Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CockOfCthulhu

0 bejegyzést írt és 68 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Manapság sok koncertbeszámoló kezdődik egy apologetikus fölütéssel: "beragadtam a pesti forgalomba, így lemaradtam az előzenekarról", vagy "sajnos későn tudtam elszakadni a munkahelyemről, ezért csak a főzenekar előadását láttam", és hasonlók. Persze... Tessék nekem elnézni, ha most nem járom végig…..
CockOfCthulhu 2018.04.16 16:51:44
@Dionysos: Áhá, értem! De ezt nem lehet mindig 100%-os bizonyossággal tudni, hisz lehet, hogy az illető egy vadállat amúgy, csak hát A) ő a sofőr B) pl. cukros C) újságíró, akinek minden egyes korttyal csökken a libidója... izé, a memóriája, másnap pedig le kell szállítania a beszámolót patentra. :D
Kiadó:AFM Records Honlapok:www.voodoocircle.defacebook.com/voodoocircle Hát, ezzel a lemezzel elég nehéz helyzetben vagyok, nem azért, mert nem jut eszembe róla semmi, hanem mert gyakorlatilag már mindent elmondott róla CsiGabiGa a hardrock.hu-n. Egykori kollégánk elképesztő enciklopédikus…..
Épp most néztem vissza: 2009-ig TOP 10-es listáink voltak, de a 2010-es esztendő azután olyan erősnek bizonyult, hogy ki kellett bővíteni a keretet. Néhány éven keresztül ez teljesen indokolt is volt, de egy pár éve úgy érzem, alighanem újra beleférnénk a 10-es fölsorolásba. Ez nem föltétlen…..
CockOfCthulhu 2017.12.29 22:44:54
@CockOfCthulhu: közben az egyik kérdésemre választ is kaptam (Google a barátommá lett), de arra továbbra is kíváncsi vagyok, miért éppen egy "ellenszenves ételkritikus" (Wiki) az "alterEGÓd"? :)
Kiadó:Lion Music Honlapok:www.statusminor.comfacebook.com/statusminorofficial Nem voltam benne biztos, hogy a Lion Music kiadó működik-e még. Lars Eric Mattson 1989-ben alapította a céget saját lemezeinek producerelésére és terjesztésére, s csak később kezdett más előadók, együttesek anyagaival…..
CockOfCthulhu 2017.12.10 04:44:00
@garael: miért is rád pazarolom a szót, amikor nem is te lettél megszolítva? Amúgy meg valami szócső és védőügyvéd vagy, hogy kollégád helyett görcsösködsz? Az FB pedig hogy a 'csába jön ide? Ezt még megsúghatnád, aztán el is engedhetjük a témát.
CockOfCthulhu 2017.12.10 13:00:06
@garael: "A Tiedből meg talán az ízlés" - ezt írtad. Mire alapozod? Alaposan átrágtad magad azokon az albumokon, amiket felsoroltam, vagy ismeretlenül véleményezel? Előbbi esetén simán elfogadható, ha más az ízlésünk, utóbbinál pedig még simábban egy trollnak tekintenélek. ;)
CockOfCthulhu 2017.12.10 14:05:00
@garael: Oké, semmi gond!
Kiadó: Metal Blade Records Honlap: www.sorcererdoom.com A Sorcerer életre hívta a zenei matematika lehetetlen tételét: ugyanúgy origóvá vált az epikus doom metalban, mint az eredeti Candlemass – jóllehet a nálam értesültebb fanok most biztosan felhördülnek, és elkezdik sorolni azokat az old-school…..
CockOfCthulhu 2017.10.23 23:13:13
@CockOfCthulhu:

