Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ervin2

0 bejegyzést írt és 92 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan olvasással ütjük el azt az időt, amelyet a tömegközlekedésben vagyunk kénytelenek tölteni. De vannak olyan emberek, akik az utazás élvezetét nem zavarják meg holmi olvasással, cserébe viszont az olvasmányaik között helyet szorítanak kifejezetten a közlekedésről szóló könyveknek. Mai…..
Karakter Szabó István démonai 2020.03.20 10:00:00
Életemben először huszonegy éves koromban éreztem magam öregnek. Akkor vetíttetük le a Sörgyári capricciót az iskolai filmklubban, és a csupán pár évvel fiatalabb közönség udvariasan unatkozott. Kicsit lassú volt — fogalmazott egy másodikos tapintatosan. Szíven ütött. Szabó István új filmje erről a…..
ervin2 2020.03.21 22:35:11
@Hungryhorse: Maradjunk a tényeknél, nem általában beszéltem az ügynökökről,a bármely korban élő besúgókról,akikhez esetleg vér is tapad, hanem egyetlen konkrét emberről, aki mellett, mikor kiderült a riválisai, kortársai, a paletta másik oldalán álló színész, akikről írt, vagy írhatott, nyilvánosan kiálltak mellette. Nem beszélve számos híre színészről,akik azóta is szerepelteka filmjeiben. Nem emlékszem, hogy ilyen egyértelmű (barátságos) kiállás előfordult volna hasonló esetekben. Ezek az emberek ISMERIK (én nem), ha ők elfogadják, ha van mit megbocsájtják,akkor én ismeretlenül, miért acsarkodjak rá.Nekem,se ingem se gatyáma a neves, világszerte elismert filmrendező, csak nevetségesnek, és szánalmasnak tartom, hogy ezen rúgóznak, mikor számos gazember vígan él, és pöffeszkedik, dörgölödzik mindig ahhoz az oldalhoz,amihez érdemes, és mellesleg SEMMIT nem tettek le az asztalra, a mindenkori lojalitásuk mellé. Itt befejeztem, Örülök, hogy még a karantén előtt láttam a filmet. Sokkal nagyobb problémák vannak sajnos most a világban. Nem kell egyetértenie velem. Tisztelettel üdvözlöm. Jó egészséget!
Őrület. Rúzsa Magdi koncertezett az Arénában hétvégén. B@sszus! Őrület volt! Profi látvány. Imádtam. Ezért mentem (első :) ) másodsorban. Profi előadás. Profi hang. Be kell vallanom, hogy ez volt az első Rúzsa Magdis Aréna koncertem és már nagyon régóta vártam, hogy eljussak ide. A látvány, a…..
Kedves szegedi kollégám, Hollósi Zsolt föltett egy fényképet a közösségi üzenőfalára. Két művész látható rajta. Szabó István filmrendező öltönyben és sötétített szemüveggel, kezében mikrofon. Mellette Stohl András színész farmerben, keresztcsíkos pólóban. Közös munkájuk, a Zárójelentés premier…..
