Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lakásfókusz

124 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált…..
Már a tavalyi évben is érezhető volt a fellendülés a lakáspiacon, és minden esély megvan arra, hogy folytatódik a pozitív tendencia...
Alacsony a Bubor-kamat, aminek köszönhetően évente akár 120 ezer forinttal is kevesebbet fizethetnek a devizahitelesek, de a jegybank intézkedései mellett a forint erősödésében is bízhatnak az érintettek – írja a Világgazdaság...
A hitelintézetek szerint további növekedések várhatók idén, csupán a becsült növekedés mértékben mutatnak eltéréseket a felmérések – derült ki a Világgazdaság hétfői cikkéből...
Riasztó adatokat közölt a Világgazdaság pénteki számában: A 66 ezer bedőlt lakáshitelesnek csupán töredékével sikerült megállapodnia a bankoknak, és az is kiderült, hogy az adósok nem is nagyon hajlandóak tárgyalni hitelezőikkel...
Ki gondolta volna, hogy az ingatlanok világa egy társasjátékban is visszaköszönhet? Az EladLak! című társasjáték az ingatlanvásárlás és -eladás körül forog, ám az elsőnek talán száraznak tűnő téma egy rendkívül szórakoztató és addiktív játékot rejt.  ..
A lakáspiacon tapasztalható lendület idén nyáron megtört, a forgalom egyre lanyhulni látszik, a jövőben pedig érdemes azzal is számolni, hogy az új lakások drágulni fognak, míg a használt ingatlan ára stagnálni fog, esetleg csökken – derült ki a Világgazdaság pénteki…..
A KSH 2015-ös felmérése szerint nincs túl sok tapasztalatunk a lakáseladásban, mégis több lakóhelyet fogyasztunk a korábbi évekhez képest. Az is kiderült, hogy a lakóhelyünket nem szoktuk sűrűn megváltoztatni, és leginkább a használt ingatlanokra szeretünk rárabolni. A Központi Statisztikai…..
Elsőszámú közhely, hogy karácsonykor lelkünket, testünket és az otthonunkat is ünnepi díszbe öltöztetjük, ugyanakkor sokan csak próbálkoznak, főleg az első kettővel. Mi könnyebb terepre megyünk és az utolsóra, lakásunk dekorálására adunk tippeket. A 2016-os karácsonyi…..
  Ha eddig nem, a héten valószínűleg már mindenki bedurrantotta a fűtést, hiszen sok helyen most havazott először és adott esetben fagyott is. A fűtési mód megválasztása a lakásvásárlókat is érdekelheti, de azoknak sem mindegy, hogy mennyit fizetnek, akik jelenleg nem…..
Mostanában mindenütt a rakétaként emelkedő ingatlanárakról, a csillagászati lakbérekről, illetve a bérbe adással elérhető magas hozamokról olvashatunk. Szinte olyan érzése van az embernek, hogy hülye, vagy legalábbis lúzer az, aki kimarad ebből a jó buliból. Ilyen mostanság az airbnb is, amikor…..
Nincs könnyű dolga most annak, aki vásárolni akar. Míg korábban könnyen lehetett alkudni, hiszen az eladók örültek, ha fogtak egy pénzes vevőt, most a vevők tapossák egymást a jobb ingatlanokért. Mi azonban csokorba szedtük a legfontosabb tudnivalókat, hogy mire figyelj az alku…..
Átlagosan 7,8 évnyi teljes bérét kell egy magyar embernek félre tennie ahhoz, hogy megvásárolhasson egy átlagosnak számító 55 négyzetméteres lakást. Ehhez képest sokan meggondolatlanul vásárolnak, inkább a szívükre, mintsem az eszükre hallgatva. Azután persze verik a fejüket a falba. De mi most…..
Az ingatlankorszerűsítéshez kapcsolódó pályázatok eddig főleg a lakástulajdonosoknak kedveztek, ezeknek hála láthatunk egyre több színes, szigetelt és új nyílászárós panelt…..
Elképesztően alakul idén az ingatlanbérleti piac, de nem csoda, hiszen több oldalról is szítják a tüzet. Egyrészt egyre több az olyan fiatal – és itt nem csak a szingli 20-asokra, hanem a családos 30-asokra is gondolok –, akik vásárlás helyett inkább bérelnek maguknak lakást vagy házat. Még az sem…..
