Regisztráció Blogot indítok
Adatok
es2300

12 bejegyzést írt és 519 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Matolcsy januári bejelentése a külföldön dolgozó magyarok számáról a közgondolkodás tengelyébe emelte honfitársaink kivándorlásának ügyét. Számos írás, elemzés, vélemény és blogbejegyzés foglalkozott a kérdéssel, magunk is közzétettünk ilyent. Ma a Pézsma blog…..
es2300 2013.02.26 11:12:47
@phaidros: igazabol a gazdasagbol sem, mert hazakuldik a lovet
pont mint albania mondjuk
Szegregáció, lelkivizsgálat, üresen álló önkormányzati lakások, óvodahiány – sokan sokféle problémát felvetettek már az ingatlanukat elvesztett devizahiteleseknek épített ócsai Patyomkin-falu kapcsán. Jöjjenek most a be nem tartott építési követelmények, a…..
es2300 2013.01.27 13:00:35
@hot-spot: na ugy latom a szociknal berkommentelo felvetel volt :)
te komolyan gondolod, hogy ez egy eletszeru hozzaszolas volt? :D

kicsit ird at ezeket a sablonokat, es torekedj arra, hogy ne hasznald az osszeset egy topicban
Végül is be van tervezve a költségvetésbe ez az újabb adófajta így bevezetése nem szenvedhet semmilyen hátrányt. Az meg hogy ez így mennyire törvényes végül is miért kellene hogy akadály legyen?Orbán Viktor megunta ahogy ő nevezte a kabarét ami a törvény látszatának a…..
es2300 2013.01.24 21:59:18
Évek óta nem volt ilyen problémám, de most megint belefutottam. Egy nekem elküldött anyagban jeleztem, hogy én biza azt a lila színt nem szeretem, mire azt a választ kaptam, hogy az a lila bizony kék, kalibráljam újra a monitoromat. Régről ismert gond ez, az igazi problémát ugye…..
Schmitt Pál korábbi személyi titkára, Kiss Norbert fennhatósága alá kerül a kábítószerügyi koordináció a kormányadminisztráción belül, akit volt főnöke kérésének engedve nevezett ki az emberi erőforrások minisztere helyettes államtitkárnak a sportügyi államtitkár,…..
es2300 2013.01.11 14:52:12
@Sir Galahad:

humánum, nagylelkűség, önzetlenség - igazad van, értékekre szükség van és tudni is kell élni azokkal

a tél életed csak nehezebb lesz ha nem rendelsz megfelelő forrásokat a szenvedélybetegek ellátására: prevencióra, ártalomcsökkentésre, rehabilitációra. ezek megfelelő szakmai kontroll mellett mind nettó társadalmi haszonnal működnek (és látod itt már van értelme társadalmi hasznosságról beszélni, ugyanúgy ahogy stadionépítés esetén pld. tehát nem robika és pistike személyének van hasznossága)
es2300 2013.01.11 15:11:09
@Sir Galahad: na hát akkor körbeértünk, mintha semmitse írtam volna :)
mindenesetre én most edzek, hogy utána este többet tudjak drogozni :))
es2300 2013.01.11 15:14:05
@Sir Galahad: ebbe a kisebbség-többség dologba nem érdemes belemenni, mert pld. a történelmi egyházak azonnal röpülnének a mostani kivételezett helyzetükből, hogy lábukseérné a földet
Aczél Endre a Galamuson megjelent, Fiúk, című írásában szenvedélyesen kádáristázza a kormányt – ez még a Kádár-rendszer sztárújságírójának is szíve joga. De hogy egy szerkesztő hogyan engedheti megjelenni a következő, egészen nyilvánvaló és vérlázító…..
A hetiBeton stáb nem először fut bele abba,  hogy az autóskultúra hangadói tanúbizonyságát adják annak, hogy fogalmuk sincs mi az, ami történik a városban, és hogy ezeket a bizonyos történéseket milyen folyamatok is mozgatják. Ez a tájékozatlanság pedig, párosulva egy…..
es2300 2012.12.20 22:12:30
@((Adam)):

igen a és a cipőboltos se mondjon véleményt az utcáról/plázáról hol működik ugye ;)
es2300 2012.12.20 22:18:34
@Szúnyog:

mondjuk ez ilyen level 1 kotekedes, igazabol szo nelkul kellene hagynom, de epp raerek:

