Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kumari

0 bejegyzést írt és 291 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Blogkocsma Kreol Párizsban 2020.11.21 07:00:00
A cím természetesen szokás szerint megtévesztő. Voltaképpen palacsintatésztában sült, kreol fűszerrel ízesített, kicsontozott csirkecomb. Hogy a csontozás hogyan jutott eszembe, nem tudom, de jó ötlet volt. Amúgy is volt vele munka, hiszen farrésszel együtt vettem. Eltettem későbbre a leeső részeket…..
Kumari 2020.11.21 18:26:45
@old forester: Így igaz! kijön de forró.Marad a nyúzás vagy előtte a szemöldökcsipesz, vagy a levagdosás
Ontja a paradicsomot a 25 tő a kertben. Ökörszív, bikaszív (az a rózsaszínűbbik), SanMarzano meg a gerilla koktélok. Ez utóbbit azért most nem használtam - nekem túl savanyúak levesben. Folyton szedjük, amint megérik. Húsz kiló már üvegekben van sütve. Készült már sok…..
Kumari 2017.10.29 07:13:19
@Mariann19: Jól elvagytok, csak pislogok, mint a kocsából a béka..én ezt sokkal egyszerűbben oldom meg:) Anyukám süt hat tojásból olyan piskótát, hogy majdnem 10 cm magas..ha én csinálnám, ostya lenne.pedig egy az egyben ugynazat művelem, Így -ha anyukán nem süt, márpedig ha süt is, messze lakik- vagy kevert tésztás csinálok, vagy veszek a bótban piskótát..ciki-e vagyok????? Viszont muffint annyira tudok, hogy már fáj!!!!:)
Régi barátokat vártunk estebédre, de feleségem valamit összekevert, így azután nem mertem húst készíteni. Azt viszont tudtam, hogy az asszonyka cukros - most mi a szöszt készítsek? Biztos ami biztos, begyűjtöttem kétféle grillsajtot is, azután reggel kimentem a kispiacra…..
Kumari 2017.10.27 19:27:39
@látjátok feleim szümtükkel: Csernobilmadarak ezek...
Kumari 2017.10.28 11:20:03
@látjátok feleim szümtükkel: Na, még egy állatmentő:) Örvendetes. Mi kisfecskét mentettünk nyáron, szomjazott, itattuk óvatosan, meg hűvösre tettük, pár óra alatt erőre kapott. Annyira ritka itt a fecske, nem is tudom, honnan esett az udvarra.A szembeszomszédban volt fészek, de azt a házat eladták, felújították, a fészket leverték..azóta a környéken nincs fecske. Rigó van dögivel, és igen, a macskák a kirepüléskor elkapnak párat. Ha látjuk, nem engedjük, annál is inkább, mert nem eszik meg, csak levadásszák őket.Pocsék macskák ezek, nem az éhség miatt vadászbak, csak az az állati ösztön, az....
Blogkocsma Korok tökei 2017.10.24 07:00:00
Nagyanyám imádta a sütőtököt. A hosszú élet zálogát látta benne. (Végül is 77 évet élt, amivel sokan kiegyeznének). Ő a klasszik vonalat vitte, tök megvesz, feldarabol, magok kikapar, sütőben megsüt, megesz. Szezonban,(ha a dér már megcsípte) november-január tájékán…..
Kumari 2017.10.25 17:22:33
@pizzaszeletvágó: Há' mer óvatlanul béeresztetted:) Korábban köll a fokhagymát a megfelelő helyre du..akarom mondani akasztani:DDDD Vagy rossz helyre tetted a tököt....más nem lehetett, én mondom:)
Szomszédasszonynál érik a szilva. Kérdezi, van-e van valamilyen egyszerű receptem, meg egy pár befőttesüvegem. Hát persze, hogy van mindkettő. Valamikor, régesrég posztoltam a keverés nélküli szilvalekvár receptjét, azt megosztottam vele. Cserébe nem küldött el minket, amikor egy fél vödörnyi…..
