Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Világvevő

4 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A TV2 tegnap este jelentette be, hogy Exathlon címmel  vadonatúj, egzotikus környezetben forgatott sport reality érkezik a TV2 képernyőjére. A török Acunmedya formátuma a Surviror egzotikus szigetes, egymás ellen küzdő törzses elemeit vegyíti a Ninja Warrior akadálypályájával, a biztonság…..
Nagy sorozatban van a frissen nívódíjat kapott Tények. Még egy nap se telt el azóta, hogy a Magyarországot elítélő Sargentini-jelentés megszavazása után rávilágítottak, hogy valójában Orbán Viktort Európa-szerte tömegek éltetik, máris dobtak egy újabb erős anyagot. Ezúttal egy jól bejáratott témát…..
Szalamander Miskolcon (forrás:MiNap) Az Akadémiáról szóló írásunkban már érintőlegesen említettük, hogy a selmecbányai örökség nem csupán a megszerzett tudás továbbadása és bővítése, hanem az Európában ilyen formában egyedülálló diákhagyományok továbbvitele és életben tartása is. A miskolciak…..
Mark Gatiss, Sue Vertue és Steven Moffat újabb irodalmi alakot vesz elő, és dolgoz fel a BBC-nek: Drakulát. Háromrészes évadokkal dolgozó, limitált sorozat lesz ez is, részenként 90 perces játékidővel, azaz ugyanazt a formátumot követik, ami a Sherlock esetén már bevált. A…..
Bár a gyógyszerész nagy ész, a feje azért mégsem káptalan. Olvasónk jelezte, hogy ugyan számos bejegyzés született (mint ez, ez és ez) édesítőszerekről, cukorpótlókról, valamint az ezekkel kapcsolatos tévhitekről, ám egyvalami kimaradt. A sztíviáról van szó, amelyről valóban nem esett szó, ebben az…..
Az első három rész után az év eddigi legjobb és legfontosabb sorozatának neveztem A szolgálólány meséjét (The Handmaid's Tale), és ezt most, hogy véget ért az évad, simán fenntartom. Az utolsó, tizedik rész csütörtökön került fel az HBO GO-ra, Magyarországon egyelőre csak itt lehetett megnézni a…..
A történelmi filmek külön kategóriát jelentenek a mozi-világban és sajátos, egyedi stílusjegyekkel rendelkeznek. Az egyik ilyen, hogy valamilyen valós történelmi korban játszódik cselekményük, az adott időszak jellemzőinek hű visszaadásával. Ennek értelmében nem tekintjük történelmi filmeknek a…..
Lezárult a comment:com és a Show&Game műsorgyártó cég közös ötletpályázata, amin bárki indulhatott olyan ötlettel, amit jónak tartott. A beérkezett több száz pályázatból első körben egy szakmai zsűri választott ki öt olyat, amiből valóban lehet is tévéműsort forgatni, majd erre az ötre…..
A Sunday Express szerint II. Erzsébet elkezdte nézni az életéről szóló The Crown című sorozat elő évadát, ami egyébként világ egyik legdrágább tévésorozatának számít a maga 10 millió dollár feletti büdzséjével (per epizód). A királynőt Edward herceg és felesége beszélte rá a sorozatra, akiket…..
Az RTL Klub sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a nyár végén rajtoló X-Faktor-évadot ezúttal nem Istenes Bence, hanem Kiss Ramóna vezeti majd. Nem leváltásról vagy kirúgásról van szó, Istenes most éppen a Survivort forgatja a Fülöp-szigeteken, utána pedig megy vissza Kölnbe, ahol egy német…..
Istenes Bence az RTL-nél vezet műsort, ahol párja, Csobot Adél is vezetett (az X-Faktor kisérőműsorát, de nem hagyott mély nyomot senkiben) egy ideig - na ennek vége: Adél elment a TV2-höz, pontosabban a Super TV2-höz, hogy a Sztárban sztár meg egy kicsi című műsorban (gyerekek énekelnek beöltözve…..
  Míg az RTL a vetélkedőket és az összeköltözős valóságshow-kat vegyíti majd a szeptember elején induló Nyerő párosban, a TV2 a Megasztárt és a Big Brothert passzította össze a Star Academy című formátumban. Hamarosan elmegyünk és megnézzük, hová költözik be a 20 énekes és énekesnő, akikből sztárt…..
Világvevő 2016.08.26 23:19:18
A klip alapján nem tűnik vállalhatatlannak, igenis jó hangok vannak benne (pár, 1-2 esetleg 3 kivétellel, akik az én fülem piszkálták), és .... (itt jön a dobpergés) kifejezetten szimpatikus arcokat is felfedeztem benne. Továbbá: szimpatikus vonás az is, hogy a zsűri is énekel, mé gha csak pár sor erejéig is. Nem egy olyan "tehetségkutató" volt már, amelynek zsűrijében minimum 1 olyan ember nem volt, akitől egy árva hangot nem lehetett még hallani. Egy zenés tehetségkutató zsűrijének minden tagjától igenis elvárható, hogy tudjon énekelni, és jól énekelni. Letojom, hogy valaki emellett stylist, humorista, megmondóember vagy tánctanár vagy zenei producer, vagy akármicsoda...

