Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ukka

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A sikerhez két dolog kell. Változó összetételben - de mindkettő elengedhetetlen. Az egyik a tehetség. A jó külső, a színészi képesség, ha sportoló vagy, a teljesítmény. A másik a pénz. Nem pesszimistán és nem is cinikusan mondom. Csak egy megfigyelés. Nem mondom, hogy…..
Lobsterizmus Szokások és szerepek 2012.11.28 22:23:24
A minap tudomásomra jutott, hogy egyik ismerősömnek a barátnője is olvassa az emailjeit. Ezen kellőképp kiakadtam és gyorsan papírra is vetettem néhány reflexiót - mintegy 20-25 oldalt, úgyhogy mostanában ennek a különböző részeit lesztek kénytelenek eltűrni. Ahogy az lenni…..
Legutóbbi bejegyzésemben említettem, hogy némi reménysugár mutatkozik a napló nyomtatott változatára. Nos, ez ügyben sajnos nincs fejlemény. Ellenben ismét van egy törött bordám. De lehet, hogy több is. Akárcsak két évvel ezelőtt, most is egy teremfocis ütközés után…..
Az élet egy csoda Suli folyamatban 2014.10.22 09:28:37
Sárival apróbb gondok vannak a suliban. Például szerintem -a többiekhez képest, akik lehet, hogy idősebbek nála- éretlen, ügyetlenebb. A hangokra bontás nem igazán megy neki, ezt gyakoroljuk. De sajnos az írása sem valami kiemelkedő, hacsak nem negatív irányba. Ezt amúgy az…..
Az élet egy csoda Nem jól 2014.07.03 08:57:05
Abbahagytam a gyógyszert. Én ugyan baromi rugalmasan kezelem ezt a hasmenés-kérdést (értsd: bármilyen WC-t hajlandó / kénytelen vagyok használni), de azért ez már nekem is sok volt. Nem mennék bele messzemenően a részletekbe, de konkrétan a gyógyszert láttam viszont a csészében,…..
Egy kicsikét úgy vagyok a menyasszonyi ruhával, mint az esküvői öltönnyel, csak egy probléma van. Ezen a ponton nehéz "letagadni" az esküvő tényét, főleg, hogy én a klasszikus fehér, habos, nagy szoknyás menyasszonyi ruhára vágyom, és nem a modern testvéreire. Szóval a cél a…..
Először is bréking nyúz 1. Ha már az anyja nem bírt róla egy posztot sem írni (bokros teendői mellett), akkor megírom én: múlt héten megszületett Erik, stílusosan vöröses-szőkés hajjal, gyorsan, problémamentesen. Isten hozott kicsi Erik, nőj nagyra, erősre! Aztán, ha már…..
Szívemben dobog a szíved Nadine 2013.12.05 08:21:55
Itt az ideje, hogy jó híreket is megosszunk Veletek itt a blogon. Én pedig vettem magamnak a bátorságot, hogy én írjak elsőként állandó írónk, bognart első kislányának születéséről. Nadine a tervezettnél picit korábban, november 30-n született, közel 3 kg-val. Ő is és…..
ukka 2013.12.11 12:57:20
Az alábbiakban megpróbáltam összegyűjteni azokat a filmeket, amik segíthetnek a gyászfeldolgozás során. Sajnos konkrétan perinatális gyásszal és korai gyermekhalállal kapcsolatos alkotások nem igazán születtek/nek, ezért az alább felsoroltak nem specifikusan ugyan, de a halállal,…..
Az élet egy csoda Beszólások 2013.11.07 09:10:31
A gyerek a maga ártatlanságával, ösztönösségével és őszinteségével tulajdonképpen leképezi, hogy milyen is lenne a világ, ha nem lennének konvenciók, szabályok, és törvények. Ha mindenkit csak az egoja vezetne, és még a látszatát sem kellene fenntartani annak, hogy mások is…..
Van nekünk már szép új bejáratunk, állnak a válaszfalak, és az emeleten új a csempe. Ha minden igaz, a héten már beltéri ajtóink is lesznek, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy lehet a családtól elkülönülve wc-zni. Mondjuk, mi nem vagyunk éppen szégyenlősek (azt hiszem,…..
Egészen újszerű sorozat első részét olvashatjátok ma. Voltaképpen egy svájci határátkelés naplójáról van szó, Ildikó és családja történetéről. A formátumnak köszönhetően a sztori és a tudnivalók a szokásosnál lassabban bontakoznak majd ki, ugyanakkor sokkal több…..
Az élet egy csoda Jól vagyok 2013.08.23 09:04:21
„Jól vagyok, igen jól vagyok” – ma valamiért ez az Éliás Jr. szám megy a fejembe (már ha nem a ByeAlex Kedvesemje, amitől viszont a falra mászom). És igen: jól vagyok. Már egy ideje így van, és kezdem most már egész természetesnek venni a jól-lét állapotát. Veszélyes ám…..
ukka 2013.08.24 14:24:52
Eljátszottad már kis játékidat,Kedves fiú, hamar játszottad el;Végsőt mosolyga orcád, s a halálLeszedte róla szép rózsáidat.Nemcsak magad menél, elvitted aSzülék vidámságát, elvitted aLegszebb remények gazdag bimbaját. Ki mondja meg neked, hogy már reggel van? AhKi fog téged…..
Már régóta közkinccsé szerettem volna tenni ezt a receptet, mert amióta először kipróbáltuk, csak ilyet készítünk. Rengeteg érvet tudok felsorakoztatni mellette: először is olcsó, sőt lényegesen olcsóbb, mint bármelyik bolti változat. Nem hagy maradandó nyomot, ruhából…..
Az élet egy csoda Kimerítő 2013.04.30 08:52:04
Kimerítő. Igen, azt hiszem, ez a legjobb szó a hétvégére. Pedig takarítani nem is volt időm. Pénteken megkaptam a beutalókat, és az első ultrahangon is részt vettem. A vérvételek csak 15 oldal, sok benne az éhgyomri vizsgálat, így nem mentem még el egyikre sem. Az UH kb. 3 perc…..
Az élet egy csoda Cssssoda 2013.03.08 09:13:50
A csodadokira minden pletyka igaz volt. Nagggyon furcsa a stílusa, nagyon sokáig tart egy konzultáció, és nagyon sokat kell várni, hogy bejuthass. Mert mondjuk nekünk fél 7-re volt időpontunk, és fél 11-kor már be is mehettünk. Addig meglátogattuk boldog ifjúságunk emlékezetes…..