Kumari 2017.09.22 18:56:06
@pizzaszeletvágó: Az Őrség aranya az eddigi legjobb cucc, amit ettem..illetve akkor, ha igazán benne van, ami abba kell:) A debreceni Mandulában igazi! (legalábbis amikor legutóbb ott ettem, mert hogy ma milyen, azt nem tudom) Ettem bűnrosszat is,Sárospatakon, na az horror volt.MI a vár mellett, a vízparton ettünk nagyon finom sütiket Egerben, de a neve nem jut eszembe.Valami M betűs..
Kumari 2017.09.23 09:23:28
@Kumari: A Marján, igen.Bődületesen sok sütemány volt, és amit ettem, az jó volt.
A szálloda is M betűs, a Csiki Sándor utcában:)))Melior.
Kumari 2017.10.20 18:25:30
@pizzaszeletvágó: mindenkinek számít, pláne ha úgyis útba esik:)
Blogkocsma Gombatúra 2017.10.18 07:00:00
Vendégposzt pizzaszeletvágó tollából   Október elsõ napjaiban végre kijutottam az erdõbe gombászni. Sajnos a szabadidõm ritkán kerül átfedésbe az ehetõ gombák dömpingszerû megjelenésével. Most is így esett, az általam ismert területen a vargánya, pár napos szezon után,…..
Kumari 2017.10.18 19:49:28
@she_wolf: A természet bőkezű az áldásaival, de az átkaival is..ó, ha nem lenne mérges gomba...meg még jópár életveszélyes növány-állat....
Blogkocsma Körmös kakas 2017.10.12 07:00:00
Szándékosan nem írtam pörköltet, el akartam kerülni, hogy valamelyik - a Gasztronómiai Akadémiáról ideeső - professzor elmagyarázza, hogy ez miért nem az. Egyébiránt pontosan úgy jártam el, ahogy szoktam, mikor én főzök pörköltet.Megemlékeztem már a szerencsétlen sorsú,…..
Kumari 2017.10.14 18:04:49
@she_wolf: Nekem is van lefagyaszatva étel, elsősorban sültek és pörköltfélék, de olykor leves is ( a káposztás paszuly és a gulyás nagyon jól kibírja). De jártam már úgy, hogy kiolvadt, kidobtam.
Kumari 2017.10.15 18:07:31
@Andrass9: Mi nem permetezünk, volt olyan év, hogy alig egy almáséáda dió volt a 4 hatalmas fáról, lehullott zöld burokban..illetve rászikkadt, és ,egromlott a dió. Idán meg gyönyörű egészséges és sok termés van. és van vékony héju, és vastagabb héju is. Kibontás után kicsit szikkasztom(pár hétig kiterítve szárad egy asztalon). aztán bezacskózom, és fagyasztóban tárolom. Van négy éves fagyasztott csomag is, kutya baja, ha kiszedem, cukorral vegyítve darálom, úgy fagyottan, vagy ha darabos kell, kicsit megpirítom egy serpenyőben.
De leginkább elosztogatom:) Sokan kapják Mikulásra.
Blogkocsma Franciasaláta házilag 2017.10.06 07:00:00
Minden ellenkező híreszteléssel ellentétben a franciasaláta nem francia. Ő az orosz hússaláta húsnélküli változata. A franciák nem ismerik, az olaszok imádják, ezért ők genovai salátának nevezik, és Kréta szigetén Budapest saláta néven kapható. A Jégbüfé pedig bezárt, ahonnan régen…..
Kumari 2017.10.10 20:34:13
@látjátok feleim szümtükkel: Az öreg macskák egy része elmegy meghalni..nem mind, de elég sok:(nem biztos, hogy elütötték.
Kumari 2017.10.10 20:37:06
@she_wolf: Johanna lányomnak Óbudán, ötödiken van egy macskája, azt hiszem, lassan tíz éves(meg egy tíz és fél éves fia:DD)..szokták sétáltatni olykor, de elegendő neki a lakás. Szokott nálunk nyaralni, ha elutaznak itt marad nálunk, itt sem akar kiszökni, a szúnyogháló mögül nézeget ki..pedig a mieink kinti-bentiek.
