Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Inkabringa

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyanyáink korában a bútorokat, az edényeket, a kapcsolatokat dinasztiáról dinasztiára örökölték az emberek. Dédnagyanyáink családi, rokoni, baráti kapcsolatai is életre szólóak voltak. „Amit Isten egybe kötött, ember szét ne válassza!” Anyáink korában beindult a…..
A Lengyel Köztársaság Budapesti Nagykövetsége és a Lengyel Intézet közös programsorozata a Szabadság Ünnepének évében, 2014-ben. Időpont: 2014. január 28. (kedd), 18.00 Helyszín: Lengyel Intézet 1065 Budapest, Nagymező u. 15 Program 18.00 - Vendég: Kiss Gy. Csaba, a 25…..
Talán azt hittétek már nem lesz több filmes összeállítás? Ó, naivak vagytok hiszen a filmes kategóriát még nem zárhatom le ennyivel! Ott vannak ugyanis a horror filmek. Tudjátok, melyek nekem oly kedvesek. Maga a horror műfaj gyerekkorom óta a legnagyobb kedvencem. Akkoriban még főként csak apám…..
Inkabringa 2014.01.11 22:18:26
Igen, ismerem, a Metropolis tényleg minden idők legnagyobbjai között van.
Fritz Langnak van egy másik filmje is, a dr. Mabuse.
www.youtube.com/results?search_query=murnau+nosferatu&sm=12
Ennek további részei is készültek.

A másik nagy klasszikus Murnau rendezésében a Nosferatu.
www.youtube.com/watch?v=rcyzubFvBsA

Az ő újra felfedezésükre már nem sok esély van. A film olyan sokat fejlődött technikailag (talán másban sem), hogy ezek a régi filmek csak a műfaj iránt távlatosan is érdeklődők ínyencségei maradnak. Pedig nagyszerű filmek. Ősforrásai a "rémfilmeknek". Jóformán minden alapmotívum bennük van.

Lovecraft ezredfordulós reneszánsza annál nagyobb öröm nekem is! Egyetértek, tényleg zseniális.
Oké, tudom, nem horror, de úgy érzem akkor is itt a helye. Különben is, vélhetően már sikerült a legtöbb, itthon bemutatott karácsony témájú horrort ellőnőm, és nem akartam idén harmadjára is egy teljesen ismeretlennel előhuzakodni. Úgy hogy tessék megadni magatokat a…..
Ha azt gondolnád hogy a kaliforniai High Sierra vidéke már az összes csodáját megmutatta, és nincs már új a nap alatt, akkor készülj fel mert most olyan helyre viszlek, ahol garantáltan tátva marad a szád. Félreértés ne essék nem drámai túlzásról van szó, arra az emlékre…..
Íme egy kis válogatás a világ legcsodálatosabb öbleiből.  Navagio-öböl, Zakynthos, Görögország A Navagio-öböl a Jón-szigetvilág egyik leggyönyörűbb látványossága. Zakynthos északnyugati partján fekvő strand csak hajóval közelíthető meg. A hatalmas, több száz méter magas mészkőfalakkal körbevett,…..