Regisztráció Blogot indítok
Adatok
IQLight

6 bejegyzést írt és 437 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megjelenés: 2011 november 22 Interjú Hatvani Balázssal, aki gőzerővel dolgozik Magyarország első Sci-Fi illetve horror mozifilmjén. Ehhez neves külföldi színészeket is sikerült beszerveznie. Többek között mesél, hogy hogyan sikerült beszerveznie a külföldi színészeket,…..
Főszerkesztői jegyzet Orbán Viktor halálbüntetéssel kapcsolatos kijelentése után sokan formáltak véleményt a témában, és az ügy már az európai politikában is hazánk számára kínos hullámokat vert. Egy EU-tagállam miniszterelnöke halálbüntetést akar? "Újabb magyar…..
Ismerjék meg Chen urat, ő az. Chent az Apple News Hong Kong fedezte fel és a zerotohundred tette hírhedté, akik rátaláltak az Apple News HK hírére és lefordították. Chen úr vállalkozó, kisiparos. Nem csak műhellyel, hanem bemutatóteremmel és raktárral is rendelkezik és…..
IQLight 2014.08.15 20:20:08
@fedél nélkül: sokkal jobban félek a fasza fékkel felszerelt, agyhalott zombiktól. nagyságrendekkel több baleset van belőlük, mint egy-egy szar féktárcsa okozta fékút növekedésből.
IQLight 2014.08.15 20:40:13
@Sayniqua: Pontosítanék: amit már Kínában sem másolnak, nah az az igazi gagyi. :D
Úgy tűnik, Európa teljesen megkergült, egyre feleslegesebb dolgokat írnak elő minden új autóhoz. Azonos című írásunk kommentposztja...
IQLight 2014.03.12 18:30:23
@Kara kán: "Max. 100 euró lenne az egész."
Amit neked a szalonban is 100 euroért adnak? Na ne röhögtess!

