenne szinte üres gépen..
Kánikula 2020.06.05 20:15:49
@Fillér B. Gusztáv: 2 hónap után a Paypal visszahívta a jegyárat miután a Ryanair nem reagált semmit.

Minek kell ezt kivárniuk?
Ha soha nem vagy elégedett magaddal vagy teljesítményeddel és megszállottan hajszolod a tökéletességet, minden bizonnyal maximalista vagy. Nem véletlen, ha teli vagy félelmekkel és nem mersz új helyzetekben lépni. A rossz hír az, hogy egyre több fiatalt és gyermeket is mérgez a perfekcionizmus, a…..
  Ha tetszett a video vagy a cikk és még szeretnél hasonlókat látni, akkor támogasd munkásságomat egy feliratkozással!     Eredeti szöveg (kisebb módosításokkal):   Mélyen tisztelt lányok és srácok, üdvözöllek titeket!   Bizonyára ti is láttatok már nem is egy olyan filmet, ami felkavaró…..
Kánikula 2020.05.26 20:56:53
@Stella24: Az egy full beteg film. A csecsemős meg a vége a saját gyerekével, durva..
Time Goes By Top 10 háborús film 2020.05.24 11:47:36
A háborús filmek műfajába olyan alkotások tartoznak, amelyek középpontjában valamelyik 20.-21. századi háború alatt játszódó események, és az adott háború szárazföldi, légi vagy tengeri hadviselése áll. A filmek gyakran egy-egy olyan látványos és autentikus csatajelenettel záródnak, amely bemutatja…..
Nem kérdés, hogy a koronajárvány miatt idén nyáron sokkal kevesebben utaznak majd mint tavaly, az előrejezések szerint inkább a negyedére zuhanhat össze az európai turizmus, mint a felére. De sok ország, illetve régió azon küzd, hogy valamit megmentsen a szezonból. Érthető módon a belföldi turizmust…..
Péntektől a lehető legtöbb útvonalon újraindítja a járatait a Wizz Air. Ez teljesen unortodox megoldás, rajta kívül az összes többi fapados megmondta már egy hónapja, hogy júniusig a földön marad a teljes flottájuk, csak a Ryanairnek van egészen kevés járata. De náluk májusban se nő a szám. Ezzel…..
Kánikula 2020.05.08 15:35:29
@Lynxxnyl: Ez a variáció előfordulhat?
Pár napja még azt hittük, hogy nehéz győztest hirdetni a "ki tartja magánál a legpofátlanabb módon az utas pénzét" versenyben, de a Ryanair a friss húzásával nehezen behozható előnyre tett szert. Azt, hogy a légitársaságok többsége sunnyog és a koronavírus-járvány miatt törölt járatok után nem…..
Kánikula 2020.04.30 14:51:55
@Hungry horse: nem tudom légiutasok jogait védő NGO-k vannak-e.
Kánikula 2020.05.02 13:12:50
@Hungry horse: Akkor ideje valamit tenni ha ennyire benne vagy a témában, alapíts egy NGO-t, levelezz mindenki érdekében a fogyasztóvédőkkel.
Nem kell mindig másra várni "a miért nem csinálnak már valamit..ezek sem jók semmire kijelentések helyett"
Orbán Viktor ugyanúgy ígérget, mint amikor még pörgött a gazdaság, ömlöttek az uniós pénzek és komoly ipari cégek indítottak vállalkozásokat Magyarországon. Az úgynevezett munkaalapú társadalom eszményének meghirdetése azt a hamis illúziót keltette, hogy a gazdasági fejlődés mindenki számára…..
Kánikula 2020.04.30 09:25:20
@nemecsekerno_007: Vót ilyen próbálkozás ha esetleg a memóriád hiányos lenne :

"Öt gyanúsítottat hallgattak ki a Híd a munka világába program ügyében, Farkas Flórián is köztük volt"

