Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LélekPillangó

95 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Karafiáth Balázs (Carnation és Sziget alapító, most co-creative coach) e-mailezésbe kezdett egy régi barátjával, Szeszlér Verával (jiaido-ka és marketinges) a januári címlapunkról. Balázs, másokkal együtt önismereti útjáról beszél a lapban. Elküldték nekünk a gondolataikat, mi pedig megosztjuk…..
Minden.  Semmi.  Bármi.  Nem mondom meg.  Az lenne jó, ha más sem akarná megmondani! ..
Mindenki ismeri a címben feltüntetett társasjátékot. Ki nevet a végén? Nem biztos, hogy az, aki először dobott hatost. Azonban tényleg csak ennyi lenne az életben? Minden a szerencsén múlik? Csak akkor vagy sikeres, ha bejön a lottómentalitás és megütöd az ötöst? Nem…..
Mostanában a vízcsapból is a tervezés fontossága és a célkitűzések folynak. Sokáig nem értettem miért. Aztán tavaly - a LélekPillangó inspirációjának hatására - erőt vettem magamon és kipróbáltam. Az eredmény ijesztő, ugyanakkor csodás is: szeptemberre végig pipáltam az…..
Summázom az évet a LélekPillangó szempontjai szerint. Történéseket, eseményeket keresek, melyek ezt a végét járó 2015-ös évet meghatározták. Volt ilyen bőven. Írtam már a kétélű tudatrombolóról és most írok arról, amiről lehet, hogy azt hitted, hogy politika, pedig…..
Van egy olyan dal. Egy gyilkos dal. Egy szöveg, egy nóta, amit a már beszélni tudó bölcsistől / óvodástól a kórházak elfekvő osztályának mélyén, a még beszélni képes öregekig szinte minden élő személy képes folytatni, hogyha belekezdesz. Mém lett. Menyétdallam, vagyis…..
Rudics Attila súlyosan fertőzött giccsügyben. Egy kínai nagykert vezet.Ugye tudod, hogy neki kétoldali és idült giccsítisze van! Ezt az angyalkát ő küldte. Nem kellett nagyon túlgondolni. Egyszerűen feltesszük a kérdést Neked:  1. Mit csinál azzal a szerencsétlen macival az…..
Kasza Tamás, a népszerű lezárási specialista - aki egyben a www.ocsenyfasza.hu remek domain birtokosa is  - is rákattant a blogra, és ekaterinburgi tréningje után nem volt rest mobilt ragadni a reptéri váróban és indulás előtt elküldeni nekünk az alábbi két képet, melyeket…..
Mi a fene lenne más magyarázat arra, hogy a hatszögletű macskaalom tálcába négy törpe került? És középre meg egy nagyon buta tekintetű sün, az ő örök kis barátjuk? Ezt tuti valamilyen összeesküvés hívta életre. Ide szállnak le a gyíkemberek, szerintem azok a szolárlámpák…..
Mindössze félórával a blog és a Facebook oldal megalakulása után Kiss Gabi lelkes rajongónk ajándéka ez az obszcén törpenő, aki bár megpróbál üzletet csiholni a csöcsvillantásból, a mellette rotweilerrel posztoló strigótörpe beront az üzletnek. Pedig a rattan berendezések…..
Amikor a tervező megálmodta a zöld kockás abroszt a kutyus nyakába, hogy decensen takarja a fröccsöntési illesztést, aminek a sorjázása kicsit tökéletlen, nos akkor még nem gondolt arra, hogy mekkora szerepe is lesz ennek abban a finom, pasztell enteriőrben, ahol a tapadómancsos eb…..
Fruzsi és Kati - ez a mi blogunk! Kiderült, hogy mindketten nagyon szeretjük, ha az élet tele van vidámsággal, és imádjuk a giccseket. Persze csak másnál, ha lehet! Olyan ez, mint a zsiráf, meg a győzikekanapé ... Ha már nem nyitottunk giccsmúzeumot, csináltunk egy giccsblogot.…..
Gyere, írjuk meg együtt a Lélekpillangó meséjének 2016-os évadát! Legyél te is több ezer ember kedvenc meséjének szerzője! Tarts a Lélekpillangó meseíró pályázat győztesével és a mese szerzőjével november 20-tól 3 napon át! Országunk lüktető szívcsakrájának…..
