Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gabardin

0 bejegyzést írt és 306 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lelkes olvasónk egy jó kis írással lepett meg minket e-mailben, melyet - előzetes hozzájárulását követően - változtatás nélkül közlünk. Köszönjük zerosugar6564-nek az alábbi kis szösszenetet: "Értelmiségi, bár szinte kékgalléros, jól fizető szakmában keresek állást és elegem van a rossz…..
gabardin 2020.09.05 07:19:47
@Zabalint: @hami: -nál van az igazság.
Megrendelői oldalon vagyok. Definiálom a poziciót, a HR-es végez egy előszűrést, én már csak egy szűkitett mezőnnyel találkozom. Interjúhoz kapcsolódik egy szakmai tesz, ami úgy van kialakitva, hogy kiderüljön, hogy hol tart az illető. (mert a szakmai részt fel lehet szedni :))
Az emberi természeten nem lehet változtatni. Sajnos volt, hogy egy jó szakembertől meg kellett válnunk, mert mérgező volt a csapatra nézve. Mert hiába tud "fejben összeszorozni két hatjegyű számot", ha egyébként intrikál, folyamatosan morog, pokróc az ügyféllel,stb.
Egyébként, amit szoktam kérni a HR-esektől :) olyan embert találjanak a képes és akar gondolkodni. pl. küld valami az ügyfél, akkor nem szolga módra megcsinálja (mert az ügyfél nem szakember), hanem gondolkodik, visszakérdez, tisztáz stb.
A motorosok szerint a kétkerekű jármű nem csak egy egyszerű tulajdon, hanem az életstílusuk jelképe. Rengetegen imádják a sebességet és azt a fajta szabadságot, melyet a motorozás jelent számukra. Számos autós azonban gyűlöli a motorosokat, mondván azok állandóan bevágnak eléjük, cikáznak a…..
gabardin 2020.08.09 06:37:16
@Válasszunk: nálad az igazság
"A motor legnagyobb baja azonban az, hogy nagyon sokan élvezetből motoroznak, aki pedig a közlekedésre kitalált infrastrukturát élvezetes de veszélyes sportra használja, élménymotorozást, élményautózást is ideértve, az mindig jóval több veszélynek teszi ki magát, mint aki csak biztonságosan akar közlekedni. Ugyanakkor a külső körülmények miatti rohanásnál még mindig jobb... "
jönnek a motoros érvek: ki ne menne gyorsan, ha x ezer LE dübörög alatta, ezeket a motorokat nem 50-90-re találták ki, az vesse rájuk az első követ, aki maga soha nem szegte meg a kreszt stb

közben én szeretnék eljutni A-ból B-be, mert dolgom van
nem a fejem szellőztetem ki, nem a heti feszültséget vezetem le, nem élményautózok, élménymotorozok, hanem csak mennék

Külön posztot érne szerintem a péntek délutáni morál, amikor mindenki rohan haza, nem tisztelve sem embert, sem istent, sem a kreszt, hogy 5 perccel hamarabb pattinthassa fel a sört, de lehet, hogy 1500 másik ember meg majd áll egy jót a dugóban, mert hárman azért csak összecsúsztak...
Soha nem tudok elég rakott krumplit főzni, mert megállás nélkül enném. Ez a mostani volt viszont a legkevesebb munkát igénylő változat. A tojás és a krumpli gyors hámozása segített benne. Meg is osztom a trükköket veletek!..
Pár hónapja bejelentette, hogy egy évig nem fog új előadást vállalni, aztán kiszállt a Mintaapák című napi sorozatból, majd beszerezte élete első (két) tetoválását. Az újratervezés időszakát élő Kovács Patríciával beszélgettünk...
A magyar Neumann János az 1940-es években Amerikában kidolgozta a mai modern számítógépek alapelveit, melyet összefoglalóan Neumann-elveknek nevezünk. Ezek közé tartozott a kettes számrendszer használata, a teljesen elektronikus működés, a belső memória használata, a programok tárolása későbbi…..
