Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FilmBaráth

1685 bejegyzést írt és 1021 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Irodalmi nagyvad. Sokat hallottam már erről a regényről, és a belőle készült filmről. Sajnos, még egyikhez sem volt szerencsém, ezért óriási kíváncsisággal fogtam bele a könyv elolvasásába. Kicsit nehezen hangolódtam rá a történetre, mert nem mostanában íródott, és eléggé le kellett lassulni ahhoz,…..
Asszonysors. Ez a könyv nem egy lányregény, azonban szépirodalom a javából, meglepően modern klasszikus. Már nagyon régen terveztem ennek az alkotásnak az elolvasását, hiszen Kaffka Margit saját korának kiemelkedő írója volt, rengeteget hallottam már erről a műről, ezért nagyon megörültem, amikor…..
Kiváló űrkaland. Óriási kedvencem a Mysterious Universe - sorozat, amelyben mindig hatalmas kalandok várnak az olvasóra egy különleges univerzumban. Számát sem tudom, hány részt olvastam már ebből a remek űroperából, amelynek rengeteg leágazása van, és több írója is. Közülük szerintem a legjobb…..
Rövid és velős könyv az anyává válásról. Skandináv letisztultság és őszinteség jellemzi ezt az írást, amely a maga egyszerűségében nagyszerű. Nincsenek nagy szavak és világmegváltás, egy női sorsot ismerhetünk meg, a szemünk előtt bontakozik ki egy család megszületésének az időszaka, annak minden…..
Színek és életek. Kemény és súlyos könyv, amely nem lép túl ugyan a műfaji határokon, mégis magvas mondanivalót hordoz. Bauer Barbara bátran írt ebben az alkotásban olyan fontos dolgokról, amelyekről sokáig hallgattunk. Márpedig beszélni kell róluk, különben örökre elvarratlan szálak maradnak…..
Világkonyha gyerekeknek. Okosan, érdekesen, informatívan és jól szerkesztve. Abszolút a célkorosztály nyelvén került megírásra ez a sajnálatosan nagyon rövid könyvecske, amelyből a felnőttek is rengeteg érdekességet tudhatnak meg a világ gasztronómiájáról. Mert azt például én speciel nem tudtam,…..
Tudósok és felfedezések. Egészen pontosan 50 találmányról tudhatunk meg mindent, amelyek között nem csak olyan közismertek szerepelnek, mint Eötvös torziós ingája (amelyről bevallom, eddig nem tudtam, hogy mire való) vagy Jedlik Ányos dinamója, hanem az is kiderül, hogy a holdjárót is egy…..
Ne becsüld le az idős bérgyilkost! Meglepődsz, hogy mire képesek ebben a korban azt ezt a foglalkozást űző hölgyek. Igaz, hogy már nem olyan ruganyosak, mint néhány évtizeddel ezelőtt, mégsem félnek az akciótól, a szellemi képességük pedig egyszerűen lenyűgöző, hihetetlenül profik és rendkívül…..
Remek életrajzi regény, amelyen nem fogott az idő. Kamaszkorom egyik kedvenc könyve volt, ezért félve vettem újra a kezembe, tartván attól, hogy már közel sem fog akkora élményt nyújtani, mint egykoron. Nos, a hangsúlyok természetesen már máshová kerültek, nem a romantikára koncentráltam, hanem…..
 A depresszió könyve. Nem jó olvasni, de pontos képet ad arról, mi zajlik egy depressziós ember fejében. Ma már nem tabu ez a betegség, akkoriban, amikor ez a mára klasszikussá érett regény született, még az volt. Brutális őszinteséggel írja le a szerző, hogy miként éli Esther a depressziót, hogyan…..
Kalandok a boldog békeidőkben. Ismét egy kiváló résszel bővült az Abszolút töri sorozat, Baráth Katalin neve garancia volt a minőségre, nem is csalódunk benne, egy rendkívül izgalmas könyvet tett le az asztalra. A szerzőn kívül a különleges cím keltette fel az érdeklődésemet, nem igazán láttam még…..
Remek romantikus regény. Alapvetően teljesen hidegen hagy a műfaj, azonban már olyan sok jót olvastam Mörk Leonóra könyveiről, hogy úgy döntöttem, én is elolvasok egyet. A címe tetszett meg nagyon és a borítója, kíváncsian fogtam bele, és hamarosan azon kaptam magam, hogy teljesen magával ragad a…..
