Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dagmaat

56 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Az alábbi videót e sorok írója készítette egy osztálytársának/al aki egyre népszerűbb klubesteket szervez itt.   Mint látjátok a borítón, én mindeközben tujává transzformálódtam, és az valahol világszenzáció lenne ha egy tuja blogbejegyzésekben tudatná a világgal…..
Az előbb írtam egy kibaszott drámát. Arról szólt, hogyan felejtettem el majdnem, ma este posztolni. Mikor élesíteni akartam elszállt ez egész. Szakadozik a gépezet. A főkarakterem egyik mondata így hangzott. - A semmittevés okozta semmit evés. A többit elképzelhetitek....   ..
Leülsz dolgozni beraksz egy szettet. Mondjuk 12 órán át szól. Felállsz - a munkát persze nem fejezted be- mogyorókrémet kensz a kenyérre és a konyhakredencnek támaszkodva elmajszolod . Azon töprengsz hogy a világ milyen hatalmas, mennyi LP fér el benne és neked miért sincs egy sem.…..
Banana. Banaan. Banane. Banán. Piesang. Banan. Platato. Banaani. Bannann.   Gone Banana by Mega Bog   Shake.   ..
Ez a majdnem ott voltam életem első -utolsó- boiler room party-ján sztori lesz. Hogy is kezdődött. Azthiszem az iskolai shitty coffe vásárlása közben. Szóval van egy büfé - vagyis itt kantine, de a flancos név nem takar mást csak az otthoni párizsi-zsemlék gouda sajtos változatát-…..
French Kiwi Juice, az évet fogadalmakhoz illően frissen csavart gyümölcslevekkel érdemes kezdeni. Aztán ahogy telik az év a lelkesedés lankad és újra a megszámlálhatatlan rossz szokásom rabjává válok. Az akarat erős, de a hús gyenge.   ..
Aki ezt a számot meghallgatva még mindig azt hangoztatja hogy a magyarhoz a finn nyelv áll a legközelebb azt harapja meg maga a Béla. Én még a nevééét seeem ééértem meert haaa jóóól ooolvaaasooom kiii aaa jeeeleeekkbőőől aaa fiiinneeek meeegleeeheeetőőseeen soook…..
  Fogalmam sincs hogy miért, de a kép láttán nekem Fassbinder egy filmje ugrott be. A címére nem emlékszem és arra sem pontosan hogy miről szól. Viszont abban biztos vagyok, hogy a nyitó jelenetben 2 férfi vadul csókolózik (ezt a szót szerintem még soha nem írtam le, de szinte…..
Engem teljesen megbabonáz egyszerűsége. Nem is rontanám az összképet indokolatlan szavakkal.   ..
Szoktatok youtube kommenteket olvasgatni ? Én alig. Ezalatt a track alatt azonban csak 4 komment olvasható. Most ezekre kommentelek én itt. 1. comment from B Joenes " Take your parachute and jump!" Nem kizárt. 2. comment from stefano abate " all error love" . Nem igazán tudom…..
  Be kellet copypaste-elnem a nevét. Nincs skandináv billentyűzet leosztásom. A magyarra is mindig váltanom kell. De az legalább van. Csak az y-t és a z-t nyomom folyton félre. Låpsley   17 éves, nőnemű, hétköznap Liverpool-ban hétvégén Leeds-ben él. Néha, olykor,…..
Mi tévő olyankor az ember, ha a városban ahol lakik, nincs elárasztva jobbnál jobb koncertekkel, azonban, ha valami érdekesebb fesztivál zajlik lakásától 10 perc gyalogtávolságra, akkor pedig dolgoznia kell. Ez nem költői kérdés. Dolgozik. Közben abban reménykedik lesz egyszer egy…..
Pontosan ez  az a szám, ami bekúszik a fülembe, és tudom, már hallottam valahol, de arra sem emlékszem, hol és valójában mikor, de az érzés velem maradt, az biztos, mert egyszerűen köt hozzá  valami, még akkor is, ha az is megtörténhet, hogy épp most hallottam…..
