Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ErdélyiK

48 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A második Orbán-kormány utolsó fél évében a minisztériumok és háttérintézményeik legkevesebb 7.111.094.741 forintot költöttek utazásra, valamint bútorok, telefonok, járművek és informatikai eszközök beszerzésére. A tényleges összeg azonban jóval nagyobb lehet ennél,…..
Guller Zoltán miniszteri biztos korábbi cégét, a Commitment Zrt.-t tavaly nyáron kigolyózta az állam a közoktatásban elfoglalt piacvezető helyéről, mikor egy másik, ám szintén nem baloldali konzorciumtól vette meg az iskolákban használt adminisztrációs szoftver egy éves…..
Kazincbarcika város önkormányzatát és a tulajdonában lévő cégeket több nem teljesített közadatigénylés miatt korábban két alkalommal panaszoltuk be a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (NAIH). Nemrég megérkezett a Hatóság válasza, melyből kiderül,…..
Közadatigénylésben kértük ki Kazincbarcika kommunikációs cégétől az általa működtetett jelmezkölcsönzővel kapcsolatos bevételek és kiadások listáját, valamint Szitka Péter MSZP-s polgármester feleségének, Kalácska Violának munkaszerződését, aki a cégnél…..
Mivel folyton beléjük botlottunk, megkérdeztük a parlamenti pártokat, hogy 2013-ban mekkora összeget költöttek hirdetésekre a Facebook-on és a YouTube-on. Az MSZP saját bevallása szerint semennyit, a DK mintegy 330 ezer forintot, az LMP és az Együtt-PM nem válaszolt, a Fidesz és a…..
Kazincbarcika kedvenc építőipari cége, a Serol-Bau Kft. 2010-ben megbízást kapott a várostól 6 darab buszváró kivitelezésére 27,5 millió forintért. Az egyenként 4,5 millióba kerülő építményekben le lehet ugyan ülni, de széltől, esőtől egyáltalán nem védik a buszra…..
Az Átlátszó 2012 májusában indította el a Kimittud közérdekű adatigénylő portált, melynek segítségével az állampolgárok egy helyről indíthatják adatigényléseiket a közfeladatot ellátó intézményekhez (pl. állami szervek, önkormányzatok, ezek tulajdonában lévő cégek).…..
A kazincbarcikai összefonódásokkal foglalkozó cikkünkben írtuk, hogy a Borsod megyei város önkormányzata és a tulajdonában lévő cégek egyetlenegy közérdekű adatigénylésre sem válaszoltak. Bíztunk benne, hogy a nyilvánosság hatására megteszik, és bár nem így történt, nem…..
2013. február és december között a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának tagjai 4,4 millió forint értékben utaztak külföldi hivatalos utakra. Két tag 19 napos ausztráliai utazása volt a legdrágább, összesen 2,384 millió Ft-ba került, plusz fejenként bruttó 1.280 euró…..
Közérdekű adatigénylésekben kértük ki, hogy 2009 és 2013 között mennyi SZJA 1% felajánlást nem utalt el a magánszemélyek által megjelölt szervezeteknek és egyházaknak az adóhatóság. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV, korábban APEH) válaszából megdöbbentő adatok…..
A nyelvvizsgabotrány után, de még az egyéni nyelvtanárok tevékenységét kinyíró törvény előtt megkérdeztük a parlamenti pártok képviselőit, hogy hol, mikor, és milyen nyelvből szereztek nyelvvizsgát. A 224 fős Fidesz-frakcióból négyen válaszoltak, a 35 fős KDNP-ből…..
ErdélyiK 2013.12.21 06:57:58
@imres:

Ha rákattintasz a beágyazott dokumentumra, megtalálod az összes párt képviselőinek névsorát, mellettük feltüntetve, hogy mit válaszoltak, és azt is, ha semmit.
A Young&Partners, a Fidesz-frakció egykori kabinettitkára, Kuna Tibor tulajdonában lévő kommunikációs vállalkozás határozottan jobban teljesít a kormányváltás óta, ebben pedig nagy szerepük van az elnyert állami tendereknek, bár biztos az sem hátrány, hogy a Közgép is a…..