Kumari 2017.10.11 19:27:32
@Andrass9: :DD @látjátok feleim szümtükkel: :))

ismerősöm Norvégiában állandóan tonkababos sütot süt, egy szem elég sok alkalommal. Állítólag olyasvalami, mint a kardamom.De sok helyen be van tiltva. itthon a Culinarisban van állítólag
Elfogyott a libazsírom! Ilyen is ritkán történik, így azután érzékenyen érintett. El is szaladtam hájat venni. A választásom a testhájra esett, mert a libatepertőt majd minden alkalommal túlsütöm (magyarul elégetem). Be is pakoltam egy bő kilós adagot, amikor rámmosolygott…..
Kumari 2017.10.10 20:38:10
@she_wolf: Igaz...bocs, aki nem szereti a rizsát, ne rizsázzon:) vagy mi...én ne rizsázzak neki:)
Kumari 2017.10.10 20:38:45
@she_wolf: Igen ez a jessz nálam is:))))
Blogkocsma Szilvalekvár 2017.09.24 07:00:00
Főztem én is. András írását látva először nem akartam ugyanazt a poént mégegyszer lelőni, de aztán meggyőztem magam: mi baj lehet? Megérett a szilva a Hegyen, van valami korai kék - az ördög tudja milyen fajta -, meg fehér besztercei. A 82-es út mellett találtunk egy kisebb…..
Kumari 2017.09.26 20:12:03
@Dorottya Veres RLDD: fodorháj. Igen, az kisütve, darálva ment a hurkába.
Blogkocsma Bőrös malaclapocka 2017.09.15 07:00:00
Megkívántam már valami jó sült húst. Bőrös-csontost, cuppanóst. Reggel el is sétáltam a csarnokba, úgy rémlett, mintha az egyik húsboltban láttam volna a múltkor bőrös malachúst. Így is volt, tarja, comb, oldalas, szebbnél szebb darabok. Kérdeztem is, egészen véletlenül,…..
Kumari 2017.09.23 09:26:02
@she_wolf: Mondom, hogy van bennünk valami közös:DDDDDAmi a megevett dolgokat illeti, egy az egyben:DDD
De nem is..sietni nem nagyon tudok. és hegynek fel se szeretek..lefele, na az megy:)
Kumari 2017.09.24 09:51:51
@she_wolf: Ha én újra születnék, akkor három dolgot szeretnék máshogy: ne legyen szőrös a lábam,(egyáltalán, ne legyen ott szőr, ahonnan irtani kell), ne legyek dagadt, és merjek autót vezetni, ne dísznek legyen 40 éves a jogsim....ezt mantrázom, mert én aztán juszt is ujjászületek!:) A többi maradhat.
Kumari 2017.09.24 20:15:09
@she_wolf: Én lefogyni már csak halálos betegség miatt fogok, nincs baj, szeretem magam, csak az egészségem nem a régi:) Insumedet próbáltam, nagggyon hatásos, de nem vagyok képes egy életen át reggelire és vacsorára egy pohár fehérjelöttyöt inni, délben meg max. 1200 kalória..ez megy pár hónapig, de annyi. Á, leszarom:D A kedélyemmel főszabályként nincs baj,tükröt kerülöm, anti-anorxiás vagyok:DDDDDD

A rengeteg gyantázástól szépen kihalt a szőr a lábamon(fiúk, most ne olvassátok) sajnos, a bajszom meg izmosodott:DD de amíg van gyanta, nem kell beéfonni:DDD

Virágcsokor a régi, nem gyomláltam sose:DDDDD
Blogkocsma Frédi vagy Béni szelet 2017.09.18 07:00:00
Megjelent a hiperekben a Hajnal Hús Frédi- vagy Béni szelete, ami egy fűszerezett monstre bőrös sertésalkatrész (leginkább comb vagy tarja). A név a nagysikerű Kőkorszaki Szakik ebédjére utalhat. Egy előnyét látok: be van pácolva, már csak sütni kell. Persze, csak ha van…..
