Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Árvíz 2013 Összefogás

59 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Még másfél-két nehéz napunk van”. – Orbán Viktor, június 11. reggel  Telefonszámok, információk, folytonos frissítés: https://www.facebook.com/Arviz2013Osszefogas/app_180932662070729 https://www.facebook.com/Arviz2013Osszefogas Önkéntes regisztrációk a déli…..
Figyelmünket mostantól a déli részekre kell összpontosítanunk!   BM közleménye: A közeledő vihar miatt minden civil szüntesse be a munkát a gátakon! Telefonszámok, információk, folytonos…..
Kaposvár, 2013. június 10., hétfő (MTI) - Kaposvár önkormányzata lakosonként száz forinttal, összesen 6,7 millió forinttal járul hozzá az árvíz elleni védekezés költségeihez, ezzel is segítve a bajban lévőket - közölte a somogyi megyeszékhely polgármestere hétfőn az…..
Budapest, 2013. június 10., hétfő (MTI) - A Duna teljes szakaszán riasztás van érvényben; az ország számos térségében első-, illetve másodfokú a riasztás a heves zivatarok, illetve felhőszakadás miatt - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelző osztálya…..
Budapest, 2013. június 9., vasárnap (MTI) - Az árvíz miatt a H5-ös HÉV Szentendre, illetve Békásmegyer felől csak a Szentlélek térig jár, onnan a Batthyány térig nem közlekedik - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vasárnap este a Facebook-oldalán, hozzátéve: a…..
Budapest, 2013. június 9., vasárnap (MTI) - Lezárta a rendőrség a jármű- és a gyalogos forgalom elől a Margit hídnak a Bem rakpart felé vezető lehajtóját a Duna áradása miatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap este az MTI-vel. Kovács Viktória…..
Vasárnap 20 órától megtiltja a bajai Türr István hídon a közúti forgalmat a Bács-Kiskun Megyei Védelmi Bizottság - tájékoztatta a bizottság határozatáról a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-t.Kovács Andrea közleménye szerint a gemenci…..
A Duna vízszintje a vártnál lassabban apad, vasárnap kora délutánig 34 településről összesen 1348 embert kellett az otthonából kitelepíteni, és 44 utat zártak le a folyó áradása miatt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján. A védekezésben…..
S.O.S SOS: Göd 2013.06.09 17:47:21
30-40 embert várnak sürgősen, de este 9 után is folyamatosan! Az önkéntes felajánlásokat – eszköz, élelmiszer, technikai eszközök, valamint munkaerő – a Polgármesteri Hivatal 06 27 530 064-es 19 óráig, illetve a 06 80 890 089-es zöldszámon várják,…..
Árvízvédelem a fővárosban Budapest Főváros Védelmi Bizottsága tájékoztatja azokat az állampolgárokat, akik az árvízi védekezésben részt kívánnak venni, hogy a főváros területén egyelőre nem tudunk foglalkoztatni önkénteseket, mivel jelenleg kizárólag szakmai munka zajlik…..
Győrújfaluba csak a helyi lakosok mehetnek beGyőrújfalu továbbra sem nyitott a közlekedés számára az árvízi helyzet miatt, a településre csak a helyi lakosokat, tehát az ottani lakcímet igazoló lakcímkártyával rendelkező embereket engedik be a rendőrök. A község lakói,…..
Vasárnap délután 5 órakor kezdődik meg annak a körülbelül kétszáz, Szigetmonostor horányi részében élő embernek a kitelepítése, akinek a házát megközelítette a Duna, miután a folyó vize átbukott egy magasparton. Spitz Alexandra tájékoztatása szerint a…..
Ercsiben szombaton a várható vízállás legmagasabb szintje fölé sikerült kiépíteni a tizenkét veszélyeztetett ingatlan védelmét. A városban egy lakót kellett kitelepíteni, neki az önkormányzat biztosít átmeneti szállást. A Rába-patak védművének megerősítése érdekében…..
