Regisztráció Blogot indítok
Adatok
otthonterkep

205 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A FOJAB nevű építészeti cég olyan irodaházat tervezett, ahonnan látni az északi fényt. Mármint tényleg...
Egy olyan térkép készült Budapest kerületeiről és városrészeiről, amit eddig még senki sem látott! Egy igazán komplex és reményeink szerint sokak lakásvásárlási, költözési döntését segítő új térképszelvény élesedett az Otthontérképen. Az elsősorban családosoknak szóló (de természetesen mindenkit…..
Amit a magyar focisták művelnek most az Európa Bajnokságon, arra nincsenek szavak! Egymás után szállították eddig a nagyobbnál nagyobb meglepetéseket, és a már most történelmi szereplést akár még tovább fokozhatják vasárnap este. Ám ezzel a teljesítménnyel nem csak egy országnak okozhatnak mámoros…..
A hírek mostanság nem szólnak másról a hazai lakáspiac tekintetében, minthogy mennyire mentek fel az árak, elképesztő a száguldás, egyes helyeken 20-30%-os az árak növekedése. Ami igaz is, de csak részben! Vannak ugyanis olyan területek és ingatlanok, amiket még mindig…..
Ahogy az elmúlt több mint 2 évben megszokhattátok az Otthontérkép háza táján nincs megállás. Akár pontosabb és részletesebb adatokról, akár új funkciókról legyen is szó, mindig a felhasználók igényei alapján igyekszünk egyre jobbá és használhatóbbá tenni egyedi…..
Az elmúlt fél év nem szólt másról a hazai ingatlanpiacon, és sokszor már a legnézettebb országos tévék különböző műsoraiban is egyre népszerűbb volt a téma, minthogy…..
Sokaknak talán paradoxon, de igenis léteznek becsületes, hozzáértő, szakmailag felkészült, segítőkész, értéket teremtő, ügyfélbarát, egyszóval ŐSZINTE ingatlanosok. Az Otthontérkép csapatának egyik legfontosabb célkitűzése azontúl, hogy a lehető legjobb lakáskereső…..
A lakáskiadás elképesztő reneszánszát éli most Budapesten és főleg az ország nyugati felében. Az árak száguldanak, a bérlők sorban állnak és egymásra licitálnak. De nem…..
Az Otthontérkép legféltettebb gyermekei ugyan a lakások, házak, nyaralók vagyis a lakóingatlanok, de tudjuk jól, hogy az emberek egy jelentős részének két otthona van. Az egyik a lakásunk/házunk, a másik pedig a munkahelyünk/irodánk! Éppen ezért találtunk ki egy kis játékot az…..
Annak ellenére, hogy egy külső kerületről van szó, Pestszentlőrinc-Pestszentimrén ugyanúgy pörög az ingatlanpiac, mint Budapest legtöbb kerületében: az elmúlt másfél évben 10-30 százalékos drágulás következett be a társasházi lakásoknál. A 18. kerületben is hasonló…..
A legújabb ingatlanpiaci árrobbanást elsősorban a nagy számban a piacon lévő, leginkább befektetési szándékkal vásárló vevők generálták.  A szegedi Openhouse szakértőjét, Kardos Zoltánt arról kérdeztük, hogy pontosan kik ezek a befektetők, hol és milyen ingatlanokat…..
Azon belül is leginkább az ingatlanpiacot. Úgy tűnik, nemcsak Budapesten és a nagyobb vidéki városokban élénkült meg az ingatlanpiac, hanem a Balaton is a vevők célpontjává vált. Az elmúlt egy évben növekedés érzékelhető mind a nyaralók, mind pedig a lakóingatlanok piacán.…..
A CNN figyelmét is felkeltette, hogy a Corvin Sétány Magyarországon elsőként nyerte el a város- és ingatlanfejlesztési szakma Oscar-díjaként emlegetett elismerést, az Urban Land Institute „Global Award for Excellence” díját. A világ vezető hírcsatornája a legnagyobb hazai…..
