Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kisf

0 bejegyzést írt és 103 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Február 24 vagy 25, Mátyás napja? A kérdésre a válasz: attól függ, milyen évben. Mivel február 24-e  szökőnap ( nem február 29-e), szökőévben Mátyás-ugrással kell számolni, azaz Mátyás  napja 25-ére esik! Mivel február 24- e a szökőnap. Idén azonban 24-e Mátyás…..
Ezért aztán fogok kapni a pofámra, de akkor is: ha adott egy helyzet, ami finoman szólva senkinek sem a szíve csücske, nem lehetne az ellene való folyamatos és hasztalan, erősen váltakozó hevű küzdelem helyett valahogy az előnyünkre fordítani? Ha a lomtalanításban turkáló emberek tevékenysége szúrja…..
kisf 2021.09.18 11:47:13
@kárárámaispj: Azért vannak más környékek.....Néha olyan ülőgarnitúrát látok kitéve, mintha egyenesen a boltból jönne. Láttam már profi gamer fotelt kitéve (lusták hirdetni), hazatoltam volna, de a kocsi szervízben, gyalog meg fura lett volna, mert atom nehéz
   Gyakran lehet hallani a gyanúsan j ajánlatként feltüntetett kínai telefonok kapcsán, hogy "Olcsó húsnak híg a leve!", vagy, hogy "Kínai kacat, egy hónap után besz*rik úgyis!", ennek ellenére tagadhatatlan, hogy sokakat győznek meg a másod vagy akár harmadvonalas gyártók az alacsony árakon kínált…..
Az 5. század két kiemelkedő hadvezére csapott össze 451. június 20-án Catalaunumnál, akik ráadásul nagyon jól ismerték egymást, sőt korábban barátok is voltak. Az egyik oldalon Attila, a hun birodalom vezetője, Isten ostora állt, a másik oldalon pedig Flavius Aetius, a kor legjelentősebb római…..
Észak-Korea több szempontból is érdekes ország. Elszeparáltsága, a világ többi országától nagyban különböző politikai berendezkedése, különc, hatalommániás vezetője mind-mind szinte már egzotikussá teszik az európai emberek számára. A legtöbb Észak-Koreáról szóló tartalomban felmerülnek társadalmi…..
MEGERŐSZAKOLT GYEREKKOR A Warner úgy döntött, elkészíti az élőszereplős feldolgozást a Tom és Jerryből. A következő élménybeszámoló kisebb dührohammal készült.   A történet szerint Tom macska megpróbál pénzt keresni zongorázva, magát vaknak tettetve. Jerry egér keresztbe tesz neki, s…..
        Magyarországnak tíz év múlva X darab nemzetközileg kiemelkedő és Y darab rendkívül képzett, élvonalbeli mesterséges intelligenciával, gépi tanulással, adattudománnyal foglalkozó kutatóra, fejlesztőre, Z darab a mesterséges intelligenciát napi szinten alkalmazni képes mérnökre,…..
kisf 2021.04.21 09:36:25
@Doppel: Pontos a megfogalmazás. Mondogatom, hogy a jelenlegi műszaki eszközhelyzet alapján a fonográfot fejleszhetném. Pályázat, mire realizálódik, addigra túllép rajta az idő (októberben kérek egy eszközt, márciusban bejön rá a pénz, nyár elején a cucc, közben kiderül, hogy problémába futunk, amihez még más is kellhet. Ehhez kinek van kedve. Jönnek a kamu-kutatások, kamu pubok, egymás idézgetése
kisf 2021.04.21 10:04:15
@HaKohen: Igen, jött egy zsákkal
kisf 2021.04.22 16:14:46
@lmate: Persze, hogy van más ok is.......A téma mögött áll egy vagy több világhírű, nagyhírű prof, amely évtizedek alatt kitaposott egy ösvényt -amikor jobb időkben jobb eszköz ellátottság mellett - rakosgatta össze a kisebb-nagyobb-mégnagyobb részeredményket. Aki elindul(na) ezen a rögös úton, mit csinálhat, ha nem áll be mögé egy nagy név (akár csak névleg).A rosszabbik az, hogy nem csak a világhírű nyer, hanem himmi-hummi is, összeköttetései révén. hangzatos cím, feladat célkitűzés, közben nem mondom, hogy minek a fényezése..... Hiába egy start-up ötlet, hirtelen kellene hozzá pl. egy interferometer (a miénket még a szocializmus alatt vették), akkor pályázzál: ötlet márciusban, kiírás mondjuk ősszel, egy év múlva van is rá valamennyi pénz, másfél év múlva neki is állhatsz...Most a gombelemeket saját zsebből veszem a műszerekbe, mert a költségvetés nulla. Benyújthatnám az igényt felsőbb szintre, fél év múlva meg is lesz, de vagy dolgozom -értelmeset, vagy papírokat gyártok
       A jelenlegi adatok birtokában járványügyi előrejelzésekkel foglalkozó szakembernek aránylag komoly pontossággal meg kell tudnia mondania,  hányan fognak meghalni Covidban március huszonhatodikán.      "Nem. Mindig volt 1-2 százalék tévedés, de hálásak is lehetünk nekik, mert az…..
kisf 2021.03.16 13:43:49
@Fikalnyik Eugén: Azért nem ugyanaz a felállás....Alig van zsúfolt város, roppant laza település szerkezet. Sokkal kevesebb a kontakt. Rengeteg a netes rendelés.A tejes (már 20 éve is így volt) lerakja a tejet a postaládánál, amely a bekötőútnál van. (mondjuk a nagyvárosok közelében nem). A többit elsimítja az országos statisztika.