Amiről nem beszélnek: Covid-19-től a dallamok sem szólnak.A gasztronómia mérhetetlen nagy csapást kapott a vírus által. Tulajdonképpen megállt a vendéglátás, a turizmus, a rendezvénypiac, és vele számos iparág. Dőreség lenne azt hinni, hogy ez csak azokat a területeket érinti, ami szerves…..
gabardin 2020.05.17 07:34:43
Nagyon sok munka nem napi 8 óra. Talán csak, ha szalag mellett, műszakban dolgozik valaki. Persze ott is előfordul túlóra, ami jellemzően nem önálló döntésből fakad, hanem elrendelik. De a világ már csak ilyen
Másik véglet a sok önfoglalkoztató, vállalkozó, kreatív munkát végző. Az ő esetükben inkább 14-16 óra az a 8 óra, ha ébren van, dolgozik, jár az agya stb.
Az önmagára és munkájára igényes specialisták pedig folyamatosan képzik magukat.
Ezeket csak azért írtam le, mert hajlamosak vagyunk azt hinni magunkról, hogy csak mi dolgozunk, csak mi rakunk bele extra energiát, pedig ez nem így van.
A fizetés egy másik dolog. Kívülről nehéz megítélni, hogy ki mennyit keres, mert csak a felszínt látjuk.
Van, aki feléli a jövedelmét, nem takarékoskodik és csak azt látni, hogy hol innen, hol onnan jelentkezik be a közösségi oldalakra, de egy váratlan kiadás felborítja a kis életét, aztán van, aki nehéz helyzetben is tudja fizetni a számláit, mert van félretett pénze.
És vannak nem is kevesen, akik évek óta nem voltak nyaralni, nincs félretett pénzük sem, pedig dolgoznak. Ők jellemzően nem tudják hallatni a hangjukat, nem véleményformálók, csak dolgos kétkezi emberek.
Úgy gondolom Vera nem szorul senki sajnálatára, irigységére.
Amikor az előadói pályát választotta, tudhatta mivel jár, mivel nem jár.
Nem jár állandó bejelentett munkaviszonnyal, nem jár állandó bevétellel, ugyanakkor nagyfokú szabadságot ad, egy álom beteljesülését és ha bejön, akkor átlag feletti jövedelemre lehet számítani.
(mert senki ne gondolja, hogy bárki arról álmodozik tíz évesen, hogy a csavargyárban szeretne a szalag mellett állni)
Az, hogy Vera a jelen helyzetben is talált elfoglaltságot és nem a tartalékait éli fel, dicséretes.
Ahogy ezt nagydobra veri, nekem nem szimpatikus, a konyhai szettje meg kívánnivalót hagy maga után.
...a párjával viszont helyesek együtt
Már most érződik a vírus hatása a cégek életében. Hogy mi fog történni pontosan, azt senki  sem tudja. Mindenki próbál hideg fejjel tervezni és haladni előre. Biztos, hogy lesznek vesztesei ennek a vírusnak a gazdasági szereplők körét tekintve is. Mind emlékezünk még a 2008-as évek…..
gabardin 2020.03.15 14:33:01
@midnight coder: szerintem a távmunka nem egyenlő a köznyelvben használatos home office kifejezéssel. A távmunka az Mt által szabályozott munkavégzési forma, mig a HO igazából alkalmi jelleggel telephelyen kivüli munkavégzést jelent, ami lehet otthon, de akár egy kávézóban is.
HO egyre több irodai munkakörben elérhető, egyre több cégnél.
Én is abban bizom, hogy az eddig ellenálló cégek felismerik a HO használhatóságát és hasznosságát.
Az esküvőszervező kérdése két élesen elkülönülő táborra osztja a tömeget. Vannak, akik el sem tudják képzelni, hogy profi segítség nélkül vágjanak neki a szervezésnek, míg mások egyáltalán nem értik, mi az, amit az ember ne intézhetne el saját magának…   Ha már megkérték a kezed, minden bizonnyal…..
Ha azt mered mondani egy bajai kocsmában, hogy a szegedi halászlé jobb, az is lehet, hogy kést fognak a torkodhoz – mondta egy szekszárdi ismerősöm, miután ajánlást kértem tőle a legjobb bajai csárdára vonatkozóan. Feleslegesen, teszem hozzá, mert végül nem fogadtam meg a tanácsát...
Ma megkaptam az első HPV-elleni oltásomat. Ez a vakcina azon HPV törzsek ellen véd, melyek a nemi szemölcsök 90%-ért és a méhnyakrák-megbetegedések 90%-ért felelősek. A HPV nem csak a nőknél, de a férfiaknál is okozhat daganatos megbetegedéseket, ezért mindent meg szeretnék tenni, hogy elkerüljem…..
