Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Demeter Balázs

21 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Milyen egészségvédő hatásokkal bír a máriatövis? A máriatövis legismertebb hatása májvédő tulajdonsága. Felveszi a harcot az alkohol káros hatásaival szemben és egyéb, nem alkoholos eredetű májproblémák kiegészítő kezelésében is segítséget nyújthat*. Hatékony segítséget nyújthat a…..
Ha egy kevésbé megszokott, egzotikus aromájú forró italra vágysz, próbáld ki a máriatövis kávét! Noha a kávékeveréket alkotó gyógynövények koffeinmentesek, a hagyomány szerint ezt az összeállítást kávénak nevezzük. Lássuk, mit tartalmaz a különleges ital és hogyan készítheti el a Delicious…..
Ezt a növényt ismerhetjük szamárkóróként, vagy őszbogáncsként is tájegységtől függően. Itthon szinte bármelyik legelőn, mezőn rátalálhatunk, bár a leveleit, szárait és még a virágot is borító tövisek miatt óvatosan közelítsük meg. Európa déli területein már a középkorban is elterjedt volt a…..
A máj létfontosságú szerve az emberi emésztőrendszernek. Több, mint 5000 azonosított funkciója, feladata van, többek között részt vesz az élelmiszerek anyagcseréjében, az energia tárolásában, a káros anyagok elszállításában és a méregtelenítésben, valamint az…..
A máriatövis kiegészítőket a Rostoropsa nevű növényből készítik el, amiket már történelmileg is felhasználták a máj és az epehólyag betegségek kezelésére. Ez a növény sznet bogányként, Mária bogáncsként és Szűzanyag bogányként is ismert. A máriatövis segíthet…..
Régebben a gyógyítást minden esetben gyógynövényekkel végezték el, ma pedig szintén és egyre jobban ezekhez a herbáliákhoz fordulunk. Persze fontos tudni, hogy a gyógynövények nemcsak egészségügyi hatásokkal, hanem mellékhatásokkal is rendelkezhetnek, ha nem megfelelően használjuk őket, ezért fontos…..
A máriatövist már igen régóta használják a máj betegségeinek kezelésére, többek között a gyulladások, a hepatitis és a rákos megbetegedései gyógyítására. A májenzimek fokozódó termelődését segíti elő, így a méregtelenítő folyamatok felerősítésében is fontos…..
A nyári időszak úgy tűnhet, mint egy olyan időszak, amely során mindenki aktív lehet, azonban a jó idő néha problémát jelenthet, főleg az idősebb emberek számára. A nyári melegben a szabadtéri testmozgás lehet a legnagyobb kihívás a számukra. Ahogy megindul a hőmérséklet emelkedése, úgy egyre…..
A gyömbér és a máriatövis is olyan gyógynövényeknek számítanak, amit étkezési célokra is felhasználnak. A gyömbér gyökerét és a máriatövis magjait használják gyógyászati célokra, ezek nagyon hatékonyak, viszont fontos, hogy mindenképp beszéljünk orvosunkkal, mielőtt el kezdenénk szedni ezen…..
Amikor rossz egészségi állapotban érezzük magunkat az annyira frusztráló és gyengítő lehet, hogy könnyű lehet megérteni, hogy egyesek miért kutatnak ilyen esetekben valamilyen csodaszer után. Az egyik legnépszerűbb elmélet szerint az optimális egészség elérhető és…..
A máriatövis egy magas, lila virágos, a bogáncsra emlékeztető tüskés növény. Eredetileg a Földközi-tenger térségében találkozhattunk vele, ott a máriatövist már régóta használták mint gyógynövény. A máriatövis használata több ezer éves múltra tekint vissza, már az ókorban is alkalmazták a máj és az…..
A MayoClinic szerint az orvosok képesek felmérni a májunk egészségügyi állapotát egy egyszerű májfunkciós panel segítségével. E panel során egy sor vérvizsgálatot végeznek, amely megméri a vérben az enzimek és a fehérjék szintjét. Ezek a vérvizsgálatok képesek követni mind a májkárosodást, mind a…..
A zsírmáj az egyik formája a májbetegségeknek, amely lehet súlyos vagy enyhe is, a kiváltó októl, illetve az ellátástól függően. A MayoClinic.com leírja, hogy az alkoholos zsírmáj egy igen gyakori állapot, aminek leggyakrabban nincsenek is tünetei és jelei a kezdeti stádiumban. Később azonban…..
Bár te megesküdtél már százszor, hogy nem, azonban esetenként mégis előfordul, hogy egy-egy buliban túl sokat iszol. Ha pedig az előző este túl jól sikerült, akkor bizony a következő reggel bizony súlyosan meg kell küzdeni a másnappal: a fejed úgy zakatol, mint egy légkalapács, a gyomrod…..
A májunkat különféle súlyos betegségek támadhatják meg, beleértve a hepatitist, a cirrózist, a cholestatist, illetve a kémiai mérgek is komoly károkat okozhatnak e szervünkben. Azonban tanulmányok igazolták, hogy ezek ellen nem lehetetlen védekezni, hiszen többek között a máriatövis is alkalmas…..
A máriatövis egyes részeit már évszázadok óta használják, mint egy gyógynövényt, amely természetes módon képes javítani a különféle betegségeket. Leggyakrabban a máriatövist azért szedik, hogy megóvják a májat a különféle méreganyagoktól. Az alkoholistáknál és a hepatitis betegeknél is használják a…..
Ha valaki azt javasolja, hogy vegyünk be máriatövis kapszulákat a máj védelme vagy tisztítása érdekében, akkor van néhány dolog, amit tudnunk kell, mielőtt megveszünk egy kiegészítőt a piacon, mivel a máriatövis kapszulák minősége sok esetben változó, ezért nagyon fontos odafigyelni, hogy mi éppen…..
A máriatövis az életünket képes megjavítani, de néha különféle mellékhatásokat is kiválthat. A máriatövist évszázadok óta használják és eddig még nem okozott komoly mellékhatásokat senkinél, de persze azért a káros hatásokról is érdemes szót ejteni. A máriatövis mellékhatásait sok esetben el lehet…..
A máriatövist és a gyermekláncfűt gyakran kombinálják az emberek, akik a májműködésükön szeretnének javítani. A pitypang elősegíti az epehólyag működését, serkenti az étvágyat és javítja az emésztést, míg a máriatövis a máj működését közvetlenül fokozza. Bár mindkét gyógynövény általában…..
A máriatövist és hatóanyagát, a silymarint már évszázadok óta gyógyszerként használják. A Mayo Klinika szerint a máriatövis flavonoidja igen hatékony számos probléma kezelésére. A máriatövis magjaiból kivont hatóanyagot a májbetegségek kezelésére is eredményesen használják, de még nem született meg…..
A máriatövis általános előnye A máriatövist már évszázadok óta használják a májműködés fokozására, a székrekedés ellen, a méregtelenítés fokozására stb. A máriatövis a bőrre is előnyös, ha rendszeresen szedjük kivonatait. A máriatövis fő összetevője a silymarin egy olyan flavonoid, ami 4 izomerből…..