Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hadházy ákos

38 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hajónapló Szerda. 2018.10.03 23:14:25
Kalandos délelőttöm volt. Mint az ántivilágban a szendvicsemberek a reklámtáblákkal, magamra akasztottam két táblát és így sétáltam a piacon 9-től 12-ig. Előtte letöltöttem a netről a Hadházy -féle  aláíróívet, mely egymillió aláírás segítségével akarja kikényszeríteni, hogy csatlakozzunk az Európai…..
Kakukkfészek A nyúlon túl 2015.10.15 11:35:00
A politika beletenyerelt egy ügyecskébe, persze csak mintegy véletlenül, hiszen ha Hadházy mondjuk nőgyógyász lenne és nem lódoktor akkor ma nincs nyúl-ügy. De  lett. A történet onnan indult, hogy az eu ideöntött elénk 2010 környékén egy rakat pénzt, megmondta, hogy mire…..
hadházy ákos 2015.10.16 17:30:09
www.stop.hu/m/belfold/tanevkezdes-lmp-pazarloan-egysegesitettek-a-tankonyveket/1356253/. Nem szeretem a nagy szavakat, de nemzeti tragédia, hogy ilyen anyagok jönnek ki. Nem az a baj, hogy drága és lopás, hanem hogy pocsék
hadházy ákos 2015.10.20 09:42:51
Az elmúlt évben csak ezt próbálom szajkózni :) pl: hvg.hu/velemeny.publicisztika/20150128_A_lottomilliardos_orszag_amely_tonkretesz

A mostani ügyhöz nagyon köszönöm még egyszer a segítséget, ez lett az eredmény: index.hu/belfold/2015/10/19/amerikabol_nyultak_a_nyulkonyvet/