Tegnap jött a hír, hogy Rácz Zsófia helyettes államtitkári pozícióba került, és megjelentek z azonnali reakciók erre a kinevezésre. Bár én sem tartom szerencsésnek, sőt, de az elején mindenképpen ki kell jelenteni a legfontosabb dolgot: El a kezekkel Rácz Zsófiától! Mégpedig azért mert ebben…..
Kis előre tervezéssel és szerencsével akár dupla annyi fizetett szabadságunk lehet egy évben, mint amennyi jár. Ez ma Magyarországon, évente minimum húsz munkanap. A huszonnyolc éves munkavállalók már egy kicsit szabadabbak. Két nappal többet pihenhetnek. Ez folyamatosan emelkedik, annyira, hogy egy…..
Az X-generáció a ’60-as évek közepétől a ’70-es évek végéig született nemzedék. Nálunk ekkor már megszűnt a terror, a rendszer enyhült és eljött a „gulyáskommunizmus” ideje. A gyerekek az érzékeny antennáikkal azt vették le, hogy a világ, ahova születtek nem lehet annyira rossz, mert sok hülyeséget…..
gabardin 2019.11.24 11:21:19
@clemens: úgy, ahogy irod. Az X nemzedék nemigen jutott be egyetemre, főiskolára, nyelveket nem beszélt/beszél. Igy a rendszerváltás nekik nem volt lehetőség. Akinek volt diplomája és beszélt angolul, azt a beérkező multik felszippantották, képezték, maguk képére formálták és gyorsan lehetett egész magasra jutni.
A széditő karrier a jó 10-essel idősebb kádereknek, külkereseknek jutott.
gabardin 2019.11.24 13:20:24
@teéjesenmindegy: nem is volt lehetőség igazán nyelvet tanulni. Ment az orosz, még a tanárok is kevés lelkesedéssel álltak hozzá. Elenyésző középiskolában volt egyéb idegen nyelv oktatás. Töredék jutott hozzá az ingyenes szinvonalas oktatáshoz, de magán tanárból is alig volt. A felsőoktatás nem volt teljesen nyitott, még működött a káder szűrő, dübörgött a protekció.
@MEDVE1978:
97-ben már sokkal több lehetőség volt, mint pl. 87-ben
ég és föld
gabardin 2019.11.24 16:27:56
@teéjesenmindegy: 85-ben érettségiztem, akkoriban nem lehetett Dunát rekeszteni az angol tanárokból, de nem szeretnék erről sokat vitatkozni, szerintem nem ugyanazt élte meg egy 60-as évek végén született egy 70-es évek végén születettel
A munkahelyünk a mindennapi életünk egyik legfontosabb szocializációs tere, ahol számtalan kollégával, ismerőssel és ismeretlennel, jó esetben baráttal vagyunk összezárva. Mondhatjuk egyfajta játszótérnek, de egyesek inkább állatkertként tekintenek rá, ahol a legkülönfélébb irodai "fajokat" lehet…..
gabardin 2019.10.19 20:41:54
@Bódi Gabi: köszönöm, én is igy tudom. Sajnos a bejegyzésből nem ez jön le. Sokan hiszik, hogy az 10 perc extra szünet. Talán érdemes lenne átfogalmazni az eredeti bejegyzést, mert igy félrevezető lehet.
Az ember ösztönösen kíváncsi, és ez a tulajdonság a szomszédi viszonyokban nagyon jól tetten érhető: ha egy szűkebb közösségben mondunk valamit, beszélünk valamiről, az információ könnyen átkerülhet illetéktelen személyekhez is, kíváncsi szomszédjaink vagy társaságunk révén. Ám amíg ezek az…..
gabardin 2019.10.06 09:38:50
@Fülig José: ugyanez a Wall.e-ban, bár az lényegesen frissebb (2008)
Van az a végeláthatatlan hosszúságú, híres magyarokat tartalmazó képzeletbeli lista, amivel szívesen döngetjük a mellünket, mikor elő kell adni, milyen őrült nagy szerepünk volt a történelem, valamint a technológiai és kulturális fejlődés alakításában az elmúlt évszázad során. Ezen a listán –…..
Különleges alkalmakra az ember medve igyekszik valami nem hétköznapi falatot tenni az asztalra. Azonban a kis bocsok jobban kedvelik a megszokott ízeket és nem feltétlen van szükség több órás desszert csodákat kreálni az osztatlan sikerhez. Ezen logika mentén próbáltam ki a színezett palacsintát,…..
