Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nem benfentes

61 bejegyzést írt és 84 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mivel a városrész tanulmányterve alatt, csak a felkért helyi egylet 10 főt kérdezett meg és azok sem válaszoltak minden kérdésre, a csúcshegyi tulajdonosok akarata csak ebben a petícióban lett eddig lemérve! És mivel hiába adtam át az elmúlt két ciklusban minden politikai szereplőnek a listát, most…..
150 éves fővárosi városrész  rendes építési szabályzat nélkül! T. Olvasó! Választás lesz, ahol 30 év után sem érdekel senkit az óbudai Csúcshegy városrész sorsa! A 150 éves Csúcshegy városrész sorsa, amit a 75 éves lakótelepekről le sem sajnálnak! Le sem sajnálnak, mert nem csak közmű,…..
Óbudai Hírek Helyesbítés 2023.01.08 16:08:52
Az Óbudai Hírek blog 2020. augusztus 26-án megjelent "Mindenhol jól fekszik a Békási Piac ura" című bejegyzésében alaptalanul közölte, hogy "A Békásmegyer Piac kereskedőivel és leendő bérlőivel beszélgetve hallottuk, hogy a Békásmegyer Piac Kft. ügyvezetője, a párbeszédes parlamenti képviselő, Szabó…..
Tisztelt csúcshegyi tulajdonostársak! Ismét megkapjuk a 3 évenkénti lakossági Fórumot a választások közeledtével! Április vége körül újra bemehetünk a Turistaházunkba! Elönt a boldogság, könny szökik a szemembe, eljött a csúcshegyi identitás napja végre! Pár fotó, netán egy negyed - harmad hasáb…..
A Minőségi Újságírásért Alapítvánnyal közösen kollégák és barátok szerveznek jótékonysági koncertet a február 5-én váratlanul elhunyt újságíró, Schwartzenberger István (Schwartzi) családja javára. Az április 2-án, este nyolc órakor a népligeti Diesel Klubban (régi…..
Úgy látszik, ha indul egy „oldalakon átívelő” beszélgetés Budapest egyik részének – mondjuk, a budai hegyvidéknek – a közlekedéséről, sőt, kialakul valamiféle egyetértés arról, hogy a térség közeljövőjéhez mire lenne szükség mindenképpen, akkor az lényegében az, amit mi mondunk. Sőt, mi ennél többet…..
  A képeket sajnos töröték, amiket beszerkesztettem,de linkekkel pótlom holnapra! 2 év telt el, mikor az általam megszervezett találkozót a fővárossal és a kerülettel a maroknyi egylet a saját céljaira használta fel, felrúgva a közös munka lehetőségét a…..
Biggeorge - Szemesbay a gyerekstandot 50-60 cm-el mélyítené! December 15-én jelentette be ezt a polgármesterasszony! Ez a nyitó posztban látható öböl, ahol most az aszály és a Sió zsilip átépítése közben kilátszik a fenék, ahol csak pár cm-es vízben pacsálhattak a még csak ülni, mászni képes…..
Az óbudai baloldal a cselekvés helyett ismét a semmittevést választotta. Nincs tárgyalás, átvállalás, segítségnyújtás, helyette aláírásgyűjtésbe kezdenek. Akik azt hitték, hogy Óbudán 2019 óta már minden lehetséges módozatot kimaxolt a baloldal, hogyan lehet elkerülni a tényleges munkavégzést,…..
Balatonszemes közélete a blog célpontja. Nem a település ismertetése, hiszen az előkelő helyen van a Balaton rajongók közt! A mindennapok problémái viszont eddig nem! A településen viszont új korszak kezdődött a Covid alatt, ami megváltoztat mindent!  ..
A családok és a vállalkozások védelmére a kormány adóemelési stopot vezetett be, melynek lejártával Kiss Lászlóék azonnal jelentősen emelik az építmény- és telekadót, valamint a magánszemélyek kommunális adóját is. Az újabban dollárbaloldalnak nevezett DK-s - Momentumos pártszövetség nem veti meg…..
nem benfentes 2022.11.23 04:57:28
@Mesterséges Geci: Akkor mifaszért modósítják a kerületi költségvetést idén már 3x, a megnövekedett bevétel miatt? :-)
nem benfentes 2022.11.23 23:53:36
@Mesterséges Geci: Okt 27-i testületi ülés , 1. napirendi pont!
A nagy rakparti szégyen előtt pár héttel írtunk a budafokiról: nemcsak a zöld nép panaszát, de egy nyílt levelet is megfogalmaztunk. Ugyan, meggondolná-e a főpolgármester úr még egyszer, hogy milliárdok befektetésével tovább erősítse a az autóforgalmat Budafok belvárosában?  Egy új, hiteles…..
nem benfentes 2022.11.22 10:31:01
@bozon: Tévedés! Az autózás gazdság, szolgáltatások. - A lakosság száma csökken, tehát nncs határtalan növekedés! Ma kell kezelni a helyzetet, ami új utakat kíván. A halogatása elszegényedést, további válásgot okoz!
nem benfentes 2022.11.23 23:41:10
@bozon: Pontosan hol is? Én 17 évet Zürichban éltem, nem rég zárult a körgyűrűjük az észak-nyugati irányú hegyátfúrásokkal. Az agglomerációt meg nem kelene a csökkenő fővárossal keverni, hiszen már ellátott az a része, ami éppen nem igazán növekszik, de az meg nem ami igen a nyigati oldalon. Pl Pécel már a körgyűrű előtt elérte a 10 ezer főt, amit alíg haladt meg. - 2050-ig pedig pont a nyugati agglo és a határos Komegom a 300% feletti lakosságszám növekedéssel előrejelzett!