Azonban!

Feltűnt bárkinek is, hogy az összes leendő szereplő külsejét tekintve mind milyen "képernyőbarát"? Sehol akár csak egyetlen idős, vagy túlsúlyos ember.... Azért a magyar társadalom nem ilyen, és nyilván a tehetséges emberek közül sem mindenki szép vagy jóképű, vagy megnyerő. Ezt pont a tv2-nek kellene tudni, ahol az első érdemleges zenés műsort egy igencsak molett nő (Tóth Vera) nyerte.
És, hogy tovább kötözködjek, én nem látok sehol olyan személyt, akin kifejezetten látszana, hogy valamely etnikum képviselője. Gondoltam, ha már idén az Oscar ügyén lehetett háborogni, hogy nincs fekete férfi színészjelölt, akkor pl. egy zenés-reality műsorban miért nincs minimum roma származású, de akár ázsiai, afrikai? Nem jelentkezett senki? Vagy pl. az ázsiai már kimerült Hienben meg Singh Vikiben?

Szóval, kicsit összetettebb szereplőgárdát gondoltam volna, és igen, kifejezetten zavar, hogy nincs idősebb villalakó (vagy mi), ez nekem nagyon kilóg. Csak aki fiatal, vékony, és kaukázusi, lehet sztárjelölt?

A zsűri összetételével kivételesen egyet tudok érteni. Üdv.
Női 100 pillangó, előfutam olyan versenyzőkkel, akik a klasszikus olimpiai eszményt testesítik meg, nem fognak nyerni semmit, csak a részvételért jöttek, meg hogy a hazájukat képviseljék. Köztük egy 18 éves szír menekült lány, Yusra Mardini, aki elmenekült Damaszkuszból, majd Törökországból átúszott…..
Az Eurovízión Magyarországot képviselő Freddie bejutott a dalverseny döntőjébe a kedd esti selejtezőn. A Rising Starban feltűnt énekes Pioneer c. száma – az első 18-as mezőnyt hallva – simán erős lehet még a döntőben is...
Világvevő 2016.05.12 20:13:13
San-Marino lehet, hogy popzeneileg alattunk van, de becsületükre legyen mondva, hogy kitartóan próbálkoznak. Nem is jut eszembe senki más (mint ország), aki makacsságból azért is 3 éven keresztül ugyanazt az előadót küldte volna ki. (Valentina Monetta 2012-2014.) Meg hát az olaszoktól garantáltan kaptak volna 12 pontot, úgyhogy....