ervin2 2020.02.16 18:13:41
Egyikünk se volt ott, tehát nem ismerjük a körülményeket, amikor a félárva Szabó Istvánt, fiatal főiskolásként (ma elmúlt 80) beszervezték. Arról sincs pontos információ, meddig, és mit jelentett! KETTŐ BIZTOS, az EGYIK, hogy számos nemzetközi díjjal, köztük az Oscarral, és többszöri Oscar nominálással a mai napig a legsikeresebb, elismertebb világhírű filmrendezőnk lett! Külföldi sztárok is megtiszteltetésnek veszik, ha filmjeiben szerepelhetnek. A MÁSIK, hogy amikor vagy másfél évtizede valaki, megírta a beszervezés tényét , talán nem véletlen, hogy pont az akkori filmszemle, és a Rokonok bemutatója elótt szellőztette azt meg. Persze felkavarta az állővizet. Sokan csámcsogtak rajta, DE MEGHATÓ és ELGONDOLKODTATÓ , hogy a magyar RENDEZŐK színe-java, a KORTÁRSAI , Jancsó M. Mészáros M. és a többiek, akikről jelentett, vagy jelenthetett volna, egyérteműen NYILVÁNOSAN KIÁLLTAK mellette! Kiállt mellette, és nagyrabecsüléssel nyilatkozott róla EPERJES Károly, és más jeles színész. Továbbra is készített említésre méltó filmeket itthon és külföldön. Ismétlem, beszervezésről, a jelentésekről, azok hatásáról, még a szakértők is keveset tudnak, ugyanakkor munka-, és alkotótársai, itthon és a nagyvilágona történtek ismeretében IS elfogadják, kedvelik, szívesen dolgoznak vele évtizedek óta. Filmjei többsége nagyhatású, gondolkodásra serkent. (Nem lehet büszke az az ország, ahol ilyen jellegű zsarolásvok beszervezések vannak, Felelőssége van a beszervezőnek, és persze beszervezettnek is, hogy kinek mekkora, az egyedi, és talán sosem tudhatjuk meg. Mindenre, mindenkire, pedig sosem fog fény derülni, pedig így lenne igazságos. Egy-egy "nagyvadat" időnként felkap a bulvár......)
Kánikulában a legjobb vendégváró finomság a jegeskávé, ami természetesen a fagyitól lesz igazán finom! Most egy olyan változatot mutatunk, amit bárki elfogyaszthat...
  Az egyik női oldalon érdekes cikkre bukkantam a minap. Kicsit megszólítva is érzem magam, mert az olvasás szeretete mellett a kötelező olvasmányok közül némelyik nagy kedvencem, az indított el a könyvek szeretete felé, ráadásul legnagyobb csemetém másodikos lesz a jövő héttől. Az említett cikket…..
ervin2 2019.08.25 14:21:44
Maradjunk annyiban ízlések és pofonok... Míg a Tüskeváron, elaludtam, a Kis herceget közhelyesnek tartottam, DE szinte mind a 100 Jókait, Martin Roger du Gard "összest", a Háború és békét a Két Lottit, Mario és a varázsló-t, a mai napig előveszem. Nagyon sokat kaptam MINDEGYIKTŐL. Más a nemzetiség, a kor ,a stílus amiben íródtak, mégis megfogtak 10, 16 évesen, és ma is! Nekik is köszönhetem, hogy nyitott vagyok a világra, a humorra, a filozófikus gondolatokra. Megszólítanak Karinthy, Őrkény, Bődöcs írásai, és élvezem Esterházyt, Péterfi Gergelyt., Elnézést kérek Szabó Magdától kezdve az összes régi és KORTÁRS magyar kedvenctől, akik most kimaradtak a kedvelt prózaírók sorából. A kiváló gyerekirodalomról (aminek legjobbjai, mint régen Janikovszky, korántsem csak gyereknek jelentenek értéket),,a költőkről, most nem ejtek szót. Mindig szerettem és sokat is olvastam, és olvasok, de mindenféle KÖTELEZŐT utálok. Szívemhez messze közelebb áll Zéta, a Láthatalan ember Gárdonyitól, mint a nevét is elfelejtettem Gergő ( ja, Bornemissza) Számos Jókai regényből, elbeszélésből pl. Török világ Magyarországon), sokkal