Regisztráció Blogot indítok
Adatok
orsó

0 bejegyzést írt és 82 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az van, hogy a kiskorúak 66.6%-a erőteljes kamaszodásba fogott, és ez azért jócskán megváltoztatja a dolgokat, visszaolvasgattam kicsit a blogomban és csak lestem, hogy mennyire megváltozott minden, amióta kis műanyagmotorozó pelenkás banda voltak :-) Mostanra nemcsak a cipőméret lett hatalmas,…..
Ahhoz képest, hogy az itthoni beszélgetések főleg királykisasszonyokról, tündérekről, oviról és AnnaPetiGergö ártatlanságú szerepjátékokból állnak, Lili ma rendesen beleállt a dologba. Lefekvés elött még mosolyogva mondta közelről belenézve az arcomba, hogy ő mindig is élni fog, akkor is ha meghal.…..
most írnék egy esszét a tökéletes éjszakai alvásról. Részletesen kimerítve az elökészületeket, az ágy elhelyezkedésének apró buktatóit, a tökéletes ágynemü ismérveit, a megfelelö idöszakot a lefekvéshez, és az ideális ébredési idöpontot. Igen, fél kettö van, én…..
Mert én már láttam ezt a technológiát 8 éve kicsiben, játszottam is vele:     (a Wittgenstein-díjasok - az akkori főnököm is köztük van - kiállításán) ..
orsó 2015.08.16 22:42:59
Előretolt helyőrség Riviera life 2015.06.02 14:31:01
Lesz Caro Emerald koncert Bécsben!   de az Operaházban, ez meg milyen már? (meg a 90 eurós jegy is milyen már) ki akar üldögélni ilyen zene közben?   egyszer voltam a MüPában Omara Portuondo koncerten, hála istennek csak álló(diák)jegyre futotta, fent az erkélyen remekül…..
orsó 2015.06.04 23:21:49
orsó 2015.06.23 15:43:08
@Nils Holgersonné: én értettem, hogy nem mentek. :) nekem a férj azt mondta, menjünk, mert megérdemlem, de jegyet még nem vettem. most jutott eszembe. vajon el-e kelt-e már az összes-e.
Ti hogy dolgozzátok fel, ha kaptok egy (bármilyen, akármilyen ) szuper feladatot, de már a leadás elött tudjátok pontosan, hogy ha most kezdenétek, akkor sokkal jobbra meg tudnátok csinálni**? Sokkal-sokkal jobban?   Engem konkrétan lebénít most ez a tudat.     ** és nem…..
orsó 2015.04.09 14:04:23
@Nils Holgersonné: ne is mondd, egyszer már csak a nyomtatott könyvben vettem észre, hogy a szóviccet, amit vérrel-verejtékkel interneteztem össze (szappannal kapcsolatosnak kellett lennie... szokásos: kik laknak a fürdőszobában? szappanbuborék!), na, azt a szerkesztő kigyomlálta, de nem akárhogyan, hanem úgy, hogy "szappanbuborékok". sírtam.
ez áll a fönököm mai esti levelében: Please carefully proofread the text for typos etc, then I think you are doneCsodás érzés. És még van két nap a határidöig. Nem két óra, két nap. Kis lépés az emberiségnek, nagy nekem. Leszámítva, hogy ezerszer jobban kellett volna lehetett…..
orsó 2015.04.07 20:28:35
Bár a nagyon szerényen tervezett húvétiszünet-ToDo-listámnak a feléig se jutottam el, azért így is nagyon remek volt az elmúlt hét. Mondjuk egy kicsivel kevesebb szelet jobban elviseltem volna, de utólag már tényleg mindegy. És az a pont például teljesen jól teljesült, hogy én…..