Kumari 2017.09.18 18:27:34
@she_wolf: Eddig úgy tapasztaltam, nagyjából egyezik az ízlésünk, úgyhogy ha Frédiék szembejönnek, próba, szerencse:)
Vadat fagyasztani szoktam, de csak azért, mert valahogy tárolni kell.Érlelés nem a műfajom, nekem az büdös..éa a sztéket is át kell sütni, nem bírom lucskosan legyűrni. Hiába, na...első generációs értelmiségi vagyok:)
Kumari 2017.09.19 20:29:41
@vörösbor(de)minőségi: Igen.Csányi Éva fogadójában ettem ilyet, Magyarfenesen,Nem bonyolult. Egy kis hagymát apróra vágva zsiradékon üvegesre párolunk, és ebben kicsit megsütjük a kimosott, és kicsit megvágott savanyúkáposztát( nem feltétlenül szükséges, de kényelmesebb enni, ha nem olyan hosszúak a szálak)
Amikor egy kicsit már sült-nem kell baRNÁRA, BÁR ÍZLÉS DOLGA-, MEGy HOZZÁ A RIZS, AMIT ÁTFORGATUNK, HOgY BEVONJA A ZSIRADÉK, MAJD FELÖNTJÜK KÉTszeres mennyiségű forró VÍZZEL. fŰSZEREK: BABÉRLEVÉL, BORS, BORSIKAFŰ,kakukkfű és szárított kapor. A sóval óvatosan, némely káposzta sósabb, mint hinnénk.Vegáknak kiváló, ha jól eltaláljuk a fűszerezést, enyhén hajaz a toroskáposztára.Mindenféle hússal, pörköltfélével finom., de leginkább a sült hurka-kolbász körete.
Kumari 2017.09.19 20:30:45
@she_wolf: Igen, amíg volt olyan igazi zacskó, abban sütöttem a csirkét!!!!!
Teljesen elcsábított a sárga laskagomba! Nem olcsó, de minden porcikája felhasználható, kellően tiszta, ezenkívül egészséges is :) A madarasban fedeztem fel, és már a második dobozkával vettem belőle!..
Kumari 2017.09.15 18:25:38
@she_wolf: Nekünk másfél éve van ilyen kávémasinánk(én meg mindig félve nyúlok hozzá. mert ez önjáró, kimossa magát, meg folxvást panaszkodik.hol víz kell bele, hol a szemetese telik meg..) Mi Tsibo Milano stayl Elegant Roast fajtát isszuk most a legkisebb királylány szerint ez a jó. És most minden kévéfan csukja be a szemét: Én a klasszikus Nescafét iszom...:) mert az nekem pont jó. Már több, mint 40 éve...

Autóból meg csak a Citroen:)
Kumari 2017.09.15 18:41:16
@she_wolf: Ó, nagyon sokan ódzkodnak a francia autóktól.De megmagyarázni senki sem tudja:D Nekünk volt pár Citroen, mind szuper volt, és az első Picassót szerettem legjobban.Szerintem nagyon praktikus, tényleg kényelmes, a nagyobban elegánsak, a C3 meg kis fürge.
De mi fura népek vagyunk, mi a Daciát is szerettük, és soha nem volt vele gondunk.
Kumari 2017.09.15 18:53:15
@she_wolf: Értem.Erre sincs magyarázat..a szépember meg az olaszoktól , nem tudja megindokolni,én meg a rossz emberektől...
Tavaly készítettem ilyet először, és nagy sikert aratott. Az első eresztés paprikát le kell szedni, hogy többet is teremjen, így most volt vagy 25 paprikám, amit fel kell dolgozni. Az uborka is terem, abból is adtam hozzá, hogy még érdekesebb legyen...
Kumari 2017.09.10 08:52:53
@Andrass9: Köszönöm, a legközelebbi családi bulira megcsinálom,mert mutatósnak tűnik, továbbá mindenki odavan a sült hagymáért(is) Hagyma minden formában nyerő:)Ahogy elgondolom, kisfazék olaj kell hozzá..
