Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Balogh József

37 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néhány napja csak, hogy megírtam előző cikkemet a "Kisdiverz" pályázattal kapcsolatban. Akkor még bíztunk benne, hogy nem igaz a híresztelés, miszerint vissza akarják vonni a pályázatot.Ma megjelent egy közlemény a kormany.hu oldalán: A tömeges visszaélések miatt visszavonta diverzifikációs…..
A KSH oldalán természetesen még nem találhatók az idei évre vonatkozó pontos adatok a vállalkozások számának alakulásáról, ugyanakkor következtetni lehet ezekre az előző évek statisztikáiból és a körülményekből. A regisztrált vállalkozások száma Magyarországon az utóbbi években 1,7 millió körül…..
Karrierista Déjá vu? Nem, nem az! 2017.10.26 17:22:34
  "Évek alatt sem kaptál segítséget az elhelyezkedésben a munkaügyi központtól? Gyakorlatilag fölöslegesen rendelnek be negyedévente, újra és újra - fagyban, metsző szélben, jeges esőben és perzselő napsütésben is - a kirendeltségre?Reményt vesztve már értelmetlennek, esetleg egyszerűen csak…..
A KSH 2016. január 5-én közzétett gyorstájékoztatója adatai szerint a munkanélküliség mérséklődése 2015. szeptember-november hónapjában is folytatódott. A munkanélküliségi ráta országos átlaga ebben az időszakban már csupán 6,2% volt. A munkanélküliek csaknem fele (49,7%) ugyanakkor már legalább egy…..
A KSH adatai szerint 2015. III. negyedévében tovább mérséklődött a munkanélküliség. A regisztrált álláskeresők száma 293 ezerre csökkent, a munkanélküliségi ráta 3 havi átlaga pedig 6,4%-ra. Az előző év azonos időszakához képest 116 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottak…..
2015. július 20-án Magyarországon hivatalosan 362 ezren kerestek állást. Ennyien szerepeltek ugyanis a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat nyilvántartásában. Ez az érték 12,6%-kal kisebb, mint az előző év júliusi zárónapi. Akár optimisták is lehetnénk, ha nem szerepelne az is…..
A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) adatai szerint 2014. decemberében országosan 391 040 főt tartottak nyilván álláskeresőként. Juttatásban 46,7%-uk részesült ebben az időpontban.A KSH adatai alapján a 15-64 éves korú népesség 62,6%-a foglalkoztatott, ugyanakkor 27,6%-a,…..
A KSH legfrissebb gyorstájékoztatói alapján elmondható, hogy a 2014. szeptember-novemberi időszakban tovább folytatódott a magyarországi munkanélküliség csökkenése. A 4 155 000 fős foglalkoztatotti létszám 4,7%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.Az…..
Évek alatt sem kaptál segítséget az elhelyezkedésben a munkaügyi központtól?Gyakorlatilag fölöslegesen rendelnek be negyedévente, újra és újra - fagyban, metsző szélben, jeges esőben és perzselő napsütésben is - a kirendeltségre?Reményt vesztve már értelmetlennek, esetleg egyszerűen csak megalázónak…..
A statisztikák szerint - a "munkaalapú társadalom" koncepciójával összhangban - a munkanélküliség hazánkban folyamatosan mérséklődik. Az Eurostat októberi adatai például azt mutatják, hogy az elmúlt évben az EU tagállamok közül Magyarországon csökkent legkifejezettebben a…..
A KSH adatai azt reprezentálják, hogy 2014. második felében is folytatódott a munkanélküliség csökkenése. A férfiak munkanélküliségi rátája október végén országosan 6,7 százalék, míg a nőké 7,6 százalék volt. Bár közülük még sokan tanulnak, mégis minden ötödik…..
A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) adatai szerint 2014. augusztusának zárónapján (augusztus 20-án) a nyilvántartott álláskeresők száma országosan 401,5 ezer fő volt. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) statisztikája szerint június-augusztusban 340,8 ezer fő számított…..
