Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Business Intelligence Polyhistor

16 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai napon megállt a teszt BO 4.1 környezetük. Oka, elfogyott a hely a 100 Gigás partíción. Két területen is találtunk olyan tartalmakat, amik feleslegesen foglalják a helyet. 1. InstallData mappa, ami a telepítő készleteket tartalmazza. Esetünkben a kiinduló rendszer 4.0 SP2 volt…..
Több SAP megoldás is van arra, hogyan tudunk előre definiált riport formázásokat közzé tenni. Elsősorban nagy vállalatoknál érdekes ez a probléma, hiszen ők nagyrészt komoly arculati előírásokkal rendelkeznek. Az egyik megoldás előre legyártani template riportokat, és…..
Szintén nem egy újdonságot mutatnék be, inkább csak egy számomra is nagyon hasznosnak ítélt BO elem egyszerűsített bemutatását. Ez a Web Service készítése WebI riportból kiindulva. Nagyon jó leírást kaphatnak azok az alábbi oldalon akik még most ismerkednek ezzel e…..
Ugyan nem egy új keletű dolog a BO monitoring rendszere, de valahogy kimaradt az életemből, pedig nagyon hasznos.Olvasgattam a gyári SAP doksikat, de valahogy nem éreztem rá az ízére, ellenben kollégám talált egy nagyon jó leírást, ami sokkal közelebb tudja hozni a monitoring…..
Már többször tapasztaltuk, hogy amikor a BO-ban a kapcsolatok paramétereit állítgatjuk, nem mindig veszi figyelembe. Egy konkrét esetnél utána jártunk mit lehet tenni. A probléma az volt, hogy egy oracle kapcsolat esetében az Array Fetch Size méretét nem tudtuk 1000 fölé…..
Miért is akarom összevetni ezt a két módot az IDT-ben. Egyszerű, sajnos belefutottam egy problémába amit ugyan sikerült megoldani, de tudni akartam az okát. A probléma az volt, hogy egy egyszerű single source univerzumot hoztam létre SAP R/3-hoz kapcsolódva, és valamiért nem tudtam…..
Módosítsuk a web.xml állomány tartalmát az alábbi 2 elérési útvonalon az alábbiak szerint: C:\[BO Install folder]\Tomcat6 \work\Catalina\localhost\BOE\eclipse\plugins\webpath.AnalyticalReporting\web\WEB-INF\ C:\ [BO Install…..
Az alap probléma, hogy SAP Business Intelligence 4.0 óta hozzá kellett szoknunk ahhoz, hogy a Web Intelligence Rich Client nem záródik be az alkalmzás bezárására, hanem csak elmegy a System Tray-re, és fut tovább. Gondolom, nem vagyok egyedül a problémával. Alapvetően ez főként…..
Annak ellenére, hogy a java 1.7 támogatott verzió, sajnos a Launchpad-ról indítható WebI nem képes futni. Elindul, össze is lehet állítani a lekérdezést, de utána egy hosszú java hibaüzenettel leáll. Szerencsére megoldást nyújt  problémára az SP02 Patch02 telepítése, így…..
Friss ropogós, Január 24-től érhető el a SAP oldalán. Egy kis pilot projekt keretein belül kell vele foglalkoznom. A 1.0-ással már találkoztam. Akkor azt mondtam, ez egy csilli villi vakítós cucc, de igazi elemző funkciókat messze elkerüli. Sajnos rengeteg konkurens termék van a…..
Partneri kapcsolataink révén egyre több BI eszköz kerül elém amiket nem kis megelégedéssel használnak az ügyfelek. Egy prezentáció kapcsán került elém a TIBCO Spotfire. Ugyan már foglalkozik ezzel a BI megoldással néhány kolléga, de én még csak hírből hallottam, így utcu…..
Megjelent, letölthető, elérhető, na végre:) Már lassan egy hete megtalálható a SAP oldalán az új BO. Annyi szépet és jót lehetett olvasni az új jövevényről, hogy szinte hihetetlen volt, hogy valaha megjelenik. De megjelent. Töltse le mindenki, próbáljátok ki, mi is azt fogjuk…..
Találtam egy kis leírást a SAP oldalán amiben hasznos tanácsokat adnak Mobile Dashboard fejlesztéshez.  Egyszerű, kifejezetten mobilra optimalizált legyen. Elsősorban a mobil eszközök korlátozott teljesítményére kell odafigyelni. Figyelembe kell venni a mobil eszközök…..
Egy kis ízelítő, milyen újdonságokkal készült a SAP. Mobile 5.0 for iOS                 Egy alkalmazás minden tartalomhoz                 Új…..
Kis kihagyás után folytatjuk a sorozatot. Ugyan ez két különböző alkalmazás mégis egybegyúrva érkezett a leírás amiből csemegézünk kicsit. SAP Business Objects Analysis Suite Ahogy az alcímből is látszok nem egy-vagy két alkalmazásról lesz szó, hanem egy komplett csomagról…..
Sziasztok! Mostanság több komolyabb átalakulás megy végbe körülöttünk. Így megragadtuk az alkalmat, hogy leváltsuk az egyre döcögősebben üzemelő http://bip.processorg.hu/ blog oldalt, és egy központibb helyen a blog.hu-n http://bipolyhistor.blog.hu címen…..