A medvetalptól a kolozsvári töltött káposztán át a vargabélesig. Ebből a káposzta és a vargabéles már megvolt, a medvetalp leírásának áttanulmányozása után úgy döntöttem, hogy ezt bizony ki fogom hagyni az életemből, bármekkora gourmet is vagyok. Egy gasztrolegendát tartunk a kezünkben, annak is az…..
Egy újabb kiváló könyv Budapest titkairól. Az első rész nagy kedvencem volt, ezért nem volt kérdés, hogy a folytatást is el fogom olvasni, és nem csalódtam, ismét egy remek kiadványhoz volt szerencsém. Megint nagyon érdekes sztorikat kapunk, a régmúlt elfeledett mágnásai és ismert személyiségei…..
Az űrverseny már tart. Ezt persze eddig is tudtuk, hiszen a híradókban csepegtetve érkeznek róla az információk, de azért mégiscsak jobb egyben látni a tényeket, így összeáll a kép. Tim Marshall a neve a garancia arra, hogy nem bulvárszinten fog foglalkozni a témával, most is összeszedetten és…..
Szórakoztató történelmi romkom. Becsapós a borító, közel sem egy habos-babos szerelmi románcot kapunk, nagyon is csípős párbeszédeket folytatnak a főszereplők, akik között működik ugyan a kémia, de egyáltalán nem kiszámítható módon terelgeti őket a happy end felé a szerző. Alapvetően a kalandon van…..
Lenyűgöző sci-fi. Michael Walden-t a Mysterius Universe sorozatban ismertem meg, ezért a neve garanciát jelent  a számomra a minőségre, így nem volt kérdés, hogy ezt a könyvét is el fogom olvasni. Nagyon érdekes volt végigkövetni, hogyan épített fel egy saját univerzumot, tett végtelenül kalandossá…..
Velence pikáns múltja. Az 1700-as évekbe repülünk vissza a könyvnek köszönhetően, amely Velence legpikánsabb évszázada volt, amelyről nagyon sokat megtudhatunk. Hedonizmus volt a köbön, egy erejét vesztett állam bulizott egy évszázadon át, hogy feledje régi nagyságának zsugorodását. Mert erre az…..
Ízélmények nyomában. Gasztronyomozás ez a javából, amely mély emberi sorsokat mutat be a könnyed felszín alatt. Jómagam finoman szólva sem vagyok a japán konyha rajongója, azonban ennek ellenére ámulattal figyeltem, milyen finomságok készültek a kifőzdében, miközben mintegy mellesleg a nyomozások is…..
Család születik. Nem hétköznapi módon. Ez egy romantikus regény, de teljes mértékben hiányzik belőle a cukormáz, a saját műfajában egészen különleges darab, amely mindvégig fenn tudja tartani az érdeklődést, jórészt hihető, bár van benne egy olyan csavar, ami enyhén szólva túlzás, mégis…..
Remek történelmi családregény. Egy monumentális vállalkozás eredményét tarthatjuk a kezünkben, hiszen a Történelmiregény-írók Társasága alkotta meg ezt a könyvet, egészen pontosan tizenhat alkotó hozta létre ezt a vaskos kötetet. Tizenhat történet, tizenhat különböző hang, amely azonban egységes…..
Színház. Szerelem. E kettő kell neked, ha úgy döntesz, hogy súgó leszel. Nem sok szó szokott esni erről a szakmáról, pedig nagyon fontos, hiszen nélküle nincs előadás. Egy segítő foglalkozás, amelynek rengeteg rétege van, nem tanítják, erre születni kell, annyi speciális képesség szükségeltetik…..
Időmenedzsment felsőfokon. Kellett már egy ilyen könyv, mert mindenkinek komoly problémát jelent az idővel való küzdelem, minden segítség jól jön. Ráadásul ez egy teljesen közérthető szakkönyv, amelyből nagyon sokat lehet tanulni. Nagyon sok praktikus tanácsot tartalmaz, amelynek segítségével jobban…..
Zenei love storyk. Érdekesen megírva, jól tálalva, mégsem bulváros modorban ismerhetjük meg nagy zeneszerzők magánéletét. Komolyzenészekről van szó, akiknek eddig alapvetően a muzsikáját ismerhettük - nos, nőiesen bevallom, hogy én nem mindenkiért, de mentségemre szóljon, hogy bevallottan…..
Mágikusan jó fantasy. V. E. Schwab visszatért a saját maga által kreált világba, és ismét elvarázsol bennünket. A Londonok világa továbbra is izgalmas, rengeteg szállal kötődnek egymáshoz a különböző Londonok, jó volt visszatérni újra ebbe az univerzumba. Egy kicsit nehezen indulnak be az események,…..