Freddie dala ha nyúlás, ha nem (manapság mi nem az? Meg úgy őszintén, van 8 darab hang, ezt kell variálni. Minden emlékeztetni fog valamire, amit már hallottál...), nem olyan rossz. Sokkal jobb, mint az erőltetett orosz dal, amiért gy odavannak..... Bár személyesen én Freddie elé tenném az örmény, a máltai, és az ukrán dalt is. (Utóbbit ma meghallgathatjátok.)
De elég jónak tartom az izraeli, az ausztrál (bár a részvételüket nem értem, mindegy), és a norvég dalt is.
Azzal továbbra is mélységesen egyet értek Törökországgal, hogy igazságtalan 5-6 ország automatikus döntőssége. (Aki nem értené: Törökország évek óta távol marad, igy tiltakozva ez ellen.) Bár idén a spanyol és a francia dalok nem olyan rosszak, ettől még nekik is meg kellene küzdeniük.
Összegzés: tény, hogy Románia kizárásával mi is kaptunk egy pofont az erdélyi szavazatok elvesztése miatt, ami igencsak jól jött volna. De akármennyire is politika ez az egész dalverseny, bízzunk benne, hogy kivételesen jobban teljesítünk, legalább olyan jól, mint 2014-ben. Én valahol meg vagyok róla győződve, hogy férfi előadót küldeni jobb ómen, de ezt szerintem az eddigi eredményeink is igazolják. Nem sértésből, hanem puszta ténymegállapításból mondom, hogy az ESC-t főleg nők és meleg férfiak nézik, igy egy férfi előadó, attól függetlenül, hogy milyen a szexualitása, sokkal több szavazatot gyűjt be a puszta kinézetével, mint egy nő.
Magyar idő szerint hajnal 3-kor folytatódik a Trónok harca a hatodik évaddal, amit soha nem látott várakozás előz meg, hiszen a tavalyi évadzáróban úgy kivégezték az egyik közönségkedvenc figurát, Havas Jont, ahogy a The Walking Dead soha nem merne senkit kinyírni. A halálra szurkált, a hóban…..
A műsor hétfőn este indul a Viasat3 műsorán este tíztől, és a lényege, ahogy az a fenti videóból is kiviláglott, hogy a szereplők egy szál semmiben ismerkednek meg egymással egy trópusi szigeten, és mire összemelegednének, érkezik egy vagy több csábító, és választani kell, és továbbmenni, és a végén…..
Világvevő 2016.04.22 13:46:12
Nem az a baj, hogy lesz ilyen műsor. Az a baj, hogy ez miért reality? Minden oda van téve nekik (bár, csónak, kaja pia alvóhely stb), csak ruhát nem vehetnek fel. Most aztán jól kib.sztak velük....
És nem, nem az a baj, hogy láthatunk benne majd fiatal nőket és pasikat. Senki nem akarna 41-50 éves szottyadt seggű néniket és pöndörödő szőrös bácsikat nézni. Erre ott az időspornó, ha valakinek ilyenre van igénye. (Igen, van ilyen kategória.) A baj az, hogy megint ValóVilág meg Éjjel-nappal Bugyipest-színvonalú szereplőkkel basszák tele a műsort. Ez a Petra már amikor megszólalt, elfintorodott az arcom, hát még amikor alaposabban meg is néztem, és próbáltam kihámozni a mondanivalójából némi értelmet. Miért kell ilyen ész és értelem nélküli műnőkkel és agyontetovált tenyészhímekkel telerakni egy ilyen műsort? Vagy csak ilyenek jelentkeztek? Még a szőke csaj a legnormálisabb ebből a háromból eddig. De tényleg nem volt ennél átlagfiatalabb jelölt? egy sima, városi fiú és lány? Tessék fel szállni bármelyik tömegközlekedési eszközre a tisztelt műsorkészítőknek, és tucatnyi alapanyagot láthatnak, hogy mire is gondolok. Nem lenne sokkal szimpatikusabb, ha átlag huszonéveseket ismerhetnénk meg, különböző álmokkal és tervekkel az életre nézve? Igen, akkor nem lenne majd műbalhé, meg féltékenységi balhé, meg műcsöcsök. Az a baj, hogy a Viasat és a többi csatorna szerint ez kell a népnek. Pedig ezt csak az alulművelt, lebutított népréteg meg a cigók élvezik. Egy normális huszonéves fiatal nem találni kivetnivalót abban, hogy ezen a szigeten két meztelen fiatal épp arról beszél, ki mit tanul az egyetemen, és mit akar kezdeni vele... ezerszer inkább egy ilyen beszélgetés, mint amikor majd ez a buta tyúk elmeséli, hogy szokott sétálni a plázában (!), és hogy verte át az előző pasija, aki nyilván csak egy állat lehetett...
Na jó, befejezem, már most hánynom kell.
Mivel a hatodik évad még a könyveket is megelőzi, így minden apró részlet rendkívül fontos lehet George R.R. Martin mesterművével kapcsolatban. Nemrég kijött az új trailer, ami az előzőhöz hasonlóan tele van kombinálásra abszolút alkalmas részlettel és jelekkel, ezért gyorsan kiszedtük belőle a…..
Az a nagy büdös igazság, hogy onnantól, hogy kiderült, a képregény Negan nevű, egyébként zseniálisan megírt karaktere megjelenik a sorozatban is, van egy olyan érzésem, mintha az írók is úgy lennének vele, hogy mindegy mi lesz addig, míg eljő Negan, majd csak kibekkelik valahogy,…..
Világvevő 2016.03.30 01:39:21
Maggie szerintem egy senki, simán nem sajnálnám, és nem is hiányozna, ha meghalna a sorozatban.
Apropó, sorozat: nem az a baj, hogy ki hogy viselkedik. Sok pálfordulást láthattunk már, és Rick se először idióta benne. Hanem az, hogy az egész történetnek nincs végcélja. Csak mennek, mennek, hopp egy város, jó akkor maradunk, aztán egy gonosz, majd mennek, mennek, megint egy város, maradjunk kicsit, megint egy gonosz. És mennek, mennek.... Közben a sorozat szerint is eltelt már jó néhány év, de:
- Én pl. még egyszer sem láttam telet. Hó, jég. Meleg ruhák. Kontinentális éghajlaton játszódik a történet, mert az aszfaltúton menetszéltől félresöprödő száraz falevelek őszt feltételeznek.
- Mikor mozdul már el valami egy esetleges végcél felé? Egy ellenszérum, vagy valamiféle államszervezési folyamat... Egyáltalán, az egész világ bezombult? Hol vannak a többi ország túlélői?
- Nem igaz, hogy még mindig találni, évek múltán is, kifosztható helyeket. Lassan az összes konzerv és csoki és kólaautomatás kóla szavatossági ideje lejár....
- Az autóknak meg se kottyan a több éves veszteglés az országúton, bármikor simán beindítható egy. És nem porosodnak.