Az NFSZ 2014. június 20-i adatai szerint a Magyarországon nyilvántartott 438,6 ezer álláskereső 25,8 százaléka egy évnél hosszabb ideje nem talált magának munkát. A regisztrált munkanélküliek mindössze 9,0 százaléka részesült ebben az időpontban járadék típusú…..
Alig több mint egy éve írtam a Gyere Haza Alapítvány munkájáról. Ők a külföldön dolgozó fiatalok hazatérését segítik. A mai bejegyzés témáját képező program célja ezzel éppen ellentétes: a külföldön munkát vállalni akarókat hivatott támogatni. EURES A címben…..
Az NFSZ legfrissebb adatai szerint 2014. június végén országosan 438,6 ezer fő keresett munkát. 58,4 ezerrel kevesebben, mint az előző év azonos időszakában. Az álláskeresők 42,4 százaléka legfeljebb általános iskolát végzett. Felsőfokú végzettséggel 5,1 százalékuk…..
A KSH adatai szerint a 2013. novembertől 2014. januárig terjedő időszakban 175 ezerrel dolgoztak többen, mint egy évvel ezelőtt. Bár kisebb mértékben, de tovább csökkent a munkanélküliek száma is. 94 ezerrel kerestek kevesebben munkát ebben az időszakban, mint egy éve. A…..
Egy ország lakosságának hangulatát jelentősen befolyásolja a foglalkoztatottság növekedése, mely az életkörülmények javulásával is együtt jár. A választások közeledtével élesednek a viták. Vannak, akik szerint csak a számokkal való bűvészkedés eredménye a…..
A közfoglalkoztatottak számának jelentős csökkenése várható Magyarországon a téli közmunkaprogram végével. Ennek ellenére sokan további növekedést valószínűsítenek a foglalkoztatottságban. Kevésbé derűlátóan ítélik meg a szakemberek a tartósan regisztrált…..
Az átlagos bruttó bér Magyarországon a KSH legfrissebb adatai szerint 2013. novemberében 217 539 forint volt. Az átlagos nettó kereset (a családi kedvezmény nélkül) ennél jóval kevesebbre rúgott. A teljes munkaidőben foglalkoztatottak átlagosan 162 501 forintot "kaptak kézhez".…..
A KSH adatai szerint 2013. október-decemberben Magyarországon a foglalkoztatottak száma 15 ezerrel meghaladta a 4 milliót. Ez az előző év negyedik negyedévének foglalkoztatottságához képest 2,7 százalékos növekedést jelent. Igaz, 70 ezerrel többen dolgoztak a tavalyi év végén a…..
2013. decemberében országosan 155 ezerrel kevesebb álláskereső szerepelt a nyilvántartásban, mint egy évvel korábban. A fenti tényt hozzáértők - és kevésbé hozzáértők - különböző okokkal magyarázzák. Vannak akik a munkahelyeknek a versenyszférában megnövekedett…..
A KSH legfrissebb, január 3-án közzétett adatai szerint a munkanélküliségi ráta csökkenése 2013. szeptember-novemberben is folytatódott. Az előző év azonos időszakához képest 1,3 százalékpontos csökkenés (9,3%-ra) ténylegesen 57 ezer fővel kevesebb munkanélkülit és 87…..
A KSH adatai szerint az év elejéhez képest növekedés tapasztalható a foglalkoztatottságban. A III. negyedévi munkanélküliségi ráta országosan és az egyes megyékben is alacsonyabb az I. negyedévben mértnél - kivéve Hajdú-Bihar megyét. Itt fél év alatt 4 400 fővel emelkedett a…..
A 15-64 évesek foglalkoztatási rátája országosan nézve - a KSH legfrissebb adatai szerint - 59,3 %-os. A hírek ugyanakkor arról szólnak, hogy Győr-Moson-Sopron megyében mindössze 3,9 %-os a munkanélküliség. Hazánk nyugati területein a köztudat szerint is több a lehetőség, jobbak…..
A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2013. augusztus-októberben 57 ezerrel többen dolgoztak, mint 2012. ezen időszakában. A munkanélküliek száma 29 ezer fővel csökkent a tavalyi év azonos időszakához képest. Ezek biztató adatok, ugyanakkor több kérdés merül fel. Kik…..