Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Látó-kör

35 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Látó-kör 2007. év legvégén kezdte meg működését, és 2008 végén esett át egy alapos "ráncfelvarráson". Ez utóbbinak része volt egy statisztikai figyelő rendszer beindítása is, amelynek révén majdnem a teljes esztendőről rendelkezünk adatokkal. Persze tisztában…..
Én is felhívnám a figyelmet egy kiállításra, a tavalyi versenyprogram alatt készített képekből lesz fotókiállítás a MU színházban az idei fesztivál ideje alatt, ahol 3 képemet kiállítanak. Kiállító művészek: Cseres-Gergely Zsombor, Dohi Gabriella, Dömölky…..
Alighanem a Guiness Rekordok Könyvébe is bekerülhetne Papp Elek, nagykőrösi fotóművész azzal a 215 díjjal, amelyet a világ 32 országában rendezett pályázatokon az elmúlt 7 esztendőben elnyert. Ilyen rövid idő alatt ennyi elismerést még senki sem szerzett! Most újabb,…..
Bizonyára az új tagok keltette érdeklődésnek (illetve a b logjaik által keltett forgalomnak) is köszönhetően november 16-án, hétfőn idei látogatási rekordot döntöttünk. Összesen 161 alkalommal léptek be a Látó-körre és 656 oldalt néztek meg. Az eddigi rekord a belépések…..
Látó-kör ARANY ŐSZ 2009.11.16 14:23:00
Látó-kör 2009.11.17 21:04:16
@csomorlászló: Sajnos a működés rendjét nem mi határozzuk meg, a blog.hu rendszere ilyen nehézkes. Nekem is jobban tetszik a blogger (nem véletlen, hogy a tagok többségének egyéni honlapja ott van), de hát itt kezdtük, és már maradunk is, úgy látszik.
Talán segít a 2008. január 22-ei "Gyorstalpaló" c. bejegyzésem, ott részletesen elmagyarázom a képfeltöltés módját.
Látó-kör Hazafelé 2009.11.15 16:25:00
Kedves Látó-körösök!Köszönöm szépen a meghívást a blogba, különösen Főfügének, igyekszem nem rontani a színvonalat.  Úgy tudom ezt a képet szerette, ezért ez az első feltöltött fotóm.  :)   ..
Látó-kör Új tag(ok) 2009.11.12 20:57:09
Kedves Látó-társak!Burits Pali (bepe22) kiváló fotóscimborája, Csomor László (a fotóvilágosok ismerhetik ezen a néven) jelezte, hogy szívesen csatlakozna a mi kis társaságunkhoz. Én ezt örömmel fogadtam, mert az utóbbi időben inkább a lemorzsolódás volt a jellemző, nem a…..
Szögezzük le: nem olyan egyszerű ez a dolog. Többeket visszatartott már. Nekünk azonban mindenki véleménye számít, ezért megpróbálom egyszerű szavakkal leírni a teendőket.Ha hozzá szeretnétek szólni egy bejegyzéshez, és már van indapass jelszavatok, akkor egyszerűen csak be…..
Látó-kör Tabló 2009.08.10 21:48:00
A www.yearbookyourself.com alkalmazás (Nóra fedezte fel!) segítségével vicces, régi figurák hajviseletét, szemüvegstílusát és öltözéskét kölcsönözhetjük az az általunk választott arcoknak.Íme a Látó-kör tablója 1950 és 2000 közötti stílusok felhasználásával...
Látó-kör Kultúréhség 2009.06.23 22:12:00
A dunabogdányi kiállításon készítette ezt a képet Jávor Péter barátom. Technikailag talán kihívásokkal küzd, de az emberábrázolás terén remekmű.Azt hiszem, minden további magyarázat felesleges. ..
Látó-kör Surtess: Piros 2009.06.01 18:45:00
Mint korábban is már egy alkalommal, rendszeres olvasónk és kedves barátunk, Surtess májusi témánkhoz is küldött egy képet, amelyet itt láthattok:..
Ennek a honlapnak a tanúsága szerint a 3th Annual Photography Masters Cup Építészet (Architecture) kategóriájában több ezer pályázó közül barátunk, Aramiss nyerte a másodk helyet és a Merit of Excellence megtisztelő címet Marakesh c. fotójával (mi inkább Vörös város-ként…..
Látó-kör Április 2009.05.10 21:32:00
Habár már az előző hónapot bemutató kis statisztika is az érdektelenség mocsarába fúlt, és - noha ma már tizedékét írunk - egyetlen sürgető e-mailt. SMS-t vagy postagalambot sem kaptam, hogy mi lesz már az áprilissal, most mégiscsak idepöttyintek némi összefoglalót, s így…..
Látó-kör Március 2009.04.04 13:13:00
Eseménydús hónap volt a Látó-kör életében a március! Természetesen a kiállításra és annak sikeres megnyitójára gondolok elsősorban, amit szépen követett a blog forgalma is.Ebben a hónapban 56 bejegyzés született, hattal több, mint februárban, de hattal kevesebb, mint egy…..
Látó-kör 2009.04.05 08:10:03
@Főfüge: Ami a technikai problémáidat illeti: a "kép körbeszöveg nélkül" nálam működik, ennél a bejegyzésnél is alkalmaztam. Esetleg ott lehet probléma, hogy a kép és az azt követő szövegrész közé még egy entert kell ütni, mert ha a kép kicsi és a szöveg rövid, akkor nem mindig viszi le a szöveget a kép alá. De ha mégsem működne, tedd csak fel a képet, majd én utólag megigazítom.