többet, MA is aktuális tudást kaptam ,pl a muszlim hitről, szokásokról. mint az Egry Csilalgokból Mikszáth, Jóka(,iutóbbitő Politikai divatok), MA is eligazodási pontot adnak,, hogy megértsem,, a politikusokat, hogy átlássak, úgy rajtuk, mind a választási kampányaikon is.. ISKOLA, Egyet biztosan tudok, ÍGY, ahogy általában csinálják nem lehet megszerettetni a SZÉPirodalmat, mert a gyerekek igenis OLVASNAK, csak mást, máshogy, másféle eszközön."" Ne feledd, hogy fia légy a JELENNEK". lehet, hogy nem olvastak J, Pannoniust, de eszerint élnek hálistennek. A XXI. sz-ban SZÉLES, spektrumot kellene bemutatni a diákoknak., RÖVIDEN, valamilyen formában ismertetni a a mú tartalmát, majd egy, két néhány oldalas EREDETI,részletet kellene KÖZÖSEN megbeszélni, feldolgozni, használva, a gyorsuló világunkhoz illő (és már meglévő) modern interaktivításra épülő) pedagógiai módszereket.IS! LÉNYEG, hogy NE (csak) a könyvet, az írót, hanem magát az OLVASÁST SZERETESSÜK meg.!!!!!!,A diák életkorával, neki megfelelő módon közvetítsüka műveket. Adjuk meg sokszori a VÁLASZTÁS lehetőségét!. Ha RÁKAP az olvasás ÍZÉRE, akkor talán egyszer ÖNKÉNT leveszi a polcról, vagy LETÖLTIi urambocsá, még a Zrínyi Török áfium ellen való orvosságát is, mert pl az is tartalmaz, ma is megfontolásra érdemes gondolatokat, mint ahogy Varró Dani. és Lackfi János stb, művei is..
Nem hagyhatunk senkit az út szélén, ezért, ha valakinek nem ér el a jövedelme egy olyan szintet, ami a legalapvetőbb szükségletekre elég, akkor az államnak azt ki kell pótolni. Erről szól a minimumjövedelem, ami Zuglóban már bizonyított, itt az idő, hogy országos szintre emeljük. Ez a kiegészítés…..
ervin2 2018.01.25 14:48:53
Tanár vagyok, és azért lettem az, mert belső késztetésem volt .Az értelmiségi családomban senki nem volt lett máig az.. Azért IS lettem a tanár, hogy a felsorol témákkal IS foglalkozzak KÖZÖSEN a gyerekekkel. MINDIG (1982- ) Soha nem bántam meg! Amit i itt olvastam, abban tartalmilag NEM sok újdonság található! Hálaisten, mint SZIGETEK, sokszor az adott trend ellenére is mindig is voltak, vannak, lesznek olyan törekvések, ISKOLÁK,az ország egész területén, akik kihasználva az adott kor lehetőségeit ezeket a dolgokat, sőt többet is, korszerű, interaktív, a digitalizációt csoportmunkát, egyéni fejlesztést stb felhasználva, nevelnek, oktatnak, együtt dolgoznak a diákokkal. itt olvashattam. Nem szoktam ilyen cikkekhez hozzászólni, de hát, pont azt számos példán, esetleg drámapedagógiai segítséggel ("életjük át", beszéljük meg, tanítjuk), hogy a KIZÁRÓLAGOSSÁG hirdetése, általában nem helyes!!. Önök, legalábbis ebbe a cikkben, ezt hirdetik!!! Már a címben pont ezt teszik.: 8 dolog,ami SOSEM volt, hiányzik a magyar iskolákból. Ez a kizárólagosság, egyszerűen NEMI GAZ! Önöknek, az EMMI-től kezdve a legkisebb pártokig az IS lenne a dolguk, hogy az ország számos helyen meglévő BEVÁLT, módszerek (,legyenek azok bárhol, (állami, egyházi, alapítványi, magán intézményben) elterjedését, eszmeileg, szervezetileg, anyagilag, és kommunikációban, minél HATÉKONNYABBAN TERJESSZÉK. Nem kell feltalálni, kitalálni, csak lehetőséget adni,a már kipróbált módszerek elterjedésére, illetve a ma már létező kezdeményezéseket állandóan, ,az életkor, a kor az iskolatípus, a tantárgy,és a GYEREK adottságainak megfelelően tovább fejleszteni.