Blogunkon 22 napon át csatlakozhatsz a "Kedves küldetéshez"! Az a cél, hogy legalább 3 - vagy több - embernek mondd meg azt az üzenetet amit a Lélekpillangó küldetéskártyáin találsz. Tegyük boldogabbá, szebbé, vidámabbá környezetünk -és benne saját magunk - életét! Ha…..
Mától 22 napon át csatlakozhatsz a "Kedves küldetéshez"! Az a cél, hogy legalább 3 - vagy több - embernek mondd meg azt az üzenetet amit a Lélekpillangó küldetéskártyáin találsz. Tegyük boldogabbá, szebbé, vidámabbá környezetünk -és benne saját magunk - életét! Lehetőleg…..
Felkelt a nap. A sugarai már nem olyan erősek, mint pár hete, de még mindig érezni az erejét, a melegét. Reggel hat óra tizenöt van. Az ablakban állva nézem az ébredező várost, kezemben a jól megszokott tejeskávé. Régebben minden reggel hat tizenötkor ittuk a kávénkat. Akkor…..
Vannak helyzetek, emberek amiket, akiket időközönként el kell engednem. El kell engedni, hogy jobban már ne tudjon fájni. Mert ilyenkor fáj, mert már nem valódi. Nem valódi a pillanat, a figyelem, az érintés, az érzés, a szeretet. Csak eljátszom…mert megszoktam. Mert jobb…..
Véletlenül kapcsoltam arra az adóra, majd a kezem megállt a távirányítón. Elvesztem a képernyő pixelei között. A narrátorral együtt bolyongtam az űrben, először a Naphoz közeli bolygókat megismerve, majd egyre messzebb az egész tágas univerzumban körözve súlytalanul. Közben…..
Hétköznap. Meleg van, nagyon meleg. Szokásos hétköznap, házimunka, altatás, pakolászok. Ólmos fáradtságot érzek, lefeküdnék pihenni, de van mit tenni. Lassan mozdulok a melegben, muszájból. Akkor meglátom. Egyszerű rongyanyag, színes ákombákom rajzzal, néhány találomra…..
Útkereső. Volt.  A mai napig. Hisz rájött, megtalálta. Mindig is benne volt, de nem tudta, nem hitte, nem merte, talán álmodta.. Eddig. Egészen a mai napig. Egyszerűen csak a felszínre bukkant. Nem tudni miért most, de nem is lényeges. Hisz a fuldokló is csak egy ideig bírja a víz…..
A Hold búcsúzik,ébred a Nap...A Horizont fölül kikacsintgat...Madarak dalára nyitod a szemedet,A sötétből a fényre irányítod tekinteted.Már pirkad,látod...Szűrődnek a fényfoszlányok... A Hold búcsúzik,ébred a Nap...A Horizont fölül kikacsintgat...Madarak dalára nyitod a…..
Hatalmas robbanás rázza meg a harcmezőt, mely felébreszt. Kinyújtóztatom a végtagjaimat, majd körültekintek a gazdám után kutatva. „Végre Zorba felébredtél” üdvözölt, majd tekintetét újra gépfegyvere látcsövének szentelte. Én szeretetteljesen vakkantottam, bár a…..
Mindnyájunkkal fordulhatott már elő, az az érzés mikor felkelt reggel, hogy ez a nap most más, mint az eddigiek. Valahogy, valamiért, ma nem az a nap kelt, ami szokott, most más megvilágítással süt ránk. Ilyen érzéssel kezdődött rövid történetem főszereplőjének is…..
Manófalvát egy halkan csordogáló patak szelte ketté, éltető forrása volt ez a manóknak. Erdejük csodaszép zöld színben pompázott, élt az erdő, minden apró fűszálában érezni lehetett az élet lüktető erejét. Aki csak ránézett az erdő fáira szemei elernyedtek és…..
Boldognak lenni nem azt jelenti, hogy minden tökéletes, csupán annyit tesz, hogy a figyelmed azokra a dolgokra irányítod, amelyek örömet okoznak neked, s olyanokkal foglalkozol, amik feltöltenek és ahol igazán önmagad lehetsz. Nem számít, hogy jelenleg hol vagy és mit csinálsz. Nem…..