Majd csodálkozol, amikor a 20k huf kütyüért kiszámláznak 250 ezret... Így lesz a 2.5 milliós autóból 2.75 milliós autó, EU konform segélyhívóval.
A képlet egyszerű: valaki csekkett hamisított, amivel átíratta az autómat, és én még ezért fizettem is neki ezért. Kár, hogy elévült a bűne. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
IQLight 2014.01.15 08:47:50
@papptibi: És akkor most simán megúszta a csaló? Akkor a post nem több, mint egy lépcsőházi siránkozás. Ettől több van benned Tibi, vagy most csalódtam.
Az új-zélandi kormány közlekedésbiztonsági kisfilmje olyan, mint egy horrorfilm, amiben egy ponton reménykedsz, hogy elkerülhető a vég. De a pont nem ott van, ahol gondoljuk. Akkor már késő. Elképesztő, hogy hogyan vezetnek az emberek. Kétféleképpen osztályozom a dolgot…..
Kirándulásunk következő állomása Tokaj volt. Kicsit kétkedve mondtam előzetesen igent a szállásadónknak, mert amit leírt a honlapján, az túl szép volt ahhoz, hogy igaz legyen. Tokaj belváros, parkoló, tágas szobák fürdővel, borkóstoló, miazmás… Mindezt alig ötszázzal…..
Két évvel ezelőtt tettünk egy északkelet-magyarországi körutat. Kiskörutat, fogalmazzunk inkább így. Számos érdekes helyre eljutottunk, a Szerencsi Cukorgyár Cukormúzeumától a Magyar Motor Múzeumig Bodrogkeresztúron. Első szálláshelyünk inkább bizonyult komikusnak, mint…..
Tél volt, kivételesen éppen sok hóval. A zsilip-rendszerű üvegajtó magas volt nekünk, mint nyúlnak a kukoricás, de végül bejutottunk a recepcióra. Kérem szépen, ez gyönyörű. Már nem a recepció, vagy a hölgy, aki bent ült, hanem a hotel. Kívülről nem is látszik olyan…..
Az idei év felfedezettje –számunkra- Lovas Zugoly. Kétszer 6 napot töltöttünk itt a nyáron, mert elsőre annyira megszerettük. Pesthez közel van, 30 perc alatt leértünk a pályán (sokkal tovább tartott a lakásból lecuccolni két gyerekkel). A hely kellőképpen elszigetelt a…..
- Ez egy szar! Már bocsánat. – kezdte mondandóját az idősödő hölgy a szaunában. – A medencék hidegek és amúgy sincs sok belőlük. A pezsgőfürdő meg akkora, mint otthon a fürdőkádam.Nem vitatkoztunk, mert hasonló véleményen voltunk mindketten, ha nem is ennyire szókimondó…..
Szállásokról Intro 2013.09.04 16:38:56
Trendi dolog a kuponozás, mi is belekerültünk a körbe. A következő bejegyzések mindegyike egy-egy kupon vagy hirtelen felindulásból elkövetett szállásfoglalás hatására kiváltott eseménysorozat tárgyilagos… ööö… szóval, reméljük tárgyilagosra sikerülő beszámolója az…..
Úgy tűnik, normális vámpírfilmet már csak Európában lehet forgatni. Ha nem ez lesz Neil Jordan nagy visszatérése, akkor megette a fene. Meg a vámpírfilmeket is.  ..
Belsőség Szíváshét, szenteste 2012.02.12 06:44:00
Ez hosszú lesz. Csak szóltam. A cégnél az év végi szabadságolások előtti utolsó rohamot éltük éppen, az Andrássy már teljes díszbe öltözött, az utcákon mindenhonnan a „Last Christmas” zengett, már émelygett a gyomrom. A távolban felderengett a Szenteste, az…..
Péntek este elindultunk Pécsre. Felhívtam szüleimet, akik megnyugtattak, hogy még csak három centis a hó. Legyártottuk az útravaló szendvicseinket, bepakoltunk meleg ruhát, takarókat, ivóvizet, egy benzinkúton vettünk még fagyálló ablakmosó-folyadékot, és kilőttünk. Moha…..
Mínusz húszban már nincs kecmec, fagyálló nélkül baj lesz. De hogy mérjük meg a hűtőfolyadék fagyáspontját? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
  Egy Vel Satis mellett ácsorogtunk a Weltautónál, mustrálgatva a használttesztre felkínált gépeket, amikor kicsúszott a számon, én bizony nem mernék beleugrani egy kétszázezret futott dCi-be. Winkler persze azonnal lecsapott: milyen autót is vettem a közelmúltban? Jogos,…..
Ha elvesszük a gázt, semmit nem fogyaszt az autó. Van ennél takarékosabb? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
IQLight 2012.01.26 21:25:16
@kamionmentés: 1,5*0,73=1,095
     A film története röviden: Robert Downey Jr. vicces kalapokban szaladgál. Ennél jobban szükségtelen belemerülnünk a dologba.   A Sherlock Holmes 2: Árnyjáték kétségtelenül támadható mű. A földbe döngölhetném, ha utat engednék szakmai…..
IQLight 2012.01.20 10:56:43
Nem értem, miért kellene ezt a Sherlock Holmes-t párhuzamba állítani Doyle Sherlock Holmes-ával. A neveken kívül sok közös vonás nincs bennük, leszámítva Moriarty halálának feldolgozását. Aki hiteles filmesítésre vágyik, az nézze a Jeremy Brett főszereplésével készült sorozatot, az pont olyan, mint a könyvek. Brett tökéletes karakter és a Watson-t formázó Edward Hardwicke is pontosan fedi a leírtakat.

Guy Ritchie teljesen más ábrázolást adott.
- A történet nem azzal kezdődik, hogy Holmes halálra narkózza magát unalmában, mígnem egy új ügyfél váratlanul betoppan és új ügyet ad a kezükbe, hanem már a vége felé jár egy óriási ügynek, amibe belerángatja Watson-t.
- Robert Downey Jr. sokkal fiatalabb és "kigyúrtabb", mint a könyv szerinti nyomozó, Jude Law pedig nem elég pocakos és nem sántít kellőképpen, továbbá a tweedzakó is hiányzik róla.
- Holmes logikus következtetései nincsenek levezetve, szájbarágva, a végén nincs ott Watson homlokracsapása, hogy pedig ez milyen egyszerű.

Sorolhatnám még napestig, de minek. Ez a film így jó, ahogy van. Minden percét élveztem. Doyle regényeit nem egyszer olvastam, mégis annyira magával ragadott a film, hogy egy pillanatig sem jutottak eszembe a megszokott sablonok. Tökéletesen egyetértek a kritikával, mert ez a Holmes tényleg jobban hasonlít egy rajzfilmhőshöz. Miért? Mert egy 2011-es filmadaptációja a 120 éves regényhősnek. Olyan, amilyennek lennie kell. Ámen.
Szlovák rendszámom van, és nem félek használni Mai cikkünk blogposztja...
IQLight 2012.01.03 10:04:49
@Mokele-Mbembe: van ilyen kamera a határokon, de csak a körözött autókat állíthatják meg, a szabálysértőket nem. :(