Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cbfm

111 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szép jó estét kívánok mindenkinek! Egy meglehetősen sűrű hétvégén vagyunk/vagyok túl, mondhatnám úgy is, hogy jó sok minden történt. Gyorsan, röviden összefoglalva: szombat, vasárnap a Budapest100 kiegészítő programjaként Illemhely megálló – Rákóczi téri indulással – azaz abszurd sétát tettünk a…..
Ahogy ígértem, a pénteki rendkívüli EMBI ülés végén megkérdeztem alpolgármester asszonyt a március 30-án történtekről. Miután felolvastam neki a Kettős Mérce róla szóló pár sorát, feltettem kérdéseimet – hogy mindezt mégis hogy gondolta? Válasza elején említette, hogy olvasta előző bejegyzésünket,…..
„… állítólag végigmegy a kerület összes sztrájkoló iskoláján. A tanárok nem örültek a látogatásának," Ma reggel nyolc órától kilencig több tucat iskolában leállt az oktatás, a tanárok polgári engedetlenséggel tiltakoztak az oktatási rendszer ellen. Volt, ahol fát ültettek, szemetet szedtek, máshol…..
Tegnap délelőtt, szombaton részt vettem A Város Mindenkié (AVM) szervezésben a "Közhírré tétetnek a Józsefvárosi Önkormányzat ígéretei" nevű eseményen. Plakátokkal, szórólapokkal és élőszóval tájékoztattuk a Magdolna- és Orczy-negyed lakosait, hogy márc. 25-ig, azaz jövő hét péntekig az…..
Gulyás Márton és a Felcsúton elkobzott* drónja még februárban Józsefvárosban járt, és lélegzetelállító filmet csinált a magasból. A film alatt Tamás Gáspár Miklós beszél a demokrácia hiányáról, az anyagi nélkülözésről, a szegénységről. (via – 8ker) Csak küzdj! A szombati tüntetés után…..
Sűrű, forradalmi napunk volt ma: Előbb koszorúztunk a Horváth Mihály téren, majd az MSZP Józsefvárosi Szervezete megtartotta hagyományos megemlékezését Táncsics Mihály házánál a Tömő utcában. Ezt követően  13.30-kor a Nemzeti Választási Iroda épülete előtt az Alkotmány utcában demonstráltunk, végül…..
Előzmények: sem a hétfői Városgazdálkodási és Pénzügyi Bizottság, sem a szerdai Emberi Erőforrás Bizottság napirendjére nem került fel a Szigony utca nevének levédéséről szóló előterjesztésünk. A testületi ülés napirendjén sem volt ott, az aljegyző tájékoztatása szerint ez a polgármester döntése…..
Jövő hét csütörtökön, Józsefváros képviselő-testületének következő ülésén születik meg a végleges döntés a Szigony utca átnevezése ügyében - mi a döntésig folytatjuk/folytattuk a tiltakozó aláírások gyűjtését. A tegnapi zord időjárás után ma szerencsére szépen sütött a nap, holnap (szombaton) ismét…..
Múlt hét szombaton az időjárás nem tette lehetővé aláírásgyűjtést (nincs olyan pultunk, ami megvéd az esőtől), de a héten folytatjuk és pótoljuk az elmaradt gyűjtést. És a következő képviselő-testületi ülésig még egészen biztosan folytatni fogjuk. Azt, hogy az önkormányzat által megadott címre…..
És akkor most pár szóban (a részleteket már mindenki, mindenhol megírta, kivéve az MTI-t) én is, tényleg csak röviden a tegnapi tüntetésről: sokan voltunk, sokfélék voltunk s mindannyian egyet akarunk. Többek között minőségi közoktatást, egy normális országot! Legalább hárommillióan tüntettek…..
Nyugi, nem fogok minden egyes aláírásgyűjtési napról külön beszámolni, de ezt most még azért megosztanám a Nagyérdeművel. Tehát: a mai aláírásgyűjtés is jól sikerült a Szigony Gyógyszertár előtt, sokan érdeklődtek, sokakkal beszéltünk. És bár a legutóbbi testületin képviselői kérdésre Egry Attila…..
Pénteken megérkezett az engedély a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Ható- ságtól, így szombaton elkezdtük a tiltakozó aláírások gyűjtését a Szigony utcai SPAR előtt. Komoly volt az érdeklődés, sok ember csak most szembesült azzal, hogy nincs egyedül, és hogy sokan vannak olyanok, akik nem…..
