Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zöldi László

4544 bejegyzést írt és 1681 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Zajlik egy csöndes vita, bár egyelőre inkább a Messengeren, a szélesebb nyilvánosság kizárásával. Többnyire újságíró kollégák fejtik ki álláspontjukat arról, vajon sajtótermék-e az, ami a Facebookon megjelenik. Szerintem az, marosvásárhelyi szerkesztő barátom szerint is, ő azonban hozzáfűzi, hogy…..
A válságot mindig annak kell kezelni, aki kormányon van. (Bajnai Gordon miniszterelnök, Népszabadság, 2009. március 16.) Nem egyszerűen válságot akarok kezelni, hanem fölkészíteni a hazámat a válság utáni világra. (Orbán Viktor miniszterelnök, Délmagyarország, 2012. május 30.) Válság idején…..
Az üzenet szerzője digitális ismerősöm. Olvasta a Lefülelt mondatok című rovatom tegnap megjelent összeállítását, és nehezményezi, hogy Ungár Péter közösségi bejegyzését pontatlanul idéztem. Igaza van, csakugyan pontatlanul, de tudatosan. Az LMP-politikus érdekes kísérletbe kezdett. Tősgyökeres…..
A legutóbbi napokban majd’ mindenki magyarpéterezett. Orbán Viktor pedig novákozott, Orbán Balázs tiszázott, Gulyás Gergely natózott, Menczer Tamás nőzött és  Ungár Péter ellenzékizett.   Azzal, hogy a köztársasági elnök asszony lemondott, a Novák-ügy véget ért. (Orbán Viktor miniszterelnök,…..
Készülök egy dokumentum-összeállításra a címben olvasható politikusról. A határon túli magyar portál szerkesztője azt kérte, hogy a február második hetében felbukkant Magyar Péter előéletéből is szedjem össze a legérdekesebb jellemzéseket. A baj csak az, hogy ilyenek alig vannak. Egy riport…..
 Bár abból kéne kiindulni, ami ma reggel hangzott el a Magyar Rádióban, mégis visszanyúlok a figyelemre méltó megjegyzés idei rokonához. Az Alapjogokért Központ nevű civil szervezet alapító-igazgatója, aki egyúttal a KESMA-lapok kuratóriumi elnöke is, egyszóval a kormánytól teljesen független két…..
 A kormánytól többé-kevésbé független sajtóban kikristályosodott, hogy az állami propagandagépezet elvesztette a fonalat. Legföljebb a cikkírók nem a fonalas hasonlattal jelezték a kormányzati kommunikáció zavarát, hanem azt fejtegették, hogy csődöt mondott, már nem ő határozza meg a közéleti…..
 A legutóbbi napokban Pottyondy Edina cikizett, Lendvai Ildikó orbánozott, Kuncze Gábor balogozott, Fodor Gábor vitézyzett, Szanyi Tibor baloldalazott, Gálvölgyi János pedig hülyézett.   Amit művel, az maga a két lábon járó jellemhiba. (Kuncze Gábor liberális politikus Balog Zoltánról, Mozgó…..
 Magyar Péter, a tegnapi tüntetés szervezője azt írta a fészbukos üzenőfalára, hogy „a rendőrség szerint 250 ezer, a kormánypropaganda szerint 24 ezer, a valóságban 3-400 ezer ember” jelent meg a nemzet főterén. A következő bejegyzésben már óvatosabban fogalmazott, „több százezer” résztvevőt…..
 Bizonyítás nélkül nem állít semmit. (Losonczi Ágnes szociológus, Szocháló, 2003. szeptember 1.) 1985-ben a barátaim és az akkori férjem révén bekerültem egy elit szakmai társaságba, ahol megismerkedhettem a szociológia vezető tudósával, Ferge Zsuzsával. (Lévai Katalin szociológus, a…..
Benne sűrűsödik össze, amit gondolunk az ellenzékről. (G. Fodor Gábor politológus, a XXI. Század Intézet stratégiai igazgatója, Origo.hu, 2024. március 24.) Be akart robbanni, és megtalálta a megfelelő pillanatot. (Mráz Ágoston Sámuel politológus, a Nézőpont Intézet igazgatója, Index.hu, 2024.…..
 Arannyal szólva kivénültem a kortársaim közül. Bizonyos eszméket nem tudok feladni. (Szocháló, 2003.zeptember 1.) Ötvenhat óta semmilyen formában nem vállaltam politikai szerepet. (Hetek, 2006. április 21.) Az a rögeszmén, hogy mindent a képzők képzésével kell kezdeni. (Köznevelés, 2006. május…..
