Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Morgó Medve

1927 bejegyzést írt és 286 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vannak rendeletek amelyeket nem értek. Itt van például ez az Európa Uniós rendelet, hogy 2014 szeptember 1-től nem lehet 1600 W felvett teljesítménytől nagyobb teljesítményű porszívókat forgalomba hozni. Gyorsan hozzáteszem, hogy ez nem vonatkozik az ipari porszívókra. Tehát a kérdés az, miért nem…..
Morgó Medve 2019.01.03 09:11:31
@g.dani: Kedves Galya, szép kis kalamajkát okozott Magánál ez a generátoros üzem. Úgy látom azért sikerült valamelyest elviselhető költségekkel rendbe hozni a dolgokat. Hogy összefüggésben van-e a teljesítménnyel nem tudom. Amikor az előírás megszületett az energiafelhasználás csökkentésére hivatkoztak. Köszönöm szépen kedves sorait a bloggal kapcsolatban. Néha eszembe jut, hogy talán folytatni kellett volna, de aztán gyorsan jön a másik gondolat, hogy kicsit szabadabb lett az életem, kevesebb a kötöttség. És ez a dominánsabb. Örülök, hogy írt, én télen nem nagyon járok rendezvényekre, de bízom benne, hogy a tavasszal összefutunk majd. :)
Morgómedve Egy blog vége 2018.11.23 17:09:10
Napok óta rágódom a dolgon, aztán döntöttem: beszüntetem a blog írást. Márciusban volt 12 éve, hogy írom, belefáradtam. Úgy érzem nem csak én, a Morgómedve elnevezésű blog is elfáradt. Úgy érzem mindent kiírtam magamból. Nincsenek megíratlan emlékeim, történeteim. A fogalmazás is egyre nehezebben…..
Morgó Medve 2018.11.27 16:20:18
@exbikfic: Tudtam, hogy Te nem fogod szó nélkül hagyni. :)
Sőt, még meg is értesz. Egyébként a majdnem egy hét alatt sokszor eszembe jutott, hogy majd ezt vagy azt megírom, meg az is, hogy ezt vagy azt meg akartam írni. Mindezekkel együtt nem bántam meg, hogy lezártam életemnek ezt az elég fontos részét. Persze az is megoldás amit Te csinálsz, hogy írsz csak ritkábban. Amíg nem mondod ki a döntő szót mint én, addig bármikor írhatsz amikor eszedbe jut valami és úgy érzed meg kell írnod. Csak ne aktualitás legyen mert az elavul. Úgy hogy további jó blogolást még ha kisebb lelkesedéssel is. :)
Morgó Medve 2018.11.28 18:56:21
@CHIARA: Köszönöm szépen, nagyon kedves vagy. :)
Jó film a Jóravaló feleség, én többször megnéztem már. Pénteken 15.30-kor láthatjuk a filmcafe elnevezésű mozicsatornán. A film egy fiatal nőről szól aki  - nem tudni miért - 7 évvel korábban hozzáment egy általa is csak bunkónak nevezett férfihoz, aki jelentős időt tölt haverjával, akivel együtt…..
Morgómedve A LED projekt vége 2018.11.17 09:32:15
Befejeztem a lakás világításának korszerűsítését. Most van egy csomó hagyományos 60-as és 75-ös izzólámpám, amikkel úgy néz ki nem fogok tudni mit kezdeni, meg a remény hogy az egy év múlva esedékes elszámoló villanyszámlám lényegesen kisebb lesz. Ezt úgy kell érteni, hogy mivel a mostani éves…..
Morgó Medve 2018.11.18 17:58:58
@vajgerpeti: Én már cimbora elég sokszor kapcsolom ki a magam képcsöves televízióját. A beszélgetések nem érdekelnek, akkor kapcsolom be ha valamilyen műsort meg akarok nézni. A számítógépet is igyekszem kevesebbet bekapcsolni. Így aztán nagyon bízom a saját rezsicsökkenésemben. Az egyetemi fogorvos nekem is kikapott néhány fogamat, még hallgató koromban. Később máshoz jártam, többekhez is.
Egy mondat erejéig visszatérnék az előző írásomra. Az írást kitette az Index is a honlapjára, le is töltötték nagyjából 1600-an, 5-en véleményt is nyilvánítottak, hárman lesajnálóan.  Én ezeket nem minősíteném. Viszont azt hiszem meg fogom kérni az Index munkatársait, hogy a jövőben az én kis vidéki…..