          Őszinte. Leszek. Eindhoven. Airport. Beer. Repülő.Sör. Hentes.Düh.Sör.Megcsalás. Sör.Rosszul megadott telefonszám. Budapest.Reptér.200E Busz. Kőbánya.Metró.Zakatol. Bor.Corvin-negyed.Bor.Kálvin.Fecske.Lassú.Nagyon…..
Van egy már-már tradicionálissá váló szokásom hazalátogatásaim alkalmával. Az első adandó alkalommal vásárolok egy aktuális Magyar Narancsot és két találkozó közötti, vagy a vécén ülés okozta, amúgy elpocsékoltnak érzett időt az újság bogarászásával töltöm el. A…..
Egy találós kérdéssel kezdem a mai posztot.  A klip és a szám alapján milyen nemzetiségű előadóra számítotok?       Páran biztos eltaláltátok. Dániában is isznak az emberek. Még sosem jártam ott, de egész sok dán ismerősöm van akik bizony inkább megerősítik a…..
A büntetést valahol mindig igazságtalannak érzi az ember. Ha jogos, ha nem.   Ennek okát valahol a gyerekkorban látom gyökerezni. Az amúgy felhőtlen szabadságérzettel járó gyerekkor idilli képe akkor kezd töredezni amikor a szülői autokritás Tv-megvonásokkal,…..
Idáig , egészen pontosan a nyárközépelejéig sikerült tartogatnom az egyik legeslegkedvencebb előadómat és zenéjét. Nem hiszem hogy a blogot olvasók számára ismeretlenül cseng a név,(sőt ha nem tévedek érintőlegesen már esett róla ezen hasábokon szó) hisz az utóbbi 2 évben…..
                                   Valami ilyesmit várok ettől a nyártól.   Aztán persze az is előfordulhat hogy ez lesz belőle.   ..
  Franz Kafka németül írta műveit.-u.a.- Das Schloss. Die Verwandlung. Der Mord. Das Urteil. Herr Dj Koze, német. Nem Kafka írta. Dj Koze zenét szerez, netalántán Dj Koze zenét ír. Más emberek (vagy talán ő maga) mozgóképeket passzintanak a zenéjéhez. Ki miért választotta ezt…..
Nem, nem láttam még a filmet. Pedig pontosan 2013 január 18. hatórahuszonegy perc valamelyik másodpercétől kezdve a Kalóz mappában figyel mint letöltött tartalom. Műfaját tekintve dokumentum film. Tartalmát tekintve az utolsó fellépésről(2011/4/2 Madison Square Garden) és James…..
Nagyapámmal beszélgettem a minap. Ő elég durva arc, van sztorija bőven (nem csoda, hisz 1926-ban született, s azóta történt egy s más). Meg a zenéhez is eléggé ért. Mármint ahhoz a zenéhez, amit ő zenének tart (ti. a komolyzenéhez, operához, ilyenekhez). De ahhoz így annyira,…..
Latiatuc feleym ʒumtuchel mic vogmuc. ýſa pur eſ chomuv uogmuc. (ford. Látjátuk feleim szümtükhel, mik vogymuk: isȧ, por ës homou vogymuk.) Szóval ezt a port és hamut valahogy össze kell tartani. Folyadékot kell bevinni a szervezetbe. Utána el lehet kezdeni ünnepelni a semmit. S…..
  Biztos veletek is előfordult már, hogy amikor egyszerre x+1 (és x általában a végtelennel egyenlő) tab van megnyitva a böngészőtökben, akkor az a pár oldal, amin épp zene töltődik, egyszerre szólal meg. Ilyenkor én hangosan felordítva kapok a fülhallgatómhoz és…..
Legutóbbi bejegyzésemben egy lehetséges házi koncert lehetőségét vizualizáltam képzeletemben. Ezzel feltehetőleg nem voltam egyedül, mert látszólag gombaszám szaporodik a letisztult környezetben csak a zenére koncentráló kisvállakozások/rövidfilmek száma. Erről bővebben egyik…..