     "Stumpf István eközben a Kossuth rádió vendége volt reggel, és ő azt mondta, hogy egy-két kivételtől eltekintve a magyar egyetemek jókora távolságban vannak a világ élvonalától, ezért van szükség az átalakításra. Ezen kívül a fiatalok itthon tartásához is szükséges, hogy legalább a prágai…..
Nagyon sok cikk foglalkozott a mai tesztben bemutatott két készülékkel, amelyeket nem szeretnék ismételni. Jelen cikket a kíváncsiság hívta életre, tudjátok az a fajta kíváncsiság, amire ha a tapasztaltabbak mondják előre a végeredményt, te akkor is magadnak akarod kitapasztalni, hogy hogy is volt…..
kisf 2020.12.16 11:48:40
@Retrofuturista hifista: Egyet értünk..:)
Az egyetlen jó, amit Bayer Zsoltról el lehet mondani, hogy őszinte. Nincs kétségem afelől, hogy amiket mond, azt valóban úgy is gondolja. Az esetek 99 százalékában ez talán hasznos a Fidesznek, hiszen kell egy nagydumás szélsőséges, akivel meg tudnak fogni néhány tíz, vagy rossz esetben százezer…..
kisf 2020.12.07 08:27:01
@nemecsekerno_007: A legjobban a párton belül heherésznek....:) csak szólok.
        Tíz nappal ezelőtt a brit Parlamentben Boris Johnson miniszterelnök igen emelt hangon " az abszurditás csúcsának nevezte" a második lockdown bevezetését. Három órával ezelőtt Boris Johnson miniszterelnök bejelentette a második lockdown-t.        Már tegnap kiszivárogtatták, hogy lezárják…..
kisf 2020.11.03 21:56:43
@xunilo: Bocs, csak a lényeget nem érted.....Ha megvan kvázi összes pozitív, lehet karanténozni. Nálunk, ha nincs meg, tünetmentesen fertőz, gyűrűzik a fertőzés-továbbadás...
Amióta mindenki, aki teheti otthonról dolgozik, tanul, oktat, számos jó kezdeményezés született azok segítésére, akik a komfortzónájukon kívül rekedtek. Ilyen volt többek között egy facebook-csoport is, amely a tanárok, diákok és szülők segítésére jött létre, és napok alatt hatvanezer fölé nőtt a…..
kisf 2020.04.19 16:31:05
@MAXVAL bircaman közíró: Na, már bele kell tolni a politikát....Ez a dolgod?
A legtöbben nagyon is megbecsüljük az idős embereket és fontosak nekünk, a krónikus betegek szintúgy, a haláleseteket és a hosszú felépüléssel járó megbetegedéseket abszolút nem kívánta senki. Viszont ettől eltekintve, a járvány miatti átmeneti életmód változásunknak feltűnően sok olyan eleme van,…..
kisf 2020.03.30 08:28:32
@MAXVAL bircaman közíró: Egyébként sem hiányzol senkinek, mi a töknek irogatsz ide?
Levélírónkat  októberi Gearbestes, kínai webáruházas posztunk ihlette írásra. Slágvortokban előadott sztorija szerinte ékes bizonyítéka annak, hogy a Paypal sem véd meg olykor. Szerintünk emellett újabb tanulságos történet arról is, hogy az olcsóság árát gyakran a sok órás ügyintézésben, a hetekig…..
kisf 2019.12.05 12:49:43
@ekat: Rengeteg apróságot rendeltem már Kínából 2 év alatt, már 20 ezer Ft körül jár a megtakarításom, ha nem több. Van, ami gagyi, van, ami szuper, úgy nagyon még nem jártam rosszul. Itthon sokszor ugyanezt kapom, de átcsomagolva, többszörös áron. Persze, a nagyon kényes dolgot azért meggondolom. Fogyóeszköznél is bevált (, vagy pl. fényképezőgép akksik, vagy telóhoz). a sokszáz tételnél talán 3-4 volt problémás. Lehet, hogy fillérba...szó vagyok, de sok kicsi sokra megy. A gyerekeknél pláne sok a fogyóeszköz, 0.5-ös ceruzák, cicásradír, pen-drive
Eltelt kb. egy hónap az önkoris Fidesz-szopás óta - Gyászberényben, Pöcs úr birodalmában a megsemmisítésig halmozták az alkalmatlanságot - és nincs válaszuk az okokra. Szánalmasan nem mernek szembenézni a valósággal. Van némi mellébeszélés, Kövér hozta megbuggyant formáját, a közpénzből kitömött,…..
