Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KiB99 powermetal.blog.hu

33 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy újabb remeknek ígérkező este, három, számomra nagyon kedves zenekarral, mi baj történhet? Csak annyi történt, hogy nem vagyok maradéktalanul elégedett. Mindkét főzenekart többször láttam már, így leginkább a Brothers of Metalra voltam igazán kíváncsi, akiket nagyon szívesen hallgatok. És…..
Nem vagyok egy nagy Pokolgép-fan. Ismerem a régi albumokat, de ritkán hallgatom őket, az újabbakat meg még kevésbe. De azért a banda 40 éves jubilumi koncertjére úgy éreztem el kell mennem....és nem bántam meg (ha már). Nagyjából kezdésre érkeztünk, így nem kellett a pár fokban végigállni a sort,…..
I've never written an annual (top) list before, but now I've seen it in quite a few places, so I'm in the mood. It's not really going to be a top 10, there's no ranking, just a list of what I think are the best power albums. I won't write a long description, 1-2 sentences max, and I'll throw in 1-1…..
Még sosem írtam évi (top)listát, de most elég sok helyen láttam, így én is kedvet kaptam. Igazából nem lesz ez top 10, nem lesz benne semmi rangsorolás, csupán a szerintem legjobb power albumok felsorlása. Nem írok hosszas leírást, max 1-2 mondatot, 1-1 számot pedig bedobok mutatóba. Lesznek benne…..
Amikor kiderült, hogy "gyerekkorom" két kedvence együtt jön el hozzánk, nem volt kérdés, hogy ott lesz a helyem. Volt pár kellemetlen élmény velük kapcsolatban az utóbbi 10 évben, így kis fenntartással vártam a koncerteket, de szerencsére nem kellett csalódnom, sőt... Időben érkezés, gyors…..
Egy hosszabb ismertetőre vállalkoznék, ezúttal egy egész concept-sorozatot találtam (vagy talált meg engem). Fantasy-power egy egész komplett világgal, történettel.    Állandó tagok: Marius és Peter Danielsen (minden :) ) Bevallom őszintén (és egyúttal elnézését is kérek…..
Nagyon rég, még a vírus előtt voltam utoljára koncerten, közel 2 és fél éve. Mi lenne jobb "visszatérés", mint egy hamisítatlan power este. Előre annyit, az utolsó fillérig megérte.   Barba Negra új helyen? Mikor meghallottam, nagyon meglepődtem, és féltem, hogy olyan helyre költöznek, ami nekem…..
jabb év, újabb Hammerfall-koncert. Már nem is számolom, hányszor voltam ezelőtt Hammerfall-on, a "barátság" igencsak régi. A Battle Beast-el együtt ez bizony egy kötelező esemény volt. Hogy milyen volt az élmény? Sajnos igencsak felemás.   Nagyjából negyed órával a nyitás előtt érkeztünk meg…..
Akik reggel a Szentendrei HÉV Kaszásdűlői megállójában szerettek volna felszállni, először csak azt tapasztalhatták, hogy áll a jármű. Próbálták megfejteni az okát, és kiderült, hogy a szerelvény utolsó kocsijában, egy utas elájult. Mentőt hívtak hozzá, és ezzel egy időben várakoztak, találgattak,…..
Az utolsó esély. Nagyjából így készültem a újabb Sonata koncertemre. Félve vettem jegyet és indultam el a bulira...de mindent a maga idejében. Nagyjából negyed órával a nyitás előtt érkeztem (ahogy a Beast in Blacknél is), és nagyjából fele akkora sor fogadott, mint az előző koncerten. Nem tudom,…..
Újabb koncert...szerencsére idén elég sok jófajta bulit hirdettek meg, így van hova menni. Kedvenc szerzőtársammal ismét felkerekedtünk, hogy szórakozzunk egy jót...nekem sikerült:)   Szokásos "törzshelyünkön" hosszú sorok voltak (sose hívjuk többet gyorsétteremnek:) ), így csak a meghirdetett…..
Rég jelentkeztem bármilyen írással, viszont az újabb Freedom Call koncert remek alkalom arra, hogy ismét billentyűt ragadjak.   Amikor láttuk, hogy újabb FC koncert lesz, nem is volt kérdés...ott a helyünk. Az első meglepetés akkor ért, amikor kiderült, hogy a Visions of Atlantissal jönnek...a…..