A sok ünnep után folytatódnak a bűnmegelőzési tanfolyam előadásai. Szerdán egy olyan hölgy mondta el esetét, akit első és másodfokon is elítéltek, végül - 5 év után - a Kúria mentette fel bűncselekmény hiányában. De ezt elteszem a következő alkalomra, most a Viszkisről írnék pár szót, akinek rendes…..
Most jutottam hozzá, hogy az idei tanévnyitó ünnepségről felvett videót megnézzem. Sokadszorra állapítom meg magamban, hogy nálunk ezek az ünnepségek tényleg nagyon szépen meg vannak szervezve. Az idei is az volt. Két dolog azért nem tetszett. Az egyik az első sorban szakad és lyukas farmerekben…..
Újabban rákaptam a Kórház a város szélén című filmsorozatra. Elég régi film, a televízióban vetítették valamikor, ott is szívesen néztem. Az időskor egyik "előnye" a felejtés, úgy hogy még most is elég izgalmasak a különféle fordulatok. Jól megcsinált sorozat ez, ajánlom másoknak is. De én most nem…..
Sikerül olcsón beszereznem LED alapú villanykörtéket és egy kivételével kicseréltem mindet. Most van egy csomó régi, izzószálas villanykörtém, amivel tulajdonképpen nem tudok mit kezdeni. Gondoltam arra, hogy az ellenségeimnek ajándékozom őket, de akárhogy törtem a fejem, nem nagyon találtam ilyent.…..
Bár a műsorújságban nem esik szó róla, a Porton sem, a film része a Tízparancsolat című lengyel filmsorozatnak. Két hete már láthattunk 2 részt, aztán egy hét kimaradt, helyette egy borzalmasan rossz cseh filmet láthattak a mazochista hajlamú filmrajongók.  A szerda este 23.25-kor a Duna TV-n…..
Legutóbb az erkélyekről leeső betondarabokról írtam, már akkor eszembe jutott egy régi történet, csak nem akartam elterelni a figyelmet a lényegről.  Régen, nagyon régen, olyan 40 éve történhetett amit most elmesélek. Pesten voltam kiküldetésben, hazafelé mielőtt elindultam volna a Keletibe…..
Egyszer valamikor már írtam hasonló dologról, akkor a meglehetősen súlyos orosz kaviárom esett le az erkélyről. Ha az valakit fejen talált volna, nem biztos, hogy életben marad. Én meg mehettem volna a dutyiba, mert én okoztam a bajt. Onnan jutott ez az eszembe, hogy valamelyik nap láttam a…..
Morgómedve Apróságok 2018.10.12 10:41:13
Érdekes dolog ez a televíziós műsorszerkesztés. Adva van egy 10 részes filmsorozat, amely a tízparancsolat köré csoportosul, leadnak belőle kettőt, ráadásul nem is a legjobbakat, aztán a következő héten már semmi. 5 hét alatt le lehetett volna tudni az egészet, de egyelőre mással foglalkoznak.…..
Kicsit megint késésben vagyok, de talán nem végzetes ez a késés, mivel amit ajánlani fogok holnap este kerül vetítésre a Duna TV-n 23.50-kor. A Zenekari próba Fellininek egy ritkán vetített filmje. Pedig megérdemelné a nagyobb figyelmet. Tulajdonképpen a cselekmény nem egy nagy durranás. Egy TV stáb…..
Legutóbb azzal köszöntem el, hogy megyek kirándulni és birkapörkölt lesz ebédre, és hogy majd leírom milyen volt. Hát ez nem jött be, helyette őzpörkölt volt. Az se volt rossz, sőt ha meggondolom, hogy itthon még egy nagy lábas birkám volt direkt jól jött ez a változatosság. Szeretem én az…..
Azt hiszem megtaláltam a jó birkapörkölt titkát. Tulajdonképpen nem nagy dolog, a lényeg, hogy nem kell vacakolni vele, hogy van-e rajta faggyú vagy nincs, meg kell mosni és bele kell dobálni a lábasba amikor a hagyma már megdinsztelődött és még a piros paprika sem égett meg. Tudom, hogy brutálisan…..