Távol álljon tölem, hogy a magyar politikában bármit is dicsérjek, inkább csak ismeretterjesztésül mesélném, hogy az elején nekem is furák voltak a vasárnap bezáró boltok. Szombaton meg rövidített nyitvatartás van. Azt hiszem, mostanra megszoktam, bár ha Budapesten voltam, kéjes…..
orsó 2015.01.25 00:49:01
@Zsugalla: azért ez nem ilyen egyszerű... tesóm 12-13 órákat dolgozik, két napot benn van, két napot pihen. ha úgy jön ki, hogy péntek-szombat dolgozik, akkor vasárnap tudott volna elmenni bevásárolni... anyukám ugyanígy, csak ő 24-48-ban tolja. vagy például, hogy 6 előtt nem lehetnek nyitva - ezt is a melósok szívják meg, nem azok, akik egy tollvonással elintézik ezeket is. (persze, mindent meg lehet oldani, és tényleg nagyon elkényelmesedtünk, de azért na.)
Igen tudom, a blog noir nagyasszonya lucia, de nem hagyhattam ki. Éjjel három óra volt, mikor a szlávos nevű lány a külvárosi parkolóban kiszállt a sötétszínű kocsiból. Egy nagydarab, kopasz férfi kísérte, akinek már volt tapasztalata beteg emberekkel. A lány fázósan húzta…..
Szóval az úgy volt, hogy Táltos Bandim megörökölt egy csomó legót. De most tényleg csomóra gondoljatok, ha nagyon-nagyon sok volt nektek gyerekkorotokban, akkor szorozzátok fel 4-gyel, és akkor kb el tudjátok képzelni. Rengeteg készlet van benne, City, Star Wars, Power Miners,…..
Ma is majdnem elfelejtettem, hogy háladás van! Idén sem rendeztünk vacsorát a barátoknak, amit kicsit bánok, de TB úgysincs itthon (sosincs itthon), szóval úgysem lenne olyan igazi. Napok óta írogattam magamban a listát, mert 2014 tényleg a háláról szólt, persze a nagyját…..
orsó 2014.12.01 18:28:34
@Nils Holgersonné: szomszédasszonyom volt a kollégiumban, meg kb. kettővel járt felettem ugyanarra a szakra. :)

(nekem nincs readerem, mióta a google reader megszűnt... :-/ )
úgyhogy most gyorsan leírom, milyen jó kis vasárnapunk volt. Reggel útjukra bocsátottuk az itt éjszakázó nagybácsikat (akik tényleg nagyok, és Lili úgy eltörpül a kezükben, irtó vicces). Tegnap a kisnyúl teljesen odavolt, hogy itt voltak, húzta-vonta őket, nem is volt szívem…..
orsó 2014.09.09 12:23:50
Inkább azt mondjátok meg nekem, mennyibe kerül egy konyhabútor, én ezen nem igazodom ki. Nagyságrendileg?Hajnalka szerint egymillió forint plusz a gépek. Az internet szerint már százezerért is kapsz egyet a kikában. Jó, én értem, hogy vannak olcsó és drága holmik a világon, de egy…..
Isten éltessen kisfuszulyka!  ..
orsó 2014.05.30 15:24:09
Nekem biztos korrektornak kellett volna mennem (erről jut eszembe, olvasta valaki Saramagótól a Lisszabon ostromának históriáját? annyira szerettem!), nem csak, hogy mindenhol észreveszem az elírásokat, de még idegesítenek is, hogy olyan picin múlna, hogy tökéletes legyen. Az egyik…..
orsó 2014.05.01 21:57:16
@Nils Holgersonné: :) a férjem edzőtáborban találkozott egy bécsi operaénekessel, aki igazából magyar, és csinált nekik egyik este karaoke bulit, és azt hittem, hogy a bandi, de aztán a férj is rákérdezett, hogy ő-e a Táltos Bandi, és képzeld, nem ő volt. :)
orsó 2014.05.03 22:02:41
@Nils Holgersonné: de most akkor ő volt? (bár a férjnek mutattam a képet is, a sárga keretest, és ő is letagadta, hogy találkoztak volna... )
vagy ami az edzőtáborban történt, az ott is marad? ;)
orsó 2014.05.05 10:54:24
isolde Panorámaraton 2014.04.12 13:23:37
Amúgy nem vagyok oda a teljesítménytúrázásért, engem nemhogy nem szórakoztat, hanem kifejezetten idegesít, amikor erdei sétám közben hülye pecséteket meg ellenőrzőpontokat kell keresgélni, és miért fizetnék azért, hogy felgyalogoljak a Károly-kilátóhoz, ráadásul kerülő…..