Azért a hornartúrost is megnézem majd jobban...
Többen megkerestek az elmúlt hetekben, hogy adjak tanácsot: kinek fizessék a távfűtés árát? Ács Rezső azt mondja, hogy a Városüzemeltetési Kft-nek, az eddigi szolgáltató, az Alfa-Nova Kft pedig azt írja, hogy neki. A városvezetés felelőtlensége, inkompetenciája és…..
Az elmúlt héten ülésezett a szekszárdi közgyűlés. Kapkodva, a meghívóban nem is említve és zárt ülésbe eldugva tárgyalta az Alfa-Nova Kft-vel 1999-ben kötött, a távfűtést érintő szerződés felmondását. A távfűtés kérdése két okból rendkívül kényes: több ezer…..
Sok átvágást (szalag) láttunk mostanában, ahol elégedett kormánypárti politikusok adnak át valamit - uniós pénzből, jó drágán. ELégedettek, mert tetszelegni lehet más pénzén úgy, hogy ráadásul abból már valaki saját pénzt csinált. Ezekre az alkalmakra az ellenzéket…..
Általában szeretek valami figyelemfelkeltőbb címet találni a bejegyzéseknek, de itt már lefagyott az agyam teljesen. Ezért marad a jó hír tényszerű közlése. Mostanában talán a kelleténél jobban figyelem az EU-s pénzek kiszórását, de néha még én is meglepődök. A mai téma…..
Ha igaz a  mondás és az öregszik meg korán, aki kíváncsi, akkor a bonyhádi biztos urak sokáig maradnak frissek és fittek. A múlt héten arról értesítettek, hogy  másodszor is lezárták a cikói markolós üldözés nyomozását. Tavaly szeptemberben a cikói hulladéklerakóból…..
Mindegy, hogy trafik, vagy Paks 2, Horváth István és barátai meglátják az üzleti lehetőséget és lecsapnak rá. Sok jel mutat arra, hogy Paks 2 azért is olyan fontos a Fidesz számára, mert jó magánbizniszeket lehet kötni. Úgy tűnik, Horváth István, Szekszárd korábbi…..
Pártunk és kormányunk felismeri a problémákat. De olyan sokszor láttuk azt, hogy a valós problémák megoldásának ürügyén a jó helyen állók mesés összegekkel gazdagodnak.  Most egy egy új, valós problémát láttak meg: a romák kilátástalan helyzetét a munkaerőpiacon.…..
Az elmúlt héten az MSZP képviselői sajtótájékoztatót tartottak. Elmondták, hogy információik szerint 300 ember elbocsátását tervezi a szekszárdi kórház. Muth igazgató úgy cáfolt, hogy tulajdonképpen nem egészen cáfolt. A sajtónak elmondta, természetes, ha nyugdíj mellett,…..
A szekszárdi pártlapban nem jelenhetett meg, a Szekszárdi Hétköznap pótolja a  szép hír leközlését, ..
A Fidesz frakciója állítólag másfél hónapos "kiesést" akart bepótolni a héten tartott rendkívüli közgyűlésen. Bár a Szekszárdi Vasárnap nem számolt be róla, itt megtesszük: a legsürgősebb döntést már múlt csütörtökön, az alakuló ülésen meghozták: a képviselők…..
"A szekszárdiak buták". Többször hallottam ehhez hasonló kommentárt a választások után. De ez egyáltalán nem igaz. Ugyan első, felületes blikkre esetleg többen így magyarázzák azt, hogy az elmúlt évek szégyenteljes vezetése ellenére hatalomba juttatták az eddigi…..
Röviden a tények a csalásokról. Két tény miatt kértem az újraszavazást. 1) A Dienes iskolánál több tanú látta, ahogy Sárközi "Dundi" János és Kovács "Kokó" Béla a szavazókat szállítja, sőt ezek a szavazók el is mondták, hogy pénzt kapnak a "munkáért" 2) Ezen felül a…..
hadházy ákos 2014.10.29 21:30:15
@Patkááány: tv, újság, rádió kiesik, mert "felsőbb utasításra" kihagynak belőle, vagy csak jelzésszerűen foglalkoznak velem, a Szekszárdi Vasárnapban még pénzes hirdetésre sincs mód...
Magyarországon van 3154 település. Október 23.-án kb ugyanennyi helyi elöljáró, plusz pár tucat országos politikus fog ünnepi beszédet tartani. Biztosak lehetünk benne, hogy a szokásos fordulatok mellett még a rezsicsökkentés is téma lesz néhány beszédben (az volt március…..
A szekszárdi választási kampány jól megmutatta, hogyan működött néhány évtizede a "kommunista" propaganda. Harsogjon a Népszabi és a Híradó a fantasztikus sikerekről, egy szó se szóljon arról, hogy létezik (mert akkor is létezett) ellenzék, ellenvélemény, semmit ne lehessen…..
Facebook bejegyzésében és sajtótájékoztatóján is Farkas Károly saját maga vallja be, hogy Horváth István és Ács Rezső tolják őt. Bevallja, hogy fideszes aktivisták plakátolnak neki. Közvélemény-kutatás bizonyítja, hogy Ács Rezső egyetlen esélyét az eddigi városvezetést…..
 Így az önkormányzati kampány vége felé hagy írjak egy régi "mániámról" : a rendelőintézeti és kórházi szakrendeléseken történő várakozásról, illetve annak megoldásáról. Mindannyian ismerjük a szenvedést, amikor valamilyen betegségtől elcsigázottan, vagy jobb esetben…..
Egy kedves ismerősömmel beszélgettem a minap. Elmondta, hogy nagyon drukkol nekem, rám fog szavazni, de kicsit aggódik, hogy "nem fog-e a város kevesebb pénzt kapni a kormánytól." Erre a félelemre -mintegy zsarolásképpen - persze többször rá is játszanak a kormánypárti…..
hadházy ákos 2014.10.01 10:40:47
@fajanka: Az országban nagyjából igen, de Európában nem. A Fideszt viszont jelenleg egyetlen dolog élteti és érdekli, az a 9-10 milliárd forint, ami onnan fog jönni, ha legalább kicsit adnak a látszatra, hogy nem csak magánérdekeknek megfelelően akarják elkölteni
hadházy ákos 2014.10.03 20:46:42
@tolató: Kedves tolató, sajnos nem ismerem belülről ezt a projektet, amikor kezdtem látni ezeket a visszásságokat, a gazdasági bizottságból kiléptem, ez a projekt már utána való volt. Később már teljesen ellenzéki képviselőként azt kell mondani, hogy a kérdésére a legtöbb műszaki beruházás esetén nagyon nehéz választ adni. A Wosinsky ovit 400ezer ft/nm költségen bővítik, de mivel nem kapom meg a műszaki dokumentációt és az ajánlatokat, nem tudom megmondani, hogy hol történt a csalás. Csak annyit mondhatok így, hogy valaki nagyon jól járt. Ha a kérdés arra utal, hogy korábban én is részt vehettem ezekben a vircsaftokban, akkor csak azzal tudok védekezni: higgye el, ha egyetlen forint jogtalan előnyhöz jutottam volna, azzal lenne tele a Szekszárdi Vasárnap. De nincs.
"Hálátlanok, ezeknek semmi sem jó" szokták mondani politikusok, ha valaki bírálni merészeli az európai pénzből, méregdrágán megépített beruházásokat. "Hálátlanok", gondolják, ha nem mindenki köszöni meg mélyen meghajolva a kedves vezetőknek, hogy sikerült elkölteni az…..
Cikó és Bonyhád-Börzsöny festői szépségű falvak a környéken. Ezeken a nyugodt, szép településeken a szekszárdi városvezetés bűne miatt az élet kezd elviselhetetlen lenni. A környéken gyakran elviselhetetlen a bűz, többen már el is költöztek emiatt. De a "jóból" nekünk,…..
  Képviselőként az önkormányzat képviselői irodájában sajtótájékoztatót tartottam leginkább abban a témában, hogy a város hetilapját egyszerű pártlappá fokozta le a városvezetés. A tájékoztató helyszínét -a képviselői irodát a választási bizottság…..
A két kép nagyon különböző, de mindkettő Szekszárdon készült. Mindkettőről hiányzik valami. De az nagyon. Ami hiányzik: az emberek. Vagy máshogyan fogalmazva: az élet. A kihalt Béla tér akkor fog benépesülni korzózó, sétáló, pihenő emberekkel, ha újra munkahelyek…..
A Szekszárdi Vasárnap tudósított meg Horváth István szekszárdi polgármester sajtótájékoztatójáról.A sajtótájékoztatón kiderült, hogy a polgármester fél. Mással nem magyarázható az az alacsony színvonal, amivel a lejáratni próbál. A "bűnlistám" jórészt…..
hadházy ákos 2014.09.02 10:49:28
@Árész: Kedves Árész, a bizalmaskodó hangvételéből és a mondanivalójából következtetve gondolom, hogy ismerjük egymást, de mivel ez nem biztos, elnézését kérem, hogy nem tegezem vissza.

Úgy gondolom, ha a cikkemmel kapcsolatban csak annyi támadható dolog van, hogy néhány névelő a szerkesztés során bent maradt, az mélyen igazolja annak szükségességét.

Az a tapasztalat, hogy a leírt tényeket senki nem cáfolja. Nem is tudja, mert mindegyik jól dokumentáltan a valóságot tükrözi.