Magyarország államformája köztársaság, és nem részvénytársaság. Ezért nem adhatjuk a nagytőke kezére az országot. (Orbán Viktor miniszterelnök, Zalai Hírlap, 2002. április 19.) Magyarország államformája részvénytársaság. (Orbán Viktor Fidesz-politikus, volt miniszterelnök, Magyar Hírlap, 2002.…..
Egy akkora országban, amelyet két óra alatt el lehet hagyni, nem nagy kunszt robbantásos merényletet elkövetni. (Gálszécsy András nemzetbiztonságért felelős miniszter, Beszélő, 1992. február 1.) Nem azt kunszt megjósolni, hogy milyen lesz a jövő, hanem hogy milyen lesz a múlt. (Pozsgay Imre volt…..
Amit a demokráciában kormányzati kommunikációnak hívunk, az a diktatúrában propagandának nevezhető. De mi van akkor, ha a kormánygépezet nem képes alapjaiban befolyásolni a nyilvánosságot? Visszazökkenünk a demokráciába, mintha mi sem történt volna? Az idei három hónapból az utolsó kettőben nem a…..
Két szocialista honanya, Bangóné Borbély Ildikó és Kunhalmi Ágnes 2019. február 18-án elvette a show-t a többi ellenzéki párttól. Kiálltak a képviselői irodaház folyosójára, keblükhöz ölelték a két példányban kinyomtatott papírlapot, hogy a kamerák elé tárhassák, mennyire elégedetlenek Kövér…..
A legutóbbi napokban Varga Judit férjezett, Pottyondy Edina vargázott, Donáth Anna rendszerelt, Ungár Péter vitézyzett, Nagy Bandó viktorozott és ferizett, Lengyel László pedig balózott.      Egy pisztolyos verőember üldözi Petőfit. (Kovács Bálint újságíró a Most vagy soha! című filmről, hvg.hu,…..
Tegnapi bejelentés, hogy három baloldali párt összefogott. Közös listával mennek neki a június 9-i választásnak. Gyurcsány fölvett a szekerére két pártot (az MSZP-t és a Párbeszédet), amelyek együtt sem hoznának össze annyi százalékot, hogy 2026-ban bekerüljenek a parlamentbe. E bejelentés nyomán…..
Kalandfilmeket meghazudtoló jeleneteket ígérhetek. (Rákay Philip producer, Index.hu, 2022. február 2.) Csak ne Mohácsnál szúrja le egy ruszki Petőfit, kezében az Aranybullával. (Csurka Gergely újságíró, Facebook.com, 2023. január 17.) Elsősorban a honfitársainknak meséljük el ezt a történetet.…..
A XIX. század egyik legjelentősebb magyar politikusa 1848. március 17-én lett az igazságügyi tárca vezetője. Fél év és két hétig volt a Batthyány-kormány tagja, majd csaknem két évtizedet a kiegyezés előkészítésével töltött. Tekintélyét az utódai közül senki sem érte el, sőt voltak köztük olyanok…..
Nem tulajdonítottam különösebb jelentőséget a semmiből érkezett jogásznak, a nyilvánosságban kialakult szerepe mégis tűnődésre késztet. A volt igazságügyi miniszter exférjéről egy hónap alatt hatvan olyan jellemzést, minősítést olvastam, amelyet érdemes volt följegyezni. Összehasonlításul néhány…..
Ha valamelyik Facebook-üzenőfalon felbukkan a nevünk, bármelyik olvasó megoszthatja velünk ama bejegyzést. Tegnap így kaptam Lee Ji-yeontól  A tévképzeteink Makó vitézzel című írást, amely a Bekiáltás blogban jelent meg 2022. május 17-én. Szerzője Kabai Domokos Lajos továbbgondolta az ismert…..
Március 15-i beszéde és nézettsége azt jelenti, hogy az embereknek elegük van a Fideszből és az ellenzékből. (Kovács Tamás volt sportvezető, Újnépszabadság.com, 2024. március 18.) Ha a bántalmazást hamisított papírok alapján akarják ráhúzni, az a valaha volt legaljasabb húzása Rogánnak. Goebbels…..
A legutóbbi napokban Orbán Viktor kilózott, Lázár János lölözött, Varga Judit férjezett, Tüttő Kata narancsozott, Karácsony Gergely vitézyzett, Vitézy Dávid pedig közlekedett.   Gyurcsányék jobban cementálják az orbánista plusz ellenzékellenes tábort, mint Orbán az ellenzéki tábort. (Béndek Péter…..
 Dévényi István a Magyar Hang március 14-i számában figyelemre méltó jelenséget tett szóvá „Aki az utóbbi években hallott, látott, olvasott egyetlen miniszterelnöki szónoklatot, valamennyit hallotta, látta, olvasta.” Vajon igaza van-e a publicistának? Ha országunk első embere interjút ad, akkor nem…..