Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sil

0 bejegyzést írt és 70 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még idén jön a BBC-re a Patrick Melrose című, ötrészes minisorozat, amiben Benedict Cumberbatch egy hatalmas gyökeret alakít. A fenti trailer alapján hitelesen. A sorozatról itt írtunk bővebben, további szereplők: Hugo Weaving, Jennifer Jason Leigh és Allison Williams...
Érdemes egy pillantást vetni a köztévé szombat esti híradójának diagramjára, melyből első ránézésre az látszik, hogy pénteken, február 17-én a határon elfogott migránsok száma hirtelen megsokszorozódott a korábbiakhoz képest. Aztán jobban megnézve már csak az látszik, hogy csak három tucattal…..
Sil 2017.02.19 23:53:18
@Zephyré: Nem jó adatokat nézel. Ezt az adatsort használták, csak épp furán kiragadott dátumokkal (meg ugye a pénteki oszlop magasságát jócskán eltúlozva): www.police.hu/sites/default/files/01._illegalis_hataratlepes_megakadalyozas_atkiseres_szerb_szakasz_2017_02_18.pdf
Ez jobban el van dugva a police.hu-n, a helyi híreknél az országos összesítőben linkelgetik naponta.
Sziasztok! Mivel holnap anyák napja, ezért úgy gondoltam mutatok pár hírességet és az anyukájukat. Vannak, akik büszkén viszik magukkal anyukájukat a vörös szőnyegre, és egyéb nagyszabású rendezvényre. De vannak olyanok is, akik nem szeretnék kitenni a rivalda fénynek és a vele járó rossznak a…..
L-Style Oscar Red Carpet 2015 2015.02.24 15:25:57
Átadták tehát a 2015-ös Oscar-díjakat is, ezzel véget is ért a díjátadószezon. Már elkezdtem nézni a filmeket, de meg kell, hogy mondjam eddig csalódás volt az összes. Nézhetetlenek ezek a filmek, de komolyan. Miért jó az, ha egy zenész véresre dobolja az ujjait? Mi a jó abban,…..
Akadnak gyanúink azzal kapcsolatban, mit is hoz majd 2015 a mozikban bemutatott filmek hangsávját illetően, de egyelőre nem spekulálunk, csak alkalmazkodunk. A szinkroninformációs bejegyzések túltengését meggátolandó mostantól havonta egyszer kerítünk sort a kitárgyalandó és…..
Aki már tudja, hogyan kell sárga autósat játszani, készítheti a zsebkendőt: december 23-án és 24-én (kinti idő szerint este fél hétkor), két részletben adja le a BBC Radio 4 a Cabin Pressure záró, Zürich című részét. Aki még nem, de tudni szeretné, annak hadd mutassam be a…..
A II. világháború idején Alan Turing (Benedict Cumberbatch), a különc matematikus segített megfejteni az Enigmát, a nácik által használt, feltörhetetlennek tartott üzenettitkosító berendezés kódrendszerét, és a történészek szerint ezzel két évvel rövidítette meg a…..
Sil 2014.11.22 14:06:24
@Vektor-: Hát remélem is, hogy kiszivárog, én nem akarok februárig várni, a Zsidó Filmfesztiválos vetítésre meg nem sikerült sajnos jegyet nyernem a héten. :( A letöltés meg nem zárja ki, hogy moziban is megnézzem párszor. (Remélem, lesz belőle feliratos vagy legalább eredeti nyelvű verzió is.)
A Hawking-os filmre gondolsz? Az szerintem nem screener, valami kínai felirat van rajta.
Hagyjuk egy kicsit az Oscart. Habár a brit függetlenek is magabiztosan jelzik előre a totális angol inváziót (A király beszéde, Gettó milliomos), ezt a csapatot azért szeretjük, mert olyan gyöngyszemek mellé teszik a voksukat, mint a Locke, a Tirannoszaurusz vagy A szégyentelen. Persze…..
A mindenség elmélete után a másik életrajzi Oscar-csali is megkapta ma az új előzetesét. Az nyilvánvaló, hogy emez több kategóriában kíván indulni az elismerésekért, legalábbis nagyon úgy tűnik, hogy a szív mellett még a szemeknek (értsd: operatőr, effektek) és a füleknek…..
Sil 2014.10.03 20:22:41
@Zalaba_Ferenc: Lesz belőle feliratos vagy legalább eredeti nyelvű verzió?
A Tom Hiddleston és Ben Whishaw főszereplésével készült 2012-es The Hollow Crown után a BBC úgy döntött, hogy Sam Mendes-szel és a Downton Abbey alkotóival közösen folytatják a Shakespeare történelmi drámáin alapuló sorozatot. Ahogy a múltkor, most is sikerült…..
Sil 2014.10.01 22:51:27
@Kovács Erzsébet: Margit királynét. Itt az eredeti sajtóanyag:
www.bbc.co.uk/mediacentre/latestnews/2014/hollow-crown-roses
A briteknél elég gyakori a color blind casting, főleg színdaraboknál, pl a National Theatre Live-féle Frankensteinben (ahol Benedict Cumberbatch és Jonny Lee Miller játszották felváltva a két főszerepet) Frankenstein apja és menyasszonya is színesbőrű volt (George Harris és Naomie Harris - ők csak névrokonok egyébként), meg az öccsét játszó 3 gyerekszínész közül is az egyik.
A trendnek megfelelő posztert kapott a jelenlegi Oscar-éllovasunk... csak nehogy úgy járjon, mint a "Facebook-mozi". ..