Kumari 2017.09.11 19:47:12
@Benikuty: Én csak azt tudom, hogy Vállajon a sváb szalonna paprikás....ez benne a csuda!Ugyanakkor Erdőhorvátiban sápadt, csak sós-füstölt. Vállajon fokhagymás füszeres pácban sóznak, utánozhatatlanul finom.

@Andrass9: Ezt a meggyfagallyas dolgot nem hallottam, leégés ellen is jó, de ha az uborkát ropogósítja, akkor lehet, hogy a káposzta szétfövése ellen van. Ki tudja ma már...
Kumari 2017.09.11 20:20:15
@pizzaszeletvágó: Nem tudom..mi Nagyecsed környékén( én konkrétan Tiborszálláson) bizony paprikáztunk,nem zárom ki, hogy a vállaji svábokra is hatott a környezet, de tény, ami tény, amikor kiveszik a szalonnát a sózóból, levegőn szikASZTJÁK, MEGY RÁ EGY FOKHAGYMÁS PAPRIKÁS KRÉMSZERŰ KENCE, ÉS ÚGY MEGY A FÜSTRE. Afrancba, rossz helyen van a caps lock..bocsánat.

Azt nem tudom, van-e köze a debreceni paprikás szalonnához.
Klasszikus későtavaszi étel, amikor megjelenik az újkrumpli, és már van petrezselyem is. Szerencsére így koraőszön is van még újkrumpli, bár nekem ilyenkor már nehezebb ételek jutnak eszembe. Feleségem piszkált, hogy a csirkét csak minimális hagymával csináljam, de jó sok majorannával. mert a hagyma…..
Kumari 2017.09.08 18:59:44
@pizzaszeletvágó: Ha bejelentkezel, mondd, hogy a testvére anyósa ajánlotta:D
Kumari 2017.09.08 19:01:51
@she_wolf: Na igen..valódi gyümölcs..

Én nem tudom, miért jobb..de hogy mocskosul divatos, az ttuti..ja, meg a malton só,,vagy valami hasonló.Nem is jut eszembe:D
Kumari 2017.09.08 19:26:45
@pizzaszeletvágó: Szerintem nálunk ez nem szitokszó:)Lehet, hogy tesz majd vocces megjegyzéseket, de csak mert leplezi, hogy csípjük egymást:D Viccen kívül, ez tényleg egy jó ajánlólevél.
Barátaink meghívtak Gárdonyba egy pár napra, hogy meneküljünk el a hőség elől. A háziasszonyunk öccsével már jártam kinn a tavon tavaly horgászni, most is kimentünk. Ahogy tavaly elfogtam előle a halakat, úgy most 3-3 halat nem fogtunk. Azért kaptunk tőle halászlevet! A poszt viszont nem a…..
Kumari 2017.08.29 20:10:11
@Andrass9: Gonosz, gonosz, gonosz!!:)))))
Kumari 2017.09.04 18:06:48
@pizzaszeletvágó: Van, a miénk mindhárom megfogja, és gondosan elhelyezi a lábtörlőn, a világért sem fogyasztaná el. Enni alutasakost szeretnek ezek, még a kinti befogadott udvari, már a szárazra is csodálkozva néz, azt nem eszegeti--pedig mikor ide kezdett járni, boldogan habzsolta. Ilyenek ezek.
Kumari 2017.09.04 19:25:49
I@Andrass9: Nálunk az udvari(bejöhetne, de hiába lakik az udvaron pár éve, nem mer bejönni, max. bekukkant)szereti a csirkebőrt, belsőséget- a tüdőt meg holmi hártyákat kidobom, meg a fejet, ha fejeshez jutok- a bentiek csak színhúst szeretnének, de pechjükre azt mi is:DDD
A szárnyvéget megeszik. de én csak hétvégén főzök, és volt egy kegyelmi állapot pár hónapig, mikor egy cicánk volt, na, mondom, most elkényeztetem....kapta a tasakost hétköznapra. Aztán ezek a jövevények megkóstolták, és ezzel eldőlt..ezek képesek nem enni, ha nem a fogukra való.