Neves hazai és nemzetközi versenyeken induló diákok, magukért beszélő vizsgaeredmények, kiváló felvételi mutatók az osztályban – elsőre ezek azok a szempontok, amelyek legtöbbünknek eszünkbe jutnak a sikeres pedagógusról. De valóban pusztán ennyit jelentene, ha valaki jó…..
Szerencsére még mindig elég elérhető áron lehet hozzájutni cukkinihez. Épp ebből kiindulva gondoltam, hogy a hétindító étel egy finom, könnyed zöldséges egytálétel legyen, ami visszacsempészi a nyarat ebben a borongós, hűvös télközeledte időben. Semmi másra nincs szükségünk, mint 1-2 darab cukkinira…..
A tanár-diák kapcsolat meglehetősen érzékeny dolog, utóbbiak sokszor nehezen tudják elképzelni, hogy a tanáraik a javukat akarják, míg előbbiek sok mindent nem mondhatnak el, amit pedig legszívesebben alighanem megosztanának a tanítványaikkal...
A heti egyszer, egy órában jelentkező műsor az ATV vasárnapi műsorrendjébe kerül be a Napló Sváby Andrással és az Esti Frizbi Hajdú Péterrel közé, és könyörgök, legyen már a címe valami olyan, hogy Faszomtudja Bochkor Gáborral. Nem az lett sajnos, pedig őszintén reméltem, hogy kell nekik a…..
ervin2 2017.09.12 11:29:16
@Misfit78: Lényegében EGYETÉRTEK! Első lépésként, először a már halálosan megunt, amúgy érdektelen celebeket (van kb.100), mellőzném egy jó ideig. Helyükbe új, valami teljesítményt (művészet, sport, tudomány, közélet, jótékonyság, jó dolog megszervezése stb.) is felmutató embereket hoznék, majd tehetséges, eredeti gondolatokkal rendelkező, jól kommunikáló középiskolásokat, egyetemistákat mutatnék be. Őket egy diákolimpia megnyerése után nem arról kérdezném, hogy van-e pasijuk, vagy csajuk. Lehetne olyan műsor is, hogy ismeretlen, de ÉRTELMES, NYITOTT fiatalok, középkorúak, idősebbek beszélgetnének, vitatkoznának egymással közéleti témákról. Rádiókban még akad, de TVk-ben alig, olyan műsor, ami érdekes foglalkozásokat, tartalmas életutakat, lenyűgöző személyiségeket mutat be (6-100 év) között!. Nemcsak azt lehet bemutatni, hogy ki fogy le többet félév alatt, hanem azt is, egy verseny keretében, hogy ki tanul meg itthon 50 év felett egy nyelvet!!!! Követendő példa lehetne ez is. Érdekes lehet az is, hogy HOGYAN fedeznek fel bárhol, a hátrányos helyzetűek között is BÁRMIBEN kiemelkedő tehetségeket hogyan fejlesztik, "szeretik" őket, hogyan kapnak egyéni bánásmódot. Profi gyerek, felnőtt riportok kapcsán bemutatható, hogy melyek azok a hatékony módszerek, ami egy-egy tanártól, tanítótól, iskolától átvehető, terjeszthető. Utána lehetne járni, hogy MIÉRT van az, hogy az egyik falusi iskola évek óta megbízhatóan színvonalasan teljesít, a diákok továbbtanulnak, míg a másik, ugyanolyan törvényi keretek között, ugyanolyan gazdasági, és társadalmi környezetben, ugyanolyan szociális összetételben, szinte újratermeli az iskolázatlan, magának, és az országnak problémát okozó réteget. A mindenkori fejesek, nemcsak külföldön, hanem itt is láthatnak, Vas megyétől, Tolnától, a Nyírségig, Borsodig követendő példákat! A " huhogóknak" néhány éve, a talán a Mindentudás Egyeteme címmel futó műsor bizonyította, hogy az emberek kíváncsiak, a tudományra, bármire, ha azt avatott előadók közvetítik számukra! Sokaknak, (bár különösen a városi fiatalság már nem nagyon