Sőt, baszki, Leander gecinyálas, kötőhártyagyulladásos faszságaihoz képest szinte felüdülés ez a primitív(ebb) sword & sorcery-vonal. Ráadásul a Sorcerernél nincsenek prozódiai bénázások. Na. :)
CockOfCthulhu 2017.10.25 00:15:10
@garael: Én komolyan kérdeztem, hogy mi lehet a gond a szövegekkel? Arra tippeltem, hogy a szögegyszerű fogalmazásmód zavarja őt, nem a tartalomra (esetleges ideológiára) gondoltam. Ezek szerint inkább ez utóbbi...
Ismerőseim pontosan tudják rólam, hogy gyűlölöm a nyarat, egy teljességgel élhetetlen időszaknak tartom, amelynek ráadásul számomra az égvilágon semmi szépsége nincs. Tamás biztos nem így gondolja, hiszen az ő "nyara" tele van emelkedettséggel, szépséggel, játékossággal. De ne szaladjunk ennyire…..
CockOfCthulhu 2017.09.01 18:17:11
@turisas: Semmi rosszindulat nem volt bennem, csak egy kérdést tettem fel, ami valóban csupán a kissé slendrián külalakra vonatkozott. De köszönöm a kislányosan hisztis választ, sokatmondó volt számomra. :)
Honlap:facebook.com/BurnclearOfficialNagyon kedvelem a finneket, pedig Túrisas kollégámmal ellentétben még nem sikerült eljutni hozzájuk; viszont itt, ahol most külhoni szolgálatomat teljesítem, minden koalíciós katonának ingyen rendelkezésre bocsátják a tábori szaunájukat. Igen, ezek a kedves…..
A Soulspellről oldalunk hasábjain is több szó esett már, a Heleno Vale dobos által levezényelt három operából kettő csuklóból veri – van ilyen, nézz meg egy kínai kung-fu filmet – az Avantasia legutóbbi albumait. Most azonban tényleg nagy fába vágták a fejszéjüket, mert a "We Got The Right" a…..
Kiadó:BlackenedHonlapok:www.metallica.comfacebook.com/MetallicaEz úgy látszik, a dupla albumok hete. Az új Neal Morse anyag után megérkezett az új Metallica is, amire – talán nem baj, hiszen a zenekar időközben sem ült a babérjain – nyolc teljes évet kellett várni. A 2008-as "Death Magnetic" (itt és…..
Már itt van a kanyarban a new yorki thrasherek tizennyolcadik lemeze, amely Grinding Wheel címmel érkezik jövő februárban. A felvezető dal alapján nem gyanakodhatunk radikális változásokra, de Bobby Blitz Ellsworth és D.D. Verni bandáját nem is a poliritmikus freejazz kompozíciók, vagy az aktuláis…..
CockOfCthulhu 2016.11.01 04:51:41
Kiadó: 7hard records Honlap: silverbulletofficial.com A Silver Bullet "Screamworks" albuma az a lemez, amire azok az "ortodoxiára" hajlamos fanok is csettintenek, akik számára csak a múlt képviselhet értéket, és az olyan bandák, melyek már önmaguk sem tudják reprodukálni saját kultikussá avató…..
CockOfCthulhu 2016.09.25 18:38:34
@saszi11:

azért a TYTSD album akkora 10/10-es (na, jó, legyen 9/10), mint a ház! az utóbbi 5 év egyik legjobb ÉS LEGEGYEDIBB hangzású power metal lemeze, aki ezt nem hallja, annak a műfaj etalonját vszínűleg a Sabaton meg a Wisdom jelenti (mint europóóóver). :D
Kiadó: Nuclear Blast Honlap: www.sabaton.net Nem ismerem a statisztikákat, de valószínűleg tartom, hogy a Sabaton fémjelezte egyszerű, könnyen befogadható, és a konformitásra tökéletesen alkalmas metál – legalábbis itt, Európában – sokkal több fiatalt tud megszólítani minden egyéb más keményebb…..
Kiadó: Gegentrend Records Honlap: www.pokolgep.hu Elmúltak már azok az idők, mikor a Pokolgép énekes váltása oly nagy vihart kavart – bár gondolom, az albumról kialakított vélemények egyik sarkalatos pontja Tóth Attila teljesítménye lesz, ez pedig Rudán Joe után nem éppen kényelmes kiindulópont.…..
CockOfCthulhu 2016.01.18 10:01:06
itt egy tavalyi hazai album, amely minden szempontból nagyon rendben van: zene, énektémák, dalszöveg, hangsúlyozás-ritmizálás stb.

www.youtube.com/watch?v=nPpYYzwXr3M

nemrég hallgattam meg leander új szerzeményeit, és ott is ugyanazok a suta énekmegoldások, ritmizálási problémák köszönnek vissza. az a helyzet, hogy idehaza még mindig a quimby (kiss tibi-féle szövegek) magasan a legnívósabb e téren, pedig a zenéjükért nem igazán vagyok oda.
CockOfCthulhu 2016.01.18 23:01:25
@Régi Olvasó: nagyjából osztom, amit írsz, de ez azért kiverte nálam - a biztosítékot:

"...és Paksi sem a legutolsó tollforgatásban."

ne már, kies hazánk egyik leggyermetegebb (= tehetség hiányában szenvedő) dalszövegírója, ez szinte ordít az ossian meg a wellington számaiból.

hogy csak egy klasszikust idézzek:

"A szívatás, neki hivatás
Kedvenc sportja a véraláfutás
Nagy teher, folyton bajt kever
Akkor jó, ha részegen vedel

Ránézel, egyből lever
Ennyi vagy
Túl sok indulat
Kevés az agy."

