Regisztráció Blogot indítok
Adatok
magyarosijulia

208 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  „Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát nézze, hanem mindenki a másokét is." (Fil 2:3-4) Mindannyiunknak szüksége van olyanokra, akik ügyeljenek ránk, - óvnak, védnek, és segítenek megmaradni a…..
"Isten alkotása vagyunk, akiknek új életet adott Krisztus Jézusban; előre eltervezte, hogy ezt az életet azzal töltsük, hogy segítünk másokon.” (Ef 2,10 TLB fordítás) Isten nem azért tett a világba, hogy csak önmagadnak élj. Azt akarja, hogy tedd jobbá a világot. A Bibliában Pál levele az…..
„És Jézus mondta neki: »Menj, a hited meggyógyított téged.« És azonnal visszanyerte látását, és követni kezdte őt az úton.” (Mk 10,52 NASB) Nem tudom, hogy milyen lépést kell megtenned, azt viszont tudom, hogy szükséges megtenned. Lehet, hogy a következő lépésed az, hogy befogadd Jézus…..
„Így kellene tehát imádkoznotok: »Mennyei Apukánk, szenteltessék meg a te neved!«” (Mt 6,9 NIV) Az Ószövetségben csak hét alkalommal hívják Istent apának. Egyszerűen az emberek nem úgy gondoltak Istenre, mint Apára. Teremtőnek, Mindenhatónak, Izrael Istenének nevezték, és így tovább. Aztán…..
„Ne féljetek! Ne bátortalanítson el ez a nagy hadsereg, mert nem a ti háborútok ez, hanem az Istené” (2Krón 20,15 NLT). Az ima egy párbeszéd, nem monológ. Amikor imádkozol, ne te beszélj végig! Nem építhetsz ki barátságot Istennel, ha nem engeded, hogy beszéljen hozzád. Hogyan engedd, hogy…..
„Aki tulajdon Fiát nem kímélte, hanem mindnyájunkért odaadta, hogyan ne ajándékozna nekünk vele együtt mindent?” (Róm 8,32). Mivel Isten mindig jó, a te javadat a saját java fölé helyezi. Ez a jó hír – a Király feláldozza magát a népéért. A mesékben mindenki a királyért hal meg, és őt védik…..
„Ezért [Jézus] képes teljesen megmenteni azokat, akik általa jönnek Istenhez, mert ő mindig él, hogy közbenjárjon értük” (Zsid 7,25 NIV). Ismersz olyan valakit, aki reménytelen esetnek tűnik?  Aki úgy tűnik, soha nem fog Krisztushoz jönni? Lehet, hogy valamikor magadról is azt gondoltad,…..
„Tiszteld az URat azzal, hogy neki adod minden jövedelmed első részét, ő pedig meg fogja tölteni magtáraidat búzával és árpával, borsajtóidat pedig túlcsordítja a legfinomabb borokkal” (Péld 3,9 TLB). Adhatsz ésszel vagy kijelentés hatására. Ha hívő személlyé fogsz válni, akkor meg kell tanulnod…..
„Járhat-e két ember együtt, ha nem beszélték meg az irányt?” (Ámósz 3,3 NLT fordítás). Ha tökéletes feleségre vagy férjre vársz, sosem fogod megkapni. Elmondom, miért nem: mert senki sem tökéletes! Mindannyian sebzettek, bűnösök vagyunk. Ez így van rendjén. De Isten a tökéletlenséged ellenére is…..
„Az ÚR nem azokra a dolgokra tekint, amire az emberek. Az emberek a külső megjelenést nézik, de az ÚR azt nézi, ami a szívben van." (1Sámuel 16,7 NIV fordítás) Az életed értékes, és az életednek célja van. Nem számít, hogy mit mondanak az emberek, mit közvetít napjaink kultúrája, vagy…..
„A szívem örvendezik a te szabadításodban” (Zsolt 13,5 NIV). Ha Jézus követője vagy, az öröm része kell, hogy legyen az életednek. Miért? Mert teljes bűnbocsánatot nyertél, és többé nincs semmi okod a bűntudatra és a szégyenre. Szerintem ez nagyon jó ok arra, hogy örülj! A Biblia ezt írja:…..
„Keresd Isten királyságát mindenekelőtt, és élj igazságosan, ő pedig mindent megad neked, amire szükséged van" (Mt 6,33 NLT). Ha azt akarod, hogy az üres életed túlcsorduló életté váljon, add át Jézusnak a teljes irányítást az életed fölött beleértve a karrieredet is! Egy példa erre az az…..
„Nem segít a vagyonod az ítélet napján; csak a megigazultság számít akkor” (Péld 11,4 TLB). Mire jó a pénzed végül is? „Amikor a gonosz ember meghal, meghal vele a reménysége is. A gazdagságba vetett bizalom semmivé válik” (Péld 11,7 GNT). A Biblia ezt is írja A példabeszédek könyve 11.…..