"… mert erre még a lenyúláson kívül semmihez sem értő nyikhajok is képesek.”  Tegnap délelőtt neki indultunk, és minden Szigony utcai postaládába bedobáltuk ezeket a szórólapokat. Azoknak, akik eddig még nem hallottak róla, mégegyszer: Józsefváros vezetése fontolgatja a Szigony utca átnevezését,…..
Hová tűntek a Népszínház utcai fák? - Hónapokkal ezelőtt feltűnt, hogy a lassan teljesen lepusztult Népszínház utcából eltűntek azok a faládák (planténerek), melyek 2-3 éve tettek ki oda. Többségükben már nem volt fa s a kezdetben mindben ott lévő magyal (szúrós cserje) már mindből hiányzott.…..
Az előző nem vidám poszt címében hangzott el a kérdés: Van valami probléma?! Bizony van! Merthogy így nézki ki a Kocsis Máté polgármester vezette kerület, Józsefváros, vasárnap délelőtt. Szemét, kosz, mocsok az utcákon, a köztereink állapota egyre romlik – csakhát a polgi ezt nem látja, mert nem…..
A főváros még tavaly úgy döntött, le kell bontani a Mahir hirdetőoszlopait – és szombaton el is kezdték leszerelni azokat. Majd jött a bádoghengerekkel való oda-vissza sakkozás, mire Kocsis Máté rendőröket kért a Simicska-oszlopok bontásához. Tette ezt az a Kocsis Máté, aki 2014. nyarán több ilyen…..
Mea maxima culpa. Egész évben baszogattuk nem szerettük a KDNP-t, így aztán az év utolsó napján – amikor ugye, bár nem vasárnap van, de délben minden bolt bezáródott – ezzel a csúnya beszédtől mentes, KDNP-pozitív, gyerek- és rádióbarát dallal próbáljuk meg jóvátenni…..
Jóestét, jó estét. Mindjárt itt az újév, mi meg még tartozunk egy beszámolással, pótoljuk is gyorsan. Még a hónap legelején (egészen pontosan, december 2-án) tettük fel ide a blogra azt az egyáltalán nem reprezentatív "közvélemény-kutatást", amelyben illő tisztelettel az…..
Közeleg karácsony. Tegnap délután a Józsefvárosi MSZP szervezésében ruhaosztást tartottunk a Kálvária téren, kiosztottuk a Gutenberg téren korábban gyűjtött adomány ruhákat a rászorulóknak. Sokan voltak, nagyon sokan. Reméljük, hogy így az ünnepek közeledtével ezzel is…..
"A jog nem arra való, hogy a hatalmasok visszaéljenek vele, nem arra, hogy akinek van pénze, az mindenkit bepereljen, akit lát.” Kezdjük térben távolabbról, időben közelebbről: Feljelentő fideszesen röhög a Face- book – Több, mint kétezren osztották meg azt a Facebook-posztot, ami miatt korábban…..
Fontos dolog a naprakészség – így aztán most önkritikát kell gyakorolnunk, mert hibáztunk. Méghozzá nagyot. Nem tájékoztattuk ugyanis időben kedves olvasóinkat, hogyha esetleg, netántán, véletlenül kérdésük lenne a polgármesterünkhöz – itt volt (lett volna) a lehetőség…..
Tegnap a Francia Köztársaság budapesti nagykövetsége előtt mécsesekkel fejeztem ki szolidaritásomat a francia néppel a péntek esti támadások miatt. Mélységesen elítélem a párizsi terrortámadást és részvétemet fejezem ki valamennyi áldozat hozzátartozójának! Az Európai…..
Tegnapelőtt, csütörtökön megint képviselő-testületi ülés volt. Ennek egyik legfontosabb, sokunkat érintő döntése, hogy jelenleg nagyon úgy néz ki, adómentes marad az önkormányzati lakások bérlése. Azaz, az önkormányzat továbbra is biztosítja az önkormányzati lakások…..
Így a nagy öröm közepette, azaz hogy várhatóan az önkormányzati lakások bérlőinek is kell majd kommunális adót fizetniük, megkérdezném nagy tisztelettel: tetszenek még emlékezni arra, hogy a mindenüvé kirakott "Józsefváros újjáépül” táblákkal kapcsolatban egy kerületi…..
Felfüggesztették a józsefvárosi kilakoltatásokat!Tegnap ismét csütörtök és ismét testületi ülés volt. Kocsis Máté az ülés elején azt mondta az MSZP és a PM képviselőinek ügyrendi hozzászólására adott válaszában, hogy a folyamatban lévő kilakoltatásoknál…..