Pár milliárd alakult át/vesztette el közpénz jellegét a program keretében. 5 éve nem lelik, hogy hol a péz' vagy ki a felelős.
A korona krízis kezdete óta már az óvodások is tudják a jelszót: laposítani kell a görbét! Eleinte látványos ábrákkal mutatta be a média, hogy mi ennek a célja. Ha valaki lemaradt volna, akkor gyorsan ismételjük át: a járvány lassításának célja, hogy az esetszámok ne hirtelen és gyorsan ugorjanak…..
Kánikula 2020.04.26 09:51:58
@enrikokaruszo: tegyük fel, hogy a kapacitás határa 100, ezt leterheled a gyors lefolyás érdekében 200-ra.
Gyorsan vége lesz meghallnak csomóan, a 2. gyors verzióval a probléma, hogy olyanok is meghallnak akik nem korona vírus miatt kerülnek kórházba.
pl. elütnek a zebrán, de a kórház leterheltsége miatt ott halsz meg a sürgősségin egy hordágyon.
Nincs jó megoldás.
Kánikula 2020.04.26 10:01:51
@MAXVAL bircaman közíró: dehogynem lehet.

A szavazatok 49.3%-ával sima parlamenti többséget lehet szerezni, választást lehet nyerni.
Ha elővesszük az alsóban tanult matekot, akkor a szavazók 50,7% azaz a többség másra szavazott.
A választást nem az nyeri akire a többség szavazott, hanem aki a legtöbb szavazatot gyűjti össze.
Legalább legyél már következetes mikor erről értekezel.
A jelen járványügyi helyzetben kevés figyelmet kapott, ugyanakkor óriási jelentősége van Európa jövőbeli gazdasága számára, hogy a Bizottság kihirdette a körforgásos gazdaságra vonatkozó cselekvési tervét. Az EU ezzel igyekszik elérni, hogy a termékek folyamatos lecserélésével pörgetett növekedésről…..
Kánikula 2020.04.08 07:59:17
@midnight coder:így van. Illetve egy mosógép azért kerül 80-100e forintba, mert nem az örökkévalóságnak készül.

Ha az emberek kevesebbet vesznek pl. a mosógépet nem 10-15 hanem 20-30 évente cserélik, akkor a gyártónak kevesebb bevétele lehet, kevesebb munkás kell, kisebb lesz az innováció, a mosógép ára viszont 200-500e forint lesz.

mondjuk itt jön a kikényszerítés ereje és az aki életben akar maradni alkalmazkodni fog. Cserélhető alkatrészek miatt utángyártás beindítása, saját szervízhálózat, saját "zöld" mosószer gyártása, újrahasznosított saját termékek stb.
Kánikula 2020.04.08 08:04:10
@Larrikin: mondjuk igaz, de pörgetjök azért, újabb telefon, újabb tv, újabb mosogatógép.
kérdés, hogy van-e értemle legyártani egy mosógépet 35 évre (lásd Hajdú) ami többszörös energiát fogyaszt, mint egy új.

pl. "fast fashion" minek évi 8X kollekciót váltani? 1000 forintos polónak nincs értelme, vagy a csomagolás, minden 6 paradicsomot becsomagolunk műanyagba stb.
A koronavírus-járvány kezelésére a világ országai és tudományos szakemberei eddig háromféle stratégiával álltak elő. Ezek közül az egyik már megdőlt, a másik pedig mellékhatásai miatt kivitelezhetetlennek látszik, és lassan egyértelműen meghaladottá válik. A harmadik stratégia összetett,…..
Kánikula 2020.04.05 13:38:30
@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe: A BCG-t már látom mindenki biztosra veszi

Hivatalosan erről az álláspont: ..... egyelőre még tudományos igazolásra várnak, de ha beigazolódik a feltevés, akkor szerinte Magyarország egy KIS ElŐNYre tesz szert a járvány elleni harcban. A tuberkolózis ellen kifejlesztett BCG-oltást Magyarországon minden csecsemő megkapja, és a tudományos világ szerint ELKÉPZELHETŐ, hogy valamilyen szinten ENYHÍTHETI a koronavírusos megbetegedések tüneteit.