kisf 2019.11.15 09:52:49
@Larry Silverstein: fideszes cégnél dolgozom.....de a fideszt az ide irogatók fogják megbuktani - majd csak bámulnak- az értelmesebbje próbálja belülről megmenteni.
kisf 2019.11.15 11:29:17
@MAXVAL bircaman közíró: ...az FIDESZ nem csak birkákból áll....
kisf 2019.11.15 11:32:44
@Larry Silverstein: hangosan felröhögtem....főállás mellett félállásaim is vannak. Azon kívül a a saját édesanyádat hülyézd le....Szomorú, ha ilyen tekintélyes párton belül ez a tapló hangvétel uralkodik. Ez segéd-házmesteri szint...
Folytatódik “Legyen itt egy zebra” című kampányunk. Ezúttal az Örs vezér teréről jelentkezünk, ahol arról kérdeztük a járókelőket, hogy miért használják a bicikliseknek kialakított felszíni átkelőhelyet. A forgalmas kereszteződésben évek óta működik zebraként a kerékpáros átkelő, a lakosság és a…..
Magyar kreativitás kimaxolása dölux: pár nappal azután, hogy be kellett szüntetnie az utasok szisztematikus lerablását a Wizz Air budapesti földi kiszolgálójának, a Malév GH megtalálta a megoldást a kieső bevételek pótlására: a telefonokra pdf-ben letöltött beszállókártyát nem fogadja el, 30 euróra…..
kisf 2019.08.03 15:00:54
@Zabalint: Amikor már huszadszor jársz Tar-kőn, akkor azért vágysz már valami másra is...
Olvasónk problémája elsőre nehezen volt érthető, mert egy láthatóan tejföl feliratú fotót mellékelve morgolódott azon, hogy tejföl helyett pirosat joghurttal vágta tönkre a családi ebédet, de ezt a zaklatottsága számlájára írtuk. Problémája ugyanis azonnal érthetőbbé…..
kisf 2019.06.29 21:08:53
@enipeni: Túrós csusza, tejfölös kenyér.......Mi gyermekkorunkban tonnaszám loptuk a tejfölt a hűtőnkből...:)
A Déli-sarkot fák borították,  a hőmérséklet 3-4 fokkal melegebb volt a Földön, a  tengerek pedig 150 méterrel magasabbak voltak. Most először újra elértük a három millió évvel ezelőtti pliocén korszak széndioxid-szintjét – erre a következtetésre jutottak azok a német klimatológusok, akik a…..
kisf 2019.05.20 09:40:21
@gaszton42: Így van, más forrásban is kb. ilyen érték szerepel.
kisf 2019.05.20 09:41:21
@MAXVAL bircaman közíró: Nem gond, hogy még a fideszes körökben is rajtad röhögnek......?..:)
kisf 2019.05.20 09:43:18
@gigabursch: Nem, csak levonták a szélerőművek, háztető-napelemtelepek, energiahatékonyság növelés a házaknál...unom felsoroni...hatását.
Egyszer láttam ezt a baglyos képet, napokig röhögtem rajta:) Azért ennél kicsit hathatósabb a következő segítség. Próbálgatni kell, aztán egyszer csak sikerülni fog. Lehet, hogy először nem lesz annyira szép, de a mi cicánk lesz! :) Akár hiszitek, akár nem, ennyire egyszerű!…..
kisf 2019.05.19 22:00:27
VI-VII. kerületi szervezetként kezdettől nyomon követjük a Városligetben zajló építkezéseket. Adatbázisunkban külön aktában gyűjtjük a ligetes cikkeket, most pedig arra vállalkoztunk, hogy a közbeszerzések alapján összegezzük, mennyi pénzt költöttek már biztosan el a Liget projektre és hogyan…..
kisf 2019.01.28 20:04:55
@MAXVAL bircaman közíró: Így van, a Fideszben is beszélik, hogy jó esetben 2023, és dupla annyi lesz....
Giroszkópos autóversenyzés? VR repülés egy méhecskével? Xbox 360 kontrollerrel való játék? Ugyan már! Emlékszel még arra, amikor a Snake-kel játszottál és vért izzadtál az utolsó másodpercekben, vagy a piacon vásárolt szürke burkolatos, sárga gombos Tetrisszel vészelted át a nyári szünetet? Ezek az…..
Az előző posztbeli „üdvözletem” célba ért. Kaptam is privátban annyi védekező, kioktató, pallérozott és kevésbé kifinomult stílusú levelet, hogy magam is meglepődtem. Ez nem olyan témának tűnt… Hanem… sokan olyan küldetéstudattal védték az egyoldalas CV-t, olyan érvekkel, hogy rendesen elképedtem.…..
kisf 2018.12.18 18:39:28
@babona: Van olyan cég is, ahol a HR/HR cég ment a kukába.....A cég egyik prominens vezetője interjúztatott, hiszen az ő kollégái lesznek, ő látja, hogy egy (szakmai) nyelvet beszélnek.