fúbazzeg.
A Lángoló csapatán belüli személyi változások előrevetítették, hogy az idei év végi listánk minden eddiginél rockosabb, metálosabb lesz. Aztán most, hogy összeállt a végleges sorrend, kiderült, hogy valóban. Meg kell jegyezni azonban, hogy olyanok is simán beírtak metállemezt…..
CockOfCthulhu 2015.01.01 04:30:33
@spLEEn: Valószínűleg úgy maradhatott le a - (z) egyébként tényleg kiváló - Sólstafir, hogy a T. Szerk. ízlésvilágával nem egyezett. Olyan nehéz az ilyesmit megérteni, és muszáLY minden kurva listán számon kérni, hogy "jaaaj, ez meg ez mijééér nincs rajta?!" Komolyan egyes nagyokosok olyan bután fárasztóak, hogy ihaj meg csuhaj! Bazmeg, a te nyomorult listádon mi van?! Hadd nézzem, és hadd találjak rajta fogást. Nyafogást. XDDD
Nem tudom a poszthoz csatolt képeken mennyire lehetnek rockerek a nagyik, de Jay Hynes fotós koncepciója az volt, hogy idős hölgyeket fotóz le rocker pólóban. Van így aztán Megadeth, Slayer, Kiss, Metallica de még Rage Against The Machine is. Klikk az alábbi képre a többiért! Ja, és…..
Nem lehetett figyelmen kívül hagyni azt a Shock(!) portálon kitörő komment-vihart, ami a Lovreck zenekar új klipjének bemutatása után napokig uralta az egyik legjobb hazai netes rockmagazint. Számomra legalábbis megannyi tanulsággal szolgált. Fontosnak tartottam tehát minderről…..
CockOfCthulhu 2014.10.22 00:31:58
@turisas: ne tessék idegeskedni. én csak leírtam, hogy mily érdekes, épp most - ezekben a vészterhes, lovreck névtől zajos időkben - álltok elő egy lovreck-interjúval, egy olyan blogon, ahol amúgy alig kapnak szerepet a beszélgetések, merthogy főképp a kritika élvez prioritást. pont lovreck, aha. a TRVE "kattintásgenerátor troll-mágnes". hmm. de persze én vagyok a troll. vagyis Troll Úr. :)
Kiadó: Century Media Records Honlap: www.wolf.nu Azt a kutya-, izé, farkasfáját, hogy a Powerwolf név már foglalt, hiszen a Hammerfall oldalágán feltűnt csapat ereje olyannyira nyilvánvaló, mint amilyen nyilvánvalóan ver új albumuk köröket az általam múltkoriban recenzeált…..
CockOfCthulhu 2014.09.07 21:08:15
@garael:

jogos, az valóban metafora, ebben igazad van. de attól még erőltetettnek érzem folyton belevinni az ilyesmit a cikkekbe. azért mondom, mert olvastam pár írásodat, és azokban is effélék vannak szép számmal (lásd: HF - kalapácsos, helloween - tökfej METAFORÁK stb. :))

na, mindegy, nem trollkodásnak szántam egyébként, csak feltűnt.
Stingnek van egy nagy birtoka Toszkánában. Ezen a birtokon a híres Police-énekes, akinek nagyjából 71 milliárd 328 millió forintra becsülik a vagyonát, termelést folytat, Méz, oliva olaj, szőlő meg hasonló dolgokat csinál, természetesen rettentően egészséges műveléssel. Sting…..
Stoker és Shelley foroghat a sírjában, Drakula és Frankenstein történetei felett már jócskán eljárt az idő. Megérkezett az új trónbitorló, a gótikus horror új királya, Szeghalmi Lőrincz, az ungvári orvos, aki megannyi borzalmat és misztikumot átélt a XIX. század derekán.…..
CockOfCthulhu 2014.08.11 00:51:10
@Herschmi: amikor írtam, hogy az Alkonyat és tsai, akkor még nyilvánvalóan nem tudtam, miket olvasol, tehát az, hogy szerintem Barker és a többi hova sorolandó, az mindegy is. (Noha nem lehet valami széles a látóköröd, ha csakis ezen a vonalon mozogsz...) Az a lényeg, hogy egy kritikában kijelented, hogy rühelled a szépirodalmat, na, ez a gond, ergo ordas nagy sznobéria. De ugyanez lenne fordítva, ha kijelentené valaki, hogy utálja a lektűrt, mert kizárólag Tolsztoj, Mikszáth és úgy en bloc a magas irodalom valami, a többi szarszemét. Kár, hogy ezt nem ismered be, az még olyan laza rokenroll lenne, de így...?

Meg aztán miért is nem ismerik el Kinget? Mihez képest? Mint ponyvaíró el van ő ismerve rendesen, nyilván senki nem várja, hogy Poe mellé tegyék a polcra. Szóval azt sem értem, ez hogy jött a részedről. Meg hát nem tökmindegy, hogy elismerik-e vagy sem, ha neked (és még hatszázhatvanhatmillió rajongónak) tetszik, amit ír? Na, ugye.