- arufeltoltes: vorosmarty ter?
- buszos turistak: gyalog, tomegkozlekedes, bicikli?
  A múlt héten fellázadt a "romkocsmák népének" utánpótlását nyújtó társadalmi réteg: az egyetemi hallgatók közössége. Emlékezetes, hogy a keretszám csökkentéssel egyidejű támogatáscsökkentést nem tudta ellensúlyozni az orbáni retorika, valamit a ködös Matolcsy…..
Olvasói összefoglaló az erősödő kultúrharcról:A parlamenti zsidózás médialeple alatt a Fidesz beteljesíteni látszik az utolsó debreczenijózsefi víziókat is: az új választási törvénnyel keresztülvitték a választási regisztrációt, a kultúrában pedig…..
es2300 2012.12.03 17:07:31
@Geza: most tenyleg nem azert geza de ez a boros hasonlatod nagyon felrement
most is van egy csomo rossz bor, kozte ihatatlan, sot mergezo is, es van sok ami pedi jo, nagyonjo, vilagszinvonalu
most is el tudod donteni (meg te is) hogy melyiket veszed meg, az elozetes ismereteid, vagy a forgalmazo ajanlasa alapjan - ha ezekutan rossz bort veszel az a te hibad es a te szemelyes problemad amit vermersekleted alapjan megoldasz

na valahogy igy van ez most is a muveszettel - akit erdekel a szar tanyeron az szepen elmegy es megissza a lohugy bort, de neked gezam, neked nem kell es nem is ittad volna meg, mert 1. nem oda jarsz inni 2. nem szereted az uj ismeretlen borokat

egyszeru a vilag, hat ne bonyolitsatok, beszéljetek olyan szépen tisztán mint a feketegyuribácsi
mondjátok, hogy nem szeretitek az alföldit és kirugjátok, mert csak. helyette meg felveszitek az embereteket, mert csak
es2300 2012.12.03 17:11:47
@Guszti bá: amúgy telejsen igazad van, jó lenne látni hány román-magyar kettős állampolgár van, mert jójó a zsidók is parák de érted a szőröstalpú románok itt vannak a határon és nemzettestvéreinket rabigába hajtják hőn szeretett Édes Egyetlen Erdélyünkben

szóval rántsuk le a leplet és derüljön ki hány hazaáruló románbérenc kettős állampolgár ül a 'tisztelt' házban
Bizarr reklámkampánnyal hirdeti magát évek óta egy német állásközvetítő. A díjnyertes kampányában előkerül még a főnök feneke is. „Az élet túl rövid egy rossz munkához." – hirdeti a Jobsintown német reklámhadjárata. A gerillakampány plakátjait automatákra helyezik…..
es2300 2012.11.24 05:22:55
@Dr. Furia:

1 a szobor nincs kiallitva
2 a harom millio sok vagy keves?
3 nol.hu/lap/kult/20110813-kortarsgaleri

szepnapot
Pluszmínusz Erotika a bugyiban 2012.11.23 10:54:59
Egy jól megválasztott fehérneműnek hatalma van. Lehet pamut, szatén, selyem vagy csipke, a látványt nem az anyag fogja befolyásolni, sokkal inkább a lelkünk és a testünk. A végeredmény meg úgyis mindig ugyanaz: lekerül a bugyi, melltartó, mert a hatalomtól néha érdemes…..
Az ABC News nézőit nemcsak az Obama-Romney verseny tartotta izgalomban tegnap este, hanem az a küzdelem is, amit Diane Sawyer, a csatorna egyik legismertebb műsorvezetője folytatott saját magával és a szavakkal. Részegen nehéz műsort vezetni, mondja a klasszikus köztévés bölcselet,…..
es2300 2012.11.08 00:53:51
@sixx: mondjuk kommentelni se jo otlet egy kis lazitas utan ;)
Versenyben van a "Minden idők legcinikusabb politikusi nyilatkozata" címért Orbán Viktor keddi kijelentése az Európai Bíróság Magyarországot elmarasztaló döntéséről, miszerint "Régen láttam olyat, hogy a döglött kutyát fejbe vágják." A miniszterelnök ezt úgy érti, hogy a…..
Indul a Ferenciek terének átalakítása Gyalázat, erre bezzeg van pénz. Tényleg ez volt most a legfontosabb? Ebben a helyzetben? Amikor a hajléktalanóvodát lelkes civilek tartják fent, a tanárok, rendőrök pedig nemzetközi szinten is alulfizetettek? Én azt mondom: amíg ebben az…..
es2300 2012.10.27 20:14:30
@ob.szerver: gondolj csak vissza a margit-hid lezarasara, illet menj el az evek ota a keletinel lezart thokoly utra. mindketto a nagyforgalmu autopalyabol egy kellemes, elheto boulvard-a alakult (a margit azota vissza, sajnos)