HA ez így lenne, akkor az sem a nagy látnok Rákosinak vagy a kötelezőséget meg nem szüntető miniszterelnöknek köszönhető. Ez kb. a mákunk van kategória.
Kánikula 2020.04.05 18:23:52
@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe: Helyesen az oltások terén el kell venni a döntést az emberektől a többi érdekében.

Ez szerintem nem nagyon változott 30 éve, talán több ajánlott oltás is van amit helyileg támogatnak.

A BCG egyelőre egy "lehet, hogy véd" opció, gyógyítani nem gyógyít..

A tbc. a nyomor, szegénység és az egészségtelen életmód betegsége.
Most, hogy az európai repülés kezd leállni, a legtöbbeket érintő kérdés az, hogy lehet visszaszerezni a le nem utazandó repjegyekért korábban kifizetett pénzt? Nem egyszerű, mert a komoly likviditási válságba került szolgáltatók a törölt járatok után sem szívesen adják vissza. Frissítés: a Wizz is…..
Kánikula 2020.03.24 17:11:51
@akos873: most jött egy email, hogy visszaadják a pénzt vagy átfoglalhatok ingyen.
Kánikula 2020.03.24 17:23:47
@Fillér B. Gusztáv: Debrecent be is zárta.
Kánikula 2020.03.28 07:23:42
@John Heard: azt, hogy milyen káosz lehetett az irodában adott napon :) csak futottak az események után, míg az újságíró arról írt amiről akart.
Aki egy kicsit is figyelemmel kísérte az elmúlt 10 év magyarországi társadalmi és politikai történéseit, az pontosan tudja, hogy minden országos jelentőségű ügyben Orbán Viktor határozta meg az irányt és hozta meg a döntéseket. Mindezt úgy tette, hogy a törvényalkotási munkában és az operatív…..
Kánikula 2020.03.27 10:28:45
@teéjesenmindegy: Utólag mindenki tudja, hogy mit kellett volna csinálni 3 héttel ezelőtt. Bárhol lett volna a gócpont európában azok most az olasz mintát követnék. Erre a lefutásra kb. senki nem számított, 3 hete még USA neves orvosai és az elnök is a média álltal kelltett pánikról beszélt, sőt libsi ármányról ugye.
Kánikula 2020.03.27 10:36:27
@morph on deer: a hanyatló nyugat többet utazik, így terítette szét mindenhol 1-2 hét alatt a síszünet után. Az EU sem reagált egységesen sőt inkább sehogy. A média is túltolta az elején ezért sokan felesleges pániknak érezték.
Kánikula 2020.03.27 15:54:15
@NekemNemEzKell: Vannak bajok ezzel rendesen. Svájc a lombardiai gócponttal szomszédos ország a síszezon közepén kitört járvány úgy kapta el őket, hogy észre sem vették és már széthordták az országban a vírust az ingázók meg a turisták.
Erre írtam, hogy ha Bécs lett volna a kitörés gócpontja februárban akkor már valószínűleg megrogytunk volna több ezer beteggel és 100-as nagyságrendű halottal.
Svájc elb@szta, későn kapcsolt mert feb. 25-én találták az első beteget aki olaszoknál kapta el így azt gondolták nem olyan komoly a helyzet, késlekedtek a korlátozásokkal.
Vagy ott van nekik a Zürich reptér havi 2-3 millió utassal (+Genf és Bázel) azért rendesen van ki-bejárás.
Hozzánk két héttel később ért ide az első beteg, így már látszott, hogy mit kell tenni. A legjobb EÜ rendszer sem tud a teljesítőképességének a 3 szorosával megküzdeni.
Egyre (érdek)feszítőbb az a kérdés -- mondjuk, engem már tíz éve feszít --, hogy az egyszeri magyar ellenzéki politikus miért ilyen Istentől elhagyottan tehetetlen, inkompetens, reménytelen. Egytől-egyig, kivétel nélkül. Nyilván kontraszelekció van -- a bentlévők ragaszkodnak a pénzecskéjükhöz és a…..
Kánikula 2020.03.26 09:23:06
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: mondta egyszer róla a főnöke, hogy ilyen innovatív vállakozókra van szüksége az országnak.
Nem tudom mit innovált eddig, de most nagy szükség lesz majd rá.