Az oldalrovatban a "hónap témája" csak tájékoztató jellegű, de ha együtt akarod látni a hónap témájában készült bejegyzéseket, akkor az egyik ilyen bejegyzésnél (például ennél, vagy az előzményeinél) kattints a cím alatt sárgával megjelenő cimkére pl. "márciusi téma" vagy "kiállítás".
Körösi Orsolya, a Magyar Fotográfusok Háza (közismertebb nevén a Mai Manó Ház) igazgatója ezekkel a szavakkal nyitotta meg március 22-én a Látó-Kör tagjainak bemutatkozó kiállítását.fotó: rgb99 (Marla Singer…..
Látó-kör Kiállítási előzetes 2009.03.15 11:09:00
Ha valamely rajongónk :-) olyan türelmetlen, hogy nem bírja kivárni a Látó-kör kiállításának jövő heti megnyitóját, akkor most itt egy kis(méretű) előzetes:   INDAFOTO.slideshow.run({ "feedUrl":"http://feed.indafoto.hu/latokor/aranytiz_kiallitas/feed", "width":"700",…..
... amelynek megnyitójára szeretettel várunk mindenkit.Vagy ha nem tudtok jönni a megnyitóra, akkor nézzetek be a kiállításra később! (Ez már a javított változat ...)..
Látó-kör Február 2009.03.01 08:59:00
Amint azt sejteni lehetett, februárban már nem tartott a januári lendület, de azért így is készült 50 bejegyzés, több, mint tavaly a második félévév bármelyik hónapjában. E mellett született 351 komment is (ez utóbbi több egy kicsit, mint az elző havi). A hónap rövidségét…..
Látó-kör Január 2009.02.01 16:49:00
Kedves látó-körösök és körön kívüli barátaink!Úgy tűnik, az új év új lendületet adott a blognak. Tavaly február óta nem volt ilyen sok (61) bejegyzés! A kommentárok száma is szép, összesen  344, ami meghaladja a napi 11-es átlagot.Január 5-én kérésemre :-) elkezdte…..
Látó-kör 2009.02.02 11:50:34
@Kelevéz: örülök, hogy vannak hű barátaink, és annak még jobban, hogy - legalább egy kis kommentás erejéig - meg is nyilatkoztok.
@Gif: Újabb kedves régi ismerős! Nem egyeztettem még a látó-kör többi tagjával, de alig hiszem, hogy kifogásuk lenne ellene, hogy a Te legújabb képeidet is bemutassuk itt - már persze ha nem adtad el azóta a fényképezőgépedet ... De ha mégis, néhány Neked tetsző kép alá, kérlek, írd le a vélenyedet, érzéseidet, gondolataidat.
És nagyon köszönöm, hogy jelentkeztél a felhívásra!
Látó-kör 2009.02.02 22:19:19
@coyote: Köszönjük coyote, hogy "felfedted" magad. Örülünk a figyelmednek, és örömmel vesszük, ha néha-néha kilépsz (vagy kiléptek) a "zugolvasói" státuszból, és véleményt írtok egy-egy képhez.
Látó-kör Ecsetek 2009.01.23 15:32:00
Elirigyeltem Tamás buborékjait, ezért az ő segitségével utánajártam a lehetőségeknek.Találtam ezt a weboldalt,   meg ezt, ahonnan free a download, ezer féle mintát lehet beszerezni. A keresőbe beírod, amit szeretnél, (pl: bubbles, leafs, butterflies) és már kapod is :)…..
Látó-kör Lehessen pontozni? 2009.01.04 13:03:00
Találtam egy megoldást arra, hogy lehessen ponttal is értékelni az egyes bejegyzéseket. Ez nálunk értelemszerűen a képek pontozását jelentené.Nem vagyok benne biztos, hogy szükségünk van rá, de ha a többség akarja, akkor megpróbálkozom vele...
Először is: boldog új évet, most már az "innenső" oldalról. :-) Az első jó hír: mától nincsenek reklámok a blogban.Másodszor: én megtalálni vélem a jelenlegi formában a Látó-kör baráti fotós blogjának új arculatát. Igyekeztem a véleményeket és…..
Látó-kör 2009.01.01 20:11:12
@GPX_600: Szerintem nem kell feltétlenül ugyanazon a napon feltölteni a képeket, kinek mikor jön össze, legalább arra tudunk koncentrálni.
Még csak jelezni sem kell feltétlenül, hogy "na ez az én tematikus képem", úgyis kiderül. De persze lehet szövegeket is hozzátenni.
Látó-kör 2009.01.04 08:32:22
@tesztfoto: Szerintem a szerző nevének helyét hamarosan megszokod, de ha gondolod, a betűméret ott még növelhető, hogy feltűnőbb legyen.
A "hónap témája" fotók száma nem korlátozott, mivel nem versenyről, hanem inkább egyfajta játékról van szó: lássuk, hogy a különböző stílusban alkotó fotósok mit kezdenek egy adott témával.
Ami a barátok képeit illeti erre már láthattál példát Surtess képének feltöltésekor. Saját neved alatt, a szerző megjelölésével teheted közszemlére a képet.
A méretet a blog lehetőségei határozzák meg. A maximális szélesség 700 pixel, de ezt egy álló képnél talán nem is kellene kihasználni. Általában véve azt javasolnám, hogy a feltöltött kép hosszabbik oldala legyen mindig 700 px.
Egyik hűséges törzsolvasónk, Surtess (képeit a fotozz.hu-ról ismerhetitek) élt a lehetőséggel, és küldött egy felülnézetes képet. Mint tudjátok, ez a "hónap témája".Fogadjátok szeretettel. ..