Sil 2014.09.28 00:02:34
Nekem a brit poszter jobban tetszik:
twitter.com/empiremagazine/status/512590316193726464/photo/1
Nagyon drukkolok a filmnek, Benedictnek meg pláne. Amiket én olvastam róla, az alapján szerencsére több egy tipikus Oscar-csalinál... Nálunk amúgy mikor mutatják be?
Néné musá. Ez volt az első gondolatom, amikor megláttam a hírekben, hogy Richard Attenborough elhunyt. A kiváló rendező életének fő műve egyértelműen a Gandhi volt, a Chaplin szintén nagyon jól sikerült (Robert Downey Jr. élete eddigi legjobb alakítását nyújtotta benne), A…..
Amikor elolvastam a hírt, hogy Benedict Cumberbatch (ha esetleg valakinek nem tűnt volna még fel, ő jelen sorok írójának kedvenc színésze) lesz a hangja Sir Kánnak a várhatóan 2016-ban érkező A dzsungel könyve - filmben (ez lesz Andy Serkis első rendezése, remélem, végre megkapja…..
"Nincs is nagyobb dolog annál, mint gyerekeknek írni." - állította J.R.R. Tolkien, és milyen igaza volt. Mióta 1937-ben napvilágot látott első munkája A Hobbit, majd húsz évvel később a Gyűrűk Ura, nem csupán a kicsik, de szüleik is Zsákos Bilbó és társai hatalma alá…..
Smoking Barrels Sherlock 2. évad 2014.01.01 12:00:00
Az okos a szexi! Valamit ki kellett találni a marketingeseknek, amivel el lehet adni a második évadot, mivel Benedict Cumberbatch bár kétségkívül nemzedékének egyik legjobb színésze, de finoman szólva nem egy Brad Pitt: elég nyüzüge (bár a Star Trekre elég jól kigyúrta magát,…..
Sosem voltam túlzottan nagy Sherlock Holmes rajongó. Nem azt mondom, hogy ez a "brand" rossz lenne, de engem egész egyszerűen nem tudnak annyira a képernyő elé vonzani az angol nyomozó történetei, mint több millió embert. Ennek ellenére elmondható, hogy a Sherlock Holmes…..
Benedict Cumberbatch és Tom Hardy vitathatatlanul a legjobb angol színészek a saját nemzedékükben. Ma már mindketten sztárok, de néhány évvel ezelőtt ők is csak feltörekvő tehetségek voltak. Miután már mindkettőjüket láttam különféle szuper és agyonhype-olt filmben,…..
Sil 2013.12.17 01:36:09
@FilmBaráth: nekem is Ben a kedvencem, láttam minden filmjét, ami csak hozzáférhető. Nem tudom, miket láttál tőle, átfutottam most, amiket eddig említettél, de van még, amit érdemes megnézni, röviden pár:
- A Frankensteinből az a verzió, ahol ő a Creature: láttam, hogy a másikról már írtál, de szerintem még mindig ez a legjobb alakítása. Most csütörtökön ismétlik az Urániában, már vagy hatodszor fogom megnézni...
- Van Gogh: Painted with Words: egy dokumentumfilm Van Gogh életéről a levelei alapján, ahol nem egy száraz életrajzot kapunk vagy valami hollywoodizált sztorit, hanem maguk a levelek elevenednek meg. Benedict játssza Van Gogh-ot, szokás szerint zseniálisan, különösen az elmegyógyintézetes jeleneteknél.
- Third Star: ez egy kis költségvetésű független film, közvetlenül a Sherlock előttről. Benedict egy halálos beteg fiatalembert játszik, aki a barátaival túrára indul, hogy még egyszer utoljára láthassa a kedvenc helyét, a Barafundle-öblöt. Vannak benne ökörködős, vicces részek is, de a végéhez ajánlott kikészíteni a százas papírzsepit...
- To the Ends of the Earth: minisorozat William Golding regénytrilógiája alapján. Egy zöldfülű ifjú arisztokrata Ausztráliába indul, ahol a keresztapjának köszönhetően egy zsíros kormányzati állás várja, a többhónapos hajóút során pedig naplót vezet. Első ránézésre egy kosztümös-romantikus-hajós filmnek tűnik, de valójában egyszerre fejlődésregény és társadalomkritika, és a hosszú összezártság és a nehézségek elég hamar kihozzák az utasokból az állatot (Goldingnál ez visszatérő téma, lásd Legyek Ura). A főszereplő fiatalember, akit Benedict játszik, eleinte nem valami szimpatikus karakter, de az út során sokat tanul. (Érdekesség, hogy ennek a sorozatnak a forgatása során történt az a bizonyos elrablásos sztori, amikor Ben majdnem meghalt, és amit az újságírók újra meg újra előszednek.)
2013 minden kétséget kizáróan Benedict Cumberbatch éve volt. A Golden Globe-on és az Oscaron kívül minden rendű és rangú díjat begyűjtött, egyik tévéshow-ból a másikba jár, nincs filmfesztivál  és nap a facebookon nélküle. És az őrület fokozódik, mert január 1-jén…..
Megérkezett A hobbit-trilógia második részének második előzetese, melyben az egyik címszereplő végre szembesül a másikkal (és feltűnik Legolas is, kinek falra helyezett portréja nélkül 10 évvel ezelőtt nem létezett sem lányszoba, sem geekbarlang). A trailerrel párhuzamosan új…..