Előretolt helyőrség Vidámság 2014.03.19 22:05:39
Heinz bácsi múltkor meg VIII. Henrikről énekelt valami kis nótát. vagyis csak az első sorát, mert nem emlékezett többre. Azt hittem, ezt is az amerikai katonák tanították neki, de itthon youtube barátom előadásában már máshogy hangzott:   A következő órán lejátszottam…..
Előretolt helyőrség Molyolunk 2014.01.31 14:22:58
Néha vannak ételmolyaink. Néha nincsenek. Általában nincsenek. De a legutóbbi alkalommal, mikor voltak, kitakarítottuk ugyan a kamraként funkcionáló szekrényt, de nem vettünk molycsapdát. És a molyokat sem csaptuk agyon, csak Bandi elkapta őket egy pohárral, és kitessékelte őket a…..
orsó 2014.02.08 06:56:42
@Nils Holgersonné: mi sem öltünk :) mikor hazaköltöztünk, nagy zajokat csaptunk (=sikítoztam, meg kiabáltam a férjjel, hogy ott megy, csinálj már valamit!), aztán pár hét után elköltöztek, de valahogy utánuk nem volt már igazi a lakás ;) (na jó, meg akkor már 35 hetes terhes voltam, és ez egy 35 nm-es albérlet volt, szóval amúgy is költöztünk volna... :) )
Ez a húsz már olyan nagy szám, hogy kezdem elveszteni a fonalat.  Mindig arról írok, hogy mennyire jól kommunikál, de azért az elmúlt hónapban egy kis feszültséget is felfedezni véltem nála a szavak hiányából kifolyólag. Ha mutogat valamit, és én kitalálom, nagyon hálás…..
Horgolás már régen volt, pedig lenne mit mutatni. Ilyenekből meg sorozatot szeretnék, mindenféle színben, mindenféle mintában. A neten egyébként van rá más példa, de egyik sem tetszett igazán,  mert leginkább papírkeretre horgoltak rá, én meg szeretném, ha mosható lenne.…..
isolde Kilenc hónapos 2014.01.30 08:50:44
Lehet, hogy a Lány mégsem mérnök lesz, hanem inkább könyvelő, most épp meglepően hosszú ideje csendben tanulmányozza a vállalkozásom tavalyi dokumentációját, különös tekintettel az átutalási megbízásokra.  És cipőt kell neki venni, mert feláll, anyósomtól kaptunk…..
orsó 2014.01.31 12:22:01
@isolde: nekünk is háromféle cipője volt: volt bőr puhatalpú, volt gumis puhatalpú (little blue lamb), meg rendes magas szárú, ami tartja a bokáját, és úgy megy benne, mint egy birodalmi lépegető. végül ez utóbbiban tanult meg járni :D

én online rendeltem az elsőt... (a többit, mióta jár, azokat vesszük boltban) papírra állítottam, körberajzoltam és lemértem.
Ami nekünk meg már tök természetes, de a karácsonyi szünetben a család eléggé ledöbbent rajta, hogy a kiskökény milyen lazán kezeli a táblagépet. Vannak kedvenc programjai, kedvenc játékai, főleg memoryk meg puzzle-ok, állathangok, de a bonyolultabb appokat is szereti…..
Előretolt helyőrség 2014 2014.01.01 00:53:20
Adjon Isten mind jobbat, mind jobbat,Ne csak mindig a rosszat, a rosszat.Mitől félünk, mentsen meg, mentsen meg,Amit várunk, legyen meg, legyen meg.Adjon Isten minden jót, minden jót,Jobb időt, mint tavaly volt, tavaly volt,Sok örömet e házba, e házba,Boldogságot hazánkba,…..