Nagyon lelkes az ingatlanos szakma és a kormány, amiért egyre többen gondolják úgy, ideje új lakást vagy házat venni. De az új ingatlan itt nem újépítésűt, hanem használtat jelent, hiszen építkezés alig van az országban, ahol meg mégis, ott út vagy vasút, esetleg villamos pálya készül, többnyire…..
Az újabb és újabb számokat látva egyértelmű, hogy pörög az ingatlanpiac. Igaz ez akkor is, ha a Duna House számításai szerint májusban volt egy kisebb visszaesés áprilishoz képest, de az optimisták még így is a tavalyinál másfélszer több, 150 ezer tranzakciót várnak 2015-re.…..
Nem lehet manapság úgy végighallgatni egy hírblokkot a rádióban, híradót nézni a tévében, vagy éppen olvasgatni az interneten, hogy ne ütközzünk bele az ingatlanpiac szárnyalásáról szóló egyik hozsannába. Az Otthontérkép szerint tavaly 1,7 százalékkal nőttek az…..
Hamis információ kering a sok családot érintő, használt lakások vásárlására is igénybe vehető új támogatási lehetőségről egy téves információt közlő blogon. A bejegyzést több tízezren olvasták, így érdemes tisztába tenni a dolgokat. A blog szerzője azt állítja, hogy a Családok Otthonteremtési…..
Már foglalkoztunk a július 1-től bevezetendő Családi Otthonteremtési Kedvezménnyel (CSOK), ám mivel mivel évek óta ez az első érdemleges állami otthonteremtési támogatás, párszor még biztosan megtesszük. Más csak azért is, mert sokakat érintő határidőre hívja fel a figyelmet az eco.hu egyik cikke...
Lakásfókusz 2015.03.27 06:58:24
@gchg: Mi arról írunk, hogy ha valaki március elején vásárol ingatlant, akkor bizony júliusban nem lesz sok ideje beadnia az igénylését a visszamenőleges érvényes 120 napos határidő miatt. Emiatt pedig sokan eleshetnek a támogatástól.

De nagyon köszönöm az észrevételt, be is szúrtam egy kis kiegészítést, hogy biztosan ne legyen félreérthető a dolog.
Egyelőre úgy néz ki, év végére elérheti a 140 ezret a magyarországi ingatlan adás-vételek száma, ugyanis a Duna House februárban 10 776 tranzakciót mért, ami 20 százalékkal több a januárinál.  Területenként és ingatlantípusonként azonban nagyon eltérőek a trendek, így egyre nehezebb általános…..
Meglehetősen ellentmondásosak az ingatlanpiacról érkező adatok, mert a számok elsőre jók, ám közelebbről nézve érdekes tendenciákat láthatunk. Itt van mindjárt egy első hallásra örvendetes hír, miszerint 2014-ben végre nőtt az átadott újépítésű lakások száma, mégpedig 15 százalékkal. Különösen nagy…..
Júliustól jön ismét a félszocpol, vagyis új nevén a Családok Otthonteremtési Kedvezménye (CSOK). Régóta és sokan várták már ezt, hiszen eddig a családok csak az újépítésű ingatlan vásárlásához kaphattak támogatást, ezekből pedig ugyebár mostanság nem sok épül, ami pedig van, azt aranyárban kínálják,…..
A körülbelül 4,2 millió magyarországi ingatlan 70 százaléka elavult, minden tizedik pedig kifejezetten rossz állapotban van egy tavaly megjelent közlemény szerint. A lakások harmada társasházban található, amelyek nagy része 30 évnél idősebb. A budapesti belvárosi társasházak…..
Lakásfókusz 2015.02.12 08:42:52
@kkg: Köszönjük az észrevételt, javítottuk.
A külföldi vevők számára megdöbbentően olcsó lett a magyar ingatlan, hiszen a forint drámai gyengülése számukra olyan, mint egy kiadós tavaszi kiárusítás. Euróban 30 százalékkal (259-ről 315 forintra erősödött a vizsgált időszakban), amerikai dollárban pedig (ami 164-ről 259 forintra erősödött) 46…..
Lakásfókusz 2015.01.22 13:47:28
@VT Man: A forint soha nem volt még ilyen gyenge a dollárhoz, a forinthoz és a svájci frankhoz képest, mint most. Ennek az apropóján vizsgáltuk meg az ingatlanárak alakulását.
Lakásfókusz 2015.01.22 15:29:43
@eßemfaßom még áll: Valóban elírás volt. Viszont január 15-én 327 forint fölött volt az euró.