Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HajniFulop

16 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Egészen meghökkentő következményei is vannak a koronavírussal kapcsolatos "érdeklődésnek". Ami sok embert érdekel, érint, amire a média bármi okból "ráugrik", az a kibertérben tevékenykedő rosszindulatú emberek számára is egy "vonzó" cél lesz. A "coronavirus letöltés"  az interneten (??)…..
A szülőknek, pedagógusoknak tartott foglalkozásaimon sokszor kérdezik, hogy melyik  netes szűrőprogramot ajánlom a gyerekek online tevékenységének felügyeletére? Nos, én ebben gyakorló anyukaként különvéleményen vagyok...De a kérdés jogos és fontos, ezért két felkészült, kiberbiztonságban jártas…..
 A szilveszteri  vidám hangolódás kedvéért álljon itt egy összeállítás az ún. digitális "húsvéti tojásokról"  , amiket közösen felfedezve egy igazi szülő-gyerek program lehet a digitális- offline térben. Huppanjunk le a kanapéra és nézzük végig ezeket az  oldalakat együtt. Közben lehet beszélgetni a…..
  Most a téli szünet ideális és pont elég, hogy gyermekünk – és mi, felnőttek is- egy kihívás keretében kevesebbet használjuk a digitális kütyüket, és többet legyünk együtt a fizikai valóságban, igazi kapcsolódásban. (Később is bármikor elkezdhető!- a szerk:) A kihívás teljesítése átvezethet a…..
  Az egyik legnépszerűbb családi ajándék az okosóra...De mit is jelent ez, mi ez az időmérő ? Kommunikációs eszköz? Egészségügyi segéd? és mire használható? Ennek a kérdésnek járunk utána Kenczler Mihály, szakújságíró segítségével.Plusz egy mondat a végére..az időről, a gyerekről ..szülőknek.,…..
DQ-teszt (Google-form)   A szülők kiemelkedően fontos szerepet játszanak abban, hogy gyerekük magabiztosan tájékozódjon  a világban, ezen belül a digitális térben is. Az ahhoz való viszonyulást, az abban való jártasságot, tudatos jelenlétet a szülői minták, a szülői attitűdök, a szülői…..
Ne neveld a gyermekedet. Élj együtt vele!..
Digitális IQ Mi az a DQ? 2018.01.05 15:55:08
A digitális intelligencia készségei a Világgazdasági Fórum vonatkozó cikke alapján. A témáról az első magyar bejegyzést Farkas Bertalan Péter tette közzé a TÉR/IDŐ blogon. Nagy kihívás előtt állnak az oktatók, trénerek, tanácsadók. Túl kell lépniük az „IT, mint eszköz” vagy az „IT-vel támogatott…..
A 20 éves Kayla Montgomery akkor kezdett el futni, amikor 14 évesen megtudta, hogy sclerosis multiplexe van. Azóta Amerika leggyorsabb hosszútávfutói közé edzette magát, pedig a versenyeken csípőtől lefelé teljesen érzéketlen és zsibbadt a teste. A cikk végén lévő, róla szóló film egy megrendítő és…..
Sokszor és sokat beszéltünk már gyermekeink védelméről, a biztonságos internethasználat oktatásáról az iskolákban, amire legutóbb Péterfalvi Attila is ígéretet tett (szívesen beszámolunk majd ennek a megvalósulásról is :). Az ilyen előadások, Safer Internet képzések,…..
Egy blog írása látszólag egyszerű: regisztrálsz egy felületen, belépsz, és írsz, a végén mentés, publikálás. A technika tényleg nem ördöngösség. Sokkal inkább a mögötte lévő motiváció és mondanivaló a fontos a folyamatossághoz. Van, hogy a blogger pácba kerül. De -…..
A Lemma-coaching képzés szeptember óta tart,  most , az év utolsó - új év első napjaiban kicsit visszatekintünk, hogy annál jobban lássunk előre:)! A Benczúr utcai palota szép és igényes helyisége egyre otthonosabb, hisz nemcsak kivülről ismerjük már az épületet, de…..
  Volt egy nap nemrég a coach-képzésen, amikor egy olyan eszközt tanultunk, amit senki sem felejthet otthon sosem, mindig kéznél van, mindenki tudja használni, de mégis jó, ha ezt valaki meg is tanítja nekünk..:) Nos, biztos kitaláltátok már, ez az eszköz a saját hangunk,…..
 Három hónap telt el a Lemma-coach beavató  képzés szeptemberi kezdete óta, a Benczúr utca gyönyörű őszi faleveles hangulatban „fogadta és kísérte ki” a Lemma-coaching képzésre érkezőket.  Időközben lehullottak a falevelek, hűvösebb lett az idő,  egyre…..
..Volt egyszer egy lemma-coach-képzési nap, mikor egy meglepetés várt minket a teremben: egy térbeli mesekönyv! Amúgy is kellemes szokott lenni a hangulat, mindenki oldottan, kíváncsian várja, milyen coach-eszközt tanulunk majd ma meg használni, mit és hogyan próbálhatunk ki, ki, mit…..
Dodó madár verdiktje után- mindenki nyer, és mindenkinek díjat kell kapni- kezdhetjük a coach ülést megtervezni. A második találkozásunkkor arról volt szó, hogy hogyan fogjuk hozzá. Persze, először "fejben" kell készen állni a "coacholásra", vagyis- - mi coachok vagyunk - a…..
  Az Alice Csodaországban című angol meseregényt, szürreális irodalmi alkotást sokan ismerik.Ebben írja le a szerző azt a történetet, mikor vizesek lesznek a szereplők valamitől, és meg szeretnének száradni. Dodó madár úgy dönt, hogy mindenkinek futnia kell a tó körül,…..
"Légy a változás, amit a világnak szeretnél"  - Gandhi mondása a táblára felírva tematizálta a budapesti Lemma-Coaching képzés első alkalmát..De hogy is volt ez?      Indulunk.   Ezzel a bloggal szeretnék beszámolni a képzésről, miről és hogyan tanulunk, milyen a…..