Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mazsiblog

29 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A puzzle igen népszerű játék kicsik és nagyok körében. Szép színes, érdekes. A szülők pedig joggal gondolják, hogy nemcsak szórakoztat, de fejleszti is a kicsik kézügyességét, megfigyelő képességét.   De a kirakó sokkal többre képes minthogy színeivel, formáival…..
Mazsi blog Pici ujjak... 2014.03.06 11:49:28
Biztos te is hallottad már azt a kifejezést, hogy finommortorika. Mit is jelent pontosan és miért is fontos erről beszélni? A szakirodalom szerint: Finommotorika = a kéz, az ujjak mozgékonysága, együttműködése. A kézmozgás vezérlésében szerepet játszik a szem irányítása, a…..
A te gyermeked is farsangi lázban ég már? Pontosan tudja mi szeretne lenni a farsangi jelmezversenyen vagy egyáltalán nincs ötlete? Mi anyák szeretnénk ha a gyermekünk jelmeze lenne a legszebb, boldogan mutatná ovis vagy iskolatársainak. Ha nem szeretnél több ezer forintot költeni a…..
Mazsi blog Szánkó dizájn 2014.01.29 13:13:55
Végre idén is leesett az első hó! Tudom az autósok ennek nem örülnek annyira, mint a gyerekek, de reggel annyira jó volt a kisfiam csillogó szemébe nézni, amikor azt tervezte, hogyan fogunk ma szánkózni és hógolyózni. Gyorsan bekapcsoltam a gépem és szétnéztem milyen szánkók…..
Mazsi blog Mozgás a lakásban... 2014.01.22 13:53:18
A gyermekeknek igen nagy a mozgásigényük viszont ilyenkor télen, amikor korábban sötétedik és hideg van kénytelenek vagyunk több időt a lakásban tölteni. Ugye neked is ismerős, hogy a gyermek felesleges energiáinak levezetéseképpen elkezd az ágyon ugrálni vagy szaladgál a…..
Mazsi blog Mit rejt a nyomda? 2013.11.06 16:03:51
A nyomdázás egy nagyon kedvelt kreatív elfoglaltság a gyerekek körében. Gondolom nálatok is megtalálható a színes ceruzák között néhány darab. Micsoda kreatív alkotások készíthetőek a nyomdák segítségével? Íme néhány tipp. Hátha jól jön a karácsony közeledtével. 1,…..
Mennyi és milyen játékokra van szüksége egy gyereknek? Ez mindig nagy kérdés? Ha most bemész a gyerekszobába mit látsz? A polcok és a szőnyeg tele játékokkal, már szinte úgy kell utat vágnia magának a gyereknek este, hogy le tudjon feküdni az ágyába? Mégis mennyi a sok és…..
Közeledik a helloween és gondolom benned is felmerült már, főleg ha gyerekeid vannak, hogy töklámpást kellene faragni. Rengeteg ötletet olvashattál az elmúlt napokban, hogyan faragd ki, mire vigyázz. Én arra gondoltam olyan ötleteket adok neked, ahol nem kell kifaragni a tököt, így…..
Mazsi blog Grafo..... micsoda??? 2013.09.30 11:55:48
Az óvodákban elkészültek a nagycsoportosok grafomotoros felmérései. Kinek jobban, kinek kevésbé jól sikerült. Mi is ez a felmérés pontosan és hogyan segíthetsz a gyermekednek, hogy képességeit fejlesztve vagy megerősítve magabiztosan lépjen az iskolába? Mit jelent a szó…..
Mazsi blog Szabályjátékok 2013.09.11 15:11:27
Óvodás gyerekek számára nagy kihívást jelent, amikor bizonyos szabályok, instrukciók szerint kell dolgozniuk, viselkedniük. Gyakran visszakérdeznek nem lehetne-e kiszínezni, csillagozni stb. Ez az ő korukban természetes. Hogyan segíthetjük gyermekünket a szabályokkal történő…..
Mi is az a kötődés? Kennel és Klaus ezt írja " egyedülálló kapcsolat két ember között, amely különleges és maradandó". Megfigyelések bizonyítják, hogy a korai kötődés és a ragaszkodás hiánya összefügg a későbbi bántalmazással, elhanyagolással vagy a fejlődés…..
A kreativitás híd a tanuláshoz. Ha gyermeked kreatív és kíváncsi nagyobb az esélye, hogy önállóan megoldást talált a felmerülő problémákra - pl: hogyan akadályozza meg, hogy az építőkockákból felépített tornya eldőljön. A kreativitás hozzájárul, hogy gyermeked…..
Már te sem tudsz belépni a gyerekszobába a rengeteg játéktól? Próbálsz rendet tartani, keresed a játéktárolókat, de a müanyagdobozok helyett valami másra vágysz? Vagy kicsi a szoba és többfunkciós tárolási lehetőségre lenne szükséged? Íme néhány ötletes, dekoratív,…..