Az Ikarus 260-asok után immár a 280-asok ideje is lejárt! Nem tudom, miért, de a csuklósokat valamiért mindig reprezentatívabbnak éreztem a gyártót tekintve, mint a kéttengelyeseket: ha valahol Ikarus városi buszról volt szó, mindig egy csuklós jelent meg lelki szemeim előtt... Amikor elkezdtem…..
Úgy hangzik ez az elnevezés, mint valami visszafejlesztés, miközben maga az optimális jövő. Nem arról van szó tehát, hogy elfogadjuk a Fogaskerekű végelgyengülését, és megpróbáljuk „visszaminősíteni” valami hitványabbá, hanem éppen ellenkezőleg: a fizika törvényei azt mutatják, hogy a mai…..
Kiss László együtt tüntetett saját maga ellen az óbudai óvodapedagógusokkal. Miután rájöttek, hogy az óvodák fenntartója az önkormányzat, rendeletben hoznak döntést, hogy kifizessék az óvónőknek a sztrájk miatt kiesett bérét. Kibogozhatatlanul belegabalyodott Kiss László és az óbudai baloldal a…..
Az index készített interjút Demeter Szilárddal, aki az Óbudára tervezett kulturális fejlesztésekkel kapcsolatban elmondta, hogy a Zichy kastély ügyében még a tárgyalások sem kezdődhettek el az önkormányzattal, mivel olyan rendőrségi nyomozás zajlik jelenleg, amelyben Kiss László polgármester is…..
Június utolsó napjára szervezte az éves, törvény által kötelezően előírt közmeghallgatását Kiss László polgármester. A nyár közepi dátum és a csütörtök délután 15 órás időpont ismeretében sejthető volt, hogy ezúttal nem övezi majd nagy érdeklődés az eseményt. A képviselő-testületi ülésnek is…..
Vendégszerzőnk, dr. Rigó Mihály újabb alapos cikke ezúttal az M0 körgyűrű problémáját, illetve különböző tervezők megoldási javaslatait járja körül. Előrebocsátjuk, hogy egyesületünk nem ért mindenben egyet az itt bemutatottakkal, például mi alapvetően nem közúti megoldásban gondolkozunk: szerintünk…..
nem benfentes 2022.06.28 07:06:31
@lenörd hofstadter: Csillaghegyről Budaörsig az M0 nyugat 20km lenne..onnan meg Csepeel már csak pár km a meglevőn...gyorsabban mint a rakpart.
nem benfentes 2022.06.28 07:11:32
@gigabursch: Azon merengj, hogy hány Budakeszi fiatal kel ma hajnali 5-kor, hogy az óbudai egyetemeken tanuljon, pedig az M0 nyugaton 20 perc alatt beérne a sugárirányokon mozgó ki be őrület helyett!
Két és fél évvel a 2019-es önkormányzati választások után még mindig az előző városvezetés által indított projektekkel döngeti a mellét Kiss László Szabó Tímea a választási kampány finisében. A képviselőasszonyt nem tántorítja el az sem, hogy az esélyes ellenfele, Óbuda-Békásmegyer korábbi…..
Óbudai Hírek Óbuda választ 2022.03.28 07:08:00
Ismerjék meg a 10. számú választókerület, Óbuda-Békásmegyer országgyűlési képviselőjelöltjeit. Néhány nap van hátra az április 3-i választásokig. Kampánylázban ég az egész ország. Összeállításunkkal segíteni szeretnénk kedves olvasóinknak eligazodni az egyéni jelöltek forgatagában. A paletta az…..
A Mocsáros-dűlő eladásának részleteiről is beszélt Barts Balázs a fővárosi vizsgálóbizottság előtt. A médiában megjelent tervekkel kapcsolatban Barts elmondta, hogy egy tanulmányt már 2018-ban is bemutattak az óbudai önkormányzatnak, de „Bús Balázs kijelentette, hogy amíg ő polgármester, addig itt…..
Karácsony Gergely és Kiss László elkezdték felparcellázni a Mocsáros-dűlőt. Folytatódik a baloldali ingatlanmutyi Óbuda legjelentősebb zöld területén. Ahogyan arról korábban több országos médium is beszámolt: Magyar Nemzet, index, a főváros 268 ezer négyzetmétert jelölt ki a Mocsároson, ahol…..
Felszólítjuk a Csúcshegy Menedék Egyletet, hogy hozza bárkinek elérhetően nyilvánosságra az alapító okiratait, a Tordai féle posztban látható dokumentumot és lakossági felmérést végezzen a terület jövőjére tekintve a tulajdonosok közt! - Még is elfogadhatatlan, hogy 200 belterületbe vonási…..