Egy kazincbarcikai lakos és a területileg illetékes környezetvédelmi felügyelőség levelezéséből kiderül, hogy a Tardona-patak építési törmeléktől hemzsegő gátját az önkormányzat városüzemeltetési cége emelte 3 évvel ezelőtt, engedéllyel. No nem a felügyelőség, hanem…..
A 2010-es országgyűlési választások után jelent meg az Orbán Viktor kampányának utolsó heteit bemutató album Burger Barna fotóival. A könyvet kiadó Demax Műveknek egyértelműen bejött a nemzeti együttműködés, ugyanis a kormányváltás óta 2,5-szer több közbeszerzést…..
Szeptember 17-én írtunk arról, hogy a Velencei-tavi Vízisportiskolát üzemeltető, idén júliusban 2,25 milliárd forint uniós támogatást elnyert Pro Rekreatione Nonprofit Kft. még semmilyen közérdekű adatát nem hozta nyilvánosságra. Cikkünk megjelenése után ez megváltozott: a…..
Augusztus elején jelentette be a Vidékfejlesztési Minisztérium, hogy újabb 100 ezer hektár, a nemzeti parkok vagyonkezelésében lévő állami földre hirdetnek haszonbérleti pályázatot családi gazdaságok részére. Ami azt jelenti, hogy ismét érdemes lesz figyelni a nyertesek…..
A Velencei-tavi Vízisportiskolát 2011 őszén vette át egy frissen alapított állami cég, amely azóta elnyert 2,25 milliárd uniós támogatást egy Európában egyedülálló gyermekrehabilitációs központ létrehozására, viszont még semmilyen közérdekű adatát nem hozta…..
A dunakeszi önkormányzat már májusban rendelkezett egy megvalósíthatósági tanulmánnyal a reptérre tervezett sportkomplexumról, amelynek kiemelt használója lett volna Szijjártó Péter külgazdasági államtitkár egyesülete, a Dunakeszi Kinizsi Futsal Klub. Az összesen 4,5…..
Az Energiaklub közel két év után sikert hozó adatigényléses perének köszönhetően kiderült, hogy az Esplanade Kft. által a paksi atomerőmű részére készített tanulmány több helyen is megegyezik egy korábbi ING-tanulmánnyal. Az Esplanade felügyelőbizottságának tagja volt a…..
Nagy Szabolcs, a Carpathia Tanácsadó Zrt. ügyvezetője, Németh Zsolt külügyi államtitkár régi ismerőse és szomszédja három XXII. kerületi trafik üzemeltetési jogát kapta meg 20 évre, valamint egy szentgotthárdi telek bérleti jogát kedvező áron, 30 évre. A Fidesz…..
Olyan tempóban költi a kormány a költségvetés tartalékát, hogy nem könnyű lépést tartani vele. Legutóbbi cikkünk óta kapott 1 milliárdot a teljes kkv-szektor, és bár közel ugyanennyit Rákay Philip ötlete is, azért jut 220 millió a balatoni fejlesztésekre is. Augusztus…..
A Magyar Fejlesztési Bank az elmúlt három évben elért sikereit 20,6 millió forintért hirdeti. Leginkább a Fonyó Károly tulajdonában lévő Metropolban. Július végén az ismeretségi körből az ősszel esedékes iskolai papírgyűjtésre tekintettel kapott újságok kötegelése…..
A túlzottdeficit-eljárás megszüntetésével kapcsolatos kormányzati sikerpropaganda sem olcsó. Hirdetésekre közel 157 milliót, a miniszterelnök levelére pedig 755 milliót költött a kabinet az államkasszából. A kettőre együtt összesen 912,5 milliót. Hirdetések A…..
Eddig 30 céggel kötött stratégiai megállapodást az egyébként Nyugat- és multiellenességét gyakran hangoztató kormány. Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár reményei szerint ez a szám 50 fölé is emelkedhet, mert a program felkeltette a vállalatok…..
A Magyar Nemzet információi szerint hamarosan megkezdi működését az új nemzeti légitársaság, a Sólyom. A lap szerint a cég mögött közel-keleti befektetők állnak, az atlatszo.hu viszont csak egy félmilliós tőkéjű holdingot, és az NKH volt légügyi igazgatóját találta,…..