Az elmúlt évben beinduló ingatlanpiaci fellendülés az idei évben sem torpant meg a XIX. és XX. kerületekben. Jelenleg ebben a két dél-pesti kerültben erősen keresleti piacról beszélnek az ingatlanközvetítők, ahol a legnagyobb gondot az jelenti, hogy az eladók érezhetően…..
Május 15. és 17. között kerül megrendezésre a Lakás 2015 ingatlanos szakkiállítás Budapesten a Millenáris Teátrum épületében. Az INGYENES rendezvényen több tízezer eladásra váró lakás, több tucat ingatlanközvetítő teljes kínálata és új építésű projekt ajánlatai…..
Hiánypótló ingatlanos magazinműsor indul a TV2-őn! Ennél jobban időzítve talán nem is indíthatott volna ingatlanos tematikájú műsort az egyik legnagyobb kereskedelmi csatorna, a TV2. Az elmúlt hónapokban szinte mindenki figyelme a Csipkerózsika-álomból gyorsléptekben ébredező…..
Szeptember 26. után már csak kondenzációs kazánok kerülhetnek forgalomba az Európai Unióban. Ez így elsőre csak egy jogszabály a sok közül, másodszorra viszont több kérdést felvet. Például, hogy mi a fene az a kondenzációs kazán, mennyivel kerül többe a hagyományosnál, és…..
Bár régen a konyha klasszikusan elkülönült a lakásokban, manapság az egyre népszerűbb amerikai konyháknak köszönhetően, illetve a modern technikai berendezéseknek (hatékony szagelszívók, stb.) a konyha és a nappali egyben az otthonok legfontosabb terévé vált, egyfajta családi…..
A piac élénkül, ezt mindenki látja. Egyre többen vásárolnak, adnak-vesznek. Lehetne elemezni, hogy az emberek miért mennek az ingatlanpiacra, az alacsony kamat, vagy árak, esetleg más miatt, de ezek a pozitív körülmények mind-mind közrejátszanak. Mi szeretnénk meglovagolni ezt a…..
Míg korábban az eladói nyomás volt inkább jellemző a hazai ingatlanpiacra, addig most határozottan állítható, hogy kibontakozott egy vevői hullám. Ez igaz a Balla Ingatlan által most részletesebben vizsgált XVI. kerület esetében is. Nagy kérdés azonban az, hogy a lendület mikor…..
Tatabányáról még régóta sokan járnak dolgozni Budapestre vagy Győrbe. Az árak jóval alacsonyabbak, ezért sokak számára könnyen elérhetőek az itteni ingatlanok. Andai Béla, a tatabányai Matt Ingatlan ügyvezetője mesélt nekünk a környék lakáspiacáról. Önök ugye…..
Sok a panellakás a IV. és XV. kerületben, de úgy tűnik a kereslet is erőteljes. Ahogy egész Budapesten jellemző volt a leginkább a paneleket érintő forgalomnövekedés és áremelkedés az elmúlt hónapokban, úgy a két észak-pesti kerületben is pontosan ugyanezt tapasztalták az…..
A hírek és a hivatalos statisztikák is a lakáspiac felfutásával, erősödésével vannak tele. A használt lakások piaca valóban egyre jobban pörög, ám az új építésű ingatlanok háza tájáról még nem záporoznak az optimista hírek. Vagy mégis? Egy Budapest környéki új…..
Hozamok, befektetés, kamat, hitel, rövidtáv, hosszú táv, albérlet, ezek azok a szavak, amiket manapság egyre többet lehet hallani, amikor a lakáspiac szóba kerül. A befektetők valóban jelentős szerepet vállalnak most a lakásvásárlásoknál, főleg Budapest belvárosában. Szappanos…..
Állami kedvezményekkel olcsóbb a forinthitelA Gazdaság TV kiszámolta az FHB Bank közreműködésével, hogy mekkora havi törlesztőrészlettel kell kalkulálnia egy fiatal házaspárnak, akik 5 millió forintot igényelnének használt, vagy új lakás vásárlásához, 20 évre. Több…..