Regisztráció Blogot indítok
Adatok
golovics

46 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
                               A Magyarországi Német Írók és Művészek Szövetsége (VUdAK)1992-ben alakult. Tagjai – körülbelül…..
A kiállítás címe - Új szabályok – Fürjesi Csaba új sorozatára utal, ám érdemes a kifejezés érvényét a többi, most látható képre is kiterjeszteni, vajon mik azok az „új szabályok”, amiket a művész az alkotás során alkalmaz.Fürjesi Csaba művészete két fő…..
A „tunning” kiállítások - óhatatlanul autós képzeteket is keltő – elnevezése Elekes Károlynak arra a talán egyedülálló, a ready-made felhasználást és az appropriation artot sajátosan ötvöző alkotói módszerére utal, amellyel régi, ismeretlen, outsider…..
Váczi Dani a fotózást követően kezdett festeni, most kiállított tizenhárom festményét is fotók alapján készítette. Új kiállítása tehát első pillantásra tekinthető a fényképezés és a festészet immár százötven éves párbeszédében a legutóbbi hozzászólások…..
Sara Berti bolognai születésű és iskolázottságú, budapesti kötődésű fiatal szobrászművésznő egyre inkább jelen van a hazai művészeti életben, az elmúlt másfél évben számos önálló és csoportos kiállításon vett részt hazánkban. Magyarországi önálló kiállításain…..
Kissé eldugott helyen van a Pestújhelyi Közösségi Ház, de megérte a keresés, mert egy olyan életművet láthattam és egy olyan kedves és személyes megnyitón vehettem részt, amely igazi és őszinte élményt jelentett.Nuridsány Zoltán (1925-1974) fiatalon elhunyt festőművész VI.…..
Az idősebb látogató némi nosztalgiával fedezi fel Váczi Dani művein korábbi évek olyan idoljait, mint Nina Hagen, vagy Klaus Nomi  és gondolkodóba esik: vajon mit üzennek ők 30 év távlatából a fiataloknak? Váczi Dani művei részben választ adnak erre a kérdésre. A…..
Bálint Endre műveinek válogatott kiállítása az Erdész és Makláry Galériában2008. július 31-szeptember 15. Rendkívül jó érzékkel és jó időpontban vállalkozott Bálint Endre (1914-1986) munkáinak bemutatására az Erdész és Makláry Galéria. Egyrészt mivel a művész…..
1, 2, 3,....10.Szóval láttam én már sok féle kiállítást, olyat is amelyikhez erős gyomor kellett, de azért ez egy újabb csúcs.Íme a rövid hír: "Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal 2008. 08. 28. A magyar adózás történetét összefoglaló, bemutató kiállítást…..
Augusztus 16-tól, minden nap 10 és 18 óra között a spanyol festőóriás, Goya 120 műve várja a látogatókat az esztergomi egykori Vármegyeháza dísztermében.A kiállítás gerincét Goya két grafikai sorozata adja. A 40 darabból álló Tauromaquia témája a bikaviadal.A Caprichos…..
Szeptembertől elején nyílik a Szépművészeti Múzeum következő nagyszabású kiállítása Ferdinand Hodler műveiből. Az Egy szimbolista látomás című tárlat 130 festményt mutat be. A festmények mellett megcsodálhatjuk a legjelentősebb svájci múzeumokban és…..
A Memoart Galéria az idei 9. Műgyűjtők Éjszakája alkalmából azzal lepte meg a közönséget, hogy Sara Berti fiatal olasz szobrászművésznő Corpo Pubblico című, kisplasztikáit és grafikáit bemutató kiállításán diaképes előadást rendezett a művész egyik köztéri szobrának,…..
A Zalai Hírlapban egy érdekes beszélgetés jelent meg a művek árairól. Mi mennyi és miért annyi? Ki mondja meg mi egy műnek az ára? Vajon a műtárgypiac minek az alapján áraz? Íme egy rövid ízelítő az írásból: " Kiállításról kiállításra járunk, csodáljuk az…..
     Tegnap egyik kedves munkatársam meglepett egy verssel. Ennél szebben én sem tudnék búcsúzni a magyar képzőművészet egyik legjelesebb mesterétől.Szilágyi Ákos: Párkák Háza El Kazovszkijnak ajánlom néha semmi néha csak szembejön és orrba…..
1928. augusztus 6-án született Andy Warhol, az amerikai pop művészet pápája. 1952-ben rendezte első kiállítását azokból a rajzaiból, amelyeket Truman Capote novelláihoz készített. A hatvanas évek elején kezdett festeni, első sikereit a népszerű képregények,…..
Ismét elmúlt egy negyedév. A július 31-én, a nyári műkereskedelmi holtszezon kellős közepén 9. alkalommal megrendezett Műgyűjtők Éjszakája kellemes izgalmat jelentett az újdonságokra éhes közönség számára. A Falk Miksa utca és környékének a rendezvényen résztvevő…..
 A Kieselbach Galéria Gyarmathy tárlata abba a sorba illeszkedik, amely műgyűjteményeket mutat be. Különleges alkalom, ha egy magyar kortárs képekből álló gyűjteményt külföldi gyűjtő hoz létre. Ezúttal Friedrich Wehinger monografikus igényű Gyarmathy kollekcióját…..
Fürjesi Csaba kiállítása a Körmendi Galériában a 9. Műgyűjtők Éjszakáján.A művész éppen Tasnádi Attila művészettörténésszel beszélget, aki már korábbi írásaiban is méltatta Fürjesi festményeit itt a blogban. Fürjesi Csaba Beduinok között című kiállítása…..
Valamikor a nyolcvanas években Gyöngyös felé autózva, jobb oldalon az út szélén, a dinnyeföldek szélén  élt egy emeber, eldobált üvegekből, műanyag flakonokból, gyakorlatilag hulladékból épített "házában". Ennek művészeti aspektusát Mezei Ottó írta meg a…..
A nyilvános védéseket és kiállításokat szakonkénti lebontásban május 20. és június 20. között lehetett megtekinteni az egyetem Barcsay Termében, az aulában, valamint az Epreskertben. Ezeken a bemutatókon választották ki a meghívott szakértők a Best of Diploma 2008-on szereplő…..
A 8. Műgyűjtők Éjszakájának egyik érdekessége volt a Pintér Antik termeiben rendezett aukciós kiállítás. Az anyagot az Erdész & Fiai adta. Ez az aukció, a vállalkozás második árverése. Az aukció maga május 10-én szombaton, közvetlenül az ünnepekbe belenyúlva a…..
A protézis szó legalább háromféle jelentéskörrel bír. A legközismertebb az orvosi, de nem kevésbé fontos a szónak a retorikai, illetve liturgikus jelentése sem. A művek értelmezési lehetőségét nagyban kibővíti ennek az idegen szakkifejezésnek, a protézisnek már említett…..
Fluxus East – Fluxus-hálózatok Közép-Kelet-EurópábanFluxus East címmel a 20. század második felének egyik meghatározó művészeti mozgalmát bemutató, nemzetközi tárlat nyílt a Ludwig Múzeumban.A tárlaton Magyarországot Altorjay Gábor, Galántai György, Hajas Tibor, Tót…..
Minden idők legnagyobb értékre biztosított magyar kiállítása nyílt Debrecenben a MODEM második emeleti termeiben. Aba-Novák Vilmos életmű-kiállítás évtizedek óta nem volt, és ennyi, a világ minden részéről származó művet pedig még soha nem láthatott a közönség.A tárlat…..