Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jucimam

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt napokban többen is érdeklődtetek, a pontos technikáról, hogyan is készül a papírból font kosár. Az apropót egy csodálatos olvasói alkotás, Nyári Mária munkája adta, ámuldozva néztük a kosárkáját, ami a megszólalásig hasonlított a peddignádból fonott testvéreihez. Nem is bonyolult művelet…..
Jucimam 2013.03.18 15:54:00
@Deszkás: Talán tudok segíteni. Én a Lidl újságból készítem a pálcikáimat. Ez fényes, de nem túl kemény papír. 7 cm-es csíkokat vágok belőle a lap hosszában. Hosszabb fajta hurkapálca kell hozzá. A papír csücskét rásodorjuk a hurkapálca végétől kb 3 cm-re. Ha már szorosan elkezdtem akkor folyékony uhu ragasztóval húzok egy csíkot a papír közepén végig egészen az ellentétes csücsökig. ezután jöhet a szoros tekerés. Egy picit várok kb 10 mp és kész a papír pálca és lehúzom a hurkapálcáról. Az a lényeg, hogy a hp. és a papír nagyon hegyes szöget zárjon be, mert ekkor lesz hosszú a fűzőszálunk. Remélem tudtam segíteni.
A facebook rajongói oldalon már sok-sok ilyen képet közzétettem, és mivel ti is lelkesedtetek értük, adta magát az ötlet, hogy egy nagyobb gyűjteménybe rendezzem a témához kapcsolódó fotókat. Ebben az inspiráló gyűjteményben szerintem, már gyönyörködni is pihentető, de ha van rá lehetőségetek, ti is…..