nézi), a TV az egyetlen szórakoztató, oktató, de mindenképpen HATÁST kifejtő eszköz, amin keresztül tudomást szerez a külvilágról. Nem mindegy tehát, hogy az "egy perc alatt ki köp messzebbre" vetélkedőt nézik, BB, VV, XYZ faktoros szereplőkkel, és aktuális bögyös, macsós párjukkal, hanem valami, népszerű módon tálalt, mindenki által fogyasztható ÉRTÉKET kapnak. Lépésről, lépésre haladva eljuthatunk ebből a színesen, de gagyisan, drága pénzért, szinte azonos szereplőkkel létrehozott szellemi nirvánából, oda, hogy egyre több nézője legyen az olyan műsoroknak, ahol valódi értelmiségiek, tudósok beszélgetnek, valódi kérdésekről. Természetesen, jó filmekre, színházi előadásokra, színvonalas komoly és könnyűzenei koncertekre is lenne igény. Az előbbiekhez kedvet csináló műsorok is úgy hiányoznak, mint egy falat kenyér. a gyerek és egyéb réteg műsorokkal, vidám, de mégis nem ízlésromboló, különböző típusú vetélkedőkkel együtt. TV. és rádiójátékokra is szükség lenne, meg olyan tanfolyamokra, ahol szórakoztatóan, öniróniával tanítanák a fiatalok vagy akár idősebbek is, az újabb és újabb kütyük használatára, az ebből a FONTOS szempontból analfabétákat. Így lassan, fokról fokra eljuthatnánk ahhoz, hogy egyre többen lennének kíváncsiak, hogy mit gondol a világ dolgairól, a tudományról, környezetvédelemről, és bármilyen aktuális kérdésről az ország szellemi elitje, és ehhez, nemcsak a humán tudományokban jeleskedők, hanem, fizikusok, vegyészek, biológusok stb véleményére is szükség van. Ehhez a "szellemi társulathoz" nemcsak egyetemi professzorok tartoznak, hanem pl. azok a vállalkozók is, akik nemzetközi brandeket építettek, építenek ki. Vannak köztük, hosszú élettapasztalattal bírók, és ugyanúgy jelentős sikerekkel is rendelkező a szó nemes értelmében úttörő fiatalok. Ők a FEJÜKKEL, tudásukkal szolgáltak rá valódi verseny körülmények között hazai és külföldi elismerésre.Természetesen, mindezek jó része (adott esetben interaktivitásra is lehetőséget adó formában) megjelenhetne a You Tube-n, és egyéb digitális felületen RENGETEG a technikai lehetőség is, csak ÉLNI kellene vele!!!!!!
A minap Facebook értesített róla, hogy 5 éve költöztem fel északra. Mivel a közelgő érettségi találkozó miatt amúgyis meg kell gyónnom, hogy mi minden történt velem azután, hogy beköltöztem a tamperei loft szobámba, gondoltam megnézem már mi a helyzet az étkezés terén is. Igazából a budapesti…..
Imádom a palacsintákat. Főleg, ha nem kell velük órákat szüttyögni, és egyszerűen, gyorsan kész vannak.  Az unokatestvérem vegán, így időnként csinálok, illetve kutatok, majd alakítok át olyan recepteket is, melyeket mind ő, mind én ehetünk. Ilyen lett a mostani vegán 3 összetevős palacsintám is.…..
ervin2 2017.08.02 11:07:29
@Wandál: IGAZAD van. Jövő ivó, de már menőben levő divat. Pl. rosszabb, mint az oliva olaj, ami teli van telítetlen zs. savakkal, míg a kókuszban zömében telítettek vannak, mint a disznóéban. :)
Latint tanulsz? Minek?!? Mire mész vele?!? Hol fogod használni? Miért nem foglalkozol valami értelmessel? Miért nem töltöd valami hasznosabbal az idődet?!? Ha bevallod, hogy latin nyelv-függő vagy, jobban lesajnálnak, mintha kokainfüggő lennél. Ó istenek és istennők, ha ezeket a kérdéseket ki…..