Lehet szőrszálhasogatónak nevezni, de én már unom, hogy csak azon megy itt a sirám, hogy jajj, zombit kell hentelni még többet, meg hogy ki fog meghalni. A sok idegesítő, picsogó karaktert ki kénye nyírni a picsába (Maggie, Carl, leszbik, már Carolból si elegem van), és adni a sorozatnak egy végcélt. Valami megoldásfélét.
VVÉNBFarm Anikó és CelebvagyokKonyhafőnökFarm Zé azt ígérte, vidéki életet kapunk és melós hétköznapokat, ganajjal és izgalommal. Ezek közül A Farm, az RTL Nagy Tavaszi Reality műsora, amit úgy harangoztak be, hogy nem is olyan, mint a Való Világ, félórányi unalommal és egy asztalon táncolós,…..
Na, lássuk csak mi is történt eddig: A Tények igyekezett egy tendenciózusan megvágott riportban hazugnak beállítani Juhász Pétert, majd amikor a politikus kitette a Facebookra az egész beszélgetést, amiből kiderül, hogy amit mondott, az nem úgy hangzott el, ahogy, na akkor ahelyett, hogy elnézést…..
A Bors hozta le először a hamarosan induló Nagy Duett párjainak összeállítását, bár ha minden igaz, ők is csak tippelgettek a csatorna honlapján látható videókból kiindulva. Mindegy, hátha bejött nekik, és akkor mi sem írunk hülyeséget. A párosok a Bors szerint: Pál…..
Világvevő 2016.03.20 21:37:51
Akkor első jótanács Demcsák Zsuzsának: döntse el, hogy a melltartó, mint ruhadarab, elég szexy-e arra a célra, hogy hordja is, avagy nem. ha nem, akkor viszont teljesen felesleges felvenni ezt a topot is, hiszen így-is úgy-is mindent látunk: bimbókat, udvart egyaránt. Avagy ha ez az új divat, akkor a lógóbb mellű, kövérebb lányok által hasonlóképpen hordott ruhadarabokért sem ér beszólni. (Röviden: tanuljon már meg rendesen felöltözni, a teremburáját...! )
Másodszor: ez most az olimpikon Berki Krisztián (aki csaknem süllyedne idáig), vagy az a nagy mamlasz, tojásfejű, buta mamlasz senkiházi, akinek beszólt a Tvrutkó? Tessék elkezdeni megkülönböztetni valami jelzővel, előtaggal, bármivel őket, mert én érzem kínosnak, hogy ugyanezzel a névvel nyomul....
Harmadszor: az előző ilyen műsorokat sem néztem, ezt sem fogom, mert szerintem marha idegesítő, és gusztustalan is, hogy azt kell nézni, hogy magyar "hírességek" hogy mulatnak és szórakoztatják saját magukat. Ez több műsorra is igaz, a buta ügyességi feladatostól kezdve a valakihez beköltözésig. Miért kell a "parasztnak" ezt az arcába tolni? Hiszen munka után ő csak pihenni szeretne, megnézni egy jó filmet feleennyi reklámmal, megkapni a mindennapi szappanoperáját, esetleg izgulni egy vetélkedőn. Nem azt a sok semmirekellő, ingyenélő, semmiért irdatlan pénzeket kapó, iskolázatlan, buta tahót nézni, akik fojton ezekben a műsorokban smúzolnak.
Ocsmány ez az egész. A Tvrtko-nak van igaza, hálistennek a TV2 végleg leradírozható nálunk a nézendő csatornák listájáról, mert most veszítette el az utolsó pislákoló fényt is, amit értelemnek lehetett nevezni ebben a mélységes káoszban és sötétségben, amelyeket a fenti celebek névsora fémjelez.