1. lesznek akiknek mar nem eri meg igy autoba ulni, igy pld otthon hagyjak azt, lesznek akik mas utakat keresnek
2. nem lessz 24 oras dugo mert egyszeruen nem eri meg sem anyagilag sem idoben abban acsorogni igy az emberek szepen masfele mennek majd. az elejen duhongenek aztan megszokjak

miert olyan bonyolult belatni az egyszeru tenyt, hogy ha csokkentjuk az utak szamat, ateresztokepesseget, sebesseget akkor csokken az arra kozlekedo autok szama es elhetobbe valik a kornyezet

budapest amugy egyik leggyonyorubb tererol beszelunk, kepzeljetek el autok nelkul, hat megveszne erte mindenen arrajaro, de ti kepesek lennetek az m7/1-es forgalmanak kiszolgalasa erdekeben mindent igyhagyni? :)
es2300 2012.10.27 20:37:22
@subtotal: csak hogy tudd en is hetente ketszer jarok kocsival a ligettol egy m1-es melletti telepulesre
ha majd a ferencieken nem lehet atmenni akkor mar (vagy elmegyek a hungarian) vagy inkabb felszallok a hetesre s utana a sargabuszra

ket igeny van egymas mellett:
- gyorsan sok auto atmehessen a varos legeslegkozepen, ezzel kettevagva es a hungariakrt-al egyenerteku-ve teve azt
- legyen minimalis autoforgalom mellett a dunakorzo, vaci utca, egyetem-tér jellegu elheto, szep kornyezet ahova pld. a fenti igenyt tamasztok is elmehetnek neha, auto nelkul, pihenni, kikapcsolodni - elni egy eddig talan ismeretlen minosegu eletet

ez a ket igeny igazabol kizarja egymast, nem tud egymas mellett megjelenni
es2300 2012.10.27 20:45:46
@szívas: "A Ferenciek tere közlekedéstechnikailag az egyik legjobban, legátgondoltabban megszervezett, ráadásul esztétikusan megoldott szelete a városképnek."