Morgómedve Kispárna 2018.09.29 20:37:00
A hét második felében megint nem voltam itthon, elutaztam a szokásos évi konferenciámra. Minden évben ekkor van a konferenciánk, a hónap utolsó hetében, ennek is megvan az az előnye, hogy nem kell a naptárba írogatni, ezt fejben is tudja tartani az ember. Egyébként ez az a hét amikor még általában…..
A Kaméleon című filmet szerda este 21 órakor láthatjuk a Viasat3 csatornán. Ez egy kereskedelmi csatorna, tehát számíthatunk a vetítés közbeni reklámokra is, de ez a kellemetlenség elviselhető, mert Goda Krisztina filmje egy kiváló film. Jók a szereplők, különösen Kulka János alakítása nyűgözött le…..
Olvasom a helyi lapban, hogy itt Miskolcon a Megyei Kórház Sürgősségi Osztályán bevezettek egy új eljárást a zsúfoltság és a várakozási idők csökkentésére.  A módszer lényege, hogy a beteget meghallgatja egy tapasztalt mentőtiszt, felveszi az adatait, meghallgatja mi a probléma, aztán vagy azt…..
Morgómedve Őszi kánikulában 2018.09.19 17:02:48
Azért ritka szép őszünk van, amennyiben a szépség fokmérője ezúttal a napos meleg délelőttök és délutánok. Engem igazából a délutánok érintenek, ugyanis akkor süt az erkélyemre a nap, nem is akárhogyan. Még a nyáron feltettem egy függönyt, bizony erre még most is szükség van. Általában a délutáni…..
Megnéztem az Eszkimó asszony fázik c. filmet is, meg a Jó estét nyár, jó estét szerelmet is. Az előbbin hamarább túl leszünk, kezdjük azzal. Talán negyedszer láttam és megállapítottam, hogy nem egy nagy durranás. Én másra emlékszem. Bennem az élt, ezért is javasoltam, de többet nem fogom. Nem rossz…..
Kicsit el vagyok késve mivel eredetileg nem akartam ajánlani mert a Duna World délelőtti filmjei bár jó filmek, de akkor másból sem  állna a blogom mint ezekből az ajánlatokból. Mindig is bíztam benne, hogy akik rendszeresen otthon vannak délelőtt figyelemmel kísérik ezeket a filmeket és elég idősek…..
Csütörtök kora éjszakára ajánlok egy kiváló magyar filmet. A film címe "Könnyű testi sértés", 1983-ban készült, a rendező Szomjas György. A történet röviden: Csaba egy kocsmai verekedés miatt letöltötte több mint 2 éves börtönbüntetését és hazafelé tart. A lakásban felesége már együtt él egy…..
Nem divat már a Flash mob, legalábbis én már nem nagyon találkozom vele. Írhatnék Villámcsődületet is, de nem írok, mert szerintem nem fedi le teljesen az angol elnevezést. Ebbe a mostaniba is véletlenül futottam bele, de mivel tetszett úgy gondolom megosztom olvasóimmal is. Maga a Flash mob is…..
Morgó Medve 2018.09.08 16:25:22
@exbikfic: Örülök, hogy tetszett, nálam is "dobogós" helyezése van. :)
Morgómedve Vastagbélrák szűrés 2018.09.02 18:25:30
El kell ismernem, hogy ez egy okos dolog lesz, ha megvalósul. Lesz egy nagy szűrő, amikor is laboratóriumi vizsgálatokkal megnézik van-e vér a székletben, ez a páciensnek sem egy macerás dolog és csak ott lesz vastagbéltükrözés ahol ez a vizsgálat pozitív lesz. Mindehhez persze kell egy…..
Morgó Medve 2018.09.03 21:16:35
@exbikfic: Köszönöm az észrevételedet, ez a "mellkas rtg. negatív" tényleg sok mindenre jó, jelentheti azt is, hogy nincs tüdőrákom, de azt is, hogy nincs TBC-m. Újabban viszont úgy látszik, hogy csak az utóbbiról nyilatkoznak. Engem elég régen nem hívtak, ezek szerint nem is érdemes, nem nagyon tartozom a rizikó csoportba azt hiszem.
Morgó Medve 2018.09.05 20:51:29
@exbikfic: Ezek után már tényleg nem értem, miért jártak itt milliók évente tüdőszűrésre. Köztük én is. Nyilván ha most nem szükséges, nem volt az azelőtt sem. De azért behívtak bennünket.