Blogkocsma Kakas 2017.08.25 07:00:00
Cip Úr szombaton szólított meg a Sörözőben.- Nem érdekel kakas? 5 kiló feletti, konyhakész, 2500 forint darabja. Csak éppen hat darab alatt nem szállítanak.- Már hogy ne érdekelne annyiért. Szólok egy-két ismerősnek, simán meglesz a hat.Hétfőn a melóban feldobtam a dolgot pár…..
Kumari 2017.08.27 19:42:52
@Boar.: tele v agyunk bálványfával( ami ecetfa, mint megtudtam a kertészmérnök gyerekemtől/, meg trombitafolyondárral, eláraszt minket. Meg a bambusz, meg az indiai nád:(((( Fékezhetetlen és kitrhatatlan növények, a bambuszban ráadásuk rigók laknak, nem is akarom irtani, sajnálom a madarakat.Viszont terjed, mint a rosseb.
Kumari 2017.08.28 18:57:57
@Andrass9: A mi gazunk kiröhögi a glialkát,, a burkolat nálunk putnoki tégla az udvaron, kocsibeállón, ilyen helyeken.Na, elegeünk volt a gyomlálgatásból, jött a glialka, utána egy hónappal a gyom.Erősen gondolkodom, hogy a szépembert ráhízelgem, öntsük le betonnal...( nem, a beton rusnya)
Blogkocsma Kompót! 2017.08.22 07:00:00
Régesrég, amikor én még kissrác voltam, szüleim kiterjedt szociális életet éltek - művészek, írók, színészek rendre megfordultak nálunk. Sokszor jöttek hozzánk apám kollégái, barátai is. Egy alkalommal - a hegedűversenyének bemutatója után - nálunk gyűlt össze a baráti…..
Kumari 2017.08.25 09:12:57
@she_wolf: Nálunk is a fehér, aranyszegélyes mai napig az ünnepi anyukáméknál, anyósomék fehér, aranymintása meg nálunk van,férjem öröksége. De mi igen sokan vagyunk az ünnepekre, így nekem 12 személyre hófehér készletem van.
Szeretek szépen teríteni, ha ketten vagyunk, akkor is.
Gyerekkoromban nagymamám -ő még volt cseléd az intézőéknél-dupla tányérral terített a tanyán is, akkor is, ha "vászontányér" volt(ez annak a vastag, olcsó, szerintem agyag alapú fehér tányérnak a neve, aminek a szélén domborminták voltak, de nem volt színes.Manapság szerintem már nyoma sincs.) Nálunk is evidencia volt, nem úgy, mint a szomszédoknál, ahol egy tányérből ettek mindent, mondván, egy helyre megy. Hát, elég izé volt a paradicsomleveses tányérból enni a mákostésztát...
Viszont sokáig alumínium evőeszközeink voltak, az alpaka, vagy mi falun az ötvenes-hatvanas években eléggé ismeretlen volt. Aztán jöttek a fényezett alumínium kanalak, és végül a rozsdamentesek.Mikor ismertem jobbakat, utáltam azt a régi vastag alumíniumot, pedig a menzán még előfordultak.
Nekünk már volt szép vékony porcelán készlet, pecsenyés tálak. levesestálak, meg is maradt jónéhány,az anyósomé volt nálam ezek már dísztárgyak. Manapság csak a méregdrága étkészlethez jár fedeles levesestál.Nekem van szines is, gránit is, kerek, szögletes, attól függ, mit veszek elő, hogy mit főzök.De ha csak ketten vagyunk, van egy szolíd fehér és a szélén mintás készlet(hiányos, de kettőnknek megvan tokkal-vonóval), azt használom.
Szalvétabuz...szóval szeretek szép szalvétákat használni, abból nagyfogyasztó vagyok.Érdekes módon karácsonyi tematikájú van hegyre-halomra, a nyulasok még csakcsak elkopnak nyáron:DDD

Bulgur, kuszkusz vörös lencse, köles, hajdina..ezekből több fogy nálunk, mint rizsből.