Egyre többet hallunk arról, hogy a gyerekek nem szeretnek olvasni. Miért? Mi szülők mit tehetünk, hogyan szerettethetjük meg az olvasást gyermekeinkkel? A gyermekek olvasási szokásainak megváltozását befolyásolja a technika fejlődése. Ma már a televízió és az internet…..
Mazsi blog Modern játékok 2013.07.18 15:10:20
Én még emlékszem, amikor apukám a használt autógumit leásta  a kertben, hogy lovagoljunk rajta vagy éppen ez lett a homokozó kerete. Ma már egyáltalán nem vagy csak nagyon ritkán láthatunk hasonló kerti játékokat. De mivel játszanak a mai gyerekek? Néhány érdekes, modern…..
Mazsi blog Mozgás a szabadban 2013.07.18 07:44:09
Itt a jó idő, végre kiszabadulunk a lakásból. A gyerekek sem a lakásban rohangálnak vagy a kanapén ugrálnak, hanem kint a friss levegőn mozoghatnak. Gondolom számodra is ismerős, amikor azt figyeled, hogy izgő-mozgó gyermeked mit fog felborítani vagy hol üti meg magát a lakásban. A…..
Mazsi blog Szem-kéz koordináció 2013.06.26 09:52:08
Ugye veled is megesett már, hogy a labda mellé rugtál mondjuk focizás közben? Na, ebben az esetben a szem-kéz koordinációd nem működött tökéletesen. Mi is a szem-kéz koordináció pontosan és hogyan fejlesszük? A szem-kéz koordináció bonyolult folyamat, egy tudatos cselekvés.…..
Mikor kell elkezdeni az íráskészség fejlesztését? Elég ha a gyermek majd az iskolában megtanulja a ceruzafogást vagy már óvodáskorban elő kell ezt készíteni? Sok szülő nem érti miért kell gyermekének már óvodáskorban karikákat rajzolnia, vonalakat húzni. Mint tudjuk az…..
Mazsi blog Homokozó 2013.06.12 15:20:32
Végre a hosszú esős hetek után kisütött a nap. Már alig várom, hogy kisfiammal a játszótérre menjünk. A hinta mellett az egyik kedvenc időtöltése a homokozás. Azt biztos te is tudod, hogy a homokban való játék fejleszti a finommotorikát. Már egészen kicsi kortól érdemes…..
Mazsi blog Beszéd fejlődés 2013.06.10 11:30:22
Az első szavakat a gyermekek 1 - 1,5 éves koruk körül mondják ki, de akár hároméves korukig jogukban áll "hallgatni". Ha egy 2 - 2,5 éves gyermek értelmileg ép és a hallásával sincs baj, akkor számíthatunk rá, hogy hamarosan meg fog szólalni és hipp - hopp utoléri…..
Mi szülők szeretnénk, hogy gyermekünk sikeres és magabiztos legyen az életben. De a mai fiataloknak már nemcsak a munkahelyi követelményeknek kell eleget tenniük, hanem az európai mércének is meg kell felelniük. A mai világban szükség van, hogy a gyermekben kialakuljon a…..
Gondolom nálatok is gyakori eset, amikor éppen te ebédet vagy vacsorát főzöl a családnak a gyermek játszani szeretne vagy éppen csak kíváncsi mi történik a konyhában. Ilyenkor szerintem a legegyszerűbb, ha őt is bevonod a konyhai teendőkbe. Így a gyermek is megnyugszik, mert vele…..
Mazsi blog Zene, zene, zene... 2013.05.16 14:02:34
Én amikor terhes voltam a kisfiammal autóval jártam dolgozni és rendszeresen hallgattam Szekeres Adrienn: Olyan, mint te című számát, ami akkor nagy sláger volt. Nekem nagyon tetszett. Miután a kisfiam megszületett hasfájós lévén elég sokat sírt. Ilyenkor betettem neki a fent…..
Mazsi blog Használd a logikád! 2013.05.14 14:12:32
Egy óvodás számára a legfontosabb a játék. A gyerekek a játékokon keresztül fedezik fel a világot.  A társaikkal együtt töltött órak alatt pedig tapasztalatot szereznek a különböző viselkedésekről, hogyan alkalmazkodjanak a másikhoz vagy éppen hogyan vitassanak meg egy…..
Bosszúságot okozott neked vagy éppen viccesnek találtad, amikor a közös építés végén a gyermeked hirtelen összerombolta a közösen alkotott várat? Ne bosszankodj, hisz gyermeked éppen fejlődik. Ez főleg kisebbek gyerekekkel történik, akik építeni még nem igazán tudnak. A…..