Amikor a keresztények azzal jönnek, hogy az európai kultúra keresztény, vagy, hogy az alapja keresztény, akkor nekünk, ateistáknak az lehet a gondunk, hogy egy igen hosszadalmas, és körülményes vitának nézünk elébe, ha ellentmondunk. És általában nagyon nehéz meggyőzni a keresztényeket, mert…..
Rendhagyó beszámolóval jelentkezem. Nem illik a blogunk profiljába igazán a folk metal, de azért szeretjük, ezért szerzőtársammal tavaly úgy döntöttünk, hogy hosszú idő után újra tiszteletünket tesszük egy folkos bulin. Legutóbb közösen a 2011(!!!)-es Heidenfesten voltunk. Minő meglepetés, akkor…..
Újabb év, újabb Hammerfall koncert...jóból sosem árt a sok:) Nyitás előtt fél órával érkeztünk meg a Barba Negrához, ahol szép kis sor kezdett már kialakulni. Szerencsére időben értünk oda, nyitásra már igencsak tisztességes mennyiségű ember várta, hogy bejuthasson. Gyors pillantások a merch-pult…..
Az olasz Rhapsody...mondhatnánk első hallgatásra. Másodikra már kevésbé, hiszen a Holy Knights is olasz (ez amúgy elég hamar kiderül a dalaikból, nevezhetjük "tipikus" talján power metalnak). Másodikra a Rhapsody-s jelzőt is egy kicsit el lehet hagyni, bár kétség kívül a Nagymester volt valószínű…..
Nagyon rég írtam már. Nem tudom miért, de igazából mindegy is. Az újabb bejegyzésemhez remek indokot szolgáltatott a vasárnapi Primal Fear koncert.   Kedvenc szerzőtársammal együtt annak rendje és módja szerint időben érkeztünk a 18 órai kapunyitásra. Aztán szembesültünk a ténnyel, hogy lehetünk…..
comment:com Origoception 2018 2018.03.23 14:00:26
Az mennyire a seggnyalás Lola-T-je már, amikor az ezt az Origo-cikket megköszönő és megosztó miniszterelnöki Facebook-posztot az MTI is bő nyállal szemlézi, az Origo meg legott visszaköszöni: ..
Kínából csodás másolatok szoktak jönni, remek minőségben. Power metalt eddig nem nagyon másoltak, legalábbis én nem hallottam a Barque of Dante előtt más zenekart. De ha mást ne is, powert "másoljanak", ha ilyen minőségben teszik:). Ha már hasonlítani kéne valamihez, akkor az olaszos power metal…..
Amikor bejelentették, hogy a Rhapsody egy utolsó(?), szinte eredeti felállásos turnéra indul, megünnepelni a Symphony of the Enchanted Land című album 20 éves "születésnapját, az első gondolatom az volt, hogy ha törik, ha szakad, nekem ezen ott kell lennem. Aztán jöttek a dátumok, helyszínek, és…..
KiB99 powermetal.blog.hu 2018.03.15 08:08:03
Még soha nem írtam hosszabb élménybeszámolót koncertről, engedjétek meg, hogy megpróbálkozzam vele. Egy kisebb kálváriával indult a koncert. A meghirdetett 6 órás kapunyitásból 7 óra lett, így hiába érkeztünk kedvenc szerzőtársammal együtt a helyszínre pontosan, a kedves biztonsági őrök (semmi…..
Mai írásom egy régi nagy kedvenc, a már (sajnos) feloszlott Nostradameus. Egy újabb banda Svédországból, azon belül is Göteborgból. Göteborgi metal? Nyilván sokaknak rögtön a Dark Tranquillity ugrik be elsőre. "Szerencsére" csak a város a közös pont. Azért írom idézőjelbe, mert szeretem a DT…..
Láttunk már fantasztikus alkotásokat és világokat, amelyek a Markus Persson kultikus játéka segítségével készültek el, de talán túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a Linard néven is ismert Oszter Dániel egy magasabb ligában játszik, ha a Minecraftról van szó. Az általa épített Galekin nevezetű virtuális…..
Seven Kingdoms....na vajon miről szólhat ennek a remek amerikai (egy újabb US power, ami egészen európai:) ) banda zenéje? Bizony, Trónok harca, minden mennyiségben, power előadásban, női énekessel.   Jelenlegi felállásuk: Keith Byrd Dobok (2007-) Kevin Byrd Gitár (2007-) Camden…..