Kumari 2017.08.25 09:39:18
@medvedr: :) Ebből is látszik, ki honnan indult, miből merít....boztos, hogy szép. és alkalmi-
Zsolnay nálunk nem volt, és nekem sem lesz, én túl nagy befektetésnek tartom, a gyerekeim meg sokkal praktikusabbak, ők jobban szeretik a letisztult stílust, Ikeás vonalon tolják.
Kumari 2017.08.25 19:32:46
@látjátok feleim szümtükkel: Nálunk is így volt. ebéd együtt, és hétvégén a reggeli..franc tudja, nem aludtunk 11-ig, a téli reggeleket szerettem, a konyhából jött be a sült szalonna, meg a pirított hagymás vér-máj illata( nem pocsékolt senki, a hétvégi tyúk vére-mája volt szombat reggel az egyik fő csemege), a finom rántotta..azt apukám tudta a világon a legjobban megcsinálni.Zsírban sütöte, amin elöre megpirított ropogósra kenyérkockákat, meg a füstölt szalonna(ja.ebből volt a zsír), hagyma, a tojást akkor ütötte rá, mikor már az asztalnál ültünk, és remegősre sütötte.Nem tudok ugyanolyat.Meg a tea..citrompótlóval, mivel mással:D
Nálunk előbb a közös reggeli múlt el( a gyerekek sokáig alszanak most is), aztán a vacsora, mert mindenki máskor esett haza, a hétvégi ebédeken harcolok a mai napig.Ha mindenki itthon van, akkor még csak-csak, de mi ketten sem tudjuk összehangolni, amitől néha totál kiborulok.
Nálunk van kinn fedett terasz, hatalmas asztal, de nem eszünk kinn...jönnek a legyek meg a szúnyogok. A grillezést is ezért nem szorgalmazom.
Szerintem így irandó, mert a "fejtett bableves" egy csacskaság: ki fejti ki a bablevest? A "fejtettbableves" jó lenne, de 3 szóból álló összetétel. Megvilágosított egy olvasónk, lett fejtettbab-leves belőle :). Node nem nyelvtanórán vagyunk. Feleségem vett 1,5 kiló fejteni való babot, ami kifejtve…..
Kumari 2017.08.19 19:34:57
@Fenchurch68: Nyelvtannáci:DDD De abszolút igazad van, éljen a "hejesírás":)

Nekem van egy nagggyon pöpec török receptem, babsaláta, de főzni kell. mondjuk, enni meg hidegen...tripla adagot szoktam hegeszteni, mert mindenki eszi ÉS visz belőle.

Habart paszuly rulez!!!

Piacra pénteken...egy rendes háziasszony szombaton reggel már a konyhában sertepertél, nem vásárolgat.....:DDD

Cicicfix vásárlás 75-ös méret felett egy horror..tudnék mesélni...
Beérett az első 70 dekagram San Marzano paradicsom a kertben (Lucullus néven is ismerjük). Ez a paradicsom nagyon kevés magot és levet tartalmaz. Szaftos húsa van, az olaszok ezt használják paradicsomszósz készítéséhez, valamint a konzerv hámozott paradicsom is ebből van. Nagyon régóta szerettem…..
Kumari 2017.08.13 17:54:11
@Andrass9: A hét második felében még 30 fok lesz:)
Kumari 2017.08.19 19:26:39
@she_wolf: Kumarin..hát, lehet, bénítólag hatok:DD
de ez a nevemből adódód nick,és egyik ismerősöm kisfia így jegyezte meg a nevemet.Másrészt valódi indiai név, sőt, van egy istennőjük is ezzel a névvel, de sok közöm egyikhez sincs.
Másrészt nekem személy szerint az a szent mrggyőződésem, hogy attól van az a sok allergiás ember, mert tulzásba visszük a csecsemőkori sterilitást.
Blogkocsma Gyíkhús megint 2017.08.16 07:00:00
Úgy esett, hogy megint kaptam a kedves kollégáktól egy jókora adag konzervet, főleg vagdalt húst. Jó lesz elhordani a Hegyre, mégis jobban eláll, mint a parizer, ha nem eszem meg, legközelebb is jó lesz.Eszembe jutott, hogy a hajdani helyemen sokszor készítettünk belőle…..