szerintem, ize, most mondjuk ugy tulzol :DDD
GFG Blog Gyurcsány a kapuk előtt? 2012.10.18 07:25:10
“A FORRADALMÁROK HAZAMENNEK KIVESZIK AZ / OLAJFÜRDŐBŐL A KARABÉLYOKAT MEGTÖRÖLGETIK / KIFÉNYEZIK ÉS ÖSSZESZERELIK ŐKET FŰVEL MOSDANAK / ÁTÖLTÖZNEK MEGVACSORÁZNAK KIBIZTOSÍTJÁK A / KÉZIGRÁNÁTOKAT ÉS ELINDULNAK.” (Szőcs Géza: A forradalmárok…..
es2300 2012.10.18 11:37:28
Tisztelt Tamás Gáspár Miklós! Én önt igen-igen tisztelem. Bár gondolatai jelentős részével nem értek egyet, írásainak kérlelhetetlen logikája, szellemi horizontjának tisztasága, szövegeinek rejtett humora és bölcs derűje – az egyetértés és egyet-nem értés tengelyén túl…..
es2300 2012.10.12 22:32:20
Médiatanács-blog A dal a miénk 2012.09.09 00:22:36
A magyar zeneipar évek óta küzd azért, hogy több magyar zenét játsszanak a rádiók és televíziók. A korábbi törvényi szabályozás, a régi médiatörvény pontatlansága és a rádióadások ellenőrizhetetlensége miatt ez a szándék nehezen volt megvalósítható. Az új…..
Akinek nincs aktív profilja Facebookon vagy más jelentősebb közösségi oldalakon, az jóformán nem is létezik, de legalábbis nincs benne a világ körforgásában – halljuk sokszor a vicceskedő kijelentést, de tudjuk: minden poénnak van alapja. Ennek ellenére a legnépszerűbb social…..
Eddig tökéletes karrierjükkel, tökéletes kapcsolatukkal, tökéletes mindenükkel voltak a címlapokon. Most valami éppen nem tökéletes, most azzal. A bulvárnak mindegy, hogy jó vagy rossz hír, kihasználják a sztárokat. Ahogyan a sztárok is élvezik, ha írnak róluk, és ott…..
es2300 2012.08.18 16:03:01
Lelki - és egyben testi - fejlődésem egyik fontos állomása a testedzés. Körülbelül 25 évig éltem rendszeres sportolás nélkül..... Számomra ennek egyik kimerítő formája a futás. Margitsziget, 5350 méter, ugyan nem egy 800 km-es zarándokút, de fejlődés szempontjából…..
Tényleg érdekes kérdés, miként jutottunk el a népegészségügyi termékadótól a Coca-Cola gyártósor Orbán Viktor miniszterelnök általi felavatásáig - főleg annak tükrében, hogy előbbi keretében már lassan egy éve megy a macska-egér játék a kormányzat és az energiaitalok…..
Játsszunk egyet!Négy európai várost rejtettünk el a képeken: A négy európai város közül az egyik nem kíván befektetni egy magas nyomású mosóba (44 ezer HUF) és közmunkásba (havi 47 ezer HUF), aki minden reggel lemosná a lépcsőket, és összeszedné a szemetet (éves…..
Pestnek, még pontosabban Ferencvárosnak a Petőfi  és a Rákóczi (született: Lágymányosi) híd közti része elvileg a Milleniumi Városközpont névre hallgat, nekem viszont sajnos nem megy, hogy városrészként tekintsek rá, holott a Duna és a Soroksári út közti rész még jelenlegi…..
es2300 2012.06.12 00:56:20
@Rocko-:

az én biztonságom az autósok/autózás kényelme miatt kerül veszélybe, hiszen ha nem jönnének arra - ergo áldoznának a kényelmükből és mondjuk tömegközlekednének - nem tudnának elütni
Navracsics úr bizonyára úgy gondolta, a társadalom, de főként a jobboldali szavazók nagyobb részében meglévő cigányellenességet jól meg lehet lovagolni azzal, ha a Cozma-ügyben hozott II. fokú ítéletet a Kúria elnökénél megreklamálja, valamiféle ködös társadalmi…..
es2300 2012.06.03 00:25:18
@pandacsökiboborján: pontosan ezert szolt oda a navracsics, latta, hogy az embereknek ez kell, ezen fognak horogni
es2300 2012.06.03 00:29:24
@Húsleves:

1. akkor nezd meg: www.youtube.com/watch?v=qvzNfKvIG9s
2. szornyu az ervelesed, de azert nezzuk: mi kovetkezik abbol, hogy a francia allamugyesz beleszolt az alstom perbe? az, hogy butasag a hatalmi agak szetvalasztasa, vagy az, hogy mashol sincs minden rendben?
es2300 2012.06.03 00:59:12
@Húsleves: megmondom oszinten szerintem teljesen mindegy, hogy 18 evet ul bortonben vagy 30-at az elkoveto, sokkal fontosabb egy nyugodt, stabil moralis alapokon mukodo tarsadalomban eljunk, melyet semennyire sem segit, ha az ilyen ugyekben a bosszura szomjazok oldalara all a politika

btw en voltam bortonben, igaz 'csak' rovid ideig, mindesetre epp eleget ahhoz, hogy senkinek ne kivanjam...
Mandiner blog Míg Kádár 2012.05.26 08:01:00
  Suhogott a Kádár-kolbász, amikor én még kissrác voltam. Minket persze csak a szele érintett meg. Nem volt, ami fájjon. Illetve nem úgy.   Fejben már akkor összeállt a ’80-as évek képe, ami egyfelől a nagyszüleim által soha meg nem szokott vasbeton sematizmust, másfelől azt…..
es2300 2012.05.26 17:24:49