Előfordulhat, hogy a megemelkedett vízszint miatt a szennyvízcsatornák kiöntenek. Arra kérjük a lakosságot, hogy a jelenséget jelentsék be a Pannon-Víz Zrt. diszpécserszolgálatán a 96/522-601 és 96/311-753 telefonszámokon. Az átemelő szivattyúk teljes kapacitással dolgoznak.…..
Az elmúlt napok tapasztalatai alapján kérjük az önkénteseket, hogy mielőtt indulnak, mindenképp keressék telefonon a helyi koordinátorokat, mert akár 30 perc alatt is változhat, hogy hol van szükség segítségre! GÖD - köszönjük, egyelőre elegendő önkéntes…..
Közösségi térképek, Facebook-oldalak és internetes portálok percről percre közvetítései segítik a védekezésben résztvevőket, valamint a gátakra újonnan érkező önkénteseket országszerte. Az árvízi védekezésről Facebookra feltöltött képek a jófejségről szólnak, az…..
Árvíz 2013 Összefogás 2013.06.08 22:36:43
@Ejjnye Bejjnye:

Nézd, én megértem, hogy te személyesen nem szeretnél segíteni, ettől függetlenül számtalan ember szeretne, és mi magunkra vállaltuk azt a feladatot, hogy a lehető legjobb infókat eljuttassuk számukra. Erről szól a bejegyzésem is, és semmi másról.
Előzetes jelentkezés szükségesAz árvízi védekezésben segédkezők számára élelmiszer-ellátmányt készítünk holnap Budapesten. Várjuk azok jelentkezését, akik élelem felajánlásával (zsömle, vaj, májkrém, paprika, uborka, sajt, szalámi) vagy a szendvicsek készítésében…..
Dunaföldváron szombaton délutánra elkészült a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság által előírt magasságú gát, lakóház nincs veszélyben. Közel két kilométer hosszan építettek védművet 22 ezer homokzsákból. 215 ember dolgozott, többségük önkéntes - mondta Horváth…..
S.O.S Budapest, Dagály (éjszaka) 2013.06.08 20:16:51
Olvasónk posztját tesszük közzé: Megyek gyalogosan éjszakára Budapesten a dagály strandra, aki velem tartana, az hívjon 0630/773-47-76 Éjszakára kell oda a segítség! Indulás kb. este 9-10 körül. A nyugatinál találkoznánk.   ------------------------- Folyamatosan…..
A felhőszakadás következtében felgyülemlett csapadék miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság szombaton 19 órától ideiglenesen lezárta a jármű- valamint gyalogos forgalom elől a főváros II. kerületében a Bem rakpartot a Margit híd és a Lánchíd közötti szakaszon. A…..
Baján még nagy szükség van az önkéntesekre, főleg délutánonként van önkéntes hiány!!!  Az elkövetkező időszakban fontos lesz a szervezettebb védekezés! Ezért azt kérjük, hogy ne csak délelőtti, hanem délutáni segítségre is jelentkezzenek! Szükség van a délelőtt…..
Adománygyűjtő pontokat hozott létre a Magyar Vöröskereszt.A közlemény szerint a humanitárius szervezet várja a lakossági és céges felajánlásokat. Elsősorban tartós élelmiszerre, ásványvízre, kávéra, tisztító és tisztálkodási szerekre, takarókra, hálózsákokra,…..
A terelés ideje alatt az M1-es autópálya és az M19-es autóút Győr és Komárom közötti érintett szakaszát díjmentesen lehet igénybe venni . A tájékoztatás szerint az 1403-as út Novákpuszta-Hédervár közötti szakaszán szombaton teljes útzárat rendeltek el. A…..
A Győrújfalu térségében kialakult helyzet miatt korlátozták a Győr és a szigetközi falvak közötti forgalmat - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Védelmi Bizottság szombaton délután az MTI-vel.Jelezték: erre a területre csak az árvízvédelemben résztvevők és gépjárműveik…..
A szombat délutáni 2 órás adatok szerint meghaladta a Duna vízszintje Budapesten a 2006-ben mért eddigi legmagasabb, 860 centiméteres értéket; a folyó vízszintje jelenleg 861 centiméter a fővárosban a Belügyminisztérium Vízügyi Főigazgatóság adatai…..