„Használjátok fel testetek minden részét arra, hogy dicsőséget szerezzetek Istennek!” (1Kor 6,20 TLB). Mit szeretnél, hogyan használjon téged Isten? Milyen módon tudod felhasználni képességeidet szem előtt tartva az öröklétet? Ez azt jelenti, hogy úgy töltsd az időt a földön, hogy felkészülj…..
„Osszátok meg egymás terhét, és így engedelmeskedjetek Krisztus törvényének!” (Gal 6,2 NLT fordítás). A szenvedés megváltoztat téged. El tud fordítani az énközpontúságtól, és a fájdalmakkal teli emberek felé tud téríteni. Egyik fontos módja, ahogy jóra használhatod a fájdalmadat, hogy…..
„Bárhol, ahol irigység és önző törekvés van, ott zűrzavart és mindenféle gonoszságot fogsz találni” (Jak 3,16 NLT fordítás). Ha „én” vagyok az életemben a központ, az bűn. Mindannyiunknak van „én” problémája: úgy legyen, ahogy én akarom; véghez viszem az én dolgaim; először magamról kell…..
„Nincs bennünk semmi, ami lehetővé tenné, hogy azt mondjuk, hogy képesek vagyunk elvégezni ezt a munkát. A képességünk Istentől jön; ő az, aki képessé tett az új szövetség szolgálatára” (2Kor 3,5–6 GNT fordítás). A siker azt jelenti, hogy az vagy, akinek Isten teremtett. Ez a tudat óriási…..
„Boldognak mondjuk azokat, akik kitartottak” (Jak 5,11 NIV fordítás). Isten megjutalmazza a türelmet. Jakab levele 5. fejezetének 11. versében ezt olvassuk: „Boldognak mondjuk azokat, akik kitartottak" (NIV fordítás). Más szavakkal, a türelem kifizetődik. Amikor türelmes vagy, a jellemed…..
„Az ÚRhoz kiáltottam nagy nyomorúságomban, és ő válaszolt nekem. A halottak földjéről kiáltottam hozzád, és URam, te meghallottál” (Jón 2,2 NLT fordítás). Amikor imádkozol, csak azt mondod el, amit szerinted Isten hallani akar? Lehet, hogy egyszerűen így kezded: „Szia Isten, hogy vagy?…..
Napi remény A bátorság fertőző 2020.06.13 03:00:00
„Az Úrban lévő testvérek közül többen bátorságot nyertek az én fogságomból, és még inkább merik bátorsággal szólni Isten üzenetét” (Fil 1,14 HCSB fordítás). Isten azt akarja, hogy legyen bátorságod kiállni az ő útjai mellett akkor is, amikor mindenki más üldögél. De ez nem csak a saját…..
„Bízz Istenben teljes szívedből; ne próbálj meg mindenre egymagad rájönni!” (Péld 3,5 The Message fordítás). Én nem vagyok a részletek embere. Nagyon nehezemre esik apró részletekre figyelni hosszabb időn át. Mi a helyzet veled? Te a részletekre koncentrálsz? Tudod, ki figyel a részletekre?…..
„Isten megszabadított minket a sötétség hatalmától, és az ő szeretett Fiának királyságába vitt" (Kol 1,13 GW fordítás). Sátán szereti manipulálni az embereket. Folyamatosan ezt teszi. A kísértés és az elítélés Sátán két kedvenc módszere, amelyekkel manipulál. Először azzal kísért, hogy…..
„Ha tudni akarod, hogy mit akar Isten, hogy tegyél, kérdezd meg őt, aki készségesen válaszol, mert ő mindig kész bőségesen adni bölcsességet mindazoknak, akik kérik tőle" (Jak 1,5 TLB fordítás). Ha meg akarod ismerni Isten akaratát, akkor kezdd ezzel a két lépéssel: 1. Ismerd be, hogy…..
Napi remény A szeretet elenged 2020.02.27 03:00:00
„Vegyétek figyelembe egymás hibáit, és bocsássatok meg annak, aki megbántott benneteket. Ne feledjétek, hogy az Úr megbocsátott nektek, ezért meg kell bocsátanotok másoknak” (Kol 3,13 NLT fordítás). Minél régebbről ismerünk valakit, annál könnyebb kritizálni a másikat. Ahogyan telik az idő,…..
„Ne tartsd vissza adósságaid visszafizetését!” (Péld 3,27 TLB fordítás). Isten bőven kifejti a Bibliában, hogy miként érez az adóssággal kapcsolatban: „Ne tartsd vissza adósságaid visszafizetését!” (Péld 3,27 TLB fordítás). Pál rómaiakhoz írott levele 13. fejezetének 8. versében ezt írja: „Ne…..