Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LE

12 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Másodszor fordult elő, amikor utaztam a Szombathely-Sopron viszonylatban, hogy a Gysev korszerű, egy az egyben, zöld-sárga színű vonatának egyetlen WC-je használhatatlan volt. Korábban Szombathely-Szentgotthárd viszonylatban jártak így az utasok, akkor egy kisfiú be is pisilt, s nekem is szerencsém…..
- Csontritkulás: A méhpempő támogatja a petefészek működését az ösztrogén hormon termelésének serkentésével (ennek hiánya okozza a csontritkulást). 45 év fölött ajánlott évi kétszer 2 hónapos kúrát tartani napi 1 grammos adagolással. - Rákos megbetegedések: Csak a tiszta méhpempőben található meg a…..
„Érdekes emberek maguk magyarok. Még kurizálni sem tudnak politizálás nélkül” - mondta az Ördöglovas című, 1943-ban készült filmben Metternich hercegnő a bécsi udvarban a főszereplő Sándor grófnak. S ez hatványozottan igaz napjainkban, persze nemcsak a kurizálásban (udvarlásban). Három mondatot sem…..
Egyik reggel azt tapasztaltam, hogy mindkét (!) vezetékes telefonom néma, süket, nincs vonal. Mivel ez fennállt egész nap, másnap jeleztem a hibát a szolgáltató Vodafone (korábban UPC) honlapján a hibabejelentés menüpontban. Következő nap fel is hívott az ügyfélszolgálat, tájékoztatott arról, hogy a…..
Nincs már eme kis országban olyan terület (no nem földrajzilag értve,), amit az elmúlt évtizedekben, években ne alakítottak volna át, ne változott volna meg, akármilyen jól is működött, akármennyire is elégedettek voltak vele az emberek, akármennyire is bevált évtizedek, sőt, évszázadok óta. A…..
Se vége, se hossza a nyugdíjjal, nyugdíjasokkal kapcsolatos írásoknak, amelyek végkifejlete, hogy örüljenek a nyugdíjasok a kevésnek is, hiszen lehet, hogy a jövőben ennyi sem jut. Nem lennék meglepve, ha ez a pánikkeltés központilag is gerjesztve lenne. Egyrészt, hogy a férfiak ne követeljék az…..
Tíz évvel ezelőtt még úton-útfélen tejkiadó automatákkal lehetett találkozni kisebb és nagyobb településeken egyaránt. A kihelyezéseit a frissen fejt tej újabb értékesítési lehetősége, valamint az indokolta, hogy a nagykereskedelmi árrés kihagyásával olcsóbban lehetett adni. Néhány év szárnyalás…..
Hogy azoknál a parkolóknál nem történik gyakorta koccanás vagy komolyabb baleset, amelyek közelében szuper- vagy hipermarket üzemel, nem Isteni csoda következménye, hanem azoknak az autósoknak köszönhető, akik önvédelemből nem élnek elsőbbségi jogukkal, amely a szabályok szerint megilletné…..
A pandémia miatti kényszerszünet után az idén ismét kiállítással jelentkezett a Sárkány Klub (foltvarrók) a táplánszentkereszti falunap hagyományos rendezvényén. A helyszín is a hagyományhoz kapcsolódóan a felújított művelődési ház volt. A kis műsorral is színesített megnyitón Cserkúti Veronika, a…..
Egyik jelentősebb díj, kitüntetés követi a másikat a településünkön élő prof. dr. Kovács László nyugalmazott tanszékvezető főiskolai tanár életében. Fizika tanárként eredményes és jelentős pályafutást hagyott maga után, de természetesen továbbra sem távolodott el szeretett tantárgyától és a…..
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy kis falucska, amelynek lakói élték mindennapi békés életüket. Nem is gondolván, hogy „macska van a galambok között”, ahogy azt Agatha Christie, a krimi koronázatlan királynője megfogalmazta. Mindaddig nem is volt baj, amíg – nem tudván mit kezdvén sok-sok…..
Reális Kritika BEKÖSZÖNTŐ 2019.10.07 15:08:18
Tisztelt Olvasó! Először is szeretnék elnézést kérni, hogy a mai világban polgárjogot nyert kollektív tegeződés helyett magázódó stílusban fordulók Önhöz, és teszem ezt a jövőben is. Mégpedig azért, mert ezzel tisztelem meg az olvasót, s mert a tegeződés egy bensőséges viszony, ki kell érdemelni,…..