Gyakran előfordul, hogy a szülő a pedagógusra mutogat, a tanár pedig a szülőt hibáztatja a gyermek viselkedéséért. Kinek nagyobb a szerepe a gyereknevelésben? Szokásos az első reakció, hogy egyértelműen a család feladata a nevelés. Akkor az iskolában tényleg "csak" oktatás történik? Sok szülő…..
gabardin 2019.09.01 08:15:49
@enrikokaruszo: TV csatorna által gyártott tartalom? VV, Édes élet, Berki stb Marvel univerzum, SW stb, csodás álomvilág, Insta élet
egyébiránt, nagyon sok helyen még mindig a TV a bébicsősz, esetleg anya(apa) telefonja
de egyértelmű, nem rendelkezem adatokkal, csak nyitott szemmel járok
gabardin 2019.09.01 15:00:37
@enrikokaruszo: itt megint felmerül, hogy melyik életszakaszban...
beszéltem szülővel, aki büszkén mesélte, hogy milyen ügyes a 9 hónapos gyereke, mert lerakja a tv elé és tök jól elfoglalja magát
gabardin 2019.09.01 15:03:36
@Ekrü: azt hiszem egyetértünk, én úgy gondolom, hogy bizonyos életkor alatt ártalmas a TV és net a gyermeknek
Mit tegyünk, ha nem azt kaptuk, amit megrendeltünk, de hiába adják vissza a pénzünket, buktuk a szállítási költséget? A kamu kovácsoltvas kalandja sajnos hiába ért jó véget, mégis mínuszban zárt a vásárló. 2019. június 7-én 3 db fali kovácsoltvas konzolt rendeltünk a kovacsoltvas.hu oldalon…..
gabardin 2019.08.30 18:16:28
@havrilla: nekem vásárlónak nem kell tudnom, hogy minek mennyi az előállítási költsége. Ez egyértelmű becsapás volt. Más van a képen, mint amit küldtek.
Ha nem tudja annyiért adni a képen lévő terméket, akkor ne hirdesse.
Vagy tegye fel a gagyit.
az IKEA-ban 1.000,-Ft egy hasonló konzol (fekete, fém) darabja, de nem is állítja magáról, hogy kovácsoltvas
www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/56702780/
ott ha megrendeled, azt kapod, ami a képen van

szerintem ez a poszt lényege, hogy azt kapta-e a vásárló, ami a képen van
nem, és még csak meg sem közelíti
...és ezek után, nem térítik vissza a szállítási költséget, pedig eleve átverésnek indult...
Az uniós tagállamokban pár éve lángra lobbant a pelenka, valamint a női higiéniai termékek után fizetendő forgalmi adó csökkentésének ügye, mely hazánkban is felmerült mint opció, de aztán elcsendesedtek az ezt forszírozó hangok. Most azonban ismét beszédtéma lett...
      Az én fejemben azért picit más él, ha esküvői sminkre gondolunk. Itthon jóval visszafogottabbak a menyasszonyok, nem vörös rúzzsal állnak az oltár elé és szerencsére kevesen választanak strasszokat az arcukra, no meg óriás fülbevaló. Ez a koszovói sminkes azonban azt mutatja meg, feléjük…..
A jó öreg mikrohullámú sütő még mindig kihagyhatatlan mindennapi életünkből. Tapasztalatom szerint majdnem minden konyhatervezésnél igénylik az ügyfelek. Egy időben ugyan elterjedt, hogy használata káros az egészségre, de ezt még nem sikerült bizonyítani. A készülék, köszöni szépen jól van és a…..
Szia, a nevem Betti. 27 éves vagyok, és 6 éve alkoholista. A függőségem minden momentumát, őszintén, kendőzetlenül követheted itt a blogon, a sikereket, és a kudarcokat is.. A blogot három okból írom: 1, Nekem tényleg segít az írás. 2, A visszajelzések alapján nektek is 3, Borzalmas tévképzetek,…..
Már csak néhány nap van hátra és a korábbi évekhez hasonlóan várhatóan idén is el fogják árasztani a közösségi oldalakat a kitűnő bizonyítványok fényképei. Ennek a jelenségnek a kapcsán osztjuk meg gondolatainkat és tanácsainkat a tanévzárót követő lelkiállapotokról. Tanárként a tanév vége mindig…..