Kumari 2017.08.18 17:21:03
@1kutya: Ebben a korban egy év már nem oszt, nem szoroz, földim!)
A napokban vettem grillezni való Camembert sajtot, ami igen előkelő helyet ért el egy abszolute nem releváns kóstolásos teszten :) Azt írják a dobozon, hogy próbáljam meg serpenyőben is. Megpróbáltam:..
Kumari 2017.08.13 17:08:47
@Fenchurch68: Mikor csúcsra jártunk, hat macska, két kutya, és egy teknős volt a repertoár, a cicusok és a kutyák természetes úton kimúltak,egy van a régiekből, a 15 éves.Mindig megfogadom, hogy ha kihalnak, nem lesz több, mert ha 2 napra elhúzunk, már szervezni kell az etetést, de mindig jönnek, ezek mind ideköltözöttek voltak, mármint a cicák, illetve az első kettő volt, akiket mi hoztunk el egy hatalmas alomból./a teknős egy etetés után akár 2 hetet is kibír, ha hűvös helyen van, akkor innia sem muszáj, bár annak kevésbé örül.Evés nélkül simán megvan addig./
Kumari 2017.08.13 17:11:14
@Fenchurch68: a mi egyik kutyánk Karcsi volt.Utóbb derült ki, hogy lakik Karcsi a közelben:)) Most viszont a szomszéd kutyája Samu, az unokám meg Sámuel, akit Samunak hívunk:DD nincs ezzel baj, bár ez nem annyira kemény, mit a Szomszéd patkány:DDD
Kumari 2017.08.13 17:39:20
@látjátok feleim szümtükkel: Ja, ha az udvar is számít, akkor feketerigók hekatombái mert tele vagyunk borostyénnal, imádják, meg a bambuszost is, aztán vannak harkályok, legalább két család, az egyéb madarakról nem szólok. Szarkák és varjak rendszeresek, sok diófánk van, meg a tőkén marad a szőlő, amit nem eszünk meg, rengeteg madár telel nálunk, etetőnk is van, úgyhogy télen is itt csöveznek tömegével.
Régebben volt szongáriai cselőpók is, de aztán a füvesítés miatt kiszorultak a kertből:sajnos). A lányok az erkélyen meg a teraszon etettek valamiféle pókokat hússal, komolyan mondom, szinte ismerték a lányokat, és rohantak elő etetési időben:DD annyit mondhatok, szeretik a sonkát is, a csirkét is:)Aztán szegényke hogy télen hova lettek, azt nem tudom.Bent itt sem irtunk pókot, max. kitesszük az udvarra, de engem nem zavarnak.(na, jó azért nem egy boszorkánytanya ez, még nem szőttek össze mindent).
Élete első görög útján járt Korfu szigetén. Természetesen körbeették a barátnőjével az egész szigetet, és elhatározta, hogy egyet megfőz nekünk. A fűszert is kinntről hozta, hogy autentikus legyen. Még külön felhívott, hogy sertés lábszár jó-e hozzá? (Mivel még nem…..
Kumari 2017.08.10 19:37:15
@Andrass9: Most hülyén hangozhat, de valahogy steak sem jött be,,pedig Johanna lányom verhetetlen benne, és ő szereti is,ha kér, van éppen itthon egy szép szelet marha.Pénteken este érkezik, mire szombaton grillezünk, éppen megfelelő állagúra olvad.
Kumari 2017.08.10 20:13:54
@Andrass9: Alap!! Mindhárpm kicsilyánynak van nálam is valami a csodahüttőben, hátha jönnek:)))
Kumari 2017.08.10 20:42:47
@Andrass9: Nálunk is az van, hogy a lányok kirepültek, ennek ellenére egyre többen vagyunk:D A csatolt részek ugye, na meg a csatolt részek családja..hálistennek kiváló a kapcsolatunk velük is, és szeretnek nálunk táplálkozni.Én meg ennek örvendezek:)