Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Regőci Bence

18 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Crowdfunding Moneyconf beszámoló 2016.09.13 19:13:26
2016. június 21-22-én került megrendezésre Madridban a Moneyconf a fintech világ egyik legnagyobb konferenciája. A konferencia egyik visszatérő témája volt az a gyakran felvetett bárgyú kérdés, hogy vajon ki marad talpon? A szárnyaikat próbálgató ígéretes Fintech cégek, vagy a sok esetben 100-250…..
Crowdfunding Moneyconf előzetes 2016.06.15 22:01:36
Június 21-22-én Madridban kerül megrendezésre az egyik legnagyobb Fintech konferencia, a Moneyconf. A szervező ugyanaz a cég, aki a New Orleans-i Collision, a Hong Kong-i Rise, a Bangalori Surge és a Lisszaboni Web Summit technológiai konferenciákat szervezi. Ez utóbbit a Forbes magazin a maga…..
A Feel Flux két magyar fiatal, Somlyó Tamás és Lányi Ádám által kitalált és fejlesztett új fizikai játék. A Lenz törvényét gyönyörűen szemléltető játék különlegességét az antigravitációs hatás adja, ami lehetőséget is nyújt a vele való játékra és számtalan…..
Egyre több vállalkozás gyűjt tőkét equity based crowdfunding platformokon és egyre több siker sztorit hallani a crowdfundingnak erről a területéről. A kormányok és az EU is felismerte a jelentőségét és nagyon sok helyen megindultak az egyeztetések a jogszabályi környezet…..
A crowdfunding hallatán elsőre legtöbbünknek a kreatív ötletek, alulról jövő kezdeményezések megvalósításához szükséges anyagi forrás összegyűjtése jut eszünkbe. Azonban van a crowdfunding-nak egy másik aspektusa, másik felhasználási területe, amit az utóbbi időben…..
A royalty vagy revenue based crowdfunding a közösségi finanszírozás egyik legújabb modellje a donation, reward, lending és equity based crowdfunding után. Ez a modell az equity és lending based crowdfunding, vagyis a befektetési célú közösségi finanszírozás kategóriájába…..
Múlt hét pénteken a Crowdfunding Europe: Freedom to create nevű első regionális crowdfunding fórumon jártam Ljubljana-ban. A rendezvényre az USA-ból, Ausztriából, Szlovéniából, Horvátországból és Olaszországból jöttek vendégelőadók. A rendezvény a European Liberal Forum és…..
Legújabb blogbejegyzésünk egy vendégposzt, amiben a blog adótanácsadó partnere, Knébel Tamás járja körbe a crowdfunding kampányok adózási aspektusát. Nagyon fontos kérdéseket vet fel, amikkel érdemes tisztában lenni mielőtt elindítunk egy crowdfunding kampányt. ÁFA?…..
Nagyon jónak kell lennünk ahhoz, hogy a crowdfunding kampányunk híre magától kezdjen el terjendi az online térben, cikkek jelenjenek meg róla, sokan megosszák a közösségi oldalakon és ajánlják egymásnak. A legtöbb esetben ez nem megy magától, mesterségesen be kell indítanunk a…..
Az előző blogposztban arról írtunk, hogy mire érdemes figyelni a kampány tervezésekor és hogyan nézzen ki a kampány oldalunk, hogy minél biztosabb legyen a siker. A cél eléréséhez azonban elengedhetetlenül szükséges az is, hogy minél többen szerezzenek tudomást a…..
Egy sikeres crowdfunding kampányhoz elengedhetetlen egy jó ügy vagy termék, amit szeretni, ami után rajongani lehet. Ezen kívül azonban még sok mindenen állhat vagy bukhat a dolog. A megfelelő oldal, modell kiválasztása, goal és reward-ok meghatározása, jó sztori, videó, és online…..
A Karma Platform egy hazai startup, az alkalmazásuk segítségével az excel munkafüzeteinkből néhány perc alatt egyedi üzleti alkalmazások készülnek, amikkel egyszerűbbé, biztonságosabbá és nyomon követhetővé válnak a munkafolyamataink. A Karma Platform itthon a nagyvállalatok…..
A múltkori bejegyzésben a crowdfundingról, mint egy újabb marketing eszközről volt szó. A mostani téma is részben kapcsolódik ehhez, bár a mai téma inkább egy újfajta értékesítési modellként szolgálhat a startup-ok számára. Több olyan példát is láthattunk az elmúlt…..
Minden idők egyik legsikeresebb és leghíresebb crwodfunding kampányát a Pebble okosóra gyártó cég tudhatja a magáénak. Az eredeti célt, 100 000 dollárt mindössze a kampány indulását követő 2 órán belül elérték! Az első 6 nap alatt rekordot csinált a Pebble és addigra már…..
Az előző posztokban megnéztük, hogy mi a crowdfunding és milyen fajtái alakultak ki az évek során. Most azt nézzük meg, hogy ez mégis mit jelent számokban, mennyire működik a crowdfunding. Az elmúlt években a crowdfunding egyértelműen növekvő tendenciát mutatott. Éves szinten…..
Debt vagy lending based crowdfunding-nak, illetve peer-to-peer lending-nek is szokták nevezni a közösségi finanszírozás azon formáját, amikor a közösség tagjai együtt nyújtanak kölcsönt egy személynek vagy vállalkozásnak. A közösségi kölcsönnyújtás az interneten elérhető…..
A crowdfunding alapvetően úgy kezdett el működni, hogy akinek szimpatikus volt egy ötlet az adományozott egy bizonyos összeget a projekt gazdának és cserébe nem várt el semmit. Ha a projekt gazda felajánlott az összegért cserébe valamit (reward), akkor az adományozók azt megkapták,…..
Crowdfunding Crowdfunding 101 2013.08.08 16:57:55
A crowdfunding egy viszonylag új közösségi finanszírozási forma, ami során az emberek összedobják a pénzüket, általában az internet segítségével egy általuk kedvelt ügy támogatására, finanszírozására. A támogatott ügyek elég széles skálán mozognak, filmek, könyvek,…..