ervin2 2017.04.03 11:16:57
VÉG.RE, egy ember megfogalmazta, hogy ÉLVEZETES, és nem csak hasznos a LATIN nyelvvel való foglalkozás. Ezt, egy olyan valaki mondja, aki csupán csak a gimnázium 4 évében tanulta ezt a nyelvet. Inkább úgy mondanám ismerkedett egy világgal, egy kultúrával. Egy fantasztikusan, okos, művelt, sokoldalú, ösztönösen kiváló pedagógiai érzékkel rendelkező ,hívatását szenvedéllyel űző hölgy vezetett be ezekbe a "szépségekbe" (Dr. Kontra Györgyné) Hobbiból, plusz tárgyként érettségiztem is latinból, bár reál irányban tanultam tovább. Számomra, azért IS volt izgalmas, mert a nyelvtani szerkezetek összetartozó elemeit "kutathattam", fedezhettem fel egy hosszú körmondatban. (Ez alapvetően szükséges, ha le akarod fordítani a mondatot) A nyelv LÉNYEGLÁTÁSRA, LOGIKÁRA nevel. Ezekből,az élet minden területén óriási a HIÁTUS . A fordításhoz szükséges logikai, szellemi munka, hasonló örömöt okozott, mint egy matematikai feladat megoldása. Csodáltam, a nyelv TÖMÖRSÉGÉT, logikáját. Gondolom, hogy 4 év kevés volt, hogy nagyon komoly tudást érjünk el, így nyelvismeretem akkor is amatőr lehetett, de szeretem, sóvárgásom,a latin nyelv iránt, a mai napig "profi"! :-). Boldogság volt, amikor néhány éve a nevezetes Trasimenusi Csata színhelyén ,a T. tóban hajókázhattam. Különös "szekta" tagja lehettem. Honnét ismerjük fel egymást? Onnan, hogy nemcsak tudjuk, hanem ÉRTJÜK, és egyes pillanatokban idézzük a hajdan bevésett ODAILLŐ memoritereket Ma is élvezet pl.a disztichonok lüktetését mondogatni morzsolgatni. A retorika (latin szó ) magas iskolája, Cicero beszéde A szólásmondássá vált mondatok BÖLCSESSÉGE, IRÁNYTŰ lehet egy életre. A közérthetőség kedvéért magyarul idézek csak kettőt. "FÉLEM a görögöket, még ha AJÁNDÉKOT" hoznak is (Aeneis-trójai ló kapcsán), és a másik, "Nem az iskolának, hanem az ÉLETNEK tanulunk. Nem az utóbbiról szól a PISA felmérés??? Szerintem, van egy téveszme a latinnal kapcsolatban, nevezetesen, hogy azért hasznos, mert segíti,az angol, német stb. nyelvek tanulását. Ehhez szerintem nem kell, hiszen a latin nyelvtan, összetettebb, nehezebb, mint a belőle is származó indoeurópai nyelvek. Milliók beszélnek fluentliy angolul anélkül is, hogy valaha latint, pláne görögöt tanultak volna. A LATIN tanulása, fejlesztheti a fantáziát, logikát. Ráébredhetsz a carpe diem fontosságára, ezt pl. Janus Pannonius így fejezte ki, "Ne feledd, hogy hű fia légy a JELENNEK". Egy mai MBA képzésen ezt így tanítják. "Fedezd fel és, RAGADD meg a pillanatot, és azonnal cselekedj"". A latin ráébresztett, hogy nem csak hinc et nunc van, azaz ITT , és most, hanem MÁSHOL, és MÁSKOR is alapvetően ugyanolyan emberek éltek, élnek. ... A latin, minden csak NEM HOLT! Ott van pl. a keresztény kultúrában, a művészetekben. SZAVAIT a VILÁG minden táján használják, például a. politikában, republikánus, konzervatív, liberális, a zenében , pl.az OPUS, és millió más esetben. Apropó, ,a MILLIÓ is latin eredetű. A latin számomra, kinyitott egy világot, ... persze ebben a világban való tájékozódáshoz szükség volt egy elhívatott,szenvedélyes," idegenvezetőre" , azaz tanárra. (Gondolataim, biztos ,a szanszkrit görögre.. is igazak) Amit leírtam, csak pars pro toto, azaz rész volt az egészből, amit a latin nyelv elterjedettsége, a napi beszédbe való beépülése jelent. HA hirtelen KIHÚZNÁK MINDEN nyelvből a latin eredetű szavakat szinte megállna az élet!!!! :-) Csak EGYETLEN példa, mi magyarok mit mondanánk a MILLIÓ HELYETT, azt, hogy 1000x1000, vagy 10 a HATODIKON????
Ez a poszt kevésbé fog szólni a Mindenki című, új Oscar-díjas rövidfilmről, és sokkal inkább azokról az emlékekről és felismerésekről, amelyeket bennem indukált. És ezzel azt hiszem a film kritikájának javát le is tudtam. Hiszen mi lehet nagyobb elismerése egy műalkotásnak, mint az, ha a valóságra…..
ervin2 2017.03.07 11:19:29
Úgy gondolom, hogy ez a cikk inkább csak polgárpukkasztásból íródott, mert az az iskolai világ, amit felvázolt, teljesen irreális a 90-es évek Magyarországán, akármennyi csapnivaló, és genetikusan alkalmatlan tanár, tanító is volt (van ) akkor a pályán.. Majdnem bizonyos, hogy pl. NEM volt két osztályban is latin tanítás, ugyanazon az évfolyamon, és innét kezdve az összes szubjektív állítása is megkérdőjelezhető. (Kv. talán az egyházi iskolák) Engem is alázott meg elsőben, énektanár, írt be egyeseket nyolcadikban a biológia tanár csakúgy, és rugózott rajtam a gimiben a testnevelő tanár, az osztályfőnökömet, meg gyerek közelébe se lett volna engedni, DE életre szóló , máig a napjaimat meghatározó élményeket, útmutatást, empátiát, humort (szaktudást) kaptam,a balett tanárnőmtől a teniszedzőmtől, a magyar tanáraimtól, , egy történelem-, ,és egy matek tanártól, hogy azután őket is messze überelje a latin tanárom, és egy kémia professzorom egyénisége, iróniája, nyitottsága, bölcsessége, műveltsége. Kapcsolódva egy picit a FILMHEZ, életem első ilyen típusú sikerélményem volt, amikor legyőzve magam, MERTEM szólni, nyolcadikban, és "feljelentettem" a már említett biosz tanárt a hamisan beírt r pocsék jegyeim miatt az ofőnél, és az osztály mellém állt, és kiderült az igazság, a kicsinyes, egy felnőtthöz méltatlan bosszú! Nekem sokat jelentett az iskola, az ott történtek, de pl. a testvérem emlékezetében ezek az iskolák, a többnyire ugyanazok a tanárok,alig hagytak nyomot. Az igazsághoz tartozik, hogy láttam olyan nagy tudású, jóindulatú, jobb sorsra érdemes tanárokat ,akiket NULLA pedagógiai érzékük miatt, folyamatosan kinevetett, megalázott minden osztálya. Felnőttként sem értem, hogy miért maradtak a szerencsétlenek ebben a szituációban évtizedekig.(Nem kedveltem, de akkor is sajnáltam őket, de sunnyantottam. Innen nézve, se tudtam volna akkor a helyzetükön változtatni mert nem egy darab helyzetről volt szó, hanem egész egyéniségükről, pályára való alkalmatlanságukról)
A blog indulása óta fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet arra, hogy a nélkülözött alapanyagokból is megéri válogatni. A cigány konyha autentikus alapanyagai között megtaláljuk csontos húsokat, a belsőségeket, és egy sor olyan élelmiszert, amihez